2022-09-21 32 浏览
深水埗愈開愈多cafe,水泥嘅外牆係遠處行過路過都會覺得毫不起眼,但一走近cafe門口觀望,就比佢嘅裝修吸引而行左入去。cafe入面都係水泥牆嘅設計,另外放左唔少嘅植物🌿🪴,復古嘅梳化配上木系嘅枱櫈,增添左隨意同放鬆嘅感覺。 平日lunch set包埋coffee/tea。 西西里蕃茄海鮮意粉🍝用左新鮮嘅蕃茄煮成,見到有好多嘅蕃茄碎同車厘茄,並非只靠茄膏茄醬調味,所以食落蕃茄味都好自然,酸酸甜甜的。另外仲有好多嘅海鮮,食落好清新開胃。蟹籽蟹肉配檸檬刁草醬三文治香脆嘅包夾住滿滿嘅蟹籽蟹肉,每啖都咬到卜卜脆嘅蟹籽,配上足料嘅蟹肉。檸檬刁草醬酸酸的,令到味道更豐富。巴斯克芝土蛋糕(焙茶)焙茶味好香濃,蛋糕嘅口感就唔係平時巴斯克芝土蛋糕嘅軟心,不過茶味嘅甘香平衡左芝士嘅滯膩感,喜歡焙茶嘅可以一試。另外叫了Dirty同matcha latte。☕️

西西里蕃茄海鮮意粉🍝

蟹籽蟹肉配檸檬刁草醬三文治

巴斯克芝土蛋糕(焙茶)

另外叫了Dirty同matcha latte。☕️
早早起身,約左個fd去嘆早餐,今次揀左近佢既深水埗。其實近尼幾年,深水埗真系多左好多間特色又出名既coffee shop。今次尼間我見到外牆仲以為係清拆緊既商舖,原來只係以水泥做風格既裝修,而入面擺設有種懷舊感,的確可以吸引人眼球! ⦁慢煮香草雞扒牛油果醬意粉雞扒肉質嫩滑多汁,煎得又香脆,仲有陣陣香草味。用左牛油果做醬汁,味道有d淡,好就好在意粉入面有炒香左既洋蔥粒,整體食落去先好食! ⦁Dozy Brunch食開每間cafe既all day breakfast 既我當然要嗌番份!入面有法蘭克福腸、紐倫堡腸,燒番茄,大啡菇、炒蛋、沙律同多士,超級豐富。兩款香腸都偏味濃,口感煙韌。多士烘得好香脆,配埋餐廳自家製既柚子cream cheese,味道好fresh! ⦁Basque Burnt Cheesecake巴斯克蛋糕表面呈焦黑色,而內餡呈半熟狀態。同一啖可以食到焦香同綿滑既口感。 ⦁Mochaccino 即係cappuccino同mocha兩款咖啡mix埋一齊,咖啡同朱古力味唔算好濃,奶泡細滑伴有淡淡的奶香。 ⦁Ice American同平時飲開既,冇太大分別!😅

