2024-08-07 340 浏览
東涌不單止有outlet,現在仲有好多餐廳揀,今日突然撞到這間,我記得銅鑼灣也有 「fire Bird」今次豪氣地叫左 「豪華2人套餐」,甚麼有名的都包在內了, 先來 「溫泉蛋慢煮目本雞肉凱撒沙律」 雞胸肉配上新鮮沙律菜,都相當飽肚😂 而且雞胸肉都十分滑,「刺身盛合」 絕不媽乎!厚厚三文魚,大蝦,帶子,三文魚子🤗 「炸蝦天婦羅」 大大隻蝦,咬到啖啖蝦肉😃「firebird 名物重量級火焰原隻雞腿」 用得店名實屬好野,上台後再火焰,燒出野味🤗 而且雞腿肉特別滑👍🏻「火山熔岩鮭魚卷」正喎!是三文魚卷🤤而且是炸過的,再配上滿滿的沙律醬,幾特別的食飯🤩最後是甜品「雨滴餅」 就似 -蕨餅,配上黑糖同黃豆粉😃仲另外叫了 「茶碗蒸」、「牛油果加州卷」超仲料!滿滿的蟹子🤗 「廣島縣產 脆炸牡蠣」未夠juicy,外層比較厚😄仲叫左2杯特別的🍹這2杯勁呀👍🏻好味!解喝!仲可以食!最重點打卡一流📸「Strawberry Yakult Cocktail」 🍹「Mango-bar de Mocktail」🍹備註:🔺套餐超抵食🔺電子落單,十分方便🔺叫杯cocktail打卡是必要的

「炸蝦天婦羅」 大大隻蝦,咬到啖啖蝦肉😃
最後是甜品「雨滴餅」 就似 -蕨餅,配上黑糖同黃豆粉😃

「Mango-bar de Mocktail」🍹

備註:
🔺套餐超抵食
🔺電子落單,十分方便
🔺叫杯cocktail打卡是必要的
牛油果加州卷
Strawberry Yakult Cocktail
FireBind 名物 重量級火焰原隻雞腿
牛油果加州卷
Strawberry Yakult Cocktail
FireBind 名物 重量級火焰原隻雞腿
2024-08-01 338 浏览
難得同朋友夾到同一日放假,又冇乜野做,見好耐都無去過東涌既Outlets 行下,今日就同佢去shopping一下🛍️行到肚餓,就俾我發現有間日式既居酒屋😍見環境寬敞,入面裝修以木系為主題,比人感覺好舒適。呢度仲要有三種唔同嘅二人餐俾你選擇😋而我同朋友就揀咗個豪華二人套餐🫶🏻溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律🥗沙律菜好新鮮,日本雞胸肉好嫩滑,加咗麵包糠脆脆有口感大海老天婦羅 🍤即叫即炸,炸得非常酥脆鬆化,肉質鮮甜Firebird 名物重量級火焰原隻雞腿呢個係餐廳嘅招牌菜「火焰原隻雞腿」一上枱店員就會淋少少洒係面,然後會再點火,視覺效果滿分,之後店員會幫手將雞腿切件,方便我哋食。雞肉燃燒後仍然嫩滑多汁,辣辣地好惹味精選刺身盛合(5品)有三文魚,油甘魚,帆立貝,三文魚子,甜蝦刺身非常鮮甜火山熔岩鮭魚卷鮭魚卷炸得香脆,內裏鮭魚軟淋,再配上黃芥辣,沙律醬及山葵,微辣,層次豐富,呢個係必叫之選Cocktail 🍸 「Berry Kisses,Tiffany Sour」賣相吸引,加上有少少酒味,容易入口。雨滴餅日式甜品,配上黃豆粉同埋黑蜜,食落唔會太甜。
難得同朋友夾到同一日放假,又冇乜野做,
見好耐都無去過東涌既Outlets 行下,
今日就同佢去shopping一下🛍️
行到肚餓,就俾我發現有間日式既居酒屋😍
見環境寬敞,入面裝修以木系為主題,比人感覺好舒適。
呢度仲要有三種唔同嘅二人餐俾你選擇😋
而我同朋友就揀咗個豪華二人套餐🫶🏻

溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律🥗
沙律菜好新鮮,日本雞胸肉好嫩滑,加咗麵包糠脆脆有口感

大海老天婦羅 🍤
即叫即炸,炸得非常酥脆鬆化,肉質鮮甜

Firebird 名物重量級火焰原隻雞腿
呢個係餐廳嘅招牌菜「火焰原隻雞腿」
一上枱店員就會淋少少洒係面,然後會再點火,
視覺效果滿分,之後店員會幫手將雞腿切件,
方便我哋食。
雞肉燃燒後仍然嫩滑多汁,辣辣地好惹味

精選刺身盛合(5品)
有三文魚,油甘魚,帆立貝,三文魚子,甜蝦
刺身非常鮮甜

火山熔岩鮭魚卷
Cocktail「Berry Kisses,Tiffany Sour」

Cocktail 🍸
加上有少少酒味,容易入口。

雨滴餅
日式甜品,配上黃豆粉同埋黑蜜,食落唔會太甜。
  • Cocktail「Berry Kisses
  • Tiffany Sour」
2024-07-13 472 浏览
和朋友在東薈城購物,選擇了地庫這家FireBird用餐。想不到這𥚃不論環境、食物及服務都很有水準,值得再來!串燒盛盒御膳 串燒有^日本產豚肉、牛肉壽喜燒、牛肉金菇卷、車厘茄煙肉卷和燒粟米,每款串燒都十分美味。追加~鮭魚剌身^ 既新鮮又肥美。炸雞軟骨^雞軟骨軟中帶韌,不油膩,很香口。加州卷^ 賣相雖不夠美,但味道出色,蟹籽漲卜卜的。九州產和牛壽喜燒鍋 這御膳包括了和牛、豆腐、雜菜、本菇、鮮雞蛋和烏冬。和牛 追加 追加這份和牛更出色,油花分佈更均勻,入口溶化,和牛香氣仍在口中迴盪。炙燒枝豆 三文魚腩壽司 Lychee Frozen 荔枝香味突出,也有檸檬的清酸,冰藍色美麗又吸引。日本產白桃果肉梳打 白桃果肉很香甜,是令人心情倍添愉快的飲品。水果茶 有新鮮藍莓、香橙、西柚和青檸等水果,冰凍涼快,味道清新怡人。Happy Hour 有八五折,大約$50/杯,抵飲 !原味和菓子配紅豆蓉紅豆蓉紅豆味濃,和菓子軟軟糯糯。
和朋友在東薈城購物,選擇了地庫這家FireBird用餐。
想不到這𥚃不論環境、食物及服務都很有水準,值得再來!

