2024-07-18 472 浏览
呢間野我之前睇報導已經想試吓,個個都吹奏到佢好好食咁雞肉腸蛋芝士三文治個蛋的確唔係難食,但根本普通質素,傳媒同埋一眾「美食家」吹大咗,唔值咁貴。最嬲係佢整到d餡好滿,我拎起食嘅時候已經拎得好小心,d蛋都仲係跌哂落張紙,塊雞漢堡跟住個蛋sir埋落張紙執返又不停sir落去,食得我好狼狽食得勁辛苦,好谷氣,俾錢買難受咁我係叫一個包,我加咗錢加蛋沙律同埋雙倍煙肉,無諗過佢俾d料係多到佢地都要拆開做兩個包咁俾我,fine,服務係做得好好要讚,***我都無叫過火箭菜,佢落勁多火箭菜俾我夾埋落個拆出黎嘅包度,咁即係點呢???🤡貼心服務係好事,但做多咗就變咗多事囉,搞到我又要自己揀返哂d火箭菜出黎,成手都整污糟哂,d蛋沙律同個炒滑蛋一樣,多到跌哂出黎又食食得勁痛苦,d煙肉,味道無咩特別,追單份18蚊,我追加咗雙倍32蚊,但煙肉嘅味道都唔值用18蚊去追加到薯餅,佢寫係寫松露薯餅,但係食落口完全係零松露味,完全係無,咪道同質地根本就係KXC隔哂d油好乾爽嘅薯餅,咁就31蚊,份量應該有KXC嘅兩塊半唔會再幫襯,貼錢買難受我當買個教訓
呢間野我之前睇報導已經想試吓,個個都吹奏到佢好好食咁

雞肉腸蛋芝士三文治

唔會再幫襯,貼錢買難受
我當買個教訓

2024-06-13
外卖送餐
  • 伯爵茶
2024-07-16 118 浏览
Eggslut開咗喺銅鑼灣都一段日子,我成日都想試㗎,今日星期六終於試咗🥰 不愧為人氣店,見到啲職員唔停手咁樣整雞蛋,漢堡同小食,氣氛同環境都好好🫶🏻 想食嘢自己要排隊前枱落order,記住搵咗位先買呀,如果唔係可能就要企喺度食喇😅餐廳而家推出加$1可以任選extra配料,最多加三款,有漢堡扒,煙肉,牛油果同雞蛋等等,呢個優惠真係超級抵,做到7月31號😎🌟Fairfax Sandwich 呢個係超人氣款式,我仲加咗牛油果同埋煙肉,賣相真係好吸引🤩 一啖食落去非常滿足,佢嗰個包非常高質,好耐未食過咁好味嘅麵包,啲蛋好滑好香,非常推介🫶🏻🌟Duo Fish Sandwitch香港分店全球首推魚柳系列😍 大大塊既魚柳仲配咗三文魚肉特製醬汁,係好好味,佢個醬汁真係好唔錯,推介🫶🏻🌟Truffle Hashbrown薯餅好香好好味,係咪落咗黑松露油? 一個人食曬六塊完全冇問題!🌟Crispy Ocean Stick個炸魚柳味道非常好,原來呢個三文魚肉秘製醬汁係全球Eggslut獨家㗎,期間限定,要試就快手啦😎🌟Cookie呢隻軟曲奇好好食,好似食緊Brownie咁,兩個人食一塊啱啱好🥰🌟Cold

🌟Fairfax Sandwich

🌟Duo Fish Sandwitch

🌟Truffle Hashbrown

🌟Crispy Ocean Stick

🌟Cookie

🌟Cold Brew Coffee
啲人話Eggslut杯咖啡好好飲,味道係同出面有啲唔同,果然唔錯👍

🌟Orange Juice
橙汁好好味,夠凍又大杯👍

原來呢間Eggslut係咁正,早知就一早嚟試下啦😂 新鮮即製嘅味道真係最正,份量又足🤩 餐廳好多細心位都好值得讚,例如佢有個分類收集箱收返食物盤及容器,仲有一個洗手機俾你洗乾淨雙手先離開👍 推介啊🫶🏻

