2021-11-08 252 浏览
可能因為今年荃灣區開咗好多新嘅食肆, 今日嚟到Euro Gogo少大左好多!冇人係到等位, 岩哂😆兩個人叫左以下食物:1/ 凍忌廉朱古力奶 $34 - 正宗子母奶 加 cream😂2/ 辣肉腸火腿煙肉意粉 $60 - 呢個比較普通汁唔夠多3/ 芝士鮮茄汁海鮮闊條麵 $72 - 第一次叫茄味香濃👍🏾👍🏾闊條麵彈牙!4/ 法式蒜蓉焗田螺 $48 - 每次嚟到都會叫個但今次覺得薯蓉啲鹹總結:平民食堂黎講算係唔錯喇, 本人由10幾年前開始, 不定期都會黎食下😂

兩個人叫左以下食物:

2/ 辣肉腸火腿煙肉意粉 $60 - 呢個比較普通汁唔夠多

2021-10-08 208 浏览
呢間唔知算唔算懷舊,佢開第一間舖我就有幫襯,要經歷咁多年都仲生存到,已經唔簡單。早幾年冇食開,突然有一次去樂富,見朝早11點幾冇乜人,走入去輕食,然後又比我見到有大大個焦糖燉蛋,都只係賣三十幾蚊,又買左黎試,一試就上左癮,非常高質,超多呍呢嗱籽,焦糖脆,燉蛋輕身滑溜,自此間中就去食一食。不過早幾個月,佢停左一排冇賣,最近又有番,今日諗起,就去食番個,價錢貴左,份量不變,但係入面一粒呍呢嗱籽都見唔到,質感依舊輕滑,焦糖面好厚,食到中段已經覺得太甜,又痴牙,似乎退步左,不過都仲係above average嘅質量午餐叫左素食百寶pizza半份,即叫即焗,熱辣辣,餅底同邊都脆,配料唔乾,蕃茄醬微酸,開胃,滿意

2021-10-07
2021-06-23 440 浏览
難得放假,又有啲肚餓,去開荃灣買野,但個時間又有啲尷尬,唔敢食太多野,所以就去食過下午茶算😅我今次叫左個吞拿魚芝士蒜蓉包同熱朱古力🍫🤓吞拿魚之士蒜蓉包好正,加買熱朱古力🍫⋯⋯👍🏻👍🏻👍🏻

我今次叫左個吞拿魚芝士蒜蓉包同熱朱古力🍫🤓

吞拿魚之士蒜蓉包好正,加買熱朱古力🍫⋯⋯👍🏻👍🏻👍🏻

2021-06-23
2021-06-11 261 浏览
𝕎𝕖𝕤𝕥𝕖𝕣𝕟 𝔽𝕒𝕤𝕥 𝔽𝕠𝕠𝕕 𝕚𝕟 𝕋𝕤𝕦𝕖𝕟 𝕎𝕒𝕟今次食左佢既tea set• 熱香餅配香蕉 $36 🥠 • d熱香餅比較硬😅同埋唔夠熱 香蕉上既cream同個餅唔係好夾 少少失望-•火腿香腸鮮茄通粉配熱脆牛角包 $42 🥐• 牛角包夠熱又好酥脆,好味💛 鮮茄通粉味道都唔錯📍 𝗘𝘂𝗿𝗼 𝗚𝗼 𝗚𝗼