串燒有^

追加~
鮭魚剌身^

既新鮮又肥美。
炸雞軟骨^

雞軟骨軟中帶韌,不油膩,很香口。
加州卷^

賣相雖不夠美,但味道出色,蟹籽漲卜卜的。

九州產和牛壽喜燒鍋

這御膳包括了和牛、豆腐、雜菜、本菇、鮮雞蛋和烏冬。
和牛 追加

炙燒枝豆
Lychee Frozen  日本產白桃果肉梳打  水果茶

Lychee Frozen

荔枝香味突出,也有檸檬的清酸,冰藍色美麗又吸引。
日本產白桃果肉梳打

白桃果肉很香甜,是令人心情倍添愉快的飲品。
水果茶

原味和菓子配紅豆蓉

紅豆蓉紅豆味濃,和菓子軟軟糯糯。
Lychee Frozen  日本產白桃果肉梳打  水果茶
2024-07-08 336 浏览
FireBird 是一間以食物伴酒飲食文化的日本居酒屋, 採用了日本進口牛肉、雞肉、雞蛋、米等食材, 提供多款串燒及日本酒 , 令到客人與酒類配搭食物, 食出食材味道的特色。東涌分店佈置以淺木系為主調, 簡潔明亮, 舒適寬敞 , 充滿日式風情。豪華2人套餐/ $498套餐包含了:🔸️精選的壽喜燒牛肉🔸️溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律🔸️精選刺身盛合等每一道菜品都富日式風味 , 可以讓客人 一次品嚐到特色日本料理。壽喜燒牛肉鍋牛肉切成薄片 , 脂肪分佈平均 , 和豐富蔬菜及嫩滑的豆腐一起在鍋裡慢慢燉煮, 牛肉鮮嫩多汁 , 搭配濃郁的香氣和微甜的味道醬汁 , 很適合配白飯一起吃。溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律凱撒沙律是一種經典的綠色沙拉 , 由羅馬生菜、帕瑪森起司、面包粒製成 。加入慢煮嫩嫩雞肉 , 半熟的溫泉蛋, 口感特別滑嫩,增加整個沙拉的味道 , 是一道清新爽口的開胃前菜。精選刺身盛合包含了:🔸️三文魚🔸️油甘魚🔸️海蝦🔸️帆立貝以及🔸️三文魚籽等新鮮的刺身 , 油光亮麗, 豐富油脂, 每款刺身有其獨特的鮮甜滑順口感 , 加上醬料提鮮 , 吃得更添鮮美 , 特別喜歡三文魚及油甘魚, 脂肪豐盛,

豪華2人套餐/ $498

🔸️油甘魚
🔸️海蝦
🔸️帆立貝以及
🔸️三文魚籽等
新鮮的刺身 , 油光亮麗, 豐富油脂, 每款刺身有其獨特的鮮甜滑順口感 , 加上醬料提鮮 , 吃得更添鮮美 , 特別喜歡三文魚及油甘魚, 脂肪豐盛, 味道鮮甜。

大海老天婦羅
海老天婦羅是一種經典的日式炸物 , 外層 炸到金黃酥脆 , 內裡的海老肉質鮮嫩彈牙 , 再蘸上特製的天婦羅醬汁, 更加美味。

重量級火焰原隻雞腿
以整隻雞腿為主的人氣菜式 , 在上桌時現場用火焰烤制 , 富視覺享受, 更令雞皮酥脆 , 帶有些微的煙火香氣, 雞肉保持鮮嫩 , 啖啖肉的口感 , 好適合食肉類獸愛好者, 雞皮灑滿辣味粉,惹味過癮。

本產雞肉稲庭烏冬
稲庭是日本著名的雞肉產區 , 這道菜採用當地雞肉烹製 , 口感細緻嫩滑 , 肉質鮮美多汁 , 幼滑的烏冬, 吸塑了湯底後, 特別滋味。

雨滴餅
這是一種傳統的日式甜點 , 以黃豆粉和黑蜜為主要原料製成 , 外表形狀像雨滴 ,口感柔軟滑溜 , 帶淡淡的豆香 , 搭配黑蜜的甜味, 完美融合。

抹茶蕨餅配黑蜜/ $38
蕨餅是一種精緻的日式甜點 , 以抹茶為主料 , 口感QQ 彈牙 , 帶淡雅的抹茶香氣 , 配上黑蜜 , 增添一絲甜而不膩的風味。

水果茶
綜合水果口味的茶飲 , 包含了多種新鮮水果的香甜, 如柑橘、蘋果、 西柚及藍莓 等 , 喝起來清新可口 , 加上啖啖果肉, 好適合夏季飲用。
2024-07-05 294 浏览
星期一和朋友到東涌食晚飯,餐廳以木系設計為主,亦有不少大卡座,感覺簡單時尚。精選刺身盛盒,有好幾種刺身,三文魚好肥美,相當軟滑。油甘魚好有鮮味,油潤甘香,整體刺身都很新鮮。溫泉蛋雞肉凱撒沙律,都幾大份,沙律菜好爽脆新鮮,雞肉都夠嫩不柴,混合溫泉蛋汁一齊食,的確不錯。火焰原隻雞腿,是我最期待的,店員先在雞腿上淋上酒,再點火,頓時變了火雞。雞腿肉挺滑的,表面有些辣椒粉,微辣帶香,相當惹味。鰻魚牛肉丼,鰻魚香味幾濃郁,口感幾好,牛肉亦夠軟身入味,日本米粒粒分明,配上牛肉汁效果不錯。雨滴餅外形好有報,真的像雨滴,加些綠豆粉和楓糖,好香甜Q彈。這裏的特飲賣相都幾吸引,芒果特飲有濃郁的香芒味,中間的芒果雪條都好好味。士多啤梨特飲亦好飲,有濃厚的士多啤梨味,忌廉挺香滑。