2024-07-12
  • 招牌炒滑蛋三文治
✪平日去銅鑼灣,好多時候都經過這間快餐店,快餐店裝修鮮明,以黃色黑色為主,樓下入口到上層用餐,是先點餐後取食物。這裏出名都是蛋,他們採用放養的雞的雞蛋,是傳統美國品牌。✪在六款的Regular Menu中,每款漢堡包三文治都好吸引。今次選擇了Fairfax sandwich,內裏包含有豐富的炒蛋,加入蛋黃醬,一口吃下幾邪惡又滿足。✪另一選擇了Cheeseburger,內裏包含了煎蛋漢堡芝士小青瓜和醬料,漢堡雖然是薄切,但味道跟煎蛋和醬料融合後,口感豐富,漢堡很Juicy。✪我們還點了小食 Slut ,法國脆麵包加上了小食slut, 喜歡薯蓉加蛋溶在口中的感覺,而鴨油炸薯餅,香脆可口的炸薯餅加入了黑松露,外脆內暖。小食slut ,還有一個特別的食法可以加在薯餅上一同進食。另外有鮮炸魚柳小食,配上秘制醬汁同樣重點推介!✪身為咖啡愛好者,點了這裏的Cold brew ,咖啡味沒有被冰蓋過,既甘香又香醇。✪現在七月份還提供特別優惠,只要加$1,最多可以選擇另加三款配料,例如漢堡扒、 煙肉,牛油果、雞蛋等等。