⦁慢煮香草雞扒牛油果醬意粉

⦁Dozy Brunch

⦁Basque Burnt Cheesecake

⦁Mochaccino

⦁Ice American
同平時飲開既,冇太大分別!😅
2022-09-19
$170 (早餐)
2022-09-03 31 浏览
🚇港鐵深水埗站 5分鐘路程💡水泥風 懷舊工業風🌟呢間 cafe 係開放式 但係開著風扇 冷氣 所以就算夏天3x度 都唔覺得熱🌟cafe 内有唔同ge組合座位 - 矮櫈茶几 梳化高枱 高櫈bar枱🌼Dozy Brunch $108- 炒蛋熱辣辣- 最深刻係個柚子牛油- 柚子清新味道 配少少鹹味ge 牛油- 雖然牛油好邪惡 但係點可以唔揸晒係多士度食晒佢呢🤭🌼Crab Roe Crab Meat Sandwiches with Lemon Sauce $98蟹籽蟹肉配檸檬刁草醬三文治- 蟹籽同蟹肉份量都好多 三文治食到最底都仲係啖啖蟹肉同蟹籽- 唔用沙律醬 所以唔會太甜 蓋過蟹肉味 !亦唔會膩!🌼Hojicha Basque Burnst Cheesecake $58焙茶巴斯克芝士蛋糕- 焙茶味濃好好食呀- 就算好飽 都要食啦🙈•🌼Cappuccino $45- 有層厚厚奶泡同可可粉係表面- 每啖都飲到 可可粉 ge微甜同咖啡🌼Dirty $40- 比我想像中大杯 😁- 想試幾個口感dirty永遠係最佳之選~❣️咖啡好濃好好味 唔會酸❣️係呢間cafe 坐左一個下晝❣️咁岩個手機網絡完全用唔到
🚇港鐵深水埗站 5分鐘路程
💡水泥風 懷舊工業風

🌼Dozy Brunch $108
- 炒蛋熱辣辣
- 最深刻係個柚子牛油
- 柚子清新味道 配少少鹹味ge 牛油
- 雖然牛油好邪惡 但係點可以唔揸晒係多士度食晒佢呢🤭

蟹籽蟹肉配檸檬刁草醬三文治
- 唔用沙律醬 所以唔會太甜 蓋過蟹肉味 !亦唔會膩!

焙茶巴斯克芝士蛋糕
- 焙茶味濃好好食呀
- 就算好飽 都要食啦🙈

•🌼Cappuccino $45
- 有層厚厚奶泡同可可粉係表面
- 每啖都飲到 可可粉 ge微甜同咖啡
🌼Dirty $40
- 比我想像中大杯 😁
- 想試幾個口感dirty永遠係最佳之選~
❣️咖啡好濃好好味 唔會酸

❣️係呢間cafe 坐左一個下晝
❣️咁岩個手機網絡完全用唔到 正正因為咁 慢慢享受下午寧靜
2022-08-21
2022-08-28 24 浏览
Cozy Cafe最近深水埗真係開咗好多文青Cafe~ 今日都同朋友嚟朝聖一下~呢一間Cafe係以復古文青簡單既style 餐廳裏邊有一啲復古嘅電器~復古嘅小皮椅 牆壁上仲有一幅佛系蓮花🪷圖畫,非常有特色,打卡一流~我哋一行三人叫左三個主食同埋一個甜品~ 我哋叫咗慢煮香草雞扒牛油果醬意大利粉,蟹籽蟹肉配檸檬刁草醬三文治,西西里蕃茄海鮮意粉,巴克斯焙茶芝士蛋糕,同埋兩杯咖啡~ 慢煮香草雞扒牛油果醬意大利粉嘅雞扒真係煎得好香好好味,牛油果醬意大利粉真係幾健康幾特別~ 蟹籽蟹肉配檸檬刁草醬三文治都好特別~ 食落好清新好好味~ 西西里蕃茄海鮮意粉真係超級好味~酸酸嘅蕃茄意大利粉真係好好食~意大利粉嘅蝦大大隻~好有咬口巴克斯焙茶芝士蛋糕超級美味嘅焙茶味芝士蛋糕,有好香濃嘅芝士味好好味~ 2杯咖啡都非常香濃~個拉花真係拉得好靚~
Cozy Cafe

