2005-06-10 4 浏览
細細個時開始食包真係好好味,尤其是法包、英國方包、檸檬酥皮蛋糕同十字包, 真係好好食, 連我要求好高媽子都讚好食﹐所以每次去都會買包~~不過成日都好多人買包,加上地方比較細,所以都唔可以停留好耐,有唔開心.
細細個時開始食
2005-05-15 11 浏览
趕返學前匆匆來買晚餐, 一個南瓜包加一個高纖麥包. 南瓜包剛出爐, 熱熱地又軟熟, 包面有些葵花籽仁點綴, 第一印象幾好, 內裏的南瓜餡, 份量足, 可惜南瓜味稍欠. 麥包混有藍莓粒及松子仁, 有咬口, 但唔會咬崩牙(^^), 可能加了藍莓粒及松子仁, 味道唔寡, 甜甜的, 我鍾意!!題外話: 其實兩個包夾埋$18, 又唔可以話好抵食, 但見仍有不少人排晒隊, 足見香港人真的樂於花費在"食" 呢方面呢!!
趕返學前匆匆來買晚餐, 一個南瓜包加一個高纖麥包.

2005-05-06 24 浏览
朋友話呢度既麵包好好食,原來就係呢間~我好鍾意食楓葉糖漿,咁佢介紹左隻"楓葉糖漿夾包",個包韌韌地,好有咬口,個楓葉糖漿唔太甜,我expect佢會好甜呀...好好食,有我最鍾意既maple syrup~另外買左pencakes,即係出面既格仔餅,$10,唔太值...花生醬太多喇聞到好香既腸仔味同包味~~~
朋友話呢度既麵包好好食,原來就係呢間~

聞到好香既腸仔味同包味~~~
2005-04-24 9 浏览
是晚有人提議不如去DONQ晚飯, 只因笑面夠多, 雖不知落到黎原來係間麵包店! 其實以往都幫襯多次, 不過一直無留意個店名, 順路黎到又點會唔幫襯, 買o既都係以往食開袋裝提子牛角飽, 今次特重牛油味, 麵飽鬆軟得黎外邊都仲脆脆地, 不過提子略多, 甜左少少。

2005-04-14 17 浏览
$4.5 南瓜餅,好香好脆,買果時仲暖架,又唔油唔甜,好味
$4.5 南瓜餅,好香好脆,買果時仲暖架,又唔油唔甜,好味
2005-04-13 27 浏览
又係食$10既粒芝士法包, 其實原本諗住今次試下其他麵包, 因為次次都係食呢款芝士包, 未食過其他麵包, 但係當我去到時, 見到佢既粒芝士法包剛出爐, 所以就忍唔住又食佢喇, 我又鍾意芝士又鍾意法包, 所以呢個配合真係啱晒我, 每次食都好滋味, 芝士仍然咁多, 法包仍然咁脆, 我大約用左十分鐘食完呢個包, 由第一啖食到最後一啖, 麵包仍然係熱既, 真係勁勁正!
2005-04-09 15 浏览
朝早十點幾去見南瓜飽出爐作為一個南瓜愛好者諗都冇諗就買左喇第一啖試下好似脆0既面...唔...甜...唔錯重有d好似白瓜子0既野。有0趙口...飽又甜甜地...幾好。跟住滿有希望咁食落去食左1/3都冇南瓜餡。開始懷疑個飽係咪冇餡...正係呢個時侯咬左一啖南瓜嘩...一d都唔甜呀之後啖啖都有pumpkin...但唔知自己食緊乜咁口感係南瓜,重味都有少少pumpkin但點解又唔似pumpkin味我諗係因為佢地呢次d pumpkin唔靚gwa~?希望佢平時d quality唔係咁喇重有一樣野就係d餡0既distribution好唔得食到最後一啖成口都係冇味pumpkin即使係有味都好喇...都唔好呀嗎一邊乜都冇...一邊就勁多餡我諗佢要改善下此外,收銀夾飽入袋好大力一夾成個飽變晒形一見到變左形0既飽乜野意欲都減晒呀
朝早十點幾去見南瓜飽出爐
作為一個南瓜愛好者諗都冇諗就買左喇
第一啖試下好似脆0既面...唔...甜...唔錯
重有d好似白瓜子0既野。
有0趙口...飽又甜甜地...幾好。
跟住滿有希望咁食落去
食左1/3都冇南瓜餡。
開始懷疑個飽係咪冇餡...
正係呢個時侯咬左一啖南瓜
嘩...一d都唔甜呀
之後啖啖都有pumpkin...但唔知自己食緊乜咁
口感係南瓜,重味都有少少pumpkin
但點解又唔似pumpkin味
我諗係因為佢地呢次d pumpkin唔靚gwa~?
希望佢平時d quality唔係咁喇