2024-07-12
2024-07-15 641 浏览
最近見到銅鑼灣Fashion Walk有一間樓高兩層,非常出名的雞蛋三文治店Eggslut。這間三文治連鎖店創立於美國,最初是街頭美食車,深受荷李活巨星愛戴,全部採用放養雞雞蛋,被譽為Burger界嘅『Fine dining』,在東京、倫敦、南韓、新加坡等地都開了分店。Eggslut 這個詞來自foodie介的詞語,形容任何菜式都加上一隻蛋。餐廳主打六款三文治,還有期間限定、小食、甜品和飲品,全店不收加一服務費。當中試咗佢地招牌炒滑蛋三文治 $78,這是餐廳最具人氣的三文治之一。濕潤金黃色的炒滑蛋,炒至焦糖色的香甜洋蔥,熱溶到漏瀉的車打芝士,仲有法蔥,醬汁是是拉差蛋黃醬,是拉差是泰國和越南非常流行的辣椒醬,混和蛋黃醬後,甜甜地,辣辣地,非常惹味。麵包是自家製的奶油麵包,稱為布里歐包,輕身,鬆軟,偏甜,經過烘焗,發出麵包香氣。值得一提的是6月15日至7月31日餐廳推出了特價新優惠,任何惠顧三文治或漢堡,只需加$1可任選extra配料,每個最多3項額外配料,例如可以加招牌蛋薯蓉加法包、 煙肉,牛油果、雞蛋等。即係$1就可以加到3塊肉,可以挑戰大胃王食量,今次我就$1加了一塊招牌蛋薯蓉加法包
招牌炒滑蛋三文治
即係$1就可以加到3塊肉,可以挑戰大胃王食量,今次我就$1加了一塊招牌蛋薯蓉加法包。
雙重炸比目魚三文治
另外整個七月份推出了魚柳系列,所以今次亦試了七月限定雙重炸比目魚三文治$83。這是一款配搭新鮮三文治,一塊炸得外層金黃香脆的巨型比目魚柳,魚肉細嫩多汁,加上秘制蛋白三文魚醬汁,配埋芝士,甜甜地的酸瓜和Eggslut 三文治包,酸甜清爽開胃,口感爽滑鮮甜。
招牌蛋薯蓉加法包
小食就試咗招牌蛋薯蓉加法包$64,材料包括慢煮雞蛋、自家製薯蓉、海鹽和法蔥。打得軟滑濃郁的自家製薯蓉,食前將半熟蛋和薯蓉攪拌,法包沾上薯蓉和蛋汁食,完美配搭。
松露迷你薯餅$33
特別用上鴨油去炸,食落仲有松露和迷迭香味,炸得金黃酥脆。食剩咗啲蛋薯蓉,有介紹隱藏食法,就係將SLUT 放係薯餅上食,食落亦相當有驚喜。
甜品
自家製白脫牛奶脆餅配蜂蜜牛油$40,口感鬆軟豐潤。酥脆的外皮和柔軟的內部相互襯托,搭配蜂蜜奶油的甜美,帶來一份溫暖滿足感。
鮮榨橙汁$37
新鮮即榨,粒粒果肉,清涼冰爽,消滯解膩。
冷萃咖啡$35
炎炎夏日,又想飲杯咖啡,最好就係飲Cold Brew,咖啡味道甘醇,有種咖啡豆果香味,消暑又涼快。
2024-07-13
招牌炒滑蛋三文治
雙重炸比目魚三文治
2024-07-13 329 浏览
又有人氣店進駐喇!來自美國洛杉磯的  Eggslut 半熟滑蛋三文治專門店,落腳銅鑼灣 Fashion Walk。特色是用料講究,全部採用放養雞雞蛋,半熟煎、炒滑蛋或慢煮;其二,並非一般的漢堡包,以獨門秘方的奶油麵包做包,真係好軟熟!再加上別有心得的醬汁及共他自家製食材,所以被譽為Burger界嘅『Fine dining』。所有三文治或漢堡都有蛋,花多眼亂真係樣樣都想試,現在仲有個超級優惠,任何惠顧三文治或漢堡,只需加 $1 可任選 extra 配料,每個最多3項額外配料,優惠至8月30號,大胃王值得把握機會!我們胃納有限,首次光顧先吃正常份量的,此外,建議必吃招牌蛋薯蓉加法包。新鮮橙汁 $37冷萃咖啡 $35炎炎夏日,先來兩杯凍飲,冰涼可囗。雞肉腸蛋芝士三文治 $78自家製雞肉餅、半熟煎散養雞蛋、蜜糖芥末蒜泥蛋黃醬、車打芝士、自家製奶油麵包的組合。雞肉餅好食,吃得出新鮮,咬口及味道皆好;蛋果然香,組合完美。芝士漢堡 $92安格斯漢堡扒、半熟煎散養雞蛋、醃青瓜、焦糖洋蔥、車打芝士、第戎芥末醬、自家製奶油麵包安格斯漢堡扒上乘,與半溶芝士黃金組合。招牌蛋薯蓉加法包 $64慢煮散養雞蛋、自家
半熟滑蛋三文治
新鮮橙汁 $37
冷萃咖啡 $35
炎炎夏日,先來兩杯凍飲,冰涼可囗。

雞肉腸蛋芝士三文治 $78

安格斯漢堡扒上乘,與半溶芝士黃金組合。
招牌蛋薯蓉加法包 $64
慢煮散養雞蛋、自家製薯蓉、海鹽、法蔥、法包
芝士漢堡
招牌蛋薯蓉加法包
必吃的招牌,真有諗頭,慢煮雞蛋與薯蓉混合,吃法是先以法包蘸或小匙塗在法包上,最後清薯蓉。
松露迷你薯餅 $33
鴨油、松露、迷迭香鹽、迷你薯餅
松露迷你薯餅
記得叫埋個薯餅,因為把蛋薯蓉塗在薯餅上都好好食!
自家製白脫牛油脆餅配蜜糖牛油 $40
蜜糖牛油神奇功效,大大提升脆餅的潤澤及食味,吃完這最後一個小甜點,這一餐大滿足。
入口在地面,用餐區其實在樓上。
自家製白脫牛油脆餅配蜜糖牛油
2024-07-07
用餐优惠
試食活動
半熟滑蛋三文治
芝士漢堡
2024-07-12 134 浏览
Eggslut 進軍銅鑼灣👏🏻來自美國人氣過江龍🇺🇸主打多款以放養雞雞蛋製成料理🥚食材講究👍🏻 以獨門秘方自家製奶油麵包🍞今晚一於來試下呢間譽為Burger界嘅『Fine dining』👏🏻來到即刻點✅店內招牌CHEESEBURGER🍔芝士漢堡用料豐富!跟有安格斯漢堡扒、半熟煎散養雞蛋、醃青瓜、焦糖洋蔥、車打芝士、第戎芥末醬、自家製奶油麵包~ 漢堡肉汁滿滿EGG SALAD SANDWICH 🥯蛋沙律三文治使用放養雞蛋沙律、法蔥、蜜糖芥未蒜泥蛋黃醬、火箭菜、自家製奶油麵~食落好清新~雞蛋同配料好夾招牌蛋薯蓉加法包Slut慢煮散養雞蛋、自家製薯蓉、海鹽、法蔥、法包蛋香又滑溜~塗在脆口的法包上好正松露迷你薯餅松露、迷迭香鹽、迷你薯餅用鴨油即叫即炸~薯餅酥脆更帶鴨油香味自家製白脫牛奶脆餅配蜜糖牛油脆餅微甜香口!配上香滑蜜糖牛油🧈好味最近仲做緊優惠👏🏻💰1 Add - On 即日到7/31,任何惠顧三文治或漢堡,加配最多3樣,唔同加配都得,例如漢堡扒、 煙肉,牛油果、雞蛋等#hkig #hkiger #hkfoodie #hkkol #foodiehk#hkfoodblogger #phot
Eggslut