今次食左佢既tea set

• 熱香餅配香蕉 $36 🥠 •

•火腿香腸鮮茄通粉配熱脆牛角包 $42 🥐•

牛角包夠熱又好酥脆,好味💛 鮮茄通粉味道都唔錯

📍 𝗘𝘂𝗿𝗼 𝗚𝗼 𝗚𝗼
熱香餅配香蕉
火腿香腸鮮茄通粉配熱脆牛角包
自從加入「吃貨」行列,我個人就自肥,但荷包就「暴瘦」,都唔知係歡笑定唏噓。呢日約咗好友喺荃灣食Lunch,佢知我「窮困」,提議食Euro Go Go,So Sweet!呢間食店以前都係我至愛,尤其Tea Set超抵食,估唔到午市都有好嘢!🍓Pizza套餐_蕃茄芝士Pizza半份 + 凍齋啡+沙律 HK$ 42+HK$4 (凍飲要加錢)呢度半份Pizza已好大份,個餡味道Standard,個餅底雖然偏乾身,但勝在餅底脆又有麵粉香,讚!沙律都算新鮮,份量又Ok,咁嘅價錢冇得輸。🍓套餐加香蕉班㦸 HK$9 呢個真係喜出望外,首先佢好大好大份,第二佢個餅皮竟然都仲有蛋香味,可能有人會覺得質地唔夠「彈性」,但咁嘅價錢可以啦。裏面香蕉同Cream都好足,唔計卡路里的話真係食得好開心!55蚊可以喺Lunch Time食到前菜、主菜、甜品連飲品,我真係滿意架喇。真心覺得呢度食意粉Set冇咁抵架哩!

沙律都算新鮮,份量又Ok,咁嘅價錢冇得輸。

🍓套餐加香蕉班㦸 HK$9

番茄芝士Pizza
番茄芝士Pizza
2021-03-28 367 浏览
經過繁忙工作的一天後, 晚餐都只想放空腦袋, 只求簡單、快捷地填飽自己. 所以隨手走入這間euro go go. 半自助式的服務, 食物質素都仍然保持一貫水準.雞胸沙律配芒果乳酪雞胸是一般即食雞胸的水平, 沙律菜都新鮮, 配上芒果汁及乳酪, 唔錯蜜糖雞翼基本上是餐廳名物, 依然能保持水平, 蜜糖汁與雞翼的調味, 咸甜比例非常好. 推介煙肉芝士薯皮香港不多西餐廳會將焗薯皮放在餐單, 而今次的薯皮也有外脆內軟, 值得一試鮮茄香草煮藍青口味道唔錯, 只是份量偏少, 因為藍青口都縮到非常細小芝士鮮茄汁海鮮闊條麵茄汁的調味唔錯, 只是芝士的味道好似不太夾.
雞胸沙律配芒果乳酪
雞胸沙律配芒果乳酪
煙肉芝士薯皮
煙肉芝士薯皮
鮮茄香草煮藍青口
鮮茄香草煮藍青口
味道唔錯, 只是份量偏少, 因為藍青口都縮到非常細小
芝士鮮茄汁海鮮闊條麵
芝士鮮茄汁海鮮闊條麵
茄汁的調味唔錯, 只是芝士的味道好似不太夾.
2021-03-25
  • 蜜糖雞翼
2020-11-16 518 浏览
平日送假,帶埋小朋友去食下午茶。我就諗住帶佢哋試吓啲西式啲嘅下午茶。所以揀咗euro go go。叫咗兩個tea set - 香蕉熱香餅 & 牛角包。熱香餅唔算好鬆軟,已經係感覺麻麻,但叫做有一啲朱古力醬同香蕉幫手,都勉強接受到;但牛角包真係麻麻哋,嚟到嘅時候又唔算好熱,食落又真係唔夠香又唔夠鬆軟,仲要兩個下午茶餐加埋都唔平,食完又唔夠飽,真係超乎我想像。早知聽我個仔話,去食麥記好過啦。😓

早知聽我個仔話,去食麥記好過啦。😓
2020-11-13
下午茶
2020-09-11 493 浏览
出面既西餐都幾貴,呢間Euro go go 就相對平,兩個人黎食晚餐,叫左一個carbonara,好香忌廉同埋芝士,應該唔係正宗煮法,不過幾好食,$60,再叫左個芝士焗薯蓉,薯仔唔係細得好幼滑個隻,仲食到一粒粒,同埋有薯仔皮,面頭有一層芝士,幾好食,幾健康,個碗就幾淺,$30,最後叫左蒜蓉包,非常香蒜味,好好食,一碟有4片,都幾大塊,$30。成餐兩個人食都夠飽,大食d就唔夠,以前食過pizza都好食,呢間野勝在夠抵食
2020-06-10 690 浏览
今日約左朋友仔去葵芳行街本身諗住去掃街醫肚但係天氣真係好熱就打算搵d可以坐係到舒舒服服咁食所以去左食Euro go go排左10分鐘就岩岩好下午茶時間 即刻又再抵食左點完餐就可以去坐低舒服哂 好快食物就黎啦蜜糖雞翼係必叫 雞翼我至中意食甜甜地又肥美蘑菇肉醬意粉🍝 黎到香噴噴即刻撈混佢 蕃茄唔會好酸辣肉腸Pizzd🍕 岩晒食肉獸既我 啖啖肉感覺好滿足最後一道叫左香蕉班戟哈哈我好小食甜品 但係依個好岩我胃口我仲覺得好似糯米糍 d cream唔會好漏
今日約左朋友仔去葵芳行街