• 溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律
2024-07-03 249 浏览
去東薈城行街,Firebird 是位於B1樓 好容易揾到。中午有set lunch 也是其他2人套餐。滿足2人套餐 很吸引,也可以選擇當中的小食/主菜,好岩有選擇困難症的我地。炸雞軟骨 粒粒卜卜脆,炸得金黃金黃,很下飯。串燒盛合有4款不同串燒加上香甜的炸粟米,我最鐘意是牛肉金菇卷,牛肉味濃,金菇吸收左牛肉的肉汁 份外惹味,好juicy! 仲有個刺身盛合有3款不同刺身,三文魚好肥美新鮮,帶子也是大大件,鮮味十足。軟殼蟹牛油果壽司卷 推介之一,大大件,即叫即包。軟殼蟹炸得香脆,配上蟹籽同牛油果,好滿足!再追加左個牛肉飯,肉味香濃,牛肉份量好足。Mocktail鐘意Lava Flow 是菠蘿汁,櫻花syrup 配上士多啤梨,酸酸甜甜又岩打卡

炸雞軟骨 粒粒卜卜脆,炸得金黃金黃,很下飯。

再追加左個牛肉飯,肉味香濃,牛肉份量好足。

串燒盛盒
Lava Flow
串燒盛盒
Lava Flow
2024-07-02 227 浏览
今日去咗東涌呢一個outlet買嘢,shopping完之後就決定同朋友喺附近食嘢就去咗地庫呢一層呢一間餐廳,主打係日式嘅餐廳,主打串燒同埋唔同嘅日式食物,價錢嚟講係中上✔️和牛烏冬,烏冬嘅味道非常好食,係傳統嘅日式烏冬,口感非常特別,煙煙韌韌,而且加埋日式和牛,成個感覺都非常高級,可惜只有三件,亦都冇好多其他嘅配料,所以整個烏冬有少少單調,亦都有少少浪費咗呢三片和牛,因為有少少過熟嘅情況,不過味道整體都可以嘅✔️金菇肥牛卷,呢一個做得非常香,而且店員介紹我哋加少少七味粉,令到成個味道更加昇華!金菇同牛肉嘅味道非常配搭!✔️premium sake tasting set, 呢一個價錢有三小杯,不過有八五折,非常適合鍾意飲清酒嘅人士,每款都可以試吓非常有趣!

2024-06-26 186 浏览
一落機衝去東涌東薈城搵食🙌日本菜一向係我杯茶😎「Firebird」提供三款二人餐 比較之下我們選了豪華2人套餐📜✨溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律沙律菜新鮮爽脆 雞肉嫩滑 拌勻溫泉蛋更細緻香滑😋✨精選刺身盛合(5品)刺身新鮮有光澤 盛合有甜蝦、三文魚、油甘魚、帶子、三文魚子 帶子鮮甜最得我心❤️✨大海老天婦羅薄薄炸漿糊包裹大蝦 沾上蘿蔔蓉天婦羅汁很夾✨FireBird名物 重量級火焰原隻雞腿店鋪名物當然要試試🤩上枱後店員會點火🔥發出熊熊烈火 雞腿燒得焦香 香辣惹味 絕對係視覺與味覺的享受🥰✨火山熔岩鮭魚卷炸過的鮭魚卷 香脆可口👍🏿頂層舖滿炸過的蘿蔔絲 喜歡吃香口食物的朋友 🥳必點✨雨滴餅(黃豆粉 & 黑蜜)(2個)沾小小黃豆粉小小黑蜜糖🍯透心涼雨滴餅 熱氣全消😮‍💨🍹Strawberry Smoothie (+$30)🍹蜂蜜生薑梳打
✨溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律
沙律菜新鮮爽脆 雞肉嫩滑 拌勻溫泉蛋更細緻香滑😋
✨精選刺身盛合(5品)
✨大海老天婦羅
薄薄炸漿糊包裹大蝦 沾上蘿蔔蓉天婦羅汁很夾
✨FireBird名物 重量級火焰原隻雞腿
✨火山熔岩鮭魚卷
✨雨滴餅(黃豆粉 & 黑蜜)(2個)
沾小小黃豆粉小小黑蜜糖🍯透心涼雨滴餅 熱氣全消😮‍💨
🍹Strawberry Smoothie (+$30)
🍹蜂蜜生薑梳打