招牌蛋薯蓉加法包Slut

慢煮散養雞蛋、自家製薯蓉、海鹽、法蔥、法包
蛋香又滑溜~塗在脆口的法包上好正

松露迷你薯餅

松露、迷迭香鹽、迷你薯餅
用鴨油即叫即炸~薯餅酥脆更帶鴨油香味

自家製白脫牛奶脆餅配蜜糖牛油

脆餅微甜香口!配上香滑蜜糖牛油🧈好味

最近仲做緊優惠👏🏻💰1 Add - On 即日到7/31,

#hkfoodblogger #photooftheday #foodporn
#foodstagram #香港好去處 #hkfoodguide
#likeforlikes #香港美食 #相機食先 #香港美食指南#
香港美食地圖#香港美食日記#銅鑼灣美食

📍銅鑼灣記利佐治街11-19號及百德新街27-47號Fashion Walk地下2號舖及1樓F-1號舖

2024-07-11 317 浏览
美國過江龍「Eggslut」位於銅鑼灣Fashion Walk,地鐵出口一分鐘內路程。餐廳有別於一般漢堡店,主打蛋料理漢堡。餐牌主要有六種漢堡,另會有期間限定款式。🍔Fairfax Sandwich來到Eggslut必試的招牌漢堡,看似平凡的滑蛋三文治,要價近10美金。麵包烤的金黃酥脆,麵包之間包著滑蛋與焦糖洋蔥,滑蛋份量之大麵包完全包不住。大口咬下,鬆軟的麵包,口感滑順溫潤的滑蛋,伴著特製的芝士與蛋黃醬,滋味非常美妙,讓人回味無窮,絕對值得一試。🍔Cheeseburger如果想食牛肉,可以試試最受歡迎價位也較親民的芝士漢堡。香氣十足的安格斯漢堡扒,搭配新鮮酸黃瓜與芝士,和半熟蛋一起包在麵包裡,一口咬下肉汁四溢,口感非常有層次,邪惡卻相當美味。🍔Slut 招牌蛋薯蓉加法包用勺子挖起罐子裡的半熟蛋與薯蓉。放在法包上當成抹醬品嚐,薯蓉口感很滑順,半熟蛋帶著點鹹味,簡單的食材,味道卻很美味。

