2022-10-27 79 浏览
之前同朋友食飽咗上去吹水 喺旺角想chill下應該冇乜邊個唔識呢間 今次費事走兩轉 直接係餐廳食埋飯 但估唔到竟然咁高水準❣️英格蘭羊仔扒 • 黑松露意粉 $218一路等 廚房啲香味一路飄晒過嚟 羊仔扒無騷味 熟度剛好 唔會話太韌咬唔到 🔥候控制得剛好 成塊怖滿香草碎 羊肉嫩口羊味夠重 配搭埋黑松露意粉 超級滿意❣️比目魚帶子 • 香草意粉 $138鮮嫩可口嘅魚肉輕輕煎過 仲有兩粒大過五蚊銀嘅帶子 金黃色嘅表面 連埋意粉啲香草汁包住一齊食好濃奶油香但濃而不膩 爽口意粉份外掛湯 每條都將幼滑帶到口腔❣️Mojito (Lychee) $88由Rum酒 青檸汁 薄荷葉 荔枝 配搭而成嘅組合 荔枝味香甜清新將薄荷葉督碎 薄荷清香隨即進入酒精形成強烈對比 係食黑松露相對重口味嘅主食嚟講咁fresh嘅調沖劑係適合不過嘅選擇❣️Margarita (Passion fruit) $88一樣係加咗青檸汁成份 不過酒嘅部份變咗Orange liqueur同Tequila 唔同嘅酒有多重層次 甘醇得嚟帶點熱帶果嘅鮮甜 即是用嚟做開胃餐酒都唔會過甜之前一直覺得呢度係

❣️英格蘭羊仔扒 • 黑松露意粉 $218

❣️比目魚帶子 • 香草意粉 $138
Mojito (Lychee) ,Margarita (Passion fruit)

❣️Mojito (Lychee) $88

之前一直覺得呢度係SS bar only 但居然比我意外地發掘到佢啲高質西餐
之後同同事收工happy hour直落終於有好地方推薦啦
2022-10-09
2022-10-26 17 浏览
📸 Dark Leaf同男朋友去開旺角買直髮夾買完見攰就求其搵地方坐下飲杯野係openrice搵有咩餐廳有優惠無意中就搵到Dark Leaf位置非常方便係旺中對面既彌敦道726地下有巴士站 行翻去旺中又有地鐵小巴裝修比較黑暗風一出lift 招牌已經啱打卡 銅色玻璃加霓虹招牌燈👉🏻餐廳唔同時間既粒燈光都有唔同架8半前都比較光猛 9點開始慢慢變暗9點半左右(?)就會閂到好暗 好有情調變咗一間酒吧咁今次主要試咗Cocktail✨🍸Sex on the Beach $88🍸Blue Kamikazee $88一杯粉紅一杯粉藍 啱曬為食妹打卡💗Sex on the Beach飲落甜甜地 易入口Blue Kamikazee酒味同lime味明顯🍴炸雞軟骨 $68大大粒 炸得非常脆外皮食落似脆香雞翼同埋呢款雞軟骨仲連埋肉🥹極有咬口!!!✨餐廳真係好多情調眼見周圍咁多枱都係情侶🤣枱與枱之間既空間都寬敞唔怕比隔離枱聽到講緊咩#wwh食勻旺角
📸 Dark Leaf

枱與枱之間既空間都寬敞
唔怕比隔離枱聽到講緊咩

#wwh食勻旺角
2022-10-25 539 浏览
每逢星期一放工後總是特別累😩 碰巧昨晚約了朋友出去食飯,順便放鬆一下!朋友帶我來到旺角一間樓上酒吧西餐廳💓 餐廳走型格路線。裝潢簡單,配色又帶點摩登感,加上昏暗燈光,令人可以放鬆下來。全場只有bartender跟廚師2位包辦招待、製作食物及飲品,開放式廚房更顯他們的真功夫。而這裡專長調製招牌茶香雞尾酒🍹 可惜我跟朋友剛好都無法飲酒,只好選擇無酒精的signature mocktails吧🥴 🥭Mango Shiso $68芒果與紫蘇味道很夾,芒果味濃,飲落冰涼清新✨🍑Peach Camomile $68桃味與洋甘菊的結合!這個反而茶味較果味突出,又幾好飲喎😳食物方面,見它的意粉風評不錯,意粉應該不會伏吧?🍝Australian M2 Wagyu Ribeye Steak Truffle Pasta $208牛扒肉味香濃,帶油脂香✨✨ 煎得剛好不會靭👍🏻 黑松露意粉creamy但不膩💓 🍝 Cod Fish, Jumbo Scallops Herb Pasta $138比目魚煎得外皮焦脆,魚肉嫩口,雖然帶骨,但很美味👍🏻 帶子同樣煎香爽彈,相比之下,比目魚更勝一籌✨意粉以香草汁烹調,味道

