2023-08-13 440 浏览
要係元朗搵一間fine dining都唔係咁易,座落於一個唔太顯眼既地方,如果冇上網做功課都真係好易miss左佢。一間唔算大既舖頭,冇好華麗既裝修,只有一個waitress and chef,小舖經營,但就更顯佢既用心同顧客之間既inter-action。我同老婆兩個人6:30到,當時仲未有其他客人,waitress好耐心咁介紹有咩食,選擇唔算多,但其實只係香港人慣左太多選擇吧,所以都冇乜太大問題。我地叫左個set for two (four course),先黎一個焗麵包,佢係用nuts加埋少少jam做餡既包,焗得外脆內軟,香味十足,配埋自家製桂花牛油,yummy yummy~~~之後黎到第一度菜, 生牛肉他他醃製過後既他他做得好好,冇任何腥味,應該係用左少少青辣椒去僻腥佢既多士估唔到有驚喜,以為都係一般既硬脆感,但估唔到脆得黎係鬆脆個種,食落唔會食到牙都痛,更加可以令d牛肉味入到多士內如果可以多一塊會更perfect~ 老婆個份就有dd筋,但整體都算好好第二度菜就係碳燒熟𢦓馬友(另+$138)佢係醃製3日再以碳燒既方法去做冇諗過會有法國餐廳用本地既材料去做呢個菜魚皮燒得好脆,魚肉並

之後黎到第一度菜, 生牛肉他他
如果可以多一塊會更perfect~
老婆個份就有dd筋,但整體都算好好
生牛肉他他

第二度菜就係碳燒熟𢦓馬友(另+$138)
佢係醃製3日再以碳燒既方法去做
冇諗過會有法國餐廳用本地既材料去做呢個菜
魚皮燒得好脆,魚肉並冇因為overlook而變得乾身,仍然keep到佢既水份,一如普通既馬友,魚味好出,加埋個檸檬做既sauce,配搭得好出色~亦令到成道菜冇咁heavy~

碳燒熟成馬友

第三道係威靈頓牛柳
呢個菜要提前預訂,試做過既人都一定知道佢既繁複(當日我overall整左超過5個鐘。。。。)
而滿心期待既呢道菜冇令人失望之餘更加有驚喜
佢唔似普通既做法,用angus既牛柳(prime grade)取代傳統既封門柳,牛味好出,焗到中間係嫩嫩既粉紅色,火喉掌握得好好,而佢個酥皮亦都冇傳統做法咁厚身,做到薄而酥脆
sauce就係用松露做既汁,不過就唔算好重松露味
整體黎講係十分出色
對我呢個truffle lover黎講入面只係用白菌等菇類而唔加松露係有d失望,但都明白如果加左既話會搶左個牛味,所以都放過佢啦~

最後一個ending由甜品作結
佢地好好,如果唔鍾意set dinner既甜品可以轉其他甜品而唔洗加錢
我老婆係tiramisu lover所以佢轉左做tiramisu
我就食返佢原本個桃甜品
tiramisu,好傳統既做法,滑而不太甜,咖啡味濃,同埋佢手指餅有浸過咖啡酒既,亦有純手指餅既,食得出係即整既(唔係既話冇浸酒既手指餅應該已經淋晒),對於鍾意食傳統版既值得回味~~~~

Tiramisu

而我個個(唔記得全名)就包含左新鮮桃肉,白酒醃過既水欖同杏仁,而個base我都唔記得左係咩,但一食真心有驚喜,比main course更有surprise!
桃味好出,白酒味都食得到,唔太嗆(不過本身唔鍾意水欖既我都係接受唔到水欖,我老婆熟話水欖好好食)而個base出面似係pudding既質感,中間係少少似雪芭既感覺,少少冰感,味道濃郁幼滑,食一啖已經停唔到!
我都唔sure係vanilla 定係杏仁既味道,但真心好食!配埋個桃雪芭,成件事好match! waitress話正值夏天,chef想整d消暑又唔太膩既甜品,呢個真係一絕!