我哋一行三人叫左三個主食同埋一個甜品

蟹籽蟹肉配檸檬刁草醬三文治都好特別~ 食落好清新好好味~

2杯咖啡都非常香濃~個拉花真係拉得好靚~

2022-08-28 17 浏览
#DozyBrunch ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#蟹籽蟹肉配檸檬刁草醬三文治 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#Dirty ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#Cappuccino ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#焙茶巴斯克芝士蛋糕 ⭐️⭐️⭐️⭐️來到深水埗呢d舊區,梗係要搵個特別嘅地方打打卡代表自己到此一遊啦!今次介紹呢間懷舊風cafe就岩晒喇!打卡都要嘆住打嘅!⭕️個三文治D蟹肉和蟹子超多超足料⭕️Cappuccino 嘅厚奶泡令杯咖啡好厚好有層次⭕️好欣賞佢個柚子味牛油好特別好清新⭕️個芝士蛋糕超香焙茶味忍唔住愈叫飽愈要食⭕️Cafe每一個位都係打卡位點影都好有feel⭕️份量方面好足夠而且啖啖都係料⭕️開放式門口好開陽而且空氣流通⭕️坐近門口仲可以有自然光影相都靚d⭕️大部分都係木枱木櫈好有格調
#DozyBrunch ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭕️開放式門口好開陽而且空氣流通
⭕️坐近門口仲可以有自然光影相都靚d
⭕️大部分都係木枱木櫈好有格調
2022-08-17 23 浏览
𝘷𝘪𝘴𝘪𝘵𝘦𝘥 𝘢 𝘺𝘦𝘢𝘳 𝘢𝘨𝘰 𝘢𝘯𝘥 𝘵𝘩𝘦𝘺 𝘥𝘰 𝘩𝘢𝘷𝘦 𝘢 𝘭𝘰𝘵 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘤𝘩𝘰𝘪𝘤𝘦𝘴 𝘰𝘯 𝘮𝘦𝘯𝘶 𝘯𝘰𝘸, 𝘨𝘰𝘯𝘯𝘢 𝘳𝘦𝘷𝘪𝘴𝘪𝘵 𝘢𝘨𝘢𝘪𝘯 𝘴𝘰𝘮𝘦𝘥𝘢𝘺 ~𝘸𝘢𝘴 𝘢𝘵𝘵𝘳𝘢𝘤𝘵𝘦𝘥 𝘣𝘺 𝘵𝘩𝘦𝘪𝘳 𝘵𝘳𝘪𝘱𝘭𝘦 𝘥𝘦𝘤𝘬𝘦𝘳 𝘢𝘵 𝘧𝘪𝘳𝘴𝘵 𝘢𝘴 𝘪𝘵 ’𝘴 𝘯𝘰𝘵 𝘤𝘰𝘮𝘮𝘰𝘯 𝘵𝘰 𝘴𝘦𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘮𝘦 𝘴𝘩𝘰𝘳𝘵 𝘳𝘪𝘣 𝘴𝘢𝘯𝘥𝘸𝘪𝘤𝘩𝘦𝘴 𝘪𝘯 𝘤𝘢𝘧𝘦𝘴𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘦𝘦𝘧 𝘸𝘢𝘴 𝘵𝘦𝘯𝘥𝘦𝘳 𝘢𝘯𝘥 𝘢𝘱𝘱𝘦𝘵𝘪𝘴𝘪𝘯𝘨 𝘸/ 𝘵𝘩𝘦𝘪𝘳 𝘩𝘰𝘮𝘦𝘮𝘢𝘥𝘦 𝘵𝘰𝘮𝘢𝘵𝘰 𝘮𝘪𝘴𝘰 𝘴𝘢𝘶𝘤𝘦, 𝘣𝘶𝘵 𝘸𝘪𝘭𝘭 𝘣𝘦 𝘣𝘦𝘵𝘵𝘦𝘳 𝘪𝘧 𝘪𝘵 𝘤𝘢𝘮𝘦 𝘪𝘯 𝘢 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘳𝘰𝘶𝘴 𝘱𝘰𝘳𝘵𝘪𝘰𝘯𝗦𝗹𝗼𝘄 𝗰𝗼𝗼𝗸𝗲𝗱 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗲 𝘀𝗵𝗼𝗿𝘁 𝗿𝗶𝗯 𝘁𝗿𝗶𝗽𝗹𝗲 𝗱𝗲𝗰𝗸𝗲𝗿 $𝟭𝟬𝟴𝗔𝗺𝗲𝗿𝗶𝗰𝗮𝗻𝗼 (𝗶𝗰𝗲) $𝟰𝟮𝗗𝗶𝗿𝘁𝘆 $𝟰𝟬𝘷𝘪𝘯𝘵𝘢𝘨𝘦 𝘥𝘦𝘤𝘰𝘳𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯𝘴, 𝘪𝘯𝘥𝘶𝘴𝘵𝘳𝘪𝘢𝘭 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘪𝘰𝘳, 𝘩𝘪𝘨𝘩 𝘤𝘦𝘪𝘭𝘪𝘯𝘨, 𝘴𝘱𝘢𝘤𝘪𝘰𝘶𝘴 𝘴𝘦𝘵𝘵𝘪𝘯𝘨 ;𝘦𝘷𝘦𝘳𝘺𝘵𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘩𝘦𝘳𝘦 𝘪𝘴

