2022-06-01 116 浏览
晚上去左觀塘食雞,因為唔係好肚餓同埋知道啲嘢食應該好大份,所以我哋兩個人嗌左:雙重芝士辣雞本身鐵板上有辣雞、年糕、獅子狗、洋蔥,仲有無限咁多嘅芝士,然後佢再用一個提子包載住啲芝士汁,真係超多。提子包上面嘅芝士汁係超級濃,但又唔算好鹹嗰隻。點埋落啲雞度真係好味。我哋仲食晒成個提子包嗌咗兩杯嘢飲一杯係Mango Smoothie, 甜甜地凍凍地好似沙冰咁又酸酸地, 好開胃。杯啤酒當然好飲啦,因為啲雞都有少少辣㗎,所以加埋一齊你食就一流啦!
雙重芝士辣雞

我哋仲食晒成個提子包

2022-05-31
  • 雙重芝士麵包辣烤雞
2022-05-30 123 浏览
自從上次食完銅鑼灣分店,一直都想再食dodam chicken嘅炸雞。難得嚟到觀塘,終於有機會再試。不過我就未試過午餐食,以為會有lunch menu,點知同晚餐一樣價錢...... 個下有少少傷心,唯有慳住食!本身係因為貪平又飽肚先叫呢個韓式手抓飯,但食落又OK喎!配料都係蟹子、沙律醬、麻油同飯,但夾埋嘅味道幾得意,唔錯~ 不過職員淨係比咗一隻手套我地,無咗手抓飯個儀式感XD死慳死抵就係想食雞!果然都係脆卜卜又夠晒熱,雖然牛油加蜂蜜令我地食到一半就好滯,但配埋蘿蔔就啱啱好~ 結果午餐都係每人100蚊左右,心痛~

韓式手抓飯

2022-05-07
韓式手抓飯
2022-05-30 74 浏览
疫情期間,好多時在家煲韓劇,睇到食炸雞既場面,攪到我同我老婆都立刻沖去搵炸雞食🤣。我倆去了觀塘亞太中心一間由韓國人開的炸雞店,坐位幾舒服,又有景睇(望到鐵路),先來一杯朱古力smoothie,好滑,不太甜,幾好。到主角出場啦,來了半份原味焗炸雞拼半份蜜糖牛油蒜香炸雞,咬落去超Juice,而且啖啖肉🤤,超正。再來韓式炒牛肉粗粉絲,好夠味,粗粉絲煙靭,但小小偏鹹。未食夠,想再encore炸雞,試了半份黃金鹹蛋脆雞,這個真係好邪惡,鹹蛋黃陪炸雞超夾😋,堅好味,又係超Juice。大滿足👍🏻。
  • 蜂蜜牛油香蒜焗烤雞
  • 黃金鹹蛋黃脆雞
2022-05-27 70 浏览
為咗慶祝開返晚市堂食,好雀躍地安排飯局,發覺原來人互相交流同溝通係咁緊要。回想下好耐冇食韓式炸雞,今日去到觀塘APM商場附近嘅dodam chicken。餐廳都幾大,卡位有一排落地玻璃嘅窗望住海匯裕民坊。電視機播住不同女團男團K-Pop。午市仲有粉絲Kimchi任攞。雞有炸同烤嘅選擇,味道揀咗蜂蜜牛油香蒜,燒烤同埋黃金鹹蛋黃。每款都係半分總共一隻半雞,好豐富。黃金鹹蛋黃好脆口,雞肉亦不太鹹,夠juicy。食雞有手套同細筒裝雞骨。蜂蜜牛油香蒜烤雞食到冇停口,每半分大約有六件雞。牛肉炒粉絲相對重味少少,粉絲好似透明嘅有河粉好煙靭。
2022-05-23 75 浏览
总体来说挺差的 服务态度不好 没有什么服务 食物也是挺失望的 不好吃!!!部队火锅$182 貴且難吃黄金咸蛋脆鸡 $82 這個還可以吧金沙鸡肉樱花虾炒饭$75 不好吃!!!很一般的就跟家裡煮的差不多 性價比很低 服務態度很冷漠 筷子什麼的都是要自己去拿
部队火锅$182 貴且難吃
黄金咸蛋脆鸡 $82 這個還可以吧
金沙鸡肉樱花虾炒饭$75 不好吃!!!

