2010-04-29 19 浏览
太普通啦. 冇咩特別,d野一般本來想買一個鬆餅食吓, 但係又最少買三個....我一個人點食待到咁多HK$18食幾舊野, 貴左d呀
太普通啦. 冇咩特別,d野一般

HK$18食幾舊野, 貴左d呀
2010-04-28 31 浏览
好似以前成日食McDonald個Berry Yogurt.試過依到個藍莓Topping非常酸!士多卑梨就OK再加埋佢自家既 House Crumbs,係有D甜不過都幾Fresh同幾滑!係銅鑼灣食完飯就會去食
2010-04-27
$32 (宵夜)
  • house crumbs
  • yogurt
2010-04-26 17 浏览
人氣首選!好評如潮...遠道而來也覺是值得食過了大戶屋...逛了又找了一會才見到Crumbs*Yogurt $28/細 ,跟一款topping~$32/大,跟二款topping...都有十多款的選擇!Oder了一杯大既yogurt with home crumb & Oreo~哈哈*我承認我大食等了幾分鐘就有啦.... 萬分期待...口感似雪糕味既yogurt~酸酸地...滑滑的~透心涼!個人認為乜都唔加仲Good~會繼續支持!!!下次想試試同區的Yogo Frozen Yogurt *

人氣首選!好評如潮...遠道而來也覺是值得
食過了大戶屋...逛了又找了一會才見到Crumbs*

個人認為乜都唔加仲Good~會繼續支持!!!
下次想試試同區的Yogo Frozen Yogurt *
款式多多
Yogurt with home crumb & Oreo
2010-04-24
$32 (宵夜)
Yogurt with home crumb & Oreo
2010-04-26 5 浏览
岩岩寫開Yogo, 冇理由唔寫埋Crumbs架...論環境, 裝修, 舒服感, 都係後起之秀贏晒, 睇住對手黎打? 但論frozen yogurt的味道, 都係crumbs好d, 2星期前黎左呢度, 叫左mango味加d toppings, 叫埋個scone/3款, wow, yogurt好味, scone亦很出色, 位置方便, 會再返黎~另外, 價錢太貴啦...雖然好食過人地少少, 同埋有餅餅食, 但係人地叫幾多比幾多$ ($15/100g), 落好多料都係$40左右, 呢度相對貴好多, 租太貴吧?可惜呢度同個度, 都唔同以前"阿波羅"咁玩法, mix埋d toppings...ps: 呢度個袋仔packing都好精美~
岩岩寫開Yogo, 冇理由唔寫埋Crumbs架...

ps: 呢度個袋仔packing都好精美~

2010-04-10
2010-04-23 6 浏览
見有咁多好評,咁貴都要試吓啦! 我叫店員介紹加咩配料,佢建議加house crumbs,所以我就叫咗 house crumbs & blueberry,可能我期望太高,覺得食落去其實無咩特別, 似雪糕多過yorgurt, 好似食緊麥旋風,我男朋友就覺得又貴又唔好食,搵笨~早知食轉角新開嘅haagenDazs雪糕好過但反而試食嘅鬆餅幾好味
好似食緊麥旋風,
我男朋友就覺得又貴又唔好食,搵笨~
早知食轉角新開嘅haagenDazs雪糕好過

但反而試食嘅鬆餅幾好味
2010-04-23 12 浏览
係美國食過 Frozen Yoghurt , 隔左 2 年終於見到 Frozen Yoghurt d 店鋪開始進駐香港今次考完試同班 fd 就黎 Crumbs 食 Frozen Yoghurt.可惜早左去 仲未開門佢一開門就即刻入去食 !!美國食個陣有 Mochi.見到佢個牌話有 Mochi.咁就叫左個 Large Size , 要 Mochi 同 Oreo.可惜一叫佢話未有. 本來諗住等下既不過見個店員擠左一半 Yoghurt 先話等陣好似好衰仔先至由 Mochi 轉做椰果幾大杯都只係 $32 ~ 同美國差唔多2 年前食要美金 4.99 不過有 3 種 Toppings ~而家唔知 lu~佢個 Frozen Yoghurt 都幾軟身 唔夠硬個味唔夠美國個邊咁重不過都 ok 啦. 不過不失食食下既時候推左 d scone 出黎 正呀~我 3 款每款要左 1 個有 Chocolate , Raisins , Cheese不過可惜真係好飽所以同人 share 曬 ~個個食左都話好好味我自已個人就食 ChocolateChocolate 都係咁啦 但係 d 粉係食到肯定係自已搓出黎好好味 食
係美國食過 Frozen Yoghurt ,
可惜早左去 仲未開門

佢一開門就即刻入去食
!!
美國食個陣有 Mochi.
見到佢個牌話有 Mochi.
可惜一叫佢話未有. 本來諗住等下既
不過見個店員擠左一半 Yoghurt 先話等陣好似好衰仔
先至由 Mochi 轉做椰果
幾大杯都只係 $32 ~ 同美國差唔多
而家唔知 lu~

佢個 Frozen Yoghurt 都幾軟身 唔夠硬
個味唔夠美國個邊咁重
不過都 ok 啦. 不過不失

食食下既時候推左 d scone 出黎

正呀~
我 3 款每款要左 1 個
不過可惜真係好飽
所以同人 share 曬 ~
個個食左都話好好味
我自已個人就食 Chocolate
Chocolate 都係咁啦

但係 d 粉係食到肯定係自已搓出黎
好好味

食過返尋味呀 !!!!