𝗔𝗺𝗲𝗿𝗶𝗰𝗮𝗻𝗼 (𝗶𝗰𝗲) $𝟰𝟮

𝗗𝗶𝗿𝘁𝘆 $𝟰𝟬

𝘦𝘷𝘦𝘳𝘺𝘵𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘩𝘦𝘳𝘦 𝘪𝘴 𝘫𝘶𝘴𝘵 💯 𝘳𝘦𝘵𝘳𝘰

🅳🅾︎🆉🆈🇭🇰復古裝修啱晒打卡🤤無門口直接係舖面 令到空氣感十足又通風💨好多人都會帶狗狗🐶嚟坐低慢慢傾計 飲吓啡🥰木系枱櫈 好有家嘅感覺🏠多肉妹真係特別鍾情佢嘅水泥牆🪞﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎/𝑆𝑙𝑜𝑤 𝐶𝑜𝑜𝑘𝑒𝑑 𝑃𝑜𝑟𝑘 𝑁𝑒𝑐𝑘 𝐶𝑎𝑏𝑏𝑎𝑔𝑒 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑆𝑎𝑙𝑡𝑒𝑑 𝐸𝑔𝑔 𝑌𝑜𝑙𝑘 𝑆𝑎𝑢𝑐𝑒🐖 $88/慢煮豬頸肉醃得入味 肥瘦均勻又幾爽口🐷但係切得幼條同分量唔夠餸晒個包😢個醬汁鹹蛋黃味唔太重口味 有啲沙沙口感但係淡口啲🍳嗰日遲去所以土耳其🇹🇷卷賣晒🥺本身好想試 店員推介可以轉bagel🥯結果都幾驚喜🤩煙韌得嚟表頭嘅芝麻好香口 增加口感🤤/𝑀𝑎𝑡𝑐ℎ𝑎 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒🍵 $45/第一眼見到個拉花已經心心眼😍店員話係虎年特別版老虎🐯抹茶🍵味好濃 唔會有粒粒 好smooth/𝐹𝑙𝑎𝑡 𝑊ℎ𝑖𝑡𝑒☕️ $40/咖啡☕️同奶平衡得好好 豆唔會酸🥰﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
🅳🅾︎🆉🆈

﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎

/𝑀𝑎𝑡𝑐ℎ𝑎 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒🍵 $45/

/𝐹𝑙𝑎𝑡 𝑊ℎ𝑖𝑡𝑒☕️ $40/
咖啡☕️同奶平衡得好好 豆唔會酸🥰

﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
2022-08-08 21 浏览
打卡工業風特色cafe☺️太子同深水埗一帶開咗好多cafe,今次打卡一間工業風嘅cafe,兩邊係梳化,中間係通道,幾特別。平日下晝都好多人帶寵物去飲咖啡,氣氛好好。dozy brunch,$108都幾豐富嘅brunch,乜都有,最吸引係有兩條腸,法蘭克福腸同埋紐倫堡腸,另外仲有炒蛋、大啡菇、沙律菜。。。不過最正係佢嘅cream cheese,食落有啲檸檬粒,搽多士一流☺️蟹籽蟹肉配檸檬刁草醬三文治,$98啖啖都充滿蟹肉,好足料,上層亦都舖滿一層蟹籽,增加口感,佢嘅調味唔會好重,唔會冚住蟹肉嘅味,食完亦都唔會覺得滯,唔錯嘅配搭。巴斯克芝士蛋糕,$58鍾意食芝士嘅人一定會鍾意巴斯克,貪佢夠重芝士味,佢口感都唔錯,唔會太甜,食完有飽肚感。coffee smoothie, $58呢杯咖啡有驚喜☺️原本諗住會係咖啡沙冰咁上下嘅嘢,點知上面仲有球雪糕,好好味,又可以當甜品,又可以當沙冰,非常消暑。另外朋友叫咗杯cappuccino,可以加$5轉燕麥奶,啱晒唔飲得奶嘅朋友。餐廳食物質素都唔錯,尤其鍾意杯smoothie,天氣咁熱,下次要再去飲☺️