全場只有bartender廚師2位包辦招待、製作食物及飲品,開放式廚房更顯他們的真功夫。而這裡專長調製招牌茶香雞尾酒🍹 可惜我跟朋友剛好都無法飲酒,只好選擇無酒精的signature mocktails吧🥴

🥭Mango Shiso $68
芒果與紫蘇味道很夾,芒果味濃,飲落冰涼清新✨

🍑Peach Camomile $68
桃味與洋甘菊的結合!這個反而茶味較果味突出,又幾好飲喎😳

食物方面,見它的意粉風評不錯,意粉應該不會伏吧?

比目魚煎得外皮焦脆,魚肉嫩口,雖然帶骨,但很美味👍🏻 帶子同樣煎香爽彈,相比之下,比目魚更勝一籌✨意粉以香草汁烹調,味道有少少似卡邦尼質感,比黑松露汁惹味❣️

看似份量不多,但食完很滿足😋 不只調酒出色,食物方面也很有驚喜。環境夠chill,很適合與朋友把酒談心。
2022-10-17
  • 比目魚帶子香草意粉
  • 澳洲M2和牛肉眼黑松露意粉
  • Mango  Shiso
  • Peach  Camomile
2022-10-24 20 浏览
一開始見到個個review都好似好正式好寫手甘款,不過見相環境幾靚就搏下(。食落又真心高質d(d'∀')主食嘅意粉相應細份但冇其他扣分點,無論系龍蝦帶子定肉眼都好好食(๑´ڡ`๑)小食嘅沙嗲雞串燒同原味雞翼水準意外地唔差(*‘ v`*) Earl Grey Signature Cocktail明明寫左Bitter,不過飲落基本唔覺啦(o ‵-′o)記得睇dinner set餐牌,龍蝦湯都okay架 ٩(。・ω・。)و唯獨係甜品等嘅時間耐d同冰凍度唔係咁好入口,可以skip甜品 (°▽°#)
食落又真心高質d(d'∀')
小食嘅沙嗲雞串燒同原味雞翼水準意外地唔差(*‘ v`*)
2022-10-24
2022-10-24 18 浏览
飲酒之人,最想就係放工(尤其係Friday Night!)搵到舒服有氣氛嘅地方飲翻杯抒發一下返工情緒啦₍ᐢ⸝⸝› ̫ ‹⸝⸝ᐢ₎ 講緊酒吧,小食主菜高質、調酒細心且多花樣、甚至有得食下水煙更加係加分位啦!今次介紹呢間都做到~夜晚入去唔算多人,但係睇得出店員都好享受夜晚Chill嘅氣氛( ー̀ᴗー́)⁾⁾ 連店員都咁Enjoy,成個氣氛更加輕鬆愉快,而且地點方便就係旺角中心地帶,飲醉Call車返屋企都好快(📞^o^) (\   (\ („• ֊ •„) ꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀꕀ O♡O
.• ♥ 英格蘭羊仔扒·黑松露意粉 $218呢個意粉實在係非常美味( ˶ˆ꒳ˆ˵ )羊仔扒嘅味道濃縮喺意粉配上黑松露好香ᵎᵎᵎ而且意粉非常爽身·羊仔扒都煮得入味而不騷~個人評價係非常上乘.ᐟ.ᐟ⭐︎羊扒多啲就好~୧ ׅ𖥔 ۫  醬爆魷魚 $78 雖然外表其貌不揚,但係估唔到都幾驚喜我(ง •̀ω•́)醃得幾入味,而且爽脆口感讓人容易一口接一口~⁺⊹˚.⋆ Tiramisu $88平時實體Tiramisu就食得多雖然Tiramisu本身都有酒,酒的Tiramisu卻是第一次品嚐呢 ꔛ‬ 酒香伴隨住好濃的Ma