桃雪芭,桃肉,水欖甜品

最後配個hot chocolate作結,成件事滿足晒!

hot chocolate

成餐飯由6:30食到10點,真係好有法國菜既節奏
對於食慣快餐既香港人未必習慣得到,但真心值得同三五知己慢慢enjoy,一路傾計一路慢慢食(咁樣慢食就唔會咁易肥~)
waitress真心好,每道菜都好細心咁解釋,到走既時候仲會送到出門口,問返feedback,務求改進,值得一讚~而原本我地都冇book到set, waitress都特登同chef溝通,最後可以offer set比我地,appreciated~
而且本身諗住法國菜都係好睇好食但未必食得飽,冇諗過佢每道菜都比想像中大份,以一個男仔黎講都可以食得飽,呢個價錢黎講真心高cp值!真心推介!
2023-08-12
生牛肉他他
碳燒熟成馬友
Tiramisu
桃雪芭,桃肉,水欖甜品
hot chocolate
2023-07-01 375 浏览
第一次食,純粹路過想搵餐廳,餐廳12點開門12:10入座12:12分落單等左大概20分鐘上沙律12:58上我碟意粉13:28 上我老公碟魚(即係足足一個鐘無野食)味道係唔錯,工作人員都好斯文用心,仲會每碟介紹,但食物上菜時間實在係不合理地慢,而中間無任何小食/麵包,你只可以純乾等,令人耗盡耐性發現廚房只能一次過出同款菜式,唔同款式就要等下一輪。所以如果同枱客人點唔同菜式,大家就需要前後腳咁食,唔可以等埋一齊食如果係唔趕時間唔肚餓、配杯紅酒慢慢飲、上籃麵包俾人食住先,呢個速度都勉強可接受,不過普通lunch 黎講呢個速度實在慢得難以想像。發現隔離枱客人都係忍唔住要追(都係已等超過1個鐘),原來佢之前兩次黎都係遇到同樣問題,不過工作人員態度好好所以繼續俾機會。如果我下次全日都無野做,純想hea,都可以再黎,但請預2個鐘食lunch。第一次openrice留言,唔係想投訴,係真心希望餐廳可以處理呢個問題
第一次食,純粹路過想搵餐廳,餐廳12點開門
12:10入座
12:12分落單
等左大概20分鐘上沙律
12:58上我碟意粉
13:28 上我老公碟魚(即係足足一個鐘無野食)

