2022-01-20
今日天氣實在太好,去咗尖沙咀海旁散步,正值午餐時間,就去咗呢一間充滿藝術氣息嘅餐廳坐低chill下。👍🏻欖欖油炒墨魚汁配帶子裏面嘅蒜粒同洋蔥絲好多,加上橄欖油嘅香氣,令意粉有足夠既調味。帶子有五大粒,食落鮮甜,內裏嘅生熟度剛好,肉質通透👍🏻慢煮三文魚扒呢個係一個午市套餐,包括一份沙律同飲品,先讚一讚個擺盤,放上好多食用花做裝飾,三文魚扒煎得香口,外皮脆香,肉質滲透住魚油,調味適宜,性價比而言,極高!👍🏻打印咖啡(+lunch 38 upgrade )小編第一次試呢種客製化咖啡,真係覺得好神奇,只需要將想打印既照片比職員,揀返咖啡定朱古力base就搞掂,面層嘅圖案其實係奶泡,啡底帶有烘焙香,並不苦澀。👍🏻酥脆雞鎚配水牛芝士醬雞鎚上枱熱辣辣,趁熱食落口非常香脆可口。值得一讚雞鎚炸粉唔厚,仲配有杰身既水牛芝士,灑上七味粉同香草,食落惹味無比。👍🏻Venchi熱朱古力朱古力面層有少量嘅泡沫,同時灑上左朱古力粉,配上優雅嘅拉花,飲落去朱古力味濃郁且不甜膩。👍🏻意式提拉米蘇打卡必點既甜品,mascarpone cheese做得好輕身,食落軟滑,唔會好甜。手指餅既濕潤度得捏得幾好,咖啡味亦夠香醇,甜
👍🏻欖欖油炒墨魚汁配帶子
👍🏻慢煮三文魚扒
👍🏻打印咖啡(+lunch 38 upgrade )
👍🏻酥脆雞鎚配水牛芝士醬
👍🏻Venchi熱朱古力
👍🏻意式提拉米蘇
打卡必點既甜品,mascarpone cheese做得好輕身,食落軟滑,唔會好甜。手指餅既濕潤度得捏得幾好,咖啡味亦夠香醇,甜苦兩味中和得不錯,不過酒香略可加強。
💡 除咗食物有質素之外,餐廳亦都擺放咗好多藝術畫作、商品係一旁,藝術氣息突然提升!