2020-03-01 245 浏览
想試呢間雪糕店好耐,咁啱行過利東街,決定要試試佢😋雪糕店唔只口味多,最吸睛係個d cone呀😍😍😍😍有朱古力cone,棉花糖。。。最想試係呢個色彩100分嘅fruit loopssss😆揀左two scoops: rum raisin and black raspberry 😋😋😋 兩個scoops都足料大大個😆雪糕味道好rich唔會太甜,rum raisin酒味啱啱好d提子又好食,raspberry 不會太酸,不過個fruit loop cone就有少少太硬,但加埋雪糕食就有多層次口感👍🏻 而且雪糕都算好快溶,打完卡要快d食呀!
想試呢間雪糕店好耐,咁啱行過利東街,決定要試試佢😋

最想試係呢個色彩100分嘅fruit loopssss😆

而且雪糕都算好快溶,打完卡要快d食呀!
2020-02-09 309 浏览
係網上買左張優惠券,今日就黎呢度兌換,本身$48一球,一啲都唔平,但係我張優惠券只需$38,雖然都唔平,但總算係個國際性品牌,都值得。味道有好多款揀,有低糖同埋低脂肪嘅選擇。我呢啲成日喺出邊食嘢嘅人,就揀番個低糖嘅選擇,你平衡下身體入邊多餘嘅糖分啦。低糖嘅選擇即係,朱古力雲呢拿花生醬味。本身個雪糕筒係包左嘅,但係怕肥嘅人亦可以選擇要紙杯。落單之後唔需要1分鐘就得到啦。呢間鋪頭入口雖然唔大原來後邊仲有好多座位可以坐,啱晒啲喺呢度叫咗沙冰或者咖啡嘅人。味道方面,個雪糕果然非常軟熟,但又不失層次感,有啲似一個紮實左嘅棉花糖,中間仲有啲朱古力粒,增加口感。因為呢個係低糖嘅選擇,所以味道來講絕對唔甜,啱晒我。

味道有好多款揀,有低糖同埋低脂肪嘅選擇。

落單之後唔需要1分鐘就得到啦。

2020-02-09
2020-01-26 139 浏览
又到農歷新年🧧,大家放咁多日假有乜做?為咗「鼠年」,Emack & Bolio's 雪糕店由20/1至16/2期間,係全港三間分店推出全新「萌鼠」造型雪糕! .🐭萌鼠造型雪糕($78)以朱古力片係雪糕上砌出眼耳口鼻雪糕球可以自己選擇味道🍨草根揀咗雲呢拿同花生醬曲奇味🥜米白色嘅雲呢拿雪糕最能夠突出萌鼠造型 而花生醬曲奇味唔會太甜,花生醬味唔係咁突出,反而曲奇味成為主調🍪而個Cone就set好咗係Fruit Loop即係將溶咗棉花糖痴住d甜甜脆圈個cone 味道係比較甜,不過用嚟呃like就一流啦😚~講埋個promotion俾大家聽:只要去幫襯個時穿住或者配戴紅色衣物💃🏻,就可以用8折買到「萌鼠」雪糕🍦。另外,去利東街分店更可獲贈免費升級優惠券嘅開運利事一封🤟🏻🧧。趁着新年快啲去試吓啦!

又到農歷新年🧧,大家放咁多日假有乜做?

🐭萌鼠造型雪糕($78)
以朱古力片係雪糕上砌出眼耳口鼻
雪糕球可以自己選擇味道🍨
草根揀咗雲呢拿同花生醬曲奇味🥜
米白色嘅雲呢拿雪糕最能夠突出萌鼠造型
而個Cone就set好咗係Fruit Loop
即係將溶咗棉花糖痴住d甜甜脆圈
個cone 味道係比較甜,不過用嚟呃like就一流啦😚~