2023-06-28 298 浏览
全部菜都好好食😍無嘢可以挑剔!每道菜嘅味道都好有層次,可見大廚嘅用心~❤️個自制桂花牛油配合桃麵包真係好有驚喜🥹😍估唔到桂花同牛油嘅味道咁夾!炭烤馬友魚都超正,啲魚油超香,魚皮烤得脆脆的!個醬汁係用檸檬整嘅,酸酸地可以中和魚嘅油膩感🥰
2023-06-27
庆祝纪念
纪念日
2023-06-24 237 浏览
和「老」聚會,經過這一所平時不什起眼的餐廳,原來是走法式路線。在沒有心理準備下,食物好好味及服務非常有heart。必須要試有「馬友」魚及「三黃鷄」。我的「老」友們食到嗔嗔稱奇。馬友入味兼魚皮好似薯片,成碟-掃而空。我這個唔食魚之人仍忍唔住試吓,果然非常入味。「三黃雞」更加係拍案叫絕。整件雞原隻上,雞味濃及嫩滑,儘顯法國精箤。其他配菜及封門柳亦十分驚喜。服務態度十分之認真体貼。吹下吹下已經過咗最後點餐,但廚師仍然為我們弄甜品。摘星指日可待。
2023-06-23
  • 法式三和鷄
這天與一班喜好美酒佳餚的友人,在元朗區內想來一個精緻點的飯局,我很快就想起了Double Dip;問及眾人意見,大家都同意後馬上打電話去訂位;晚上7點多大家到齊就一起進場;室內裝潢走高冷精緻路線,牆壁甚有線條感,配合著燈光與餐枱椅擺設,加上偌高的樓底,充滿時尚主義!當置身其中,令人感覺相當舒適!據餐廳美女經理介紹,餐廳主廚每隔一段時間就會根據時令食材研究新菜式來轉換餐牌,所以每段時期的餐牌會有適量菜式選擇;經一番商議後,點了一個四道菜的二人套餐,然後添加了沙律前菜,意粉及小食;率先登場的法包及桂花牛油,是餐廳自家出品;法包本身質地厚而鬆軟,帶著香濃麥味,塗上牛油後,桂花的香氣及牛油的鹹味令麵包的味道更複雜,牛油質地帶來的潤滑感令整體口感更覺滋潤!隨後遞來我們另外點上的沙律前菜--瑞士芝士風乾火腿及鮮桃沙律;不但賣相吸引,而且給予味蕾相當的層次感:新鮮的沙律菜尤其火箭菜有鮮桃肉的點綴,和諧又甜美;瑞士芝士的鹹香令果菜的甜味更突出,西班牙風乾火腿帶來的油香肉香,與火箭菜及桃肉十分匹配,意大利黑醋及橄欖油有著平衡作用;再喝上一口我們自帶的布根地白酒,在味蕾上,白酒活潑的酸度令此沙律前菜更錦上
晚上7點多大家到齊就一起進場;
瑞士芝士風乾火腿及鮮桃沙律
瑞士芝士的鹹香令果菜的甜味更突出,西班牙風乾火腿帶來的油香肉香,與火箭菜及桃肉十分匹配,意大利黑醋及橄欖油有著平衡作用;再喝上一口我們自帶的布根地白酒,在味蕾上,白酒活潑的酸度令此沙律前菜更錦上添花!(因餐廳現時仍免開瓶費,所以當美食配上醇酒時更讓人享受!)
四道菜二人套餐選取的前菜是油甘魚及牛肉他他各一;
油甘魚
油甘魚擺碟精美,猶如幾抹胭脂降臨白雪之上,辣根及香草以及鮮桃醬額外提供了繽紛色彩及特別的味道!
油甘魚
油甘魚經煙燻過後,依然保持本身鮮味,而且肉質嫩滑,配上鮮桃醬,鹹鮮與香甜融為一體,無論配上白酒抑或清酒都十分美味!
牛肉他他
另一前菜--牛肉他他,附上了焗到香脆可口的小多士;
牛肉他他
小多士作為盛載牛肉他他的器具之用,更可增加味道與層次,實屬聰明做法!
牛肉他他
混調了多款香料在牛肉他他內,可褪去其肉羶味,尤其既香且辣的黑胡椒粒更能提升牛肉討喜的本味;配上來自法國波爾多的紅酒,更突出香料氣息,從而令本身嫩滑的牛肉他他的美味更好地衝擊味蕾!
法式洋蔥湯
法式洋蔥湯做法很正宗,炒至熟透的洋蔥與牛肉湯底已融合彼此,焗過的芝士及法包,吸收了湯汁的精華,細品之下,湯中透出的香料味與洋蔥味十分突出!