2024-06-23 220 浏览
同朋友去東薈城行outlet ,行到攰落地庫超市旁有一間日式料理餐廳,環境寛地方坐得舒服👍店員很有禮貌😊三個人叫了豪華2人套餐再另加其他菜😊 豪華2人套餐 $498▪️精選刺身盛合( 5品) 👍▪️溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律👍▪️🔥重量級原隻火焰雞腿▪️火焰熔岩鮭魚卷 👍▪️日本雞&野菜天婦羅盛合▪️雨滴餅( 黃豆粉&黑蜜) 👍Fuji Mountain cocktail (+$30) Suntory the premium malt's (+$30)另外散叫明太子芝士椰菜燒餅 $68👍炸軟殼蟹$78灸燒魔鬼魚翅 $48👍脆炸日本超甜蕃薯條$68🫰雞肉串燒盛合$138好滿意今餐嘅美食😊 刺身夠厚身又新鮮😋 最有視覺效果嘅火焰雞表演好吸睛,即埸在枱上點火🤩 燒完表面乾爽內仍很嫩滑😋 用椰菜做燒餅幾特別配上醬汁更好味🤤 天婦羅炸得夠薄脆香口👍甜品雨滴餅好q彈配上黃豆粉&黑蜜無得輸👍

豪華2人套餐 $498
▪️精選刺身盛合( 5品) 👍

▪️溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律👍

▪️🔥重量級原隻火焰雞腿

▪️火焰熔岩鮭魚卷 👍

▪️日本雞&野菜天婦羅盛合

▪️雨滴餅( 黃豆粉&黑蜜) 👍

Fuji Mountain cocktail (+$30)

另外散叫

雞肉串燒盛合$138

2024-06-17
  • 火山熔岩鮭魚卷
  • 重量級火焰原隻雞腿
入到東涌行完outlet發現到呢間日式餐廳抵食得來又高質!難怪去到嘅時候全院滿座,出邊都要等位😆豪華二人抵食套餐二人套餐份量相當豐富,可以自由配搭自己鍾意嘅主菜,除咗前菜慢煮雞胸沙律之外,總共仲有其他四款嘅主食慢煮雞胸沙律值得加分嘅係雞胸肉慢煮絕對唔會覺得嚡口🫶🏻健康得來又有質素 五點刺身拼盤每款刺身有兩件,擺盤精美,切得夠厚身火焰烤雞呢個係套餐嘅重點,嚟到嘅時候夠晒看頭,職員放好之後點火成隻烤雞好似着咗火咁😆😆之後職員會過嚟主動幫我哋將雞剪好一嚿嚿,夠晒細心🫶🏻而雞肉肉質嫩滑入味,配上面層嘅秘製香辣粉,少辣得來又惹味天婦羅炸蝦🍤天婦羅有5隻炸蝦真係大滿足,炸得夠透徹,炸粉唔會覺得厚三文魚卷壽司卷物外邊炸脆咗,入邊包住三文魚,配埋沙律醬秘製醬汁,口感特別另外我哋再加咗牛舌,同埋特上壽司盛合,壽司盛合亦都有拖羅、帶子等等!我哋當日即時登記咗會員,仲可以有一串串燒送返😸