2020-01-22 114 浏览
利東街好有新年氣氛,今日同朋友黎呢度打卡,見到有一間甜品店嘅雪糕都好啱打卡🤩先揀左雪糕味道,然後揀雪糕筒😋coco pops 另加一球焦糖朱古力碎合桃曲奇🍪$68佢個cone好味道,可可味嘅脆脆唔會過甜,好香脆!雪糕口感豐富,朱古力、曲奇加合桃味都好出,而焦糖令到個雪糕更加香甜!如果你中意食焦糖,一定好中意呢款雪糕😝fruit loops雪糕筒加焦糖朱古力碎曲奇🍪 另加一球桑莓雪果🍓$88呢個雪糕筒五顔六色勁靚,d圈圈癡得勁實,唔會甩落嚟,食落好香甜!第一球雪糕同上面果款大同小異,都係好香濃甜蜜,而桑莓雪果係幾清新嘅,甜甜蜜蜜,帶有冰感!額外多一球雪糕都只係加$20,幾抵!😉
先揀左雪糕味道,然後揀雪糕筒😋

coco pops 另加一球焦糖朱古力碎合桃曲奇🍪$68

2020-01-20
用餐时段
下午茶
2020-01-12 86 浏览
平日吃到的雪糕不同口味道吃得多,但這店賣的卻是反傳統,都是雪糕筒的做手腳🤣雪糕筒已經有很多款式去選擇,而雪糕又有不同口味選擇,真較我這個選擇困難的考起🙈因第一次吃這家店的雪糕關係,所以都還是試最穩陣的,朱古力味🤣但發現,雪糕超濃郁,很香朱古力味又很滑,真的很正🙈而雪糕筒的花生碎粒及朱古力邊,都很好味,整體來說,吃起來能吸引人去一口一口地吃,都停不下來的😍雖然雪糕是有點小貴,但質素及味道來說,是合理的👍

2019-12-25 50 浏览
吃過了午餐,餐廳內提供的甜品沒啥吸引,於是另行尋覓。記得在Emack & Bolio's吃過雪芭很不錯,故此再訪,一嚐雪糕。雪糕叫做Chunk & Funk,乃雲呢拿雪糕夾雜著曲奇碎及迷你pretzel餅,雪糕軟滑細膩,餅碎加添嚼勁。脆筒的選擇亦很吸睛,看著不同形形式式、色彩繽紛的脆筒,令人目不暇給,眼花撩亂!有朱古力、彩針、圈圈糖等等,小人皆沒興趣,選擇了爆谷的。爆谷應該是用棉花糖黏附上去的,甜美非常,爆谷依然保持脆口,連同雪糕一口過放進口裡,只能即時說句:「超好味呀!」一scope雪糕都很大球,已經足矣。
吃過了午餐,餐廳內提供的甜品沒啥吸引,於是另行尋覓。

Chunk & Funk Ice cream with Popcorn Cone
一scope雪糕都很大球,已經足矣。
用餐时段
下午茶
  • Chunk&FunkIcecreamwithPopcornCone
雪糕揀左朱古力碎朱古力醬味同雲呢拿曲奇餅味,朱古力味都幾香滑濃郁,會有啲朱古力醬同朱古力碎,雲呢拿嗰隻就有啲曲奇餅碎係入邊,都幾好味,整體來講雪糕甜度都可以接受,雪糕筒就揀咗朱古力味嘅筒,個筒會圍住一啲棉花糖加上Coco脆卜卜,味道就有啲甜,但係打卡影相就一流,而且份量亦都非常多,食完呢個雪糕都已經飽哂🧐不過呢d雪糕就應該試一次就夠,因為味道唔係真係話咁好食同都有啲貴🤔
2019-12-11 53 浏览
又到聖誕🎄呢個聖誕小鹿造型雪糕真係非常得小編歡心❣️特濃咖啡雪糕濃郁得來又可以balance棉花糖脆脆筒嘅甜味😋拎住喺條街真係吸引好多途人嘅目光🤣用嚟影相打卡真係一流📸️
又到聖誕🎄
呢個聖誕小鹿造型雪糕真係非常得小編歡心❣️
特濃咖啡雪糕濃郁得來
又可以balance棉花糖脆脆筒嘅甜味😋
拎住喺條街真係吸引好多途人嘅目光🤣
用嚟影相打卡真係一流📸️
2019-11-11 88 浏览
今日係利東街食完飯 甜品癮起拎起手機一搵 見到依間雪糕店 見到啲相幾吸引 就二話不說入去食叫左個 Beantown Buzz Ice cream on coco pops marshmellow cone同space cake ice cream on rice Krispy marshmallow cone好大支雪糕 重點係啲special cone 唔洗特登加錢 好抵食
今日係利東街食完飯 甜品癮起
拎起手機一搵 見到依間雪糕店
見到啲相幾吸引 就二話不說入去食

