2010-04-21 23 浏览
黎之前未仔細咁睇過食評, 淨係知呢間野係食yogurt同埋scone. 所以, 我expect既yogurt係"阿波羅"時代嗰種將yogurt同急凍鮮果攪拌壓出黎既鮮果乳酪.門口好多人等緊, order左杯大既yogurt, with home crumb + strewberry. 話要等5分鐘.... 其間scone既香濃牛油味係咁飄過黎, 企係門口等嗰5分鐘真係少D定力都唔掂呀. 我好陰謀論咁認為佢哋就係襯呢個等候時間用呢d氣味黎吸引等候中既客人..... 難為SCONE仲係我最喜愛既甜品之一, 我都唔知費左幾多精神力先可以抵抗到佢哋既陷阱.等左5分鐘, yogurt終於都到手. 第一樣好surprise我既係佢同我想像中既阿菠蘿乳酪好唔一樣. 呢到係topping同yogurt係分開的呀. 士多啤梨係係兩層yogurt中間, 而home crumb就係淋係最頂. 第一啖係淨yogurt, 口感有d似circle k 既軟雪糕, 但較為實身. 味道酸酸甜甜品, 好開胃. home crumb原來係帶有肉桂味既脆餅乾碎... 有我最愛既肉桂, 所以口口味~~~ 雖然好多人都話ho

等左5分鐘, yogurt終於都到手. 第一樣好surprise我既係佢同我想像中既阿菠蘿乳酪好唔一樣. 呢到係topping同yogurt係分開的呀. 士多啤梨係係兩層yogurt中間, 而home crumb就係淋係最頂. 第一啖係淨yogurt, 口感有d似circle k 既軟雪糕, 但較為實身. 味道酸酸甜甜品, 好開胃. home crumb原來係帶有肉桂味既脆餅乾碎... 有我最愛既肉桂, 所以口口味~~~ 雖然好多人都話home crumb同個yogurt好match, 但係我又唔覺喎... 其實我覺得有d怪, 不過下次我都係會點, 因為home crumb真係好味.

至於另外一隻topping, 士多啤梨.... 未熟, 酸得黎無士多啤梨味, 錯選~~~

yogurt值笑臉, 但係overall experience只值ok~~~
2010-04-18
$32 (其他)