6天前 0 浏览
而家夏天熱辣辣,點可以少得雪糕呢😉同朋友去到k11行街見到成間裝修藍色好搶眼,比它吸引左目光🤩原來係雪糕店來,即刻買來左杯檸檬茶雪糕試吓🤤而加仲送一支鴨屎綠檸檬茶+積木❤️🫶🏻檸檬茶雪糕呢款係一款清新甜品,結合左檸檬酸爽與茶香既獨特風味🤪雪糕質地滑順,入口即化,帶有微微酸甜感,讓人感受到檸檬清新😋而檸檬酸味與茶芳香融合岩岩好,讓每一啖都充滿左層次感,茶香唔會過於濃重,恰到好處😉甜度適中,唔會讓人覺得過於膩口,適合中意清新口味人🫶🏻總體來說,檸檬茶雪糕係一款值得一試夏季甜品,特別適合中意檸檬茶既人❤️

🫶🏻檸檬茶雪糕
甜度適中,唔會讓人覺得過於膩口,適合中意清新口味人🫶🏻

6天前 0 浏览
呢間日本嘢真係好好食,星期日去都幾爆場4重芝士炸蝦卷炸蝦卷真係有誠意,上面嘅芝士有小小沽,有燒過嘅香味,炸蝦就算放耐咗都唔會淋,脆卜卜。炙燒黑松露燒帆立貝壽司帆立貝壽司,配黑松露醬真係冇得頂,又係有燒過嘅香味,啱啱好。炙燒海膽醬燒赤蝦壽司赤蝦配海膽醬都幾夾,冇咁單調。三文魚腩壽司三文魚腩都好厚肉,朋友覺得好好食。明太子芝士玉子燒勁多芝士,可以拉絲,仲有明太子醬喺面頭。玉子都好呀,同平時食開嘅玉子燒嗰種硬硬地嘅口感唔一樣。清酒煮蜆勁多蜆,勁抵食,每隻蜆都係冇沙,清甜。佢配埋嘅湯我都飲晒,冇味精唔口渴。薯蓉廣島蠔呢個真係勁邪惡,超多薯蓉配埋芝士,仲要焗過,一啖只一啖。好嘅份量都有好多隻,勁抵食。蟹膏豆腐鱈魚乾呢個配酒一流,鱈魚乾脆脆地,仲有豐富嘅蟹膏,店員會溫馨提示盡快食。淡雪塩黑醋鵝肝多士呢個又係超級邪惡,鵝肝勁大塊,整得啱啱好,勁Juice。配埋黑醋汁冇得頂。荔枝 -檸檬酸酒士多啤梨-檸檬酸酒同朋友嗌咗兩杯飲,一杯揀咗有酒精,一杯冇酒精,強烈推薦荔枝。有另一間分店,如果大班朋友gatherings,可book VIP房
呢間日本嘢真係好好食,星期日去都幾爆場

4重芝士炸蝦卷

炙燒黑松露燒帆立貝壽司

炙燒海膽醬燒赤蝦壽司
赤蝦配海膽醬都幾夾,冇咁單調。

三文魚腩壽司
三文魚腩都好厚肉,朋友覺得好好食。

明太子芝士玉子燒

清酒煮蜆

薯蓉廣島蠔

蟹膏豆腐鱈魚乾

淡雪塩黑醋鵝肝多士

荔枝 -檸檬酸酒
士多啤梨-檸檬酸酒

6天前 0 浏览
真係不得了!一到夏天一定維他檸檬茶必入雪櫃!我真係估唔到,依家有得食檸檬茶雪糕簡直係驚為天人呀!呢個咁好食嘅雪糕係收埋咗喺K11 MUSEA裏面B2果層!唔知係咪因為喺B2果層!我見唔係好多人去食!唔食真係會走寶!食落去第一啖已經係維他檸檬茶嘅味道!佢仲加咗粒粒檸檬皮入去!食落唔單止有澀得起嘅檸檬茶味仲有粒粒檸檬皮,勁有口感!完全覺得大家一定要去食!咁正嘅嘢一定要分享俾大家!係夏天必備嘅維他檸檬茶雪糕呀!