豪華二人抵食套餐

慢煮雞胸沙律
值得加分嘅係雞胸肉慢煮絕對唔會覺得嚡口🫶🏻健康得來又有質素

五點刺身拼盤
每款刺身有兩件,擺盤精美,切得夠厚身

火焰烤雞

天婦羅炸蝦🍤
天婦羅有5隻炸蝦真係大滿足,炸得夠透徹,炸粉唔會覺得厚

三文魚卷

2024-06-20 94 浏览
踏進這家餐廳,我立即被溫馨的氛圍所包圍,座位寬敞舒適,空間感足夠。溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律:溫泉蛋的軟嫩口感,配上新鮮多汁的日本雞肉和爽脆的羅馬生菜,完美融合出一道清爽開胃的前菜。明太子芝士椰菜燒餅:酥脆的薄餅上塗滿了香濃的明太子醬和融化的芝士,配上輕脆爽口的椰菜,口感實在太誘人了。每一口都飽含了濃郁的海味和芝香,讓人欲罷不能。精選刺身盛合:五種不同的新鮮刺身呈現在眼前,每一塊都飽滿鮮甜,肥美程度恰到好處。特別是那塊油花分布均勻的鮪魚,一入口就溶化在口中'留下深刻的鮮味印象。日本產雞肉&野菜天婦羅盛合:外酥內嫩的炸物,搭配清爽可口的蔬菜,令人回味無窮。FireBird名物 重量級火焰原隻雞腿,這道菜可以說是全場的亮點。鮮嫩多汁的雞腿肉,搭配香濃醬汁,在服務員的點燃下呈現出熊熊火焰,為整個用餐體驗增添了不少戲劇性。雞肉鮮嫩多汁,趁熱食更加增添無窮口味,這是一道必食的推薦。火山熔岩鮭魚卷:外表金黃酥脆,內裡鮮嫩多汁,彷彿一個微型火山,味道吸引,為舌尖留下美好回憶。雨滴餅.以黃豆粉制成,晶瑩剔透和黑蜜的清香甜潤互相點綴,帶來一個完美的甜點收尾。整個套餐的層次豐富,搭配冰爽的啤酒和讓人眼前一

溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律:

明太子芝士椰菜燒餅:

整個套餐的層次豐富,搭配冰爽的啤酒和讓人眼前一亮的「Fuji Mountain 」為這頓美好的晚餐畫上了完美的句號。
2024-06-12 88 浏览
😎滑蛋豬扒飯,味道嚟講都幾好食,而且份量非常大,加咗洋蔥滑蛋同埋甜甜地嘅豉油汁,令到成個口感更加好食,成個飯唔會好乾,加埋豬扒,非常厚身,我哋都幾鍾意😎串燒,我哋叫咗幾款唔同嘅串燒,包括有雞胸肉,金菇肥牛,雞腎,雞皮,粟米,肥牛紫蘇!整體上都覺得佢哋啲串燒唔錯,係即叫即做,而且份量常都唔會太少,不過覺得雞胸肉有少少鞋,唔係好推薦,其他都還好😎明太子玉子燒,呢個作為前菜非常好食,少少辣辣地加埋玉子非常甜,鍾意食玉子燒嘅朋友不可以錯過

2024-06-04 129 浏览
一向都知道東涌係美食沙漠 估唔到今次竟然食咗一間好好食嘅日本餐廳一望到個餐牌好吸引 基本上你講得出嘅日本嘢都有得嗌無論係拉麵 炸豬扒飯 刺身 壽司 定係炸物全部都好啱我哋胃口不過佢最出名嘅都係串燒我哋揀咗呢一個係串燒拼盤入面有唔同嘅雞肉串燒可以俾我哋試印象最深刻嘅就係免治雞肉串燒配埋日本無菌蛋 成個口感真係再昇華壽司真係拍得上喺日本食嘅水準帶子壽司大大粒 係食得出嘅鮮味三文魚大大塊 啲魚油喺個口入面爆出嚟原條燒魷魚個汁好夾 再點埋沙律醬好容易一啖又一啖