🍔Fairfax Sandwich
Fairfax Sandwich

🍔Cheeseburger

🍔Slut 招牌蛋薯蓉加法包
Fairfax Sandwich
自從喺LA食過就一直都好想再食真的名不虛傳雖然韓國都有,但係香港都有就最好!開咗半年一樣咁受歡迎 餐廳位於銅鑼灣好方便製作好認真 好多staff都係美國派過嚟呢款招牌滑蛋漢堡:fairfax burger蛋控最愛,用上紐西蘭放養雞蛋,選用不足89週大的母雞所產出,蛋味果然出色,蛋黃夠大夠香是使用自家研發的鬆軟布里歐面包(brioche bun)做包身,加上芝士還有焦糖洋蔥 這個配搭真的太美味了 推薦推薦推薦 就算是男生吃也會夠飽另外一款煙肉蛋芝士三文治也是很受歡迎煙肉用上蘋果木煙燻肉 不會太油膩仲有招牌士拉差辣椒醬 太美味了蛋黃仲係流心的松露薯餅,只不過係30幾蚊細細粒容易食 用上鴨油炸好香一包仲有六粒咁多 超抵食鮮榨橙汁 同LA一樣咁好飲 可能真係喺美國嚟好新鮮,又唔會太酸自家製海鹽黑朱古力曲奇餅超大塊,仲有少少海鹽平衡返朱古力嘅甜味好食過勁多社交平台網店同朋友share做甜品
自從喺LA食過就一直都好想再食
真的名不虛傳
雖然韓國都有,但係香港都有就最好!
開咗半年一樣咁受歡迎 餐廳位於銅鑼灣好方便

一包仲有六粒咁多 超抵食
鮮榨橙汁 同LA一樣咁好飲 可能真係喺美國嚟
好新鮮,又唔會太酸
自家製海鹽黑朱古力曲奇餅
超大塊,仲有少少海鹽平衡返朱古力嘅甜味
好食過勁多社交平台網店
同朋友share做甜品

• FAIRFAX Sandwich
  • Truffle Hashbrown
  • 煙肉蛋芝士三文治
  • 鮮榨橙汁
~ Cheeseburger ($92) 🧀安格斯漢堡扒既熟度煎得岩岩好😌,入口個陣仲有好多肉汁😋。散養雞蛋係呢間名店既一大賣點😗,唔知係咪因為咁蛋味好似特別出🥚。其他toppings好似pickles呢D都係比較常規既配搭😌。 依家由6/15 - 7/31仲可以加$1任選extra配料🤑,咁就加到大大份都得啦😎。~ Duo Fish Sandwich ($83)🐟呢款係店員推介既七月限定burger💁‍♀️,係炸比目魚柳🐟加埋三文魚🍣醬秘制醬。三文魚醬mix咗沙律醬食落幾清新爽口😙,成個包食落都無咩油膩既感覺🤓。而且味道夠濃,醬汁份量都配搭得啱啱好👍🏻。~Slut ($64)🥖小食黎講Eggslut有兩大名物😎,第一個就係呢款實而不華既蛋薯蓉配法包🥖。個薯蓉真係好好食🤤,首先食得出佢落左好新鮮既thives黎提升成個清爽感😌,而薯蓉又帶有好濃蛋香🥚,綿滑既質感下仲有少少薯粒增加返咬口🥔。而且夠晒足料,仲可以拎黎配Hashbrown😝。~Truffle Hashbrown ($33)🍟食剩咗既薯蓉仲有個大癲隱藏食法🫢,就係將D薯蓉放上呢個岩岩炸起熱到辣手既薯餅上面😎。估唔到2種完全唔同口
~ Cheeseburger ($92) 🧀

~ Duo Fish Sandwich ($83)🐟

~Slut ($64)🥖

~Truffle Hashbrown ($33)🍟
食剩咗既薯蓉仲有個大癲隱藏食法🫢,就係將D薯蓉放上呢個岩岩炸起熱到辣手既薯餅上面😎。估唔到2種完全唔同口感嘅薯仔大家配合起上黎係可以咁來🤩。如果大家去Eggslut既話一定要叫哂呢兩個sides試下呀🙂‍↕️。

~Sakura Cheese Cake ($48)🍰
同普通cheese cake唔同呢個整到有少少似布甸咁嘅樣😂。下面個餅底仲係用左薑餅幾特別🤔,上面就加咗櫻花啫哩🌸,增加咗味道同埋口感嘅層次感😌。