重有一樣野
就係d餡0既distribution好唔得
食到最後一啖成口都係冇味pumpkin
即使係有味都好喇...都唔好呀嗎
一邊乜都冇...一邊就勁多餡
我諗佢要改善下

此外,收銀夾飽入袋好大力
一夾成個飽變晒形
一見到變左形0既飽乜野意欲都減晒呀
2005-04-01 11 浏览
其實真正既埃及包我真係未食過,哩個包個樣好似煎大餅,上面就勁多芝麻,中間就有d紅腰豆咁啦,因為我喜歡食芝麻,所以就要左~雖然個包真係有勁多芝麻,不過我食唔倒芝麻味,連嗅下d芝麻香都冇~個包好軟,紅腰豆好淋, 不過好少
其實真正既埃及包我真係未食過,
哩個包個樣好似煎大餅,
上面就勁多芝麻,
中間就有d紅腰豆咁啦,
因為我喜歡食芝麻,
所以就要左~

雖然個包真係有勁多芝麻,
不過我食唔倒芝麻味,
連嗅下d芝麻香都冇~
個包好軟,
紅腰豆好淋, 不過好少
2005-03-23 2 浏览
bought a walnut breakfast bread for lunch. surprisingly, there are only few ppl during the lunch hour on sat. the bread is not hot. not tastes very good. disappointing
2005-03-22 7 浏览
$29 in total買左粒芝士軟包,粒芝士法包,軟芝士法包........個個都好味,好多好多芝士,不過粒芝士法包最大個最抵食,隔日用焗爐返熱,外脆內軟,芝士半溶,人間極品!!!(for芝士人only)
$29 in total
買左粒芝士軟包,粒芝士法包,軟芝士法包........

外脆內軟,芝士半溶,人間極品!!!(for芝士人only)
2005-02-18 10 浏览
買o左2種cheese 味的bread 俾我個sister, cos 佢好like cheese 啦~我拎回家的途中不斷聞到佢發出的香味ar!~of cos, 真的好好味!@另buy o左一袋好正的bread, forgot abt the name of it, 只記得係無butter, oil o個d白麵包啦, 個feel好light, 真係好好好正!唔駛add 其他jam o個d, 都超正!
我拎回家的途中不斷聞到佢發出的香味ar!~
of cos, 真的好好味!@

2005-01-24 19 浏览
哩度既法包真係好好好正~好激大又抵食,真正既外脆內軟呀!
哩度既法包真係好好好正~
好激大又抵食,
真正既外脆內軟呀!
2005-01-22 13 浏览
哩個scone其實冇咩南瓜味, 裡面有d pumpkin seed~只係好少啦, 不過都幾好食ga~重有佢既粒芝士法包, 好食過芝士法包, 因為裡面既粒粒芝士多得驚人,正!

(非会员)
2005-01-04 25 浏览
1月2日做左乖女,雖然前一晚3點先訓,今朝一早爬起身陪媽咪過海入香港仔探公公飲茶,老老實實,唔多enjoy架喇當食d野亮吓相。之後,要返過九龍做野,經過銅鑼灣(香港人+自由行)超多人,真係留多一秒都想死,不過,DONQ吸引住,於是決定買埋聽朝既早餐先走啦!好...入正題1. 朱古力吉士包-冇記錯佢仲布另一口味既同款包,但我鍾意朱古力嘛,初頭都驚好甜好heavy,但佢真係得架,唔會太甜之餘,仲食得出濃香的朱古力味。而且,第二朝食之前去叮番熱,都一d都唔會"un"左...值得試!2. 牛奶卷-係一個長長地既包,買時仲熱熱地,聞到dd香味,好似鮮奶球香味,係我鍾意既冇餡包黎既,都好good!DONQ最唔好就係次次去親都多人到爆,排哂隊俾錢,揀包又好多人擠擁!環境真係扣分,如果佢可以擴充就好喇!!
2004-12-28 14 浏览
一些牛奶所推介既粒芝士法包太受歡迎喇!我去到已經賣清光!唯有退而求其次,要左軟芝士法包。嘩!都好好味呀!勁有芝士味,芝士又多,可以啖啖有芝士架! 而且好濃好有質感,實在係喜歡軟芝士既人既必試推介!係貴d囉!$9一個!另外試左乳酪芒果軟包,圈形既,食完覺得好似俾佢呃鬼左咁…$14,卻無乜味道可言,好普通,只係有少少好細粒既芒果乾…一定唔再食!又試埋黑芝麻方包,個邊太硬,雖然包心軟又有芝麻味,但芝麻味始終唔夠濃!$16有八塊,唔算太抵!