2022-08-10
近排見佐敦廟街附近開左間新嘅西班牙餐廳,就約埋朋友一齊去試下。餐廳嘅環境都唔錯,用餐當日我地就坐左係靠窗嘅高枱,可以一邊望住風景一邊食飯。可能因為係新開嘅關係,菜式選擇唔算多。✨Mixed Plate of Oyster ($188/6 pcs)首先就叫左個生蠔拼盤先,$188有六隻價錢合理,而且非常新鮮。生蠔分別有三款,每款嘅味道都有少許分別。我自己就更鍾意蠔味更濃嘅生蠔。✨Buixot Mussels with marinara sauce ($72)因為我同朋友都好鍾意食青口嘅關係,幾乎每次同佢食西餐都必點😂餐廳嘅青口配左意式茄汁,味道酸辣開胃,青口都幾新鮮但就煮得熟左少少,整體都唔錯。✨Deep fried squid ($88)見唔少人都有叫呢個炸魷魚,我地就跟風試試。魷魚外層炸得非常香脆,入面就口感嫩滑,味道唔錯。✨Goose pate in black pepper terrine ($128)本身以為會係一款鵝肝凍派,但原來係一罐鵝肝醬同麵包,鵝肝醬味道鮮咸,麵包就烘得非常香脆,兩者都幾夾。
✨Deep fried squid ($88)