(\   (\
 O♡O

.• ♥ 英格蘭羊仔扒·黑松露意粉 $218
呢個意粉實在係非常美味( ˶ˆ꒳ˆ˵ )
羊仔扒嘅味道濃縮喺意粉配上黑松露好香ᵎᵎᵎ
而且意粉非常爽身·羊仔扒都煮得入味而不騷~
個人評價係非常上乘.ᐟ.ᐟ⭐︎羊扒多啲就好~

୧ ׅ𖥔 ۫  醬爆魷魚 $78
雖然外表其貌不揚,但係估唔到都幾驚喜我(ง •̀ω•́)
醃得幾入味,而且爽脆口感讓人容易一口接一口~

⁺⊹˚.⋆ Tiramisu $88
平時實體Tiramisu就食得多
酒香伴隨住好濃的Mascarpone味,上面有些許的可可粉~

⁺⊹˚.⋆ Lychee Mojito $88
不太好濃酒的朋友就Order了一份周董的味道!
品嚐起來酒味在荔枝的甜味中慢慢散發出來~後勁強呢!
而且底下更有爆炸糖飲落有不同的口感><

˚ ༘ ♡ Rating •

๑美味滿足度 ♥♥♥♥♥♥♥♥♡♡
๑環境舒適度 ♥♥♥♥♥♥♥♥♡♡
๑服務貼心度 ♥♥♥♥♥♥♥♡♡♡
๑價錢合適度 ♥♥♥♥♥♥♥♡♡♡
๑打卡瘋狂度 ♥♥♥♥♥♥♥♡♡♡
2022-10-23 379 浏览
💖 Dark Leaf Cafe & Lounge (旺角)✨旺角彌敦道726號8樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️估唔到有咁多野食🙈Menu好多款式簡,我同朋友初頭諗住Chill下所以揀左呢間餐廳😆點知坐得舒服😌餐廳野食又好食😋有酒飲🥂有興趣可以Gogogo‼️-比目魚帶子 •香草意粉🍝 $138比目魚肉質較嫩滑,因為輕輕煎香左,所以魚有魚油,估唔到可以鎖係魚肉當中🙌🏻香煎到金黃色嘅帶子都幾大粒,好彈牙!意粉都幾香Rose Mary味😋-水牛城雞翼🦴 $78單骨雞翼😋食落方便,酸酸鹹鹹又辣辣🌶️,作為小食黎講較重口味,但能夠引誘到我追住食🙈-醬爆魷魚🦑 $78真係好多醬,魷魚煙煙韌韌,唔會整到過左火而令到魷魚硬骨骨😌都唔錯哦,份量好多😏-Lavender Earl Grey🌾 $68果然係店內推介🔥薰衣草味勁香💜好解膩。甜甜地幾好味😋-Yuzu Oolong🍹 $68柚子烏龍,柚子酸微微,烏龍有茶嘅苦澀味😚,味道好獨特😝 @darkleafhk