~Cold Brew Coffee ($35)☕️
口味偏酸既豆種,幾適合用黎解膩😗。
2024-07-09 211 浏览
👧🏻😋👅🍽✨蛋蛋蛋治 必食薯蓉-🍳 eggslut burger既靈魂係半熟流心free range雞蛋, 一切開蛋漿流出沾滿每一層豐富配料🍳 即日起至7月尾推出大優惠, $1就可以加一份配料, 最多加3項但連肉都包括😍 肉餅同漢堡扒都係即叫即煎好新鮮! 個奶油包都好香甜軟熟😳-🐣 SAUSAGE, EGG & CHEESE SANDWICH $78💯雞肉餅+雞蛋即係親子burger😎 雞肉本身唔會好肥, 但有蛋漿滋潤食落都唔會乾, 加上 honey mustard好拉絲芝士更豐富-🥩 CHEESEBURGER $92✨經典juicy爆汁Angus漢堡扒配上甜甜地焦糖洋蔥同開胃酸瓜完全係perfect match!-🥚 SLUT $64💯慢煮蛋放上軟滑薯蓉再加上海鹽同洋蔥碎, 徹底撈勻後每一啖薯蓉都有蛋同鹽香, 無論就咁食/配法包/薯餅都很可以-🥔TRUFFLE HASHBROWN $33✨一份6塊迷你一口size用鴨油炸既薯餅好脆口, truffle 味就唔算好出, 不過加左rosemary salt都幾特別-🍯HOUSE-MADE BUTTERMILK BISCUIT $40💯收銀
👧🏻😋👅🍽✨

SLUT

🥔
TRUFFLE HASHBROWN $33

🍯
💯收銀隔離就有兩款house made甜品, buttermilk biscuit口感有少少似scone, 牛油味好濃香, 再塗上 honey butter係超邪惡🤣

☕️
COLD BREW COFFEE $35
FRESH ORANGE JUICE $37
✨估唔到burger店都有cold brew, 清清地易入口零糖都唔澀

CHEESEBURGER
SLUT
2024-07-08 60 浏览
📍eggslut 🍔係個好想食漢堡嘅一日🍔😋 咁啱黎開銅鑼灣,諗緊去fiveguys好定eggslut😙最尾望住openrice個炒蛋….好啦都係食eggslut啦!😝好想試下個炒蛋漢堡 (因為真係好鍾意食蛋esp炒蛋😝)❣️招牌炒滑蛋三文治 fairfax sandwich 🍔 一開頭好驚淨係食一個包會唔夠飽 但係一拎上手…emm…都幾大個喎😹本身隻手都唔細而個包都差唔多成隻手咁大👻幾好😂炒蛋都好足料,香滑juicy creamy夠哂蛋味😋不過令我最suprise嘅其實係個麵包皮❤️炒蛋嘅蛋味同牛油香滲咗落個麵包皮🍔令本身都己經好軟熟嘅麵包皮多咗個口感pretty nice~🥰 焦糖洋蔥都好好味🤤夠哂淋同入味 (ps本身唔太鍾意洋蔥都接受到👌🏻💰78如果想食漢堡 依間都係個唔錯嘅選擇😋#eggslut #fairfax #銅鑼灣美食 #hamburger #scrammbledeggs
📍eggslut 🍔

❣️招牌炒滑蛋三文治 fairfax sandwich 🍔
💰78

如果想食漢堡 依間都係個唔錯嘅選擇😋

yo成日去銅鑼灣都食Eggslut㗎!狠愛每款蛋蛋burger( ˘ ³˘)♥︎ 還有Slut +薯餅❣︎✩Fairfax Sandwich 招牌炒滑蛋三文治 $94無肉但滑蛋飄香. 口感嫩滑多汁加上牛油果(+$16牛油果控是yo✿)口感更creamy外層是自家製brioche bun奶油麵包溫暖鬆軟✩Cheeseburger 芝士漢堡 $92是經典之選♡︎ yo選了single cheese半熟流心蛋配車打芝士芝蛋味香濃又juicy 安格斯漢堡扒焦香帶汁夾埋青瓜、洋蔥、芥末醬. 味道口感更豐富✩Slut 招牌蛋薯蓉加法包 $64狠喜歡這slut蛋香柔滑mix綿密鬆軟的薯蓉加點法葱. 味道辛香creamy✩Truffle Hashbrown 松露迷你薯餅 $33這迷你薯餅是本yo 的私心必食☻︎熱騰騰而且非常香脆今次yo還試了網傳的隱藏食法🜸薯餅配Slut味道絕對超夾❣︎ 好有驚喜❣︎✩Sakura Cheese Cake $48期間限定的櫻花芝士蛋糕賣相精美軟滑香濃的芝士蛋糕帶淡淡櫻花香味✩Orange Juice $37✩Cold Brew Coffee $35夏天用餐少不了一杯冰涼的飲料橙
yo成日去銅鑼灣都食Eggslut㗎!