下次一定會再食 =V=.
Oreo + 椰果. 未有 Mochi =[.
正野 :)
細細個紙袋 夠方便
Scone. 正野 ! 個個食左都話正 !
2010-04-20
Oreo + 椰果. 未有 Mochi =[.
正野 :)
Scone. 正野 ! 個個食左都話正 !
  • Yoghurt
  • Scone.
2010-04-22 12 浏览
同大佬係銅鑼灣醒起呢間新野未試過,滿心期待去試,可惜期望愈大失望愈大....果陣無咩人,我地諗左好耐加咩topping,但店員都無比意見。大佬加左熊仔糖... 點知勁唔match... 我就加左藍莓,d藍莓係大大粒幾新鮮,但始終唔係主角...我唔識欣賞佢個咁重奶味既yogurt,食完之後無fresh既感覺... 夾硬食...最後我同大佬都無食哂,又浪費錢,又浪費食野既quota... 唔開心

大佬加左熊仔糖... 點知勁唔match...

我就加左藍莓,d藍莓係大大粒幾新鮮,但始終唔係主角...

2010-04-18
2010-04-21 23 浏览
黎之前未仔細咁睇過食評, 淨係知呢間野係食yogurt同埋scone. 所以, 我expect既yogurt係"阿波羅"時代嗰種將yogurt同急凍鮮果攪拌壓出黎既鮮果乳酪.門口好多人等緊, order左杯大既yogurt, with home crumb + strewberry. 話要等5分鐘.... 其間scone既香濃牛油味係咁飄過黎, 企係門口等嗰5分鐘真係少D定力都唔掂呀. 我好陰謀論咁認為佢哋就係襯呢個等候時間用呢d氣味黎吸引等候中既客人..... 難為SCONE仲係我最喜愛既甜品之一, 我都唔知費左幾多精神力先可以抵抗到佢哋既陷阱.等左5分鐘, yogurt終於都到手. 第一樣好surprise我既係佢同我想像中既阿菠蘿乳酪好唔一樣. 呢到係topping同yogurt係分開的呀. 士多啤梨係係兩層yogurt中間, 而home crumb就係淋係最頂. 第一啖係淨yogurt, 口感有d似circle k 既軟雪糕, 但較為實身. 味道酸酸甜甜品, 好開胃. home crumb原來係帶有肉桂味既脆餅乾碎... 有我最愛既肉桂, 所以口口味~~~ 雖然好多人都話ho

等左5分鐘, yogurt終於都到手. 第一樣好surprise我既係佢同我想像中既阿菠蘿乳酪好唔一樣. 呢到係topping同yogurt係分開的呀. 士多啤梨係係兩層yogurt中間, 而home crumb就係淋係最頂. 第一啖係淨yogurt, 口感有d似circle k 既軟雪糕, 但較為實身. 味道酸酸甜甜品, 好開胃. home crumb原來係帶有肉桂味既脆餅乾碎... 有我最愛既肉桂, 所以口口味~~~ 雖然好多人都話home crumb同個yogurt好match, 但係我又唔覺喎... 其實我覺得有d怪, 不過下次我都係會點, 因為home crumb真係好味.

至於另外一隻topping, 士多啤梨.... 未熟, 酸得黎無士多啤梨味, 錯選~~~

yogurt值笑臉, 但係overall experience只值ok~~~
2010-04-18
  • House Crumbs
2010-04-20 5 浏览
從山頂搭車落返銅鑼灣, 去到人氣店 crumbs 買 yogurt 食!阿甘蝦的甜品選擇唔算好吸引, 想起這店, 便再充實一吓自己的肚皮 三十幾蚊一杯 yogurt, 貴係幾貴, 不過質素真係幾高, 滑滑的乳酪, 配以 cookie 碎來吃, 滋味無窮, 所以店外大排長龍大家可以放心幫襯, 因為佢真係幾好食, 唔駛我叮了
!

大家可以放心幫襯, 因為佢真係幾好食, 唔駛我叮了
2010-04-20 14 浏览
I am a crumbs addict, I have fallen in love with the raisen scones but my family likes the cheese scones better..... its causing some family tension! After our first visit a month ago, we have been back to buy scones twice a week at least! So if you bring your family alone be prepared for some arguments! Ha ha.I try the scones twice and the house crumbs is indeed specially yummy.... YummyLyn! It has been cold lately, I love frozen yo, so definitely will be back for more. I love the frie

I love the friendly atmosphere, the people working at the store are not philipinos, but young Hong Kong people, good to support.