雪糕店當中個人一直以來都甚為喜歡Emack & Bolio’s,畢竟香港沒有Ben & Jerry’s和Baskin Robbins這些聞名遐邇的品牌,而它正正就是另一選擇。自從尖沙咀分店結業後只剩下中環、灣仔及荃灣三間分店,過去已經嚐過多款口味,雖然是次再訪覺得現在口味似乎較以前少,不過款式依然比坊間雪糕特別,更重要的是當中多款口味都有花生醬和曲奇等這些我喜愛的元素。不時有節日限定的雪糕推出,上次錯過了復活節兔子雪糕,幸好臨近萬聖節也能嚐到充滿氣氛的嘩鬼雪糕。Ice-Scream 嘩鬼雪糕 ($88)任選兩球雪糕$68另再加$20配上Marsh”Mellow”脆皮雪糕筒,附送朱古力醬及兩款萬聖節朱古力裝飾。雪糕球一如既往巨大無比,口感細密綿滑,選了之前早已嚐過數次的岩鹽朱古力花生醬及焦糖花生醬味,兩款最大分別是前者以朱古力雪糕為基底,再配上花生醬朱古力粒,朱古力味濃厚而且略帶甘苦和一絲鹹香,起初花生醬味突出但慢慢會被朱古力味蓋過;後者則是奶油糖味雪糕配焦糖同花生醬朱古力粒,較甜但花生醬相對較出眾。招牌雪糕筒沾上熱融棉花糖及各款配料如Fruit Loops、Rice Krispies、

Ice-Scream 嘩鬼雪糕 ($88)

嘩鬼雪糕
招牌雪糕筒沾上熱融棉花糖及各款配料如Fruit Loops、Rice Krispies、Coco Pops和Mini Marshmallow,就如將米通與雪糕筒合二為一一樣,甜蜜黏牙卻莫名其妙地回味。
嘩鬼雪糕
2019-10-19 98 浏览
今日行行吓街覺得有d熱和有少少肚餓,見到呢間雪糕店,俾佢吸引左入去見佢除左賣雪糕還有不同嘅冷熱飲品和甜品蛋糕售賣我既然話有d熱和肚餓,而且佢d雪糕又噤吸引又噤多不同配搭,就叫返杯試吓先有好多味道選擇,真係唔識選除左雪糕囗味連個甜筒都可以加錢有唔同選擇不過見第一次試都係試個最簡單先,食過好食下次先試其他特別嘢,因為價錢都算係中上我選左個:岩鹽朱古力花生醬,雪糕好滑,入口鹹鹹地香濃嘅朱古力味,雪糕內再包含著一粒粒硬身嘅朱古力,而朱古力內又包含濃濃嘅花生醬真係一啖雪糕裏有幾種味道層次豐富,食完呢個雪糕真係飽飽好滿足

見佢除左賣雪糕還有不同嘅冷熱飲品和甜品蛋糕售賣

有好多味道選擇,真係唔識選

除左雪糕囗味連個甜筒都可以加錢有唔同選擇

我選左個:岩鹽朱古力花生醬,雪糕好滑,入口鹹鹹地

2019-10-17
岩鹽朱古力花生醬
-中秋限定月兔雪糕❤️($78)依個雪糕筒係Froot Loops Marsh mellow 脆皮雪糕筒,配搭蜜桃味雪糕🤩,和可愛的月兔牌!Froot Loops Marsh mellow 脆皮雪糕筒都幾脆,色彩繽紛的fruit loops 脆筒真係吸睛❤️味道不會太甜,而蜜桃味雪糕味道十分驚喜,雪糕內仲有一d蜜桃果肉🍑,口感豐富,雪糕好甜又幾Fresh,超鍾意個蜜桃雪糕!雪糕上曬上一些朱古力彩針😋,再插上月兔牌🐰,和 月亮裝飾🌙!-Name🏠: Emack & Bolio's Location📌:灣仔皇后大道東200號利東街地下G09及G10號舖(港鐵灣仔站 B2 出口, 步行約3分鐘)價錢💰: 中秋限定月兔雪糕($78)