我仲覺得好似糯米糍 d cream唔會好漏

蘑菇肉醬意粉
辣肉腸Pizza
2020-05-05 535 浏览
荃灣那邊有很多餐廳,正值不知吃什麼之際,其中一位同事建議吃Euro go go,說這家餐廳食物味道不錯。我們三人都點了意粉,而這次我點了的是「鮮茄煙肉香腸蘑菇意粉餐」。前菜有沙律或蒜蓉包選擇,還配一杯飲料。這個餐都算抵食,因為意粉份量多,味道可以。不過意粉的配汁就多了點,煙肉粒因砌得太細,而感覺還好像沒有吃到。另外,蒜蓉包沒有太乾,有很香蒜蓉味。再者,這兒的侍應也很好服務的。而環境方面,都很舒適。整體而言,選擇到這兒用餐也是一個不錯的選擇。
再者,這兒的侍應也很好服務的。而環境方面,都很舒適。
整體而言,選擇到這兒用餐也是一個不錯的選擇。
2020-03-05 735 浏览
今次算係我第一次食euro gogo都幾有驚喜依到係自己搵位之後 去counter點餐然後拎個牌仔番位等嘢食芝士火腿牛角包:正常好食紅酒牛脷意粉:都幾多舊牛脷 煙肉蘑菇薯蓉:熱辣辣送上嚟 好好食跟餐奶茶焦糖燉蛋:普通跟餐加十蚊轉忌廉朱古力:超好飲!!! 啲cream好多 朱古力好濃 好好飲 一定要飲 整體體驗都唔錯 下次都會想飲忌廉朱古力
今次算係我第一次食euro gogo

焦糖燉蛋:普通

整體體驗都唔錯 下次都會想飲忌廉朱古力
  • 忌廉朱古力
2020-03-04 366 浏览
神早起床清新開朗~~一日之計在於晨,食個早餐開工先夠精神荃灣西鐵站附近既早餐選擇唔多,人流最多莫過於紅茶冰室,食過幾次覺得一般,部分扒餐太過油膩發現荃灣廣場除左M記外,原來呢度都好早開,所以過黎一嚐佢既早餐。1. 芝士吞拿魚法包(2件)配鮮茄湯通粉芝士吞拿魚法包焗到好脆口,吞拿魚同沙律醬比例混合得岩岩好,唔會過分多,令佢味道變重。而且配上淡口味既法包,兩者味道中味返。幾好味少少拉絲~可惜,鮮茄湯通粉略為味道太淡,似清水+蕃茄蓉多過似鮮茄湯。不過加左橄欖既味道好得意,好有EURO GOGO既 FEEL味道算係多一種層次。早餐黎講,$42比其他茶餐廳係貴,不過志在人少少,坐得舒服又可以慢慢嘆。而且上餐速度都好快,唔怕漏單。
神早起床清新開朗~~

一日之計在於晨,
食個早餐開工先夠精神

荃灣西鐵站附近既早餐選擇唔多,
人流最多莫過於紅茶冰室,
食過幾次覺得一般,部分扒餐太過油膩

發現荃灣廣場除左M記外,
原來呢度都好早開,所以過黎一嚐佢既早餐。

1. 芝士吞拿魚法包(2件)配鮮茄湯通粉
芝士吞拿魚法包(2件)配鮮茄湯通粉
芝士吞拿魚法包焗到好脆口,
吞拿魚同沙律醬比例混合得岩岩好,
唔會過分多,令佢味道變重。
而且配上淡口味既法包,兩者味道中味返。
幾好味
少少拉絲~