✨旺角彌敦道726號8樓

-比目魚帶子 •香草意粉🍝 $138

-水牛城雞翼🦴 $78

-醬爆魷魚🦑 $78

-Lavender Earl Grey🌾 $68
果然係店內推介🔥薰衣草味勁香💜好解膩。甜甜地幾好味😋

-Yuzu Oolong🍹 $68
柚子烏龍,柚子酸微微,烏龍有茶嘅苦澀味😚,味道好獨特😝

@darkleafhk
2022-10-19
2022-10-21 38 浏览
🤍 Dark Leaf Cafe & Lounge 🤍.記得科勞  ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و些些!..............................🍽 蒜香大蝦帶子•明太子意粉 $158(👏🏻8.5/10).碟意粉賣相好靚 一上枱就比大蝦同帶子吸引住🤣燒過嘅大蝦好香 食落有少少辣 好惹味😋蝦肉好爽彈 蝦頭爆哂膏 食落好甘香😍帶子煎到少少焦黃 生熟程度啱啱好醬汁方面係明太子醬 仲有少少三文魚籽做點綴食落鹹鹹香香 配埋個意粉食一流🤩.🍽 黑松露薯條 $68(👏🏻8.5/10).薯條係厚切 style 咬落幾厚實 食落好滿足😍另外有跟到一個黑松露醬 分量夠哂多雖然黑松露味偏淡 但個味道調得好好🤩薯條配埋個醬忍唔住一條接一條😋.🍽 炸雞軟骨 $68(👏🏻9/10).雞軟骨炸到好香脆 碟底無咩油 完全無油溢味😋本身已經有做調味 就咁食已經好好食另外有配埋一個帶微酸嘅牛油汁 可以減輕翻低個油膩度🤩.🍽 Yuzu Oolong $68(👏🏻7/10).柚子烏龍茶呢個配搭都幾新穎 飲落又幾夾喎😆仲有果乾做裝飾 打卡一流~.🍽 Peach Camomile $68(👏🏻8/10).飲落都幾清新 桃味濃得
🤍 Dark Leaf Cafe & Lounge 🤍
記得科勞  ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و些些!
🍽 蒜香大蝦帶子•明太子意粉 $158(👏🏻8.5/10)
蒜香大蝦帶子•明太子意粉
碟意粉賣相好靚 一上枱就比大蝦同帶子吸引住🤣
燒過嘅大蝦好香 食落有少少辣 好惹味😋
蝦肉好爽彈 蝦頭爆哂膏 食落好甘香😍
帶子煎到少少焦黃 生熟程度啱啱好
醬汁方面係明太子醬 仲有少少三文魚籽做點綴
食落鹹鹹香香 配埋個意粉食一流🤩
🍽 黑松露薯條 $68(👏🏻8.5/10)
黑松露薯條
薯條係厚切 style 咬落幾厚實 食落好滿足😍
另外有跟到一個黑松露醬 分量夠哂多
雖然黑松露味偏淡 但個味道調得好好🤩
薯條配埋個醬忍唔住一條接一條😋
🍽 炸雞軟骨 $68(👏🏻9/10)
炸雞軟骨
雞軟骨炸到好香脆 碟底無咩油 完全無油溢味😋
本身已經有做調味 就咁食已經好好食
另外有配埋一個帶微酸嘅牛油汁 可以減輕翻低個油膩度🤩
Peach Camomile, Yuzu Oolong
🍽 Yuzu Oolong $68(👏🏻7/10)
柚子烏龍茶呢個配搭都幾新穎 飲落又幾夾喎😆
仲有果乾做裝飾 打卡一流~
🍽 Peach Camomile $68(👏🏻8/10)
飲落都幾清新 桃味濃得嚟唔會過甜
有淡淡嘅洋甘菊花香 食完炸嘢飲翻啖一流😋
蒜香大蝦帶子•明太子意粉
黑松露薯條
炸雞軟骨
Peach Camomile, Yuzu Oolong
2022-10-19 49 浏览
鬧市中的深夜浪漫🌃💕食完dinner 想chillchill?最近就係旺角發現到依間Dark Leaf Cafe & Lounge😼除左有主食 小食之外 有各款cocktail!🍸🍹🐽 澳洲M4-5和牛肉眼配香草意粉🐮 ($268)和牛非常之軟腍 牛味都好香濃🤤而且5成熟煎得啱啱好🔥配上creamy香草意粉🐽 醬爆魷魚🦑 & 辣水牛城雞翼🐓 ($78/1)必試魷魚小食🉐超爽口!醬汁惹味 配酒一流😈😈水牛城雞翼都好濃味 辣辣地好過癮🌶😛🐽 香莓茉莉🍓 & 荔枝煎茶🍵 ($98/1)❗️依家十月有promotion 7點後cocktail 10% off❗️今次就試咗兩款Darkleaf signature cocktails🍸🍸Gin底嘅香莓茉莉較creamy 茉莉香味好出 整體好夾😻荔枝煎茶就係vodka底 荔枝味香 比較fruity🌱