2022-05-23
午餐
2022-05-16 115 浏览
同朋友慶祝生日揀咗呢間韓國餐廳,位於觀塘市中心,好近地鐵站好方便👍🏻👍🏻👍🏻門口已經擺放左好多大餐廳,可以係門口望下啱唔啱食先再決定入唔入去🤩入面裝修好靚!!!!好闊落,每張枱都好有足夠空間,唔會坐到好逼,而且仲有卡位,係sofa凳黎,坐得好舒服,可以一路食一路望下出面嘅風景😍😍餐牌選擇好多!有焗烤雞、炸雞、麵食、小食⋯⋯最後揀左雙重滋味(B2韓式辣焗烤雞+B4蜂蜜牛油香蒜焗烤雞)、烤焗芝士脆薯條同一杯mango Yogurt smoothies雙重滋味$238 (B2韓式辣焗烤雞+B4蜂蜜牛油香蒜焗烤雞)兩隻口味都超級滋味😍😍😍而且啲雞仲好好多肉汁添啊韓式辣烤雞勁入味!每舊雞都有層好濃嘅韓式辣醬,非常適合一啲中意食重味嘅朋友仔🥰🥰!而且有少少辣,超級超級惹味!!蜂蜜牛油香蒜焗烤雞就好適合一啲唔中意食辣嘅朋友仔😋😋每啖都食到好香牛油味,而且食落一啲都唔膩,食多幾舊都唔怕!烤焗芝士脆薯條$98超級推薦!!!佢有兩款薯條,一款係普通馬鈴薯,另一款係蕃薯,兩隻薯條拼埋一齊好有新鮮感,而且鋪左滿滿一層芝士,好好味!!mango Yogurt smoothies $58飲到淡淡嘅芒果味,而且酸酸

餐牌選擇好多!有焗烤雞、炸雞、麵食、小食⋯⋯

兩隻口味都超級滋味😍😍😍而且啲雞仲好好多肉汁添啊

烤焗芝士脆薯條$98

mango Yogurt smoothies $58
飲到淡淡嘅芒果味,而且酸酸甜甜咁,飲落好開胃,仲好smooth添啊😚😚😚
2022-05-16 165 浏览
襯放寬番同母親節,即刻簡左間食個晚飯。首先叫左個部隊鍋,份量屬於一至二人份,餐肉、金菇、麵呢啲都有,味道辣辣地唔錯👍🏼跟住叫左個芝士薯條,熱食相當唔錯,尤其是橙橙地色果種地瓜條,超好食,美中不足係啲芝士唔太拉絲😿另外雞肉炒飯味道一般,無乜太大特別人参雞湯味道都幾好,人参味足夠,雞肉都算嫩口,不過佢就唔似出面啲人参雞咁有啲糯米食,反而係有粉絲,呢個都幾值得食👍🏼最後極度推介既係蜂蜜蒜蓉味既炸雞,我地叫既係無骨炸雞,超林超好食,蜜味充足,甜甜地又有啲啲蒜味,每一舊又唔會太大,適合啲唔中意有骨既朋友👍🏼最後埋單1000蚊有找,5個人食,都唔算太貴,性價比高👍🏼應該都會再去食過,尤其是再試下其他味既炸雞🍗
襯放寬番同母親節,即刻簡左間食個晚飯。
另外雞肉炒飯味道一般,無乜太大特別
部隊鍋
母亲节
三重芝士薯條
人参雞湯
蜂蜜蒜蓉味炸雞
  • 蜂蜜蒜蓉味炸雞(無骨)
  • 鮑魚人参雞湯
  • 芝士薯條
2022-05-15 104 浏览
呢間餐廳,之前食開都係銅鑼灣食,喺觀塘返工嘅我,難得餐廳開喺觀塘,梗係要去食下啦望落去觀塘嘅裝修,比起銅鑼灣坐得舒服得多,呢度安排咗至少四個卡位…好彩今日早嚟,大約晚上6:00左右,餐廳可以安排到卡位。裝修風格都比較特別卡位望落去既舒適又浪漫。餐牌唔多講啦,大約講吓啦,主要都係食炸雞,餐廳最特色嘅係炸雞可以選擇無骨雞還是有骨。睇吓大家想食炸嘅雞定係還是配芝士雞,有鹹嘅、甜嘅、辣嘅。另外仲有個好特別嘅炸雞套餐,就係連埋窩夫,不過今次就冇食啦。餐牌上面仲有炸薯條添,上次食過份量實在太多,今次就唔試喇,試下食其他驚唔夠飽嘅朋友,仲有煎餅、湯、粉絲等等Pizza嘅選擇都有好多今次叫咗個鹹蛋黃炸雞,炸雞份量一如既往咁多,勝在個鹹蛋黃揸得好鬆脆,而且好香口淡淡黃金蛋黃味😍呢個芝士蛋卷不得了,上面配有蜜糖芥茉醬、沙律醬、茄汁,仲有蟹子添,望落都已經好吸引最驚喜係一切開嘅芝士係會湧出嚟㗎,多到仲可以拉絲添啊,淡淡都唔怕唔夠芝士食,由頭到尾每一啖唔夠芝士,真係讚。