可惜,鮮茄湯通粉略為味道太淡,
似清水+蕃茄蓉多過似鮮茄湯。
不過加左橄欖既味道好得意,
好有EURO GOGO既 FEEL

味道算係多一種層次。

早餐黎講,$42比其他茶餐廳係貴,
不過志在人少少,坐得舒服又可以慢慢嘆。
而且上餐速度都好快,唔怕漏單。
2020-03-02
$42 (早餐)
  • 芝士吞拿魚法包(2件)
2020-02-27 357 浏览
Euro go go係其中一間平價西餐既代表佢每樣野既份量都好算大 而且價錢唔貴今日我同同事就叫左一個餐加兩個小食Lunch set除左主食 佢會有埋沙律/湯同飲品香蒜蜆肉意粉好味指數 😋😋😋😋呢個意粉香蒜味好夠蜆肉最怕有沙同唔新鮮 但佢都無呢啲問題不過意粉本身稍為有少少乾左啲整體味道上係好味的法式薯蓉焗田螺(半打)好味指數 😋😋😋😋😋佢既薯蓉面舖滿芝士 好好食蜜糖雞翼(五隻)好味指數 😋😋😋😋😋雞翼鋪滿蜜糖 唔會過燶 好香口如果想簡單平平地食個西餐Euro go go真係唔錯既選擇👍🏻
Euro go go係其中一間平價西餐既代表

呢個意粉香蒜味好夠
蜆肉最怕有沙同唔新鮮 但佢都無呢啲問題
不過意粉本身稍為有少少乾左啲
整體味道上係好味的

法式薯蓉焗田螺(半打)
好味指數 😋😋😋😋😋
佢既薯蓉面舖滿芝士 好好食

蜜糖雞翼(五隻)
好味指數 😋😋😋😋😋

法式薯蓉焗田螺+蜜糖雞翼
  • 法式薯蓉焗田螺
  • 香蒜蜆肉意粉
2020-01-19 301 浏览
今日同老婆去咗荃灣廣場行街 影相, 中途有啲肚餓 同你間餐廳價錢貴食物又ok, 當晚嗌咗一個芝士菠菜闊條麵, 蜜糖雞翼, 黑松露麥形粉, 闊條麵同芝士份量配合所以非常好食, 蜜糖雞翼就 外脆內暖, 黑松露 麥形粉就有啲似食飯嘅感覺, 價錢食咗172蚊。
2020-01-06 269 浏览
今日突然勁想食焗薯, 於是起勢咁搵荃灣邊度有啦Delifrance? <<<男朋友話難食, blacklist左佢....Super Sandwiches? <<<荃灣又無所以惟有退而求其次, 去eurogogo食焗著皮吧無揀到吞拿魚/煙肉芝士款式,但個面都加左茄汁, 沙律醬, 芝士再拎去焗,咁多既醬料配搭下, 成件事算係不過不失吧,雖然同真正既焗薯有距離, 但都可以止住少少心癒四個口味分別係 :  蒜香雞/吞拿魚/黑椒牛肉/蕃茄煙肉,但可惜除左食唔到蒜香味外, 呢4款既味道上都差不多,  以同樣既價錢, 食半份pizza滿足感會更大淺嚐即止~
今日突然勁想食焗薯, 於是起勢咁搵荃灣邊度有啦
Super Sandwiches? <<<荃灣又無
所以惟有退而求其次, 去eurogogo食焗著皮吧
焗薯皮
無揀到吞拿魚/煙肉芝士款式,
但個面都加左茄汁, 沙律醬, 芝士再拎去焗,
咁多既醬料配搭下, 成件事算係不過不失吧,
雖然同真正既焗薯有距離, 但都可以止住少少心癒
四式芝士蒜蓉包
四個口味分別係 :  蒜香雞/吞拿魚/黑椒牛肉/蕃茄煙肉,
但可惜除左食唔到蒜香味外, 呢4款既味道上都差不多,
以同樣既價錢, 食半份pizza滿足感會更大
淺嚐即止~
2019-12-30