鬧市中的深夜浪漫🌃💕
食完dinner 想chillchill?
除左有主食 小食之外 有各款cocktail!🍸🍹

🐽 澳洲M4-5和牛肉眼配香草意粉🐮 ($268)
和牛非常之軟腍 牛味都好香濃🤤
而且5成熟煎得啱啱好🔥
配上creamy香草意粉

🐽 醬爆魷魚🦑 & 辣水牛城雞翼🐓 ($78/1)
必試魷魚小食🉐
超爽口!
醬汁惹味 配酒一流😈😈
水牛城雞翼都好濃味 辣辣地好過癮🌶😛

🐽 香莓茉莉🍓 & 荔枝煎茶🍵 ($98/1)
Gin底嘅香莓茉莉較creamy 茉莉香味好出 整體好夾😻
荔枝煎茶就係vodka底 荔枝味香 比較fruity🌱
2022-10-18 26 浏览
旺角餐廳選擇好多 今次就揀咗呢間有格調嘅酒吧餐廳 ,位於彌敦道樓上的Dark Leaf Cafe & Lounge不單只裝修有情調,而且食物質素亦都相當高 今次專登同朋友黎呢度聚一聚傾下計首先 order個小食 墨西哥玉米脆片Mexican Nachos 玉米粒爽 ,滿滿的餡料,脆片再點上芝土醬或蕃茄醬,豐富口感主菜香煎豬胺扒香草意粉 Pork Loin (Herb Pasta)香烤煎豬扒香味濃郁 唔會overcook 而肉質又夠腍夠嫩,呢個主食係必試呢度好多特色 Cocktail , 今次想飲吓Mocktail亦好多款 試左Lavender Earl Grey 同 Peach Camomile ,薰衣草伯爵茶陣陣花香配搭茶味 另外白桃配菊花 果味加上淡淡菊花香氣亦令人心情愉悅 餐廳悠靜有格調 位置交通方便 仲有獨立房可book,好適合三五知,己聚腳 Happy Hour或者情侶撐枱腳 下次約朋友必定會再黎餐廳:DarkleafHK地址:8/F, 726 Nathan Road,

今次專登同朋友黎呢度聚一聚傾下計
首先 order個小食

香味濃郁 唔會overcook
而肉質又夠腍夠嫩,呢個主食係必試

餐廳:DarkleafHK
地址:8/F, 726 Nathan Road,
又嚟到彌敦道726號穩嘢食🤓收工同朋友想chill下 就去左酒吧餐廳到飲杯嘢同食嘢🍸餐廳闊落 空間感十足 而且燈光調至暗暗 具情調而重點一提✨ 酒吧餐廳主打特色Cocktail 英格蘭羊仔扒•黑松露意粉佢地嘅羊仔扒食落幾正嫁 ❤️肉質嫩滑 最正係冇膻味 肉汁都好多再加上調味做得好👍🏻 客人仲可以配埋芥末佢地嘅意粉都煮得剛剛好😋 落左黑松露醬汁漿爆魷魚🦑前菜今日小妹叫左個醬爆魷魚份量都足夠 而且食落好滑咬落好香好爽口❤️酒店餐廳主打特色飲品🍸 以茶製成雞尾酒今次就叫左兩杯Mocktail😊Lavender Earl Grey飲落花香味幾出✨再加上Earl Grey嘅茶香味調出黎好香好清新😋.Yuzu Oolong柚子味好香好正 飲落冇苦澀味加埋Oolong味道甜甜地帶茶香味 飲落更香👍🏻
又嚟到彌敦道726號穩嘢食🤓

柚子味好香好正 飲落冇苦澀味
加埋Oolong味道
甜甜地帶茶香味 飲落更香👍🏻
2022-10-18 28 浏览
Dark Leaf Cafe & Lounge (旺角)旺角彌敦道726號8樓好浪漫既西餐廳❤️播住英文歌有燭光晚餐嘅感覺,嗌翻杯酒即刻覺得好chill😍1.美國龍蝦明太子意粉 ($188)龍蝦意粉擺碟擺得好靚🥰😋明太子龍蝦好大好多肉🦞啲龍蝦上面仲有蒜蓉、紫菜等等,加埋意粉好食🤤雖然明太子汁都好食,不過我覺得如果係配龍蝦汁會更好食❣️💥評分:8.5/102.醬爆魷魚 ($78)個魷魚醃得好好食🤤😋❤️❤️忍唔住一啖一啖食,好啱一路飲酒一路食😋💥評分:9/103.Margaritaassion fruit ($88)呢杯比想像中酒味濃,果味偏甜🥂同平時飲嘅passion fruit cocktail比較無咁酸,整體味道都幾夾🤤如果熱情果味重啲就更好💥評分:7.5/104.Jasmine Cocktail ($98)呢杯Jasmine Cocktail好易入口🥂✨除左造型好少女之外❤️口感仲好creamy,味道好清新,感覺係有酒味嘅花茶🤤💥評分:8.5/10依家10月仲有Promotion&Happy Hour既飲品優惠,有興趣就唔好錯過佢個優惠🥰(最尾個兩張圖)🍻🥂💥總性價比:8.5/10👍🏻好舒
Dark Leaf Cafe & Lounge (旺角)
旺角彌敦道726號8樓