無肉但滑蛋飄香. 口感嫩滑多汁

是經典之選♡︎ yo選了single cheese
半熟流心蛋配車打芝士
芝蛋味香濃又juicy
安格斯漢堡扒焦香帶汁
夾埋青瓜、洋蔥、芥末醬. 味道口感更豐富

✩Slut 招牌蛋薯蓉加法包 $64

✩Orange Juice $37
✩Cold Brew Coffee $35
夏天用餐少不了一杯冰涼的飲料
橙汁與cold brew是不錯的選擇
美國洛杉磯過江龍,專食蛋嘅三文治(Burger)店😍 仲有招牌薯蓉,由一架流動車到世界各地都有分店,本身上次去韓國已經想食,但最後唔夠時間無食到,估唔到之後香港開咗,隨時都食到🤭環境地下大大Logo,點知原來上二想先係餐廳。餐牌 FAIRFAX SANDWICH $78店家指Buregr都係三文治嘅一種,所以用三文治稱店內食物,餐廳特意選用紐西蘭不多於89星期大嘅走地雞所生嘅雞蛋,每份三文治蛋量大概都有5安士‼️ 招牌FAIRFAX SANDWICH 以炒free range滑蛋配焦糖洋蔥、車打芝士、法葱及是拉差蛋黃醬,所有Burger都係用自家研發嘅布里歐面包(brioche bun),口感鬆軟,回彈力高,夾住綿密嘅滑蛋,焦糖洋蒽及是拉差蛋黃醬為豐富味道,令成個burger食落舒服,完全無平時果種膩感。 CHEESEBURGER(Single) $92假如想食返漢堡扒都有Cheese Burger,入面有安格斯漢堡扒,雞蛋就以半熟形式處理,除焦糖洋葱、車打芝士外,再加埋醃青瓜,配第戎芥末醬,傳統Burger口味,味道頗濃,醃青瓜中和返鹹度。 TRUFFLE HASHBROWN $

地下大大Logo,點知原來上二想先係餐廳。

餐牌

FAIRFAX SANDWICH $78
FAIRFAX SANDWICH

CHEESEBURGER(Single) $92
Cheese  Burger  (Single)

TRUFFLE HASHBROWN $33
TRUFFLE HASHBROWN

松露味稍缺,同一般薯餅無太大分別。

SLUT $64
Slut
Slut

TRUFFLE HASHBROWN
必數招牌Slut,將free range雞蛋及薯蓉放入玻璃樽,再以以慢煮方式烹調,撈匀加落法包食,勁邪惡,仲有個隱藏食法,係加落TRUFFLE HASHBROWN一齊食,TRUFFLE HASHBROWN本身都帶鹹,再加上薯蓉較重口味,整體偏鹹。