係夏天必備嘅維他檸檬茶雪糕呀!
外卖自取
  • 維他檸檬茶雪糕
今日喺K11 MUSEA行街沿着牛角包店一直行前竟然有間雪糕店, 見到有維他檸檬味雪糕好特別, 即刻買來試吓🤗店員好有心機, 用檸檬圍邊, 我地第一時間打卡影相, 嘩…我哋聞到好清香嘅維他檸檬茶味, 真係還原到我平時飲檸檬茶嘅味道, 酸得來帶有少少澀👍雪糕入口好似沙冰, 雪葩, 好輕盈, 好清新, 沒有越食越滯嘅感覺, 完全沒有負擔, 0罪惡感, 期待之後會有鴨屎香檸檬茶味😝食完係好想買杯裝返去俾屋企人試下, 不過維他檸檬茶味售罄, 等下次, 希望到時有鴨屎香檸檬茶味😍😍

店員好有心機, 用檸檬圍邊, 我地第一時間打卡影相,

這間人氣雪糕店其中一間分店位於尖沙咀K11 Musea,是來自澳洲的原創品牌,主打創意雪糕及茶飲,堅持採用北海道函館3.7牛乳及新鮮時令水果,成份天然絕無添加,低脂又健康。店內採用鮮艷的藍色為主調,有特色的霓虹燈,開放式廚房能看到製作過程,看得見的乾淨衛生。學生可享85折優惠;消費滿$100即送自家牌清涼風扇仔。維他檸檬茶雪糕 + 維他鴨屎香檸檬茶 - 優惠價$50期間限定口味,與香港著名本地品牌合作,嚴選斯里蘭卡的錫蘭紅茶及進口新奇士檸檬製作而成,質地幼滑細膩,酸酸甜甜又冰凍入心脾。維他鴨屎香檸檬茶採用優質的鴨屎香單叢茶葉,結合紅茶與香水檸檬,每口也有香水檸檬的清新果香、紅茶的醇厚及鴨屎香的獨特韻味,相較於原味維他檸檬茶糖分更低,三重味道感覺更加清爽。維他檸檬茶迷你積木完成指定任務即可免費獲得一份。扭蛋共有六款限量VLT迷你積木,有原味、低糖、錫蘭、青檸、蜜糖同SUPERICY味,造型可愛又逼真 !

維他檸檬茶雪糕 & 維他鴨屎香檸檬茶

下午茶
用餐优惠
試食活動
2025-07-09 0 浏览
今日專程去K11 Musea朝聖,不過搵左好耐先搵到傳說中的維他檸檬茶雪糕!😍 (搵到Donut playhouse 就會見到)點左一個雪糕套餐,套餐仲有一支超香的鴨屎香檸檬茶,簡直係雙倍幸福!🥤講番個雪糕先佢口感似足沙冰,入口清爽,仲有粒粒酸甜檸檬肉,咬落去真係同飲維他檸檬茶一模一樣!🍋 味道100%還原,超滿足!😋現場即刻打卡,仲拎到一個超可愛的積木盲盒!🎁 食得開心,玩得開心,影相都靚!📸 尖沙咀出trip必去試,絕對唔會失望!✨
今日專程去K11 Musea朝聖,
不過搵左好耐先搵到傳說中的維他檸檬茶雪糕!😍
(搵到Donut playhouse 就會見到)

