2022-09-03
🚇港鐵深水埗站 5分鐘路程💡水泥風 懷舊工業風🌟呢間 cafe 係開放式 但係開著風扇 冷氣 所以就算夏天3x度 都唔覺得熱🌟cafe 内有唔同ge組合座位 - 矮櫈茶几 梳化高枱 高櫈bar枱🌼Dozy Brunch $108- 炒蛋熱辣辣- 最深刻係個柚子牛油- 柚子清新味道 配少少鹹味ge 牛油- 雖然牛油好邪惡 但係點可以唔揸晒係多士度食晒佢呢🤭🌼Crab Roe Crab Meat Sandwiches with Lemon Sauce $98蟹籽蟹肉配檸檬刁草醬三文治- 蟹籽同蟹肉份量都好多 三文治食到最底都仲係啖啖蟹肉同蟹籽- 唔用沙律醬 所以唔會太甜 蓋過蟹肉味 !亦唔會膩!🌼Hojicha Basque Burnst Cheesecake $58焙茶巴斯克芝士蛋糕- 焙茶味濃好好食呀- 就算好飽 都要食啦🙈•🌼Cappuccino $45- 有層厚厚奶泡同可可粉係表面- 每啖都飲到 可可粉 ge微甜同咖啡🌼Dirty $40- 比我想像中大杯 😁- 想試幾個口感dirty永遠係最佳之選~❣️咖啡好濃好好味 唔會酸❣️係呢間cafe 坐左一個下晝❣️咁岩個手機網絡完全用唔到
💡水泥風 懷舊工業風
🌼Dozy Brunch $108
- 炒蛋熱辣辣
- 最深刻係個柚子牛油
- 柚子清新味道 配少少鹹味ge 牛油
- 雖然牛油好邪惡 但係點可以唔揸晒係多士度食晒佢呢🤭
蟹籽蟹肉配檸檬刁草醬三文治
- 唔用沙律醬 所以唔會太甜 蓋過蟹肉味 !亦唔會膩!
焙茶巴斯克芝士蛋糕
- 焙茶味濃好好食呀
- 就算好飽 都要食啦🙈
•🌼Cappuccino $45
- 有層厚厚奶泡同可可粉係表面
- 每啖都飲到 可可粉 ge微甜同咖啡
🌼Dirty $40
- 比我想像中大杯 😁
- 想試幾個口感dirty永遠係最佳之選~
❣️咖啡好濃好好味 唔會酸
❣️係呢間cafe 坐左一個下晝