另外點上的意粉十分出色,無論是黑松露忌廉雜菌意粉,抑或是阿根廷紅蝦意粉;
黑松露忌廉雜菌意粉
黑松露忌廉雜菌意粉的醬汁調味細緻又恰到好處,黑松露作為
主導之味,與忌廉汁滲入到有點煙韌口感的意粉當中,偶爾嚼上爽滑的雜菌,無論味道及質感皆屬上乘,配上波爾多紅酒令黑松露的香氣更潤美!
阿根廷紅蝦意粉
阿根廷紅蝦意粉,一樣的意粉質感,但換成用蝦膏打成的醬汁烹調,既鮮且濃的蝦汁賦予意粉另一種美味,輕柔的辣度更加提鮮,配上清酒令整體美味再添一城!
法式果醬撻
然後美女經理贈送了一份配酒小食,來自主廚最新自家製新品小食--法式果醬撻;酥脆的外皮裡面有帶點甜美的果醬,口感很有趣又特別,配上清酒帶來意料之外的好!
威靈頓牛扒
主菜是威靈頓牛扒,點了半熟程度;外皮焗得酥脆,牛扒中間呈現胭脂色調,每一碟分成三份,蘸上醬汁與滑溜的薯蓉,口感美妙;配上佐牛扒妙品的波爾多紅酒,牛肉本味益加突出,饒有滋味!
辣肉腸燒汁薯泥
再點上一個小食辣肉腸燒汁薯泥來配白酒,滑溜的薯泥有辣肉腸及香料的加持,層次感十足,咀嚼著辣肉腸帶來的美味,再配上布根地白酒,有如在味蕾上點起了煙火般的場景!
朱古力甜品
至於一向不嗜甜的我也不禁盛讚其朱古力甜品;當中黑朱力批有適中的甜度又有滑溜的口感,濃郁的可可豆氣味再配上烤過的香蕉,其美味值得拍手稱好!朱古力雪糕蘸上鮮桃醬,既過癮又滋味!
鮮桃雪葩
最後,點了跟餐的飲品後,美女經理再贈送了我們每人一客的鮮桃雪葩;
鮮桃雪葩
在這種悶熱天氣裡吃著如此沁人心肺的雪葩,有鮮桃肉的點綴令雪葩更清新,而黑欖獨特的鹹香令整體味道顯得平衡又複雜!
一個如此精緻的晚宴酒局,在美食,佳釀與笑聲中渡過,實在讓大家很滿足!
2023-06-01
法式洋蔥湯
辣肉腸燒汁薯泥
朱古力甜品
鮮桃雪葩
4 Courses ($1088 for two)上前菜之前 侍應首先為我地端上麵包 麵包既份量都唔少 而且烘到岩岩好 外脆內軟 配上香滑既牛油 簡單得黎又好味🍴油甘魚 黃檸 辣根 配日本醬油油醋汁油甘魚十分新鮮肥美 一d腥味都無 雖然就咁配佢個日本醬油油醋汁已經好好食 但係加埋檸檬醬一齊食更加解膩 油甘魚亦更鮮甜🥰🍴阿根廷紅蝦意粉呢個意粉並唔係share既 係一人一碟 仲要每碟都有三隻紅蝦🤯首先紅蝦係煎得恰到好處 表面煎得焦香得黎 裏面既肉亦唔會太熟 超級鮮甜!🥹意粉真係煮到我心目中既al dente🙈爽口彈牙得黎又有嚼勁 仲要吸收哂d蝦湯 每一啖都有濃濃既蝦湯味🫶🍴傳統威靈頓牛柳 配馬德拉酒松露汁呢道菜一上到黎已經勁香!侍應會係切開一半之前畀我地同佢影張靚相先 好貼心😆之前都試過唔少伏到喊既威靈頓牛柳 呢個係真係做得幾出色👍🏻熟度控制得剛好既牛柳 加上鵝肝醬、磨菇蓉、火腿、同埋金黃既酥皮 再配上馬德拉酒松露汁 真係好好食🤤 薯蓉都打得好滑 滿滿奶油既香味餐廳前段時間有推出另一款有鵝肝既威靈頓牛柳 希望下次可以試到😆 如果想試佢地既威靈頓牛柳記得要預訂呀😉🍴黑朱古力 焦糖香蕉 柚子汁
4 Courses ($1088 for two)

🍴油甘魚 黃檸 辣根 配日本醬油油醋汁
油甘魚十分新鮮肥美 一d腥味都無

🍴阿根廷紅蝦意粉

🍴傳統威靈頓牛柳 配馬德拉酒松露汁
如果想試佢地既威靈頓牛柳記得要預訂呀😉

🍴黑朱古力 焦糖香蕉 柚子汁 配朱古力雪糕
甜品擺盤好靚😍 朱古力雪糕有唔少朱古力碎 配上黑芝麻粒都好夾
黑朱古力醬由比利時黑朱古力製成 上面放左黑朱古力脆片 加埋柚子汁一齊食更加有層次感👍🏻
甜品