講番個雪糕先
🍋 味道100%還原,超滿足!😋

現場即刻打卡,仲拎到一個超可愛的積木盲盒!🎁
食得開心,玩得開心,影相都靚!
📸 尖沙咀出trip必去試,絕對唔會失望!✨
2025-07-09 0 浏览
呢日收工去左k11musea周圍兜,見到呢間勁sharp ge雪糕店,吸引左埋去睇下😻見到佢地有好多唔同口味ge雪糕,店員姐姐話呢期佢地出左新產品,強烈推介我一定要try😏睇真d原來係我最愛的維他檸檬茶VTL雪糕😍口感好似食緊雪葩咁,完完全全係維他檸檬茶VTL味,而且入面仲要有檸檬果肉果皮,一d都唔苦澀,酸酸甜甜勁出色😍😍✨順便試埋鴨屎香檸檬茶,就係呢隻我想要ge味道,好解暑好感動🤣而且仲有個維他奶產品lego玩下,好過癮😌bb仲以為係真ge飲品~真係呃到下人🤣🤣

睇真d原來係我最愛的維他檸檬茶VTL雪糕😍

用餐优惠
試食活動
2025-07-09 0 浏览
之前喺澳門食過DIGREEN嘅雪糕覺得好好味好有特色,琴日同彤彤👧🏻去開K11 MUSEA玩,玩完經過DIGREEN,彤彤👧🏻認得呢間d雪糕好食即刻叫我買嚟食😂🍦維他檸檬茶雪糕 $50利用斯里蘭卡嘅錫蘭紅茶同埋新奇士檸檬制成,食落好香檸檬茶酸甜味,仲食到粒粒檸檬果肉,炎炎夏日食返杯雪糕感覺非常清爽👍🏻套餐仲包埋維他鴨屎香檸檬茶1枝✌🏻另外即場打卡仲會送維他檸檬茶迷你積木,迷你積木total有4款別注版,我呢款係麥精豆奶,砌完出嚟好可愛☺️

🍦維他檸檬茶雪糕 $50

2025-07-06 0 浏览
呢度位於K11 musea地下鋪,見佢甘多款有甜筒,杯裝,芭菲等等,天氣甘炎熱當然係要買反杯黎食下啦~見到有維他檸檬茶味甘有玩味既雪糕當然要買反個黎食下維他檸檬茶雪糕聯乘digreen合作期間限定既雪糕,雪糕好特別既外觀望落真係好似檸檬茶甘既顏色,加埋會放多片檸檬響隔離像真度好高下。口感方面,呢度既雪糕真材實料,檸檬茶味雪糕估唔到入面會食到檸檬果皮既香味咬落粒粒口感幾得意,檸檬茶味酸甜好清新,好似食緊雪芭甘。

外卖自取
前幾日去K11 MUSEA行街街,見到 DIGREEN檸檬茶 新推出期間限定檸檬茶雪糕,口都痕埋,即刻買番杯解暑!😍😍😍維他檸檬茶雪糕,食第一啖已經有濃濃嘅檸茶味,味道還原了維他檸檬茶嘅酸甜澀味,加上沙冰口感,清爽可口。仲有沙冰裏面一粒粒嘅果皮碎,好有口感!另外雪糕杯邊插住塊真檸檬片,即刻增添左打卡感!😌😌依家買維他檸檬茶雪糕即送維他鴨屎香檸檬茶(1枝)及維他檸檬茶迷你積木(1份),我抽到「麥精」款!望住做個說明書砌左大約十分鐘就砌好了,非常治癒同好玩!

依家買維他檸檬茶雪糕即送維他鴨屎香檸檬茶(1枝)
2025-06-24
嚟自澳門嘅DIGREEN喺香港有四間分店,好多創新口味雪糕,之前有芫荽、葡撻等估唔到嘅味道今次第一次食,因為俾佢新口味吸引,係維他檸檬茶雪糕😍細細個就好鐘意飲檸檬茶,今次試試檸檬茶雪糕係點先~~🍋維他檸檬茶雪糕 $45第一啖覺得好冰凍🥶之後就有淡淡維他檸檬茶味道,再食多幾啖檸檬茶味道逐漸強烈,酸酸甜甜好醒神好好味,雪糕有沙冰口感,食晒都唔覺甜膩🚩DIGREEN📍尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea B2樓B225A號舖