睇吓大家想食炸嘅雞定係還是配芝士雞,有鹹嘅、甜嘅、辣嘅。

驚唔夠飽嘅朋友,仲有煎餅、湯、粉絲等等

Pizza嘅選擇都有好多

今次叫咗個鹹蛋黃炸雞炸雞份量一如既往咁多,勝在個鹹蛋黃揸得好鬆脆,而且好香口淡淡黃金蛋黃味😍

2022-05-10
  • 芝士雞蛋卷
2022-05-15 72 浏览
放工同幾個同事一齊去食飯,隨意就選了這間餐廳,環境寬敞舒適,我哋坐咗喺窗邊嘅卡位,可以望到街景,而家你仲有一條鐵路軌,好有feel,平時我哋都係睇街景多嘅,好少會有條路軌係側邊仲有地鐵經過🤣嘢食方面,大件夾抵食,價錢合理,食物質素亦頗高,味道啱我,唔會話食到好漏,恰到好處,最鍾意就係食嗰個芝士年糕辣麵,同埋蜜汁烤雞翼,我最鍾意食雞翼㗎喇,佢嗰個汁真係蜜糖汁嚟㗎,而且雞翼又烤得好香,Juice又唔太乾😋😋得閒大家都去試吓啦!
芝士年糕辣麵
  • 蜂蜜牛油香蒜焗烤雞
  • 韓式海鮮煎餅
  • 芝士年糕拉麵
2022-05-15 70 浏览
📸 Dodom Chicken絕對係近期食過最好食既韓國菜🍴甜醬油炸雞全份$198 半份$140外皮就算沾滿醬油汁仍然香脆食落充滿肉汁 肉質又唔會鞋口餐廳有比小鉗夾雞 仲有即棄手套唔比整污糟#Rose卡邦尼年糕 $148口味適合香港人唔會太辣 芝士味濃驚喜位係年糕同出面食既唔同幼身 特別煙韌仲有埋魚糕片同芝心獅子狗#wwh必食之選#wwh食勻觀塘#wwh食勻牛頭角✨#foodie #hkfoodie #852foodie #eatwithwwh
📸 Dodom Chicken
絕對係近期食過最好食既韓國菜

🍴甜醬油炸雞
全份$198 半份$140
外皮就算沾滿醬油汁仍然香脆
食落充滿肉汁 肉質又唔會鞋口
餐廳有比小鉗夾雞 仲有即棄手套
唔比整污糟
甜醬油炸雞(半份)

#Rose卡邦尼年糕 $148

#wwh必食之選
#wwh食勻觀塘
#wwh食勻牛頭角

2022-05-13
甜醬油炸雞(半份)
Rose卡邦尼年糕
2022-05-14 109 浏览
今次表妹同我慶祝生日 所以去試 先講呢次食全部都有水準 我哋叫左卡邦尼年糕 好creamy好好食 窩夫炸雞 窩夫好硬完全唔得 炸雞就好嫩口 皮都好夠脆 都好多件 份量十足 仲有我至愛必吃玉子蛋 好震撼 好大份 上面個堆滿滿嘅醬 一試難忘 最後要介紹壓軸嘅聲稱「招牌沙律」嚇親 放咗好多冰 知道希望望落去賣相靚靚 但效果真係嚇人 冰好快溶 全兜水hea hea🤢🤢🤮裡面搵到殘餘嘅檸檬 家人話似廚餘 檸檬係頭尾唔要嘅部分 仲要話招牌沙律 唔洗特別點加冰 沙律簡單就好 難食 全間嘅污點 最後就要一提服務 全間店嘅人都唔願加水 招呼態度都一般 最好缺水到要飲自備水
2022-05-13 99 浏览
食物一般,雖然不算難食,但應該加了不少味精,吃完非常口渴炸雞用的應該是雞扒,偏乾,芝士汁調得不錯,不過份量太少(我第一次見用提子包做「碗」),未試過雞還剩下大半,芝士汁就見底了炒拉麵年糕不錯,偏辣,年糕煙韌,和炸雞的年糕不一樣,但兩個同樣好味道人參雞用的是雞髀,雞髀很滑,但味精很重,完全没有人參味海鮮煎餅不錯薯條用了番薯條和薯仔條,番薯條切太細了,薯仔條調了味,味道不錯飲品非常差,嘗了三款都不行,完全是香精的味道,而且甜得很服務其基本上可以,只是第一道菜上菜時侍應整盤倒到我們放袋子雜物的位置上,幸好没有坐人不然真是糟糕了。買給媽媽的花變得又油又萎,手袋也全是油。然後那位侍應還在嬉皮笑臉,說花和袋比較餓,一句道歉都没有反而他的同事還會道歉會不會再去?一定不會
食物一般,雖然不算難食,但應該加了不少味精,吃完非常口渴

人參雞用的是雞髀,雞髀很滑,但味精很重,完全没有人參味

海鮮煎餅不錯

飲品非常差,嘗了三款都不行,完全是香精的味道,而且甜得很

會不會再去?