1.美國龍蝦明太子意粉 ($188)

💥評分:8.5/10

2.醬爆魷魚 ($78)

💥評分:9/10

3.Margarita
assion fruit ($88)

💥評分:7.5/10

4.Jasmine Cocktail ($98)

💥評分:8.5/10

💥總性價比:8.5/10
👍🏻好舒服,食物都係中上既餐廳好啱放工來放鬆下🥳👍🏻

@darkleafhk
[ #caloriefoodie旺角 ]• 𝙳𝚊𝚛𝚔 𝙻𝚎𝚊𝚏 𝙲𝚊𝚏𝚎 & 𝙻𝚘𝚞𝚗𝚐𝚎 •🐿-旺角726又係成幢都係嘢食٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و而呢間就坐得舒服得嚟 又可以飲下酒傾下計一開始有啲怕怕 因為入面好似冇咩人咁但咗一陣 就開始有翻啲人氣😗所以整體氣氛還好-🥭 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚍 𝚂𝚚𝚞𝚒𝚍 💰$78餐牌話就話係炸魷魚 實際上係汁燒魷魚係完全冇炸粉上面 雖然唔知點解係炸魷魚 但都幾好食啲醬燒得幾惹味 配酒唔錯呢-🍯 𝙴𝚗𝚐𝚕𝚒𝚜𝚑 𝙻𝚊𝚖𝚙 𝙲𝚑𝚘𝚙 𝚃𝚛𝚞𝚏𝚏𝚕𝚎 𝙿𝚊𝚜𝚝𝚊 💰$218有三塊羊仔扒 配上黑松露意粉羊仔扒大約7成熟 橫切面會見到紅紅嘅肉唔會煮得太熟 所以都保留到羊嘅肉汁同食落唔韌黑松露意粉相對上較creamy 如果黑松露醬濃翻少少就好-作為一間𝙲𝚊𝚏𝚎 & 𝙻𝚘𝚞𝚗𝚐𝚎 當然有酒飲啦😗呢家10月份酒類仲做緊promotion tim!!-𝙻𝚢𝚌𝚑𝚎𝚎 𝙼𝚊𝚛𝚐𝚊𝚛𝚒𝚝𝚊 💰$88因為cocktail menu上係冇寫咩野溝咩野所以就自己上網search下先揀 每次都好想試啲奇怪味呢杯就主要係tequlia, lime juice, lychee syrup等等個人嚟講有小小
[ #caloriefoodie旺角 ]

羊仔扒大約7成熟 橫切面會見到紅紅嘅肉

唔會煮得太熟 所以都保留到羊嘅肉汁同食落唔韌
黑松露意粉相對上較creamy 如果黑松露醬濃翻少少就好
作為一間𝙲𝚊𝚏𝚎 & 𝙻𝚘𝚞𝚗𝚐𝚎 當然有酒飲啦😗
呢家10月份酒類仲做緊promotion tim!!
𝙻𝚢𝚌𝚑𝚎𝚎 𝙼𝚊𝚛𝚐𝚊𝚛𝚒𝚝𝚊 💰$88