dozy brunch,$108

蟹籽蟹肉配檸檬刁草醬三文治,$98

巴斯克芝士蛋糕,$58

coffee smoothie, $58

2022-08-07 29 浏览
𝔻𝕠𝕫𝕪 𝕔𝕒𝕗𝕖☕︎︎ 𝐶𝑎𝑝𝑝𝑢𝑐𝑐𝑖𝑛𝑜 $40☕︎︎ 𝑀𝑜𝑐ℎ𝑎𝑐𝑐𝑖𝑛𝑜 $45☕︎︎ 三文魚牛油果芥辣忌廉貝果 $88杯cap啡底幾好Nutty底奶同啡都幾平均入口幾舒服杯mochaccino係mocha架厚奶泡都幾特別唔係間間cafe都有甜甜地 鍾意飲朱古力咖啡嘅人一定要試幾好飲的mocha👍🏻Bagel大大份 入面三文魚份量好多但可惜食唔到牛油果 淨係食到wasabi味嘅醬不過都好食嘅側邊嘅沙律好新鮮啲車厘茄好好味另外呢間cafe啲裝修同傢俬都另有一番風味行懷舊feel幾啱打卡仲係pet friendly添 有好多狗狗主人帶狗狗黎打卡
𝔻𝕠𝕫𝕪 𝕔𝕒𝕗𝕖
仲係pet friendly添
有好多狗狗主人帶狗狗黎打卡
  • Mochaccino
2022-08-01 1086 浏览
近着文青聖地大南街,這間Cafe以懷舊工業風為主題,除了擺放植物外,還有懷舊的大電視等作為裝飾,更是寵物友善餐廳,可帶着毛孩一起用餐。Dozy Brunch - $108這份All Day Breakfast份量很豐富,有外皮脆嫩的法蘭克福腸帶陣陣煙熏香味,而紐倫堡腸有淡淡清新香料味;滑溜的炒蛋充滿蛋香和奶香;鮮甜多汁的大啡菇好厚肉;燒蕃茄和沙律菜好清新;多士更可塗上綿密的柚子牛油。蟹籽蟹肉配檸檬刁草醬三文治 - $98以食用花為點綴,擺碟非常精緻。微微烘脆的三文治帶點鬆軟,夾著絲絲鮮甜的蟹肉和爽脆的蟹籽,更有生菜和沙律醬增添濕潤感,還有車厘茄沙律帶來清新。豆腐芝士蛋糕 - $58雪白的蛋糕酷似一磚硬豆腐,鋪滿有一層溶化的黃糖,以及食用花點綴,質感細膩綿滑,有淡淡的豆腐香,反倒沒有芝士的甜膩,很輕盈。Mimi Momo - $68綿密的沙冰好幼細,完全沒有冰粒感,有著濃厚的焙茶茶香,連冰塊也由焙茶製成。桂花烏龍茶 - $68香氣明顯的桂花,同時帶著醇厚的烏龍茶香,入口順滑有回甘,生津解渴。