一定不會

2022-05-09 69 浏览
今日同同事放工搵食😋大家近排煲韓劇成為一個韓迷,好想好想食炸雞🍗又好想食韓國嘢🤩見觀塘有間唔錯嘅韓式餐廳🍴大家都好友共識咁樣去食餐好嘅,嘩嚟到呢度之後發現好多款食物都大大碟(見到隔籬枱),我哋四個人都叫咗四個款式🥳1.辣辣地的韓式cheese辣醬炒麵年糕🥰辣辣地味道唔錯 偏向重口味 但如果你鍾意食韓國辣野一定鍾意❤️ 公仔麵唔會太軟 質感適中 有咬口2.海鮮薄餅每次食韓國嘢都一定要見,呢度嘅海鮮🦞好足料,每一塊都有好多唔同嘅海鮮3.韓式年糕湯味道偏清淡 份量都大 除咗食仲可以飲湯4.蜜糖燒雞😛味道剛剛好 蜜糖唔會太甜 而且雞肉質鮮嫩多汁 🤩5.最後自己自私地叫咗一杯嘢飲🧃雲呢拿沙冰 味道就好普通痛

1.辣辣地的韓式cheese辣醬炒麵年糕🥰

味道剛剛好 蜜糖唔會太甜 而且雞肉質鮮嫩多汁 🤩

5.最後自己自私地叫咗一杯嘢飲🧃
雲呢拿沙冰 味道就好普通痛

2022-05-06 95 浏览
韓國嘢不外乎部隊鍋,炒年糕,炸雞等,呢一間嘅韓式野佢嘅款式比較特別同埋會照返香港人嘅口味,佢既分店嘅遍布都多,所以你哋都可以試吓,今日就叫咗兩個主食,一個小食,兩杯嘢飲中間有個好似布甸麵包咁嘅就係雙重芝士麵包辣烤雞,佢既雙重芝士嘅意思係裡面係液體芝士,出邊就係固體芝士,將年糕點落去食真係超重芝士味,好邪惡😈,佢嘅芝士都香濃,而年糕嘅軟硬度啱啱好,好煙韌,雞塊都大件嫁,好足料👍🏻另外嗰個就係芝士年糕拉麵,呢個拉麵嘅份量有啲小,唔係好夠,不過佢嘅年糕份量搭救,味道都唔錯,拉麵都唔會整到好淋,年糕同之前嗰個都係軟硬度啱啱好,醬汁又夠,唔會乾爭爭,仲有啲菇做配菜,睇起上嚟好豐富😌😌另外個小食就係照燒汁焗魷魚,魷魚只要唔韌就好食,的確佢哋嘅焗魷魚係唔錯,焗嘅時間啱啱好,好有咬口,又有鮮味,仲會幫你切到幼幼的,正😋野飲就係有士多啤梨奶昔同埋雲呢拿奶昔,佢個士多啤梨味係幾重同幾香都唔錯,奶昔都好棉,但雲尼拿果杯就完全冇味😩,勁淡,差咁遠既🤔

2022-05-01 123 浏览
今次去到觀塘亞太中心3樓呢間韓國餐廳Dodam Chicken,俾佢地既韓式烤同炸雞深深咁吸引住!!而且環境乾淨 坐卡位超舒適 幾岩一大班朋友夜晚過黎飲燒酒食飯吹水。 $238韓式辣醬味道辣中帶甜, 個醬唔會話好搶本身雞肉味道, 咬落去肉汁好多,而且啲雞肉勁嫩!相反蜂蜜牛油食落去甜味會重啲,入面帶有少少牛油既咸味!配埋燒酒之類真係一流! $128雞蛋卷果然無令我失望,一切入去就見到啲芝士慢慢流出黎,好邪惡阿!蛋卷上有放到蟹籽,整體口感更加得意! $88無諗到個煎餅咁大份!海鮮份量好足料,而且煎餅係外脆內軟,泡菜本身帶點酸味襯托出海鮮既味道! $58 $15(跟餐)

[蜂蜜牛油香蒜+韓式辣焗烤雞] $238

[芝士雞蛋卷] $128

[海鮮泡菜煎餅] $88

[Blueberry Yogurt] $58
[Strawberry Milkshake] $15(跟餐)