比較上甜小小 同易入口啲🫣
📍 旺角彌敦道726號8樓
#caloriefoodie
2022-10-09 31 浏览
旺角站行幾分鐘就到既有𝗳𝗲𝗲𝗹酒吧兼餐廳😚餐廳裝修以灰色為主調,座位相隔都幾闊,啱哂同朋友放工去飲番杯🥂➣蒜香大蝦帶子 •明太子意粉(💰𝟭𝟱𝟴)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟯.𝟴/𝟱真·大蝦唔係𝗛𝗲𝗮你既🤣🦐大蝦鮮甜又多肉,帶子都夠肥美😋明太子意粉唔係𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆 𝘁𝘆𝗽𝗲但食落岩岩好唔會太乾,仲有三文魚子同紫菜拌碟,食落口感豐富🥰➣英格蘭羊仔扒香草意粉 (💰𝟮𝟭𝟴)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟯.𝟵/𝟱羊仔扒唔會太羶~羊肉嫩滑都唔錯🫶🏻特別中意呢到既黑松露意粉好𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆!!🥰➣𝗦𝗲𝗻𝗰𝗵𝗮(💰𝟵𝟴)➣𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂(💰𝟴𝟴)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟯.𝟴/𝟱呢到既𝗖𝗼𝗰𝗸𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 都幾特別😍可以叫職員推介返啱你口味嘅🥰呢𝟮杯都幾易入口!
旺角站行幾分鐘就到既有𝗳𝗲𝗲𝗹酒吧兼餐廳😚

➣蒜香大蝦帶子 •明太子意粉(💰𝟭𝟱𝟴)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟯.𝟴/𝟱

➣英格蘭羊仔扒香草意粉 (💰𝟮𝟭𝟴)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟯.𝟵/𝟱

➣𝗦𝗲𝗻𝗰𝗵𝗮(💰𝟵𝟴)
➣𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂(💰𝟴𝟴)
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟯.𝟴/𝟱
2022-09-30 49 浏览
近排真係太忙了,難得早收工,快滴約朋友出去放鬆下心情。朋友就帶我來呢間餐廳了,入到來感覺好寬落,燈光微微但係又有情調,都比較relax。我地兩個都鐘意食意粉,於是叫左2個五同味既意粉,搭配酒來放鬆一下。比目魚意粉,個比目魚好嫩口,雖然有少少刺,但係都容易挑出來。以為白色無咩味,但係食落又好入味喔。搭配既意粉比較易入口,軟軟又有奶味,有少少似卡邦尼意粉既感覺,但係又無距甘軟,總體感覺好五錯。大蝦意粉,兩隻大蝦都比較新鮮,淡淡肉,但係個意粉無比目魚既甘軟,係硬身少少,鐘意食滴意粉無甘軟的可以點呢個。距滴野飲好有特色啊,高腳杯,睇落真係高級香梅茉莉的香梅好食,茉莉味可能無甘濃,但係飲落都很可以。荔枝煎茶系好重荔枝味,超級好飲,又易入口,少少酒精可以另人瞬間放鬆下來。

距滴野飲好有特色啊,高腳杯,睇落真係高級
2022-09-24 53 浏览
近排經常去旺角返工,收咗工都會同同事去食啲嘢放鬆吓,今日就去咗旺角彌敦道726號,呢度成幢大廈都係餐廳。我哋今日就去咗一間餐廳酒吧食啲嘢飲杯酒傾吓計。Dark Leaf ,餐廳係彌敦道726號8樓全層,一大片落地玻璃望出去彌敦道,座位方面全部都係好舒適嘅梳化櫈。坐喺度食嘢傾偈感覺都幾放鬆。坐低點個小食食下,小食都有幾多選擇,我哋試咗個炒魷魚,魷魚口感爽滑彈牙,而且炒得好惹味,入口鮮甜又有口感,用嚟餸酒真係一流。蒜香大蝦太子意大利粉,兩隻大蝦+2粒帶子Size都係好巨大,帶子夠厚身,味道鮮甜。大蝦蝦頭好多蝦膏,蝦肉爽口彈牙,鮮味十足。意粉真係有驚喜,吸收晒大蝦嘅鮮味,每一啖意粉都食到好香濃嘅海鮮味道,味道層次非常豐富。比目魚帶子香草意粉,比目魚魚肉嫩滑,味道非常清新,配上香草意粉,整體味道配合得啱啱好,最喜歡佢有少少橄欖油香味,味道好有層次。意粉亦都做得好出色,軟硬度適中。Mojito 88元一杯,價錢亦都公道合理,入口味道酸酸甜甜充滿果香,入口味道清新,完全唔似有酒精。真係好好飲。Blue kamikazee 88 元,呢杯酒精味偏重少少,有vodka ,Lemon 嘅味道,都好易入口
Blue kamikazee 88 元,呢杯酒精味偏重少少,有vodka ,Lemon 嘅味道,都好易入口味道都好清新。