SAKURA CHEESE CAKE $48
SAKURA CHEESE CAKE

仲有個Off menu 甜品SAKURA CHEESE CAKE ,面層係Jelly,中間Cheese Cake,最底係牛油餅底。

COLD BREW COFFEE $35 / EARL GREY TEA $25

除咗罐裝飲品,都有飲品,Cold Brew都唔錯。
FAIRFAX SANDWICH
Cheese  Burger  (Single)
2024-07-02 36 浏览
「Eggslut 」來自美國的傳奇品牌,深受Hollywood巨星愛戴,用料非常講究、獨門秘方做包、全部採用放養雞雞蛋,被譽為Burger界嘅『Fine dining』,當中招牌滑蛋三文治最為人喜愛,小食 Slut 及鴨油炸薯餅亦係一直備受讚賞嘅菜式👍▪️Bacon, Egg & Cheese $ 78煙肉蛋芝士三文治用蘋果木燻煙肉、半熟煎散養雞蛋、辣椒番茄醬、車打芝士、自家製奶油麵包組合而成,煙肉非常香口配合流心蛋黃雞蛋,非常唔錯▪️Double cheese Burger $ 144雙層芝士漢堡滿滿材料,用上安格斯漢堡扒、半熟煎放養雞蛋、醃青瓜、焦糖洋蔥、車打芝士、第戎芥末醬、自家製奶油麺包,漢堡扒外焦肉質Juicy ,配合其他豐富食材、大滿足▪️Slut $ 64招牌蛋薯蓉加法包慢煮放養雞蛋、自家製薯蓉、湯鹽、洋葱、法包薯蓉加雞蛋非常香滑味道充滿蛋香,塗在香脆的法包上,好美味▪️Truffle Hashbrown $ 33松露迷你薯餅鴨油、松露、迷送香鹽、迷你薯餅必食推介,薯餅好香口,外層香脆內裏薯仔軟淋,充滿鴨油香,用迷迭香鹽調味已經非常夠味,而且依家仲有隱藏食法,將Slut放上薯餅上

▪️Bacon, Egg & Cheese $ 78
煙肉蛋芝士三文治

▪️Double cheese Burger $ 144
雙層芝士漢堡

▪️Slut $ 64
招牌蛋薯蓉加法包
慢煮放養雞蛋、自家製薯蓉、湯鹽、洋葱、法包
薯蓉加雞蛋非常香滑味道充滿蛋香,塗在香脆的法包上,好美味

▪️Truffle Hashbrown $ 33
松露迷你薯餅
鴨油、松露、迷送香鹽、迷你薯餅
必食推介,薯餅好香口,外層香脆內裏薯仔軟淋,充滿鴨油香,用迷迭香鹽調味已經非常夠味,而且依家仲有隱藏食法,將Slut放上薯餅上,口感香脆又軟腍,味道好有驚味道好有驚喜

▪️Sakura Cheese Cake$ 48
櫻花芝士蛋糕
鹽漬櫻花、櫻花啫喱、芝士蛋糕
最新甜品,芝士蛋糕好軟滑,配合櫻花啫喱和鹽漬櫻花口味道餅底,三層口感味道清新唔太甜

▪️Earl Grey Tea $ 25
香濃伯爵茶
充滿伯爵茶香,而且只有味味甜,冰凍解渴

▪️Orange Juice$ 37
鮮榨橙汁
濃郁橙香,味道酸酸甜甜,正常發揮

• 松露迷你薯餅
  • 招牌蛋薯蓉加法包
  • 煙肉蛋芝士三文治
2024-07-02 32 浏览
來自美國著名滑蛋漢堡專門店,之前去旅行係日本同韓國都唔得閒食今次係香港開左分店,終於可以試下餐廳嘅招牌滑蛋店鋪採用紐西蘭放養雞蛋,選用不足89週大的母雞所生產出來,蛋黃跟蛋白大小都符合標準餐廳位置非常方便,一出地鐵站轉個彎就到食物方面 :蛋沙律三文治 : 雞蛋沙律份量好澎湃,用上散養雞蛋沙律、洋蔥、蜜糖芥未蒜泥蛋黃醬、火箭菜、自家製奶油麵包,應該係我最鐘意食嘅蛋沙律三文治頂級USDA三角脊扒三文治 : 用上頂級 USDA 三角脊扒,肉質嫩滑,份量十足,再加埋半熟煎散養雞蛋、自家製香草烤肉醬、紅洋蔥火箭菜及自家製奶油麵包,一個超豐富嘅三文治Fresh Orange Juice : 鮮榨橙汁夠曬冰凍,酸甜開胃又好飲

今次係香港開左分店,終於可以試下餐廳嘅招牌滑蛋

餐廳位置非常方便,一出地鐵站轉個彎就到
食物方面 :

2024-06-28