呢間餐廳既侍應服務態度都好好 十分親切 唔會令你覺得好拘緊 上菜既時候亦都好清晰咁解釋每道菜既食材同建議食法❤️
我覺得呢個價錢食到油甘魚 紅蝦意粉 同威靈頓牛柳真係十分之扺🤑
食完之後我地同staff閒聊幾句 得知原來餐廳既主廚係學法國菜出身既 曾經代表香港出賽過好幾次 亦都贏左唔少獎番黎 唔怪得食物質素咁高 擺盤都咁靚🥰 同埋感覺到佢地好有理念 唔想靠賣廣告 而係想用口碑黎打響名堂🥺
希望大家可以支持下咁高質既小店啦🙋🏻‍♀️
甜品
2023-05-13 338 浏览
小店環境暗黑安靜,  坐得舒服, 好適合傾計。員工服務態度好好, 細心, 雖然最近換左menu, 有啲菜色係menu 無有啲亂,但員工會講解下, 而且每碟上菜時店員都詳細介紹d野食, 呢樣真係值得加分, 雖然唔係好聽得明。預約時店員介紹左佢地既招牌-威靈頓牛扒,  要提前預約, 係真係幾好食,  外脆內軟裡面夾住牛扒同鴨鵝肝層次好豐富! 講起都想再食份量剛好, 如果兩個人食會預先切好每人一半 。 另外有個新出品-紅蝦意粉, 個意粉既汁充滿濃濃既龍蝦汁, 意粉亦軟硬度適中, 蝦都大隻。 甜品只得一個選擇, 焦糖燉蛋, 稍為遜色,蛋唔夠滑, 但整體性價比高, 賣相味道都好, 有酒店水準, 值得一試!
小店環境暗黑安靜,  坐得舒服, 好適合傾計。

雖然唔係好聽得明。

份量剛好, 如果兩個人食會預先切好每人一半 。

紅蝦意粉
值得一試!
2023-05-07
紅蝦意粉
2023-05-12 249 浏览
第二次嚟呢間隱世餐廳食晚餐,第一次食已經覺得好驚喜,朋友生日就再去試!今次都叫左法式生牛肉韃靼,廚師配的汁真係好味,食落唔會有牛酥味又唔會有食生牛肉的血腥味…配小多士一齊食,食極都唔夠😋今次加試左個油甘魚前菜,本身油甘魚都會有啲腥(個人覺得),但配上黃檸/茴香/辣根既醬汁,一啲都唔腥,仲帶出魚既鮮味。😋蒜香白酒蜆肉意粉,蜆肉係蛤,又鮮又無沙,上次食係波波蜆,但都一樣咁鮮甜。🫶🏻牛柳就配左廚師特製黑松露醬汁 仲有個秘製薯蓉,牛柳同個汁好夾,薯蓉特別在無加芝士,但食落好似有咁,但又唔會太膩,如果可以追加就好🤪最後就係店舖好受歡迎既crème brûlée,上次無訂,中午時已經售罄,今次留左,同朋友一齊分享,有蛋香,質地又滑🫰🏻去過兩次,都覺得好滿意,希望餐廳快啲再出special menu,到時可以再去試!💪🏻

