2018-08-02 213 浏览
午飯後同事話冇個甜品好似唔圓滿..一行入利東街.....點解可以咁多誘惑!最後被呢家店門口各式各樣雪糕筒吸引店內亦有其他朱古力售賣但今日最主要係雪糕!!我一開始已經比Fruit Loops Cone吸引左😍同事見到SmartTone客戶買一球送一球優惠本身都諗向唔向兩球挑戰下...一望到前面個女仔買左一球雪糕...我決定唔向難度挑戰揀Cone唔難揀味難...我企左係個到..樣樣都想試.....同事問店員係咪可以試味店員話可以~我諗同事至少試左5隻味...但店員都依然好親切..仲每次都係同事試完之後遞個膠杯仔比佢丟木棍當我地企左係到諗好耐嘅時候店員都好好冇催促過我地只係微笑等待住我地作決定最後我要左Fruit Loops Cone 同salted caramel chocolate pretzel同事要左Rainbow Sprinkles 同Strawberry落完單段我諗係3秒內另一位店員已經將我地個雪糕準備好果然有效率!👍🏻咁吸晴唔係唔影相下嘛~影完一行出店舖就立即試味~我本身已經好愛salted caramel 同 pretzelsalted caramel 係唯一一樣我可以接受係
午飯後同事話冇個甜品好似唔圓滿..
一行入利東街.....點解可以咁多誘惑!
最後被呢家店門口各式各樣雪糕筒吸引
店內亦有其他朱古力售賣
但今日最主要係雪糕!!
我一開始已經比Fruit Loops Cone吸引左😍
同事見到SmartTone客戶買一球送一球優惠
同事問店員係咪可以試味
店員話可以~我諗同事至少試左5隻味...
當我地企左係到諗好耐嘅時候店員都好好冇催促過我地
只係微笑等待住我地作決定
落完單段我諗係3秒內另一位店員已經將我地個雪糕準備好
果然有效率!👍🏻
咁吸晴唔係唔影相下嘛~
salted caramel 係唯一一樣我可以接受係鹹鹹甜甜嘅食物
食落個雪糕唔算太甜反而最甜係個cone...
再試一啖同事個雪糕,有草莓香味夠creamy但唔會過甜
可能天氣太熱..由行出店舖個雪糕已經不斷溶...
同事果個都容易處理
我果個不斷係唔知邊個loops同溶落黎😱...食得有少少狼狽
如果真係要再試多次...我應該會揀冬天再黎試XD
2018-08-02
外卖自取
2018-06-16 349 浏览
尤其係夏天,對雪糕呢樣野真係零抵抗力🙈😂(雖然一年四季其實都係...)🍦黑桑莓朱古力碎乳酪雪糕 $45 呢間店最令人印象深刻既應該係浮誇系爆谷cone🤣不過我都係中意啲普通野夠了,普通cone的話全部$45/球,+$20多一球,食飽飯純粹想過下口癮一球都夠🤤🤞🏻而且除左雪糕,仲有雪葩同frozen yogurt揀,感覺無咁罪惡XD 不過唔中意佢加朱古力片🤔覺得如果加既係果肉會更加match更加夾囉...

🍦黑桑莓朱古力碎乳酪雪糕 $45

宵夜
2018-06-03 222 浏览
利東街呢間Emack & Bolio's見到賣緊呢款特色飲品,天氣咁熱飲落都幾清新,而且啊雪糕方面有兩款味,雪巴及雲呢拿雪糕,食落冇藥水味,而且有多種口感係入面,有檸檬有cream有果醬,味道比較多元化,適合想一次過,試好多種口味,同埋天氣咁熱,最啱飲杯凍飲,而且幾大杯的,兩個人飲一杯都夠飲。

Peach & Lemon
2018-05-31
Peach & Lemon
2018-04-20 309 浏览
今個Happy Friday唔飲酒,要食雪糕雪糕雪糕!!!Emack and Boliohk嘅雪糕真係好滑又勁多料,好美式,cone靚到係呃like必殺投。今次試Cone試咗Fruit Loops,幾甜。啲圈圈仲有啲啲脆口,都ok。雪糕試咗焦糖朱古力曲奇+紅莓朱古力乳酪,兩款都好多料喺裡面,不過我鍾意紅莓多啲,酸尾尾咁幾醒神。全部加埋HKD85,間唔中一次開心吓囉。美咪指數:8/10抵食指數:6.5/10
今個Happy Friday唔飲酒,要食雪糕雪糕雪糕
!!!
全部加埋HKD85,間唔中一次開心吓囉。

