4天前
想約朋友喺旺角飲飲食食,不妨試吓呢間《Dark Leaf Cafe & Lounge》,一出𨋢已經充滿神秘感餐廳以黑、藍和灰色為主調,燈光柔和,感覺時尚又舒服,另主打西式fusion菜,和多款特色茶味雞尾酒,夠晒特別。食物除單點外,還有多款晚市優惠套餐✨晚市二人優惠套餐 $468Starter (三選一)🍴黑松露薯條 薯條炸得香脆,沾上黑松露醬,香濃惹味,吃不停口Main (五選二)🍴特濃海膽意粉意粉口感彈牙且掛滿醬汁,配上鮮甜海膽醬,入口creamy帶微微香草味,味道層次豐富🍴澳洲西冷牛扒 (+$70)點了五成熟度,外層有漂亮嘅燒烤紋理,肉質粉嫩,咬落去肉汁豐富,嫩滑帶少少嚼勁,每一口都好Juicy,好有層次感Drink (六選二)🥂Sparkling wine (+$48)微酸帶果香,飲落輕盈,非常易入口Dessert 🥧心太軟 (+$78)外層香濃微脆,輕輕一切就有流心朱古力醬,配上冰凍雪糕,一熱一凍冰火感覺,這份餐後甜品夠滿足🎉餐廳最近亦推出Promotion,千萬不要錯過1. 主菜供應到 12am 2. 10pm後 ,第二round cocktail 20 % off 3.
✨晚市二人優惠套餐 $468
Starter (三選一)
🍴黑松露薯條
薯條炸得香脆,沾上黑松露醬,香濃惹味,吃不停口
Main (五選二)
🍴特濃海膽意粉
🍴澳洲西冷牛扒 (+$70)
Drink (六選二)
🥂Sparkling wine (+$48)
微酸帶果香,飲落輕盈,非常易入口
Dessert
🥧心太軟 (+$78)
🎉餐廳最近亦推出Promotion,千萬不要錯過
1. 主菜供應到 12am
3. Shi 20% Off