中秋限定月兔雪糕❤️($78)
中秋限定月兔雪糕

Name🏠: Emack & Bolio's
價錢💰: 中秋限定月兔雪糕($78)

中秋限定月兔雪糕
2019-08-30 161 浏览
Finally made my way to this place for some sweet treat🤤 They have an extensive array of ice cream flavours, from the classic strawberry to chocolate salted peanut butter cup, there must be something for y’all😚.We got two flavours: chocolate salted peanut butter cup+ peach🍑 The texture of the ice cream was smooth and milky, incredibly creamy too! Both of them were jam-packed with ingredients😻 .Speaking of the flavours, my fav has to be the chocolate salted PB cup💓 Loved how intense and rich the c
Speaking of the flavours, my fav has to be the chocolate salted PB cup💓 Loved how intense and rich the chocolate was, and the aftertaste of PB was unbelievable🤩 oh and you’re gonna get chunks of Reese’s PB cups inside!!! Both flavours were well-balanced, with just the right amount of sweetness😉The peach one was another surprise too; it was natural in taste, not artificial at all😛
The coco pops cone was probably my least fav🙈 they were kinda soft and sticky as if they were left over for too long… but without a doubt, they’re photogenic and perfect for an instagram shot👀
It’s nice to have this once in a while cuz they’re quite pricey…😕
2019-08-29
平時食雪糕最怕食食下流到成手或者周圍都係。🙃 (可能係我自己嘅問題) 灣仔分店有唔少位置可以坐,夏天咁熱可以坐低,慢慢嘆下。--🍨 Two Scoops (Medium) HK$68.🥜 Chocolate Salted Peanut Butter Cup其實主要係朱古力雪糕,花生味道黎至朱古力粒入面嘅花生醬,味道好重,而朱古力粒都多,所以個人好LIKE。.🍫 Black Raspberry Chocolate Caip (Low Fat)可能因為有乳酪,所以味道相對無咁甜。平時都會揀一個甜,一個偏淡少少去平衡反,唔洗感覺得個甜字.🌈 Fruit Loops Cone+HK$20成日見到都覺得顏色好吸引,反正都食,都唔爭在加埋佢黎打下卡。🤫 其實cone上面係早餐脆片,加上啲糖漿都算甜,但唔知點解又忍唔住要繼續食。--🍧 Summer Breezers HK$68沙冰上面有一層類似乳酪雪芭嘅野,之後上面再有cream、莓醬、朱古力碎、仲有raspberry嘅雪糕。沙冰味道唔會特別甜,mix埋啲topping口感更加豐富。

🍨 Two Scoops (Medium) HK$68
🌈 Fruit Loops Cone+HK$20

🍧 Summer Breezers HK$68
2019-03-29 368 浏览
Chocolate Flake 🍪 & Deep Purple Chip 🍫 Ice Cream (Double Scoop) with Rice Krispy 🍚 Marsh"Mellow" 🍡 Cone 💲88✅ 外表夠曬驚艷、華麗🎆🤤✅ 兩款味道都做得不過不失😌雪糕入面真係落足朱古力碎🤓❌ 雪糕筒味道過甜而且感覺好漿😖 仲以為米通會係比較脆既感覺💥👅Taste:3.25/5💰CP值:2.5/5🙋🏻‍♂️Service:3/5👁‍🗨Stylishness:3.25/5

✅ 外表夠曬驚艷、華麗🎆🤤

✅ 兩款味道都做得不過不失😌雪糕入面真係落足朱古力碎🤓

👅Taste:3.25/5
💰CP值:2.5/5
🙋🏻‍♂️Service:3/5
👁‍🗨Stylishness:3.25/5
2019-02-26
等候时间
5 分钟 (堂食)