Dozy Brunch - $108

2022-07-30
Mimi Momo
桂花烏龍茶
2022-07-31 25 浏览
之前喺IG見到呢間Cafe已經覺得環境好適合打卡!📸前排就約咗朋友一齊chill下~環境行工業水泥風📸不過由於佢係開放式設計冷氣係外放嘅,所以會比較熱🙈整體評分:7/10味道:6.9/10服務:6.9/10環境:7/10人均消費:$100-200地址:Dozy (深水埗)深水埗基隆街199號地舖蟹籽蟹肉配檸檬刁草醬三文治( $118 ):擺盤都好精緻~蟹籽蟹肉份量都幾多,入面加左檸檬🍋令整體更加開胃清爽😋不過個人覺得如果可以加番少少醬汁令到整體口感更加濕潤就會更加好~西西里蕃茄海鮮意粉($108):意粉都幾掛汁,蕃茄味都好出😋入面有蝦同帶子,都唔錯豆腐芝士蛋糕🍰($ 38 ):用豆腐嚟整芝士蛋糕好特別💕有驚艷到我😍豆腐味突出之余唔會俾芝士味搶風頭 ,質感都軟滑飲品:-Matcha latte-桂花烏龍

整體評分:7/10
味道:6.9/10
服務:6.9/10
環境:7/10
人均消費:$100-200
地址:Dozy (深水埗)
深水埗基隆街199號地舖

飲品:
-Matcha latte
-桂花烏龍
2022-07-24 43 浏览
Dozy座落大安街都有一段時間,今次終於可以一試🤙🏻▪️Cafe以工業風為主配上水泥牆,座位用上梳化,加上cafe樓底好高,空間感十足,比人好homey 好舒服嘅感覺,靜靜地咁食下野望下街🍝慢煮香草雞扒牛油果醬意粉 $98雞扒煎到外脆內軟,雞肉嫩滑多汁,而且好香香草味🌱用上牛油果做意粉醬感覺好健康,但係味道就比較淡,如果想要啲味一啖雞扒一啖意粉就最完美😋意粉仲加入左大量細粒嘅洋蔥,炒到好爽口,連埋意粉一齊食又有另一層次😋🍰抹茶巴斯克蛋糕 $58抹茶味好香濃😋唔甜膩蛋糕表面燒得好香脆,內層未至流心,但食落都香滑☕️𝗠𝗼𝗰𝗵𝗮𝗰𝗰𝗶𝗻𝗼 $𝟰𝟱朱古力味好濃,後勁帶咖啡香🤤☕️𝗖𝗮𝗽𝗽𝘂𝗰𝗰𝗶𝗻𝗼 $𝟰𝟬佢地仲有Signature drink,啲名好神秘又冇寫係咩,下次會想試下😋

Dozy座落大安街都有一段時間,今次終於可以一試🤙🏻

🍝慢煮香草雞扒牛油果醬意粉 $98
雞扒煎到外脆內軟,雞肉嫩滑多汁,而且好香香草味🌱

🍰抹茶巴斯克蛋糕 $58
抹茶味好香濃😋唔甜膩
蛋糕表面燒得好香脆,內層未至流心,但食落都香滑

☕️𝗠𝗼𝗰𝗵𝗮𝗰𝗰𝗶𝗻𝗼 $𝟰𝟱
朱古力味好濃,後勁帶咖啡香🤤

☕️𝗖𝗮𝗽𝗽𝘂𝗰𝗰𝗶𝗻𝗼 $𝟰𝟬

• 巴斯克芝士蛋糕
2022-07-23 28 浏览
放假當然要出去Chill下啦😬今次同太太去左深水埗嘅「Dozy Cafe 」無論裝修同環境都好Chill, 放假就係要呢啲休閒氣息!真係好想放返一段長假期😂Dozy Brunch $108呢個All Day Breakfast 充滿Café嘅特色!有法蘭克福腸、紐倫堡腸、炒蛋、大啡菇、小蕃茄、沙律菜 同 多士😋西西里蕃茄海鮮意粉🍝 $108賣相十分精緻,亦非常的骰!濃濃嘅蕃茄味再配搭意粉,好清新嘅感覺🤤豆腐芝士蛋糕 $58賣相亦都好靚,濃厚嘅豆腐味再加上芝士味,估唔到係咁夾!😋Avocado Smoothie $58Mimi Momo $68