一望到個餐牌好吸引 基本上你講得出嘅日本嘢都有得嗌

原條燒魷魚
個汁好夾 再點埋沙律醬
好容易一啖又一啖

2024-06-03 198 浏览
來到東涌行完outlet順路醫肚,餓了真係咩都想食。依間居酒屋二人套餐吸引,刺身天婦羅丼飯樣樣有,仲可欣一幕火鳥歸位,充滿儀式感,的確吸引我一試。豪華2人套餐 $498精選刺身盛合五款刺身包括三文魚、油甘魚、帶子、牡丹蝦和三文魚籽。食得出非常新鮮貨色,鮮甜美味相當高質。溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律雞胸肉慢煮口感軟嫩,羅馬生菜新鮮爽脆,淋上凱撒醬和溫泉蛋,灑滿芝士碎,簡單健康美味。大海老天婦羅脆漿炸得金黃而不厚,大蝦鮮甜彈牙,唔錯。FireBird 名物重量級火焰原隻雞腿全晚最令人難忘的一道菜,店員淋上威士忌隨即點火,火焰壯觀場面出現眼前,係有點震撼。雞腿啖啖肉,肉質軟彈很入味,有點微辣相當惹味,伴有椰菜一起食配搭幾好。北海道名物 温泉卵十勝豚丼豚肉爽口肉味濃郁,有著微微焦香。加上燒汁和蛋汁撈日本米飯,超級美味。雨滴餅外表晶瑩剔透,口感爽彈,配上黃豆粉和黑蜜,有著甜蜜的幸福感。Strawberry Yakult +$30雞尾酒味道酸甜,酒味淡淡,冰溶都唔會變淡,賣相真係好靚。
來到東涌行完outlet順路醫肚,餓了真係咩都想食。

豪華2人套餐 $498
大海老天婦羅
脆漿炸得金黃而不厚,大蝦鮮甜彈牙,唔錯。
Strawberry Yakult +$30
雞尾酒味道酸甜,酒味淡淡,冰溶都唔會變淡,賣相真係好靚。
Strawberry Yakult
2024-05-28
Strawberry Yakult
2024-06-02 247 浏览
九州產和牛壽喜燒鍋御膳 $138和牛油脂分布平均,夠嫩滑,其他材料新鮮,壽喜燒湯底唔係超濃勁甜嗰隻👍🏻牛肉壽喜燒串 跟餐+$28燒得夠香Strawberry Smoothie 跟餐+$20有新鮮士多啤梨,芒果,士多啤梨syrup加埋奶,好濃士多啤梨味,超滿足北海道温泉卵十勝豚丼定食 $88豚肉味濃,份量勁多溫泉蛋蛋味又濃又滑,醬汁超惹味又唔膩;飯係用日本米,好味😋日本產脆炸牡蠣 跟餐+$48好肥美,炸漿唔厚Lychee Frozen 跟餐+$20荔枝syrup,檸檬汁嘅沙冰,好清新又夠冰涼,顏色仲好吸引滑蛋雞扒丼定食 $78蛋夠滑,雞扒炸漿唔厚特盛牛肉丼定食 $88牛肉份量超多,醬汁本來覺得有啲濃,不過撈埋飯同好濃蛋味嘅溫泉蛋食啱啱好日本產白桃果肉梳打 跟餐+$10日本白桃勁甜,杯梳打唔算好甜,食飽消滯好正蜂蜜生羗茶 跟餐免費夠健康又潤喉刺身盛合(3品) $1483款都好鮮甜肥美,厚切,好味長蔥雞腿串 $32厚切牛舌串燒 $38燒得夠焦香菜式選擇勁多,裝修係和風嘅舒服木系,卡位寬敞,坐得舒適,抵食
九州產和牛壽喜燒鍋御膳 $138
日本產脆炸牡蠣 跟餐+$48
好肥美,炸漿唔厚
牛肉壽喜燒串
Lychee Frozen 跟餐+$20
荔枝syrup,檸檬汁嘅沙冰,好清新又夠冰涼,顏色仲好吸引
滑蛋雞扒丼定食 $78
蛋夠滑,雞扒炸漿唔厚
Strawberry Smoothie
特盛牛肉丼定食 $88
特盛牛肉丼定食
日本產白桃果肉梳打 跟餐+$10
日本白桃勁甜,杯梳打唔算好甜,食飽消滯好正

蜂蜜生羗茶 跟餐免費
夠健康又潤喉
刺身盛合(3品) $148
3款都好鮮甜肥美,厚切,好味
刺身盛合(3品)
長蔥雞腿串 $32
日本產脆炸牡蠣
牛肉壽喜燒串
Strawberry Smoothie
特盛牛肉丼定食
刺身盛合(3品)
  • 九州產和牛壽喜燒鍋御膳,北海道溫泉卵十勝豚丼定食,刺身盛合