美咪指數:8/10
抵食指數:6.5/10
2018-04-20
2018-02-08 657 浏览
之前見到好多報導呢個雪糕可以搭到好高即係佢嘅質感比較實而且啲味道同款式都好多好特別我就叫咗個彩針的脆筒配上雪芭彩針比想像中冇咁甜檸檬雪芭好開胃味道互相輝影而且個雪糕嘅份量好大美國品牌果然唔同啲不過價錢都唔算平四十幾$50同埋留意番可以下載返個程式儲分嘅話下次會有優惠好似係可以送多個topping
之前見到好多報導

同埋留意番可以下載返個程式
儲分嘅話下次會有優惠

好似係可以送多個topping

2018-02-03 543 浏览
2017年11月才開設於灣仔的新雪糕店,其實在中環,尖沙咀和荃灣都有分店,它的吸引點之一,一定是大大個呃like脆筒啦~不過怕食得論盡的關係,今次就只叫單筒雪糕。雪糕款式可參考牆上,而店內有堂食的位置,和好友聊天慢慢食都不錯。望見櫥窗的雪糕筒都感受到那種浮誇(笑)。有多款配料,還有cupcakes。雲呢拿曲奇朱古力紐紋棉花糖 SMOREO我選擇了朱古力味,當然貪其夠甜,一路食又食到棉花糖粒粒,多個口感;最重要是雪糕不算易融,而且夠咬口,筒身又夠脆,雖然雪糕的確有點貴,但吃得滋味,肚子滿足,幾滿意!

望見櫥窗的雪糕筒都感受到那種浮誇(笑)。

有多款配料,還有cupcakes。

雲呢拿曲奇朱古力紐紋棉花糖 SMOREO
雲呢拿曲奇朱古力紐紋棉花糖 SMOREO
外卖自取
2018-01-25 364 浏览
行經見到好多人拎住個咁巨型既雪糕筒,就想試下啦!叫左strawberry with coco pops好好食,有啲士多啤梨粒粒既,奶味濃個coco pops好脆 唔痴牙個賣相好靚~但價錢少貴啦~
行經見到好多人拎住個咁巨型既雪糕筒,就想試下啦!

叫左strawberry with coco pops
好好食,有啲士多啤梨粒粒既,奶味濃
個coco pops好脆 唔痴牙
個賣相好靚~
但價錢少貴啦~
strawberry  ice  cream  in  coco  pops  cone
2018-01-11 330 浏览
好耐冇食佢地既雪糕🤤仲記得我第一個post就係我係中環食佢地既雪糕 今次係利東街呢間有2層既食 原來係最近先開既👍第一次食兩球仲驚驚地 跟住個店員好似聽到 所以叫我地唔洗擔心 個雪糕唔會跌既😂上面嗰球海鹽焦糖朱古力好甜 好彩下面嗰球係咖啡中和返個甜度😚個cone我上次都介紹過😋係我既最愛

2018-01-07 298 浏览
友人在中環吃過同事的青檸雪葩,特意帶同小人走到利東街店,一嚐美味。走進店內,原來除了雪葩之外,尚有各式朱古力以及不同的甜筒,但不是雪糕,而是有Oreo、脆米、生果、朱古力的脆筒,林廊滿目,甚為吸引。是日的雪葩沒有青檸味,小人選擇了芒果味的。輕盈是理所當然的事,之不過小人從沒想過雪葩竟是這麽軟滑的,好像吃著一杯雪凍的芒果特飲般,卻又不會過甜,神級好享受!檸檬雪葩亦是佳品,雪葩裏有檸檬皮相碎,清香到飛起,加上那脆脆的威化筒,吃至最後一啖都不能停止!在冬天都一定要食的雪葩!

檸檬雪葩
在冬天都一定要食的雪葩!
下午茶
2017-12-22 246 浏览
唔知點解,冬天食雪糕係特別好食,係灣仔路經好有聖誕氣氛嘅利東街,見到呢間雪榚専門店,即刻走入去買雪榚食,因為之前係台北食過呢間嘅雪榚好好味(但其實佢係源自美國㗎),所以今次毫不猶豫就買左個朱古力味雪糕加上可可味嘅脆脆雪榚桶,想講嘅係佢唔單止味道口感同台北一模一樣,估唔到佢地連親切嘅服務都可以保持同台北一樣,非常専業,細心地解釋及推介多款口味,踏入門口直至離開門口就好似去左朋友屋企聊天一樣,作為一個只係買一杯雪榚嘅顧客嚟講,成個過程感覺好親切,當然,個主角-雪榚係好好好味。