$6-7 per scone & a minimum of three is very fair, much cheaper than Mrs Fields and tastier too. My dad loves cheese and he thinks that tons of cheese is needed to get such strong flavor, and I love the strong buttery yummy taste of the raisen scones.

Three thumbs up !!!!
2010-04-19
去開銅鑼灣, 特登記住要試這兒的Frozen Yogurt~自從上次吃過Yogurtime, 一直都很期待試不同牌子/配搭~從openrice得知這家好評如潮~ 當然要試一試啦!$32 L size with 2 toppings~ 選了大家推介的House Crumbs和Granola~好大杯~~ 一個人食得飽......一入口....... 即刻從心底笑出來~**這兒的Froyo比Yogurtime濃稠, 酸味比較少, 但又不會太甜~house crumbs陣陣玉桂香, Granola夠大粒, 香脆之餘有提子乾作伴~軟中帶脆~ 口感非凡~ 心情都即刻輕鬆哂~~*好耐冇試過食得咁開心~買Froyo的時候試吃了提子scone這個size $7一個稍貴, 而且不是太特別我覺得自己焗得好食過佢XD"
從openrice得知這家好評如潮~ 當然要試一試啦!
好大杯~~ 一個人食得飽......
一入口....... 即刻從心底笑出來~**
軟中帶脆~ 口感非凡~ 心情都即刻輕鬆哂~~*

好耐冇試過食得咁開心~

買Froyo的時候試吃了提子scone
這個size $7一個稍貴, 而且不是太特別
我覺得自己焗得好食過佢XD"
PERFECT MATCH~House crumbs+Granola!!
2010-04-17
  • House Crumbs+Granola
2010-04-18 6 浏览
最近frozen yogurt成為左輕食大熱,其中好出名既有crumbs!之前經過但無緣一嚐,呢日食完晚餐時間尚早就特地同女朋友出銅試下啦!toppings選擇唔算多,買左杯large要house crumbs同blueberry!yogurt 唔會太酸, 又唔算好易溶, 好味!house crumbs 好香玉桂味, 同yogurt既微酸好夾blueberry 好新鮮,唔會細細粒,份量都唔少!雖然貴左d,不過水準唔錯,會再去食過!下次要試埋scone

yogurt 唔會太酸, 又唔算好易溶, 好味!

blueberry 好新鮮,唔會細細粒,份量都唔少!

雖然貴左d,不過水準唔錯,會再去食過!
下次要試埋scone
2toppings: House crumb + fresh blueberry!:D
2010-04-14
  • Yogurt
  • House Crumbs
2010-04-17 9 浏览
和朋友晚飯後, 終於有機會試吓呢間近期好出名既CRUMBS朋友叫了HOUSE CRUMBS YOGURT, 不吃YOGURT的我也吃了幾口, 最喜歡它的TOPPING, 原來是APPLE CRUMBLE呢再要了提子和choco的scone, 嗯, 是不錯, 但沒到驚喜, 3件小小的scone就要21蚊!總體來說試一下ok, 但不至"上引", 價格也實在太貴, but service非常好!
和朋友晚飯後, 終於有機會試吓呢間近期好出名既CRUMBS

2010-04-15
最近一股froyo潮流吹襲香港.. 終於係銅鑼灣既鬧市街頭開左間 crumbs..食完lunch 過去crumbs買杯froyo嘆下係最perfect既下午茶 (適合想繼續行街逛逛既朋友)topping x 1 (最平) $ 28 topping x 2 $ 32 每加一款 +$4 如此類推..朋友介紹house crumbs (類似係壓碎左既威化餅再加少少caramel 味咁)我選左兩款topping (house crumbs & oreo) 承惠 $32 (big size)比起我之前食過既froyo冇咁冰.. 最驚一口咬落去食到棚牙冰到痺左..!!口感軟得似雪糕但都保留froyo 帶一絲酸酸既味道.. 好味不過價錢黎講真係有點兒貴.. $30又冇得坐... 好唔抵食!! 寧願去zoe 舒舒服服坐低嘆個cake仲好! crumbs適合貪新鮮既銅鑼灣潮人! 必食之一

house crumbs & oreo
2010-04-09
house crumbs & oreo
  • house crumbs
  • 撈埋d脆既野
今日鐘意試左.....叫左佢個芝士味............好一般... 唔可以話難食... 不過好乾.但係一定唔值呢個價口囉.....廿蚊食幾舊野....重要唔好味.. 貪新野咪試下囉..... 不過我一定唔會再幫襯.
今日鐘意試左.....

貪新野咪試下囉..... 不過我一定唔會再幫襯.
2010-04-11