法式生牛肉韃靼
日本油甘魚配黃檸  茴香  辣根
瑞士芝士鮮桃沙律(升級套餐+$58)
牛柳配黑松露馬德拉醬+秘製薯蓉
Crème  brûlée
2023-05-07
庆祝纪念
生日
法式生牛肉韃靼
日本油甘魚配黃檸  茴香  辣根
瑞士芝士鮮桃沙律(升級套餐+$58)
Crème  brûlée
  • 牛肉韃靼,焦糖燉蛋
2023-04-12 421 浏览
第一次嚟呢度食,個晚打風,如果唔係訂咗枱,應該冇得食。因為第一次食過覺得唔錯,之後再去食lunch,見到鄰桌食Sandwich 個樣好正,就諗住下次嚟試。點知時間過得好快,而家已經轉咗menu,冇咗個sandwich。不過唔緊要,即管再試下佢最新嘅menu。我哋5個人,叫咗5個set。我哋個個都要沙律,個沙律的份量比預期大,除咗菜之外,仲有parma ham、桃肉和芝士碎,再加上黑醋,令成個沙律好開胃。主菜就先嚟兩個煎焗比目魚配橘香牛油汁,魚皮香脆,魚肉軟淋又juicy,個橘香牛油汁好好味,香口得嚟又唔會遮蓋魚味,互相配襯。然後嚟一個卡邦尼扁意粉,中規中矩,唔會太大驚喜,煙肉條好味,意粉好煙韌。本身想叫紅酒燴牛尾肉扁意粉,點知冇牛尾,要轉食蟹肉意粉。意粉都係好Al Dente,蟹肉就一般,唔係唔好食,但可能個比目魚太正,所以有點比下去。第五個主菜就係我叫嘅黑松露忌廉雜菌扁意粉。唔鐘意食黑松露嘅都話好食,忌廉夠濃味,雜菌又香,配上彈口嘅扁意粉,Perfect!因上菜要等少少時間,所以逐碟逐碟食好似唔夠飽,結果喺蟹肉意粉嚟之前,叫多咗碟蒜香白酒蜆肉意粉。蜆肉係新鮮蜆肉,所以好有鮮味又夠水份

因上菜要等少少時間,所以逐碟逐碟食好似唔夠飽,結果喺蟹肉意粉嚟之前,叫多咗碟蒜香白酒蜆肉意粉。蜆肉係新鮮蜆肉,所以好有鮮味又夠水份,白酒再令蜆肉的鮮味提昇,意粉吸收咗白酒煮蜆的汁,十分美味。

餐飲可以叫咖啡或茶。我叫咗cappuccino,他叫了大吉嶺茶,各有各好,咖啡味濃,茶痛有果味。

食完店員還問我們意見,很好的體驗。下次要試試佢哋嘅威靈頓牛肉(要預訂的)。
Set  Salad
黑松露忌廉雜菌扁意粉
Cappuccino   及大吉嶺茶
  • 煎焗比目魚配橘香牛油汁
2023-02-25 550 浏览
試過兩次午餐都喜出望外,是次晚餐,一樣高水準頭盆 瑞士芝士風乾火腿及鮮桃沙律,掛住食無影相風乾火腿足料,讚讚鮮桃都好好味洋蔥湯,唔係香濃味道,但喜歡!另一款南瓜湯,南瓜足料,口感香滑!主菜香草牛油煎焗比目魚及法式藍帶雞排配芥末忌廉汁。比目魚煎得好靚。雞排,非常驚喜,製作好有心機;雞肉卷住煙肉及芝士;煎出嚟皮脆,味道吸引,令人回味,力推甜品法式焦糖燉蛋,製作需時,我哋食完主菜後先點甜品,就要稍等多一陣。想試嘅朋友,最好開始點菜時一併點甜品下次要試香草牛油焗田螺⋯
試過兩次午餐都喜出望外,是次晚餐,一樣高水準

頭盆 瑞士芝士風乾火腿及鮮桃沙律,掛住食無影相
風乾火腿足料,讚讚
鮮桃都好好味

洋蔥湯,唔係香濃味道,但喜歡!

另一款南瓜湯,南瓜足料,口感香滑!