🍋維他檸檬茶雪糕 $45

🚩DIGREEN
放假去左K11 Musea 行街,竟然見到新出左DIGREEN x VLT 檸檬茶雪糕。作為我係一個VLT檸檬茶既fans,一定要食,睇下係咪真係同維他檸檬一樣味🍋。同埋呢排天氣真係好熱,有呢杯雪糕即刻消暑。🍋🍹維他檸檬茶雪糕,個口感好似冰沙咁,但非常之綿,仲要有一粒粒檸檬果皮,係用新鮮檸檬去整,個味道同維他檸檬茶係一模一樣!一定係真材實料。依家買一杯仲送一枝鴨屎香檸檬茶同埋維他系列既迷你積木,係盲蛋黎架,中左麥精,好想要檸檬茶積木丫,返到去即刻砌左,好得意,鴨屎香檸檬茶自己都好鍾意飲,非常清爽,唔澀。睇黎要去食多次先得😂

同埋呢排天氣真係好熱,有呢杯雪糕即刻消暑。

睇黎要去食多次先得😂

2025-07-02 0 浏览
✨見到 社交媒體 出咗新嘅優惠活動❤️‍🔥有得食有得飲,仲有得玩!加上七一假期,梗係即刻去啦🤣🤣🤣超掋!「維他檸檬茶雪糕+鴨屎香檸檬茶」套裝✅只需$50!VLT檸檬茶雪糕食落真係啖啖都係冰爽涼快❤️爽呀~入面仲有粒粒檸檬增強口感,好似飲緊有真檸檬肉嘅冰凍VLT檸檬茶,感覺超級得意🤭🍋VLT鴨屎香檸檬茶茶底選用有「茶中香水」之稱嘅鴨屎香茶葉,再配埋香水檸檬,我真係覺得好好飲🥹💖⚠️現場打卡出Story ,仲送VLT迷你積木!留意番!積木只限於K11 Musea分店先有~如果你都係鍾意檸檬茶嘅朋友,即刻衝啦!!

超掋!「維他檸檬茶雪糕+鴨屎香檸檬茶」套裝✅只需$50!

VLT檸檬茶雪糕食落真係啖啖都係冰爽涼快❤️爽呀~

如果你都係鍾意檸檬茶嘅朋友,即刻衝啦!!
K11 Musea 有間特色雪糕茶飲店,原來係來自澳門人氣雪糕茶飲店「DIGREEN」,主打創意特色雪糕及茶飲早前更與香港維他奶聯乘推出維他檸檬茶口味雪糕,見到有維他檸檬茶口味雪糕,咁梗係試吓佢啦!$45勁大杯,仲有一塊檸檬襯托 🍋。佢唔算係雪糕,口感似係沙冰,而且入面仲有啲檸檬皮,宜家只要加$5送多枝鴨屎香檸檬茶,即場打卡再送你VLT迷你積木盲盒!*提醒大家,部份貨品只限於指定店舖提供。貨品數量有限,售/換/送完即止。

2025-07-02 0 浏览
今日去咗尖沙咀K11 Musea的「DIGREEN」,一試其新推出的維他檸檬茶雪糕🍦🤩🙌!只需$50,仲有埋維他鴨屎香檸檬🍋茶一支及維他檸檬茶迷你積木一份!😎👍雪糕質地非常綿密順滑,裝在杯子裏,旁邊還有一片新鮮的檸檬🍋,非常清新!最驚喜的是,雪糕內有細細粒的檸檬皮,十分有口感!😍🥰入口輕盈,融化得較快,在夏日炎炎中格外消暑解渴。確實是透心凉的選擇!喜歡檸檬茶嘅朋友一定要試吓!😎🙌