Dozy Brunch $108

西西里蕃茄海鮮意粉🍝 $108

豆腐芝士蛋糕 $58
賣相亦都好靚,濃厚嘅豆腐味再加上芝士味,估唔到係咁夾!😋

Avocado Smoothie $58
Mimi Momo $68
今日我同我好朋友一齊去叫左一杯dirty,一杯mocha同一件捲蛋。2杯嘢完全淡而冇味,一杯收成50都算,呢個都唔緊要。個甜品45蚊嘅捲蛋,根本就係薄切嘅瑞士卷嘅十分一,完全唔值,仲要冇乜伯爵茶味。之後,我地諗住外賣攞走去第二道食,呢個位先係俾錢買難受,咁正常見到有位係可以坐低等一等個外賣,一坐落去點知有個四眼職員話咩,個2個位你地唔坐得,一句唔好意思都冇咁叫我地,仲要冇留座嘅牌,又毫無禮貌,我鬼知唔坐得,收我咁嘅價錢,俾啲咁差嘅attitude我,你呢個cafe遲早俾人foul,深水埗有咁多cafe,唔好以為sell可以俾寵物入就以為唔洗有好嘅服務態度😂。食物水準真係好普通,甚至可以用差黎形容。大家想試,可以去食架,俾幾百蚊去買難受,我做人做左咁耐,第一次有咁嘅服務態度😂。
食物水準真係好普通,甚至可以用差黎形容。
大家想試,可以去食架,俾幾百蚊去買難受
,我做人做左咁耐,第一次有咁嘅服務態度😂。
外卖自取
2022-07-15 635 浏览
/𝐷𝑜𝑧𝑦 𝐶𝑎𝑓𝑒🇭🇰/#sa深水埗篇 #sacafe篇 ➖➖➖<深水埗工業風cafe✨>➖➖➖記得岩岩開業嘅時候都有同朋友去過其實一直都想二訪再試下其他野最近終於再訪!而食物同飲品方面都多左啲款式😍亦都坐得舒服左✨多左好多梳化位❣️今次揀左set lunch !! 佢飲品嘅種類都好多❤️經開都可以再去 ➖➖➖1️⃣ 慢煮香草雞扒牛油果醬意粉 $118 意粉頗有嚼口 ✨牛油果醬較淡口 不過容易入口 反而似青醬香草雞扒看似幾燶 但都幾滑 唔會好鞋口 而且幾大塊!➖➖➖2️⃣ 蟹籽蟹肉配檸檬刁草醬三文治 $118 蟹籽蟹肉份量算幾多🙆🏻‍♀️麵包就係平時嘅方包 稍為普通 有烘過 幾脆 加左檸檬 酸酸地 幾醒胃✨三文治傍邊有沙律🥗 ➖➖➖3️⃣tofu cheesecake +$38 🌟甜品幾出色☺️☺️豆腐味幾突出~唔會俾芝士味搶風頭質感都幾軟滑 蛋糕面加左啲黃糖甜度岩岩好❣️❣️底部嘅餅底都夠鬆化 唔太油膩 ➖➖➖4️⃣Barista special +$20 (原價$58)呢杯係咖啡師發辦 有凍/熱version 佢地都無講係咩呢~今次揀左熱 飲到底部有柚子醬 雖然平時好少會飲柚子+去奶到不過味道
/𝐷𝑜𝑧𝑦 𝐶𝑎𝑓𝑒🇭🇰/
#sa深水埗篇 #sacafe篇
<深水埗工業風cafe✨>
記得岩岩開業嘅時候都有同朋友去過
其實一直都想二訪再試下其他野
最近終於再訪!
而食物同飲品方面都多左啲款式😍
亦都坐得舒服左✨多左好多梳化位❣️
今次揀左set lunch !!
佢飲品嘅種類都好多❤️經開都可以再去

1️⃣ 慢煮香草雞扒牛油果醬意粉 $118