主菜香草牛油煎焗比目魚及法式藍帶雞排配芥末忌廉汁。

下次要試香草牛油焗田螺⋯

2023-02-25
  • 法式藍帶雞排配芥末忌廉汁
2023-02-24 374 浏览
餐廳開咗一個唔顯眼的位置,唔留意嘅話唔知道有一間餐廳喺度。入到去餐廳入邊感覺同喺出邊睇嘅唔同,但係坐得好舒服。好適合紀念日一齊同另一半一齊去!食物都係好好食嘅意粉好足料,店員都好有耐心咁解釋每一款食物。
2023-02-24 300 浏览
雖然住喺元朗但係都唔知道有呢一間餐廳🤣都係屋企人話俾我知先知道!本身冇抱有任何期待去食啲食物都係好好食😍特別要推介佢嘅甜品焦糖燉蛋,蛋味好重同埋焦糖好脆。另外佢同平時嘅有所不同,唔係全部都係焦糖而係有雪凍咗嘅CREAM !口感豐富!
入到間餐廳入面係覺得自己去咗第二個地方😳感覺係高級餐廳咁但價錢真心唔貴同埋好高質🤩但地理位置就偏遠咗少少🤏🏻🔺2 course $168沙律,意粉,甜品二選一同埋包一杯飲品☕️總共叫咗2個set🙌🏻🔸Daily soup +$20個日嘅湯係粟米湯🌽唔係罐頭湯係真材實料🤩甜甜地.好暖胃😚🔸凱撒沙律配慢煮雞胸雞胸一啲都唔柴仲係偏嫩🥰有煎過所以都好香😆而沙律都好食但芝士粉係奶味好重,個人就一般般🥹但屋企人鐘意食!!🔸紅蝦意大利麵 +$40呢個係超級好食!!!!意粉嘅汁係龍蝦汁🦞好濃郁,每條意粉都掛上🤩意粉係扁意粉,配料有車厘茄,蒜片同蝦🦐仲要好細心係冇殼岩哂我呢啲唔想剝殻🤣重點係新鮮蝦,彈牙~🔸阿瑪斯翠意大利麵睇個名完全唔知係咩問店員先知係番茄醬嘅意粉🤭而配料係類似煙肉,意粉醬奶味好重🥛我真的完全不行但平心而論係好食嘅純粹係個人口味問題🫣🔸焦糖燉蛋焦糖味好重,燉蛋唔算特別滑👅但特別嘅係燉蛋唔係成個面都有焦糖,而係一半另一半有一舊白色嘅嘢係cream雪涷咗🤍都幾特別同埋係好食😋🔸芝士煙肉焗薯🥔$58呢個好好食❤️‍🔥薯仔好大個,芝士份量都好多係可以拉絲🧀而內饀不是只有煙肉有洋蔥同cream🥓所有嘢

🔺2 course $168

🔸Daily soup +$20
個日嘅湯係粟米湯🌽唔係罐頭湯係真材實料🤩甜甜地.好暖胃😚

🔸凱撒沙律配慢煮雞胸

🔸紅蝦意大利麵 +$40

🔸阿瑪斯翠意大利麵

🔸焦糖燉蛋

🔸芝士煙肉焗薯🥔$58
呢個好好食❤️‍🔥薯仔好大個,芝士份量都好多係可以拉絲🧀而內饀不是只有煙肉有洋蔥同cream🥓所有嘢夾埋好正!!!!

🔸髒髒朱古力🍫(唔記得咗使唔使加錢🙈)
朱古力係見到店員係廚房煮👨‍🍳朱古力味好重但唔會好甜✨ 奶泡都好綿,如果係朱古力控係必叫!!!!!

🔸蘋果玫瑰紅棗茶🍎 (唔記得使唔使加錢🙈)
真係真材實料,係見到佢有好多料係上面🌹飲落酸酸地,飲完仲可以refill水🫶🏻
2023-01-03 269 浏览
全間餐廳得兩個menu俾人睇等Menu都等左15-20分鍾上菜速度極慢 野飲都等左成個鍾先上枱成個Lunch用左2個鍾先食完有超過1個鍾都係到等食物質素普通 唔值得等咁耐唔覺得特别好食 試一次就夠個牛扒等左超過1個鍾擺盤極簡約 叫5成但煎成7成之後先發現原來一早轉左手好高期待地去 失望收場
全間餐廳得兩個menu俾人睇
擺盤極簡約 叫5成但煎成7成
之後先發現原來一早轉左手
好高期待地去 失望收場

2022-10-11 328 浏览
good also the teas served... well matching the food... great to see this small resturant serve good food and well presented, fool house
2022-10-09
set dinner Caprese
cheese platter
fish fillet
  • many.... suggest to book and start with set dinner and add on other dishes