2017-12-20 161 浏览
今日係sunshine day,因為考完試又去慶祝囉。就簡左依度,因為睇網上話有依個賽車場,男朋友又中意,所以就黎左。依到好近地鐵站,一上到黎,地方算大,因為香港真係無咩地方可以整到又食到野又玩到野既地方❣️😆✨咁我地就點左卡邦尼意大利麵同埋忌廉雜菌意大利麵。加💲35就有埋野飲同埋餐湯🍵🍹🍸一開始黎左忌廉磨菇湯,好creamy,味道濃郁,入面仲有磨菇係入面,口感唔錯之後有卡邦尼意大利麵同埋忌廉雜菌意大利麵,份量足夠,雖然話依到係主要以賽車場為主,但食物都算唔錯❕❕❤️雖然價$比較偏高,但價錢性比價高,仲有賽車玩。睇睇場地,佢有大人,小朋友size既車,只要去櫃臺登記2.5鐘任玩。安全問題應該係我地關心既問題。唔洗擔心,佢有頭盔同埋護膝俾我地。☺️好啦✨❕睇睇周圍,果然係男生偏多,車依d野都係男仔中意d。。。3。2。1。😆開波,我加快油門,一覺唔留晨,就撞左去車輪個邊。痛到我😭所以都係慢慢駛,而男朋友一圈又一圈超過我,以為自己車神咩🏎🏎🏎😒😒😒。。話咁快。一round 8分鐘又完了。。總括而言,今次無黎錯地方😆又可以食野又可以玩賽車,我無$去玩一級方程式啊,依到都係唔錯既體驗🥂❣️
今日係sunshine day
,因為考完試又去慶祝囉

2017-12-20
2017-12-19 126 浏览
潮流突然興玩卡高車,忍唔住search 見到D2 place 有間crazy car cafe, 即book 呢間cafe 最近有promotion, 推出2.5hr 任玩package, 超級多小朋友!食物水平遠比以前d 玩board game cafe 為高,估唔到都幾好味。呢杯係熱薄荷朱古力咖啡$43總匯三文治超水準,d 薯條新鮮炸熱laklak. 好滿意$118宇治金時waffel $118都係食得出係即見即整,熱waffel 加涷雪糕perfect match食品係唔算平。因為呢到主打係玩樂ma呢到只係入口上車區,成個車場都幾大成人XL 車,因為呢d 車好貼地,飄移好正小朋友既車細dd, 無咁貼地,比較安全好玩到我同朋友完左狂約人再encore. 一班人玩2.5hr 好爽!!!

呢杯係熱薄荷朱古力咖啡$43

宇治金時waffel $118

食品係唔算平。因為呢到主打係玩樂ma

呢到只係入口上車區,成個車場都幾大

成人XL 車,因為呢d 車好貼地,飄移好正

小朋友既車細dd, 無咁貼地,比較安全

2017-12-19 110 浏览
🏁醉翁之意不在酒🏁嚟得 crazy car cafe 嘅都係想飛車🚗估唔到閒日都爆,好彩book咗位🐒同場都係小朋友,我哋入到去都驚同細路玩玩唔放🤣但原來佢有分大細車,大人大車當然快啲。彎位不妨轉多幾個靚圈滿足自己嘅vestibular sense 😎餐廳仲設BB車區。又有小朋友碗筷。果然係做細路(&大細路)生意。雞扒炸得幾脆,調味幾濃。不過油溫再高啲就可以炸乾身啲。全店menu 雞扒一定係最大份原來係肉醬意粉。麵質可以煙韌啲。不過以玩嘅cafe 嚟講佢嘅食物叫唔錯架喇。Session 內任玩,建議嘢食真係可以放埋一面先🏁玩車真係好爽😜

估唔到閒日都爆,好彩book咗位🐒

同場都係小朋友,我哋入到去都驚同細路玩玩唔放🤣

餐廳仲設BB車區。

又有小朋友碗筷。果然係做細路(&大細路)生意。
西班牙蘑菇汁雞扒飯

雞扒炸得幾脆,調味幾濃。不過油溫再高啲就可以炸乾身啲。

全店menu 雞扒一定係最大份

紅酒燴牛肉意大利麵

原來係肉醬意粉。

麵質可以煙韌啲。

不過以玩嘅cafe 嚟講佢嘅食物叫唔錯架喇。
2017-12-19
午餐
常常去D2商場行街,很多市集和手作店,沒有連鎖店,感覺在地一點。原來D2還有另一邊的第二期,有很多很特別的餐廳。入到crazy car cafe,最興奮就是那條高卡車賽道。有大人車,都有小朋友車。一次玩車的時間是四分鐘,每次約八架車,大人車一轉,小朋友車一轉,間隔間隔的出車。收費是按身高計算,我是145cm以上的大人,每人入場費$80,另食物最低消費是$120,那就可以一直任玩高卡車啦! 不過要排隊,如果多人的話,可能一小時左右輪一至兩次。室內賽道來說,都算長,彎位和直衝位都有。皇家伯爵茶,$38言歸正轉講食物。點了一杯伯爵茶,是把茶包直接放在茶杯上的。茶味濃淡得宜,而且可以無限refill熱水。經典卡邦尼意大利麵,$148卡邦尼的醬汁份量多,可以包著意粉。友人不喜歡吃洋蔥,剛好它沒有,不用挑,太好了。瘋狂炸雞翼,$88雞翼炸的香脆,內裡雞肉還是滑滑的。最主要即叫即炸,上桌還是熱辣辣。一客有多隻,是大人小朋友喜愛的食物呢。

不過要排隊,如果多人的話,可能一小時左右輪一至兩次。

室內賽道來說,都算長,彎位和直衝位都有。

皇家伯爵茶,$38

經典卡邦尼意大利麵,$148

瘋狂炸雞翼,$88
2017-12-18
2017-12-18 67 浏览
第一次黎到Crazy car cafe ,知道呢度有車玩,就約朋友黎呢度。dinner 有唔同既SET,意粉,飯,小食都有DRINK LIST都有唔同選擇~同朋友叫左兩個意粉SHARE,賣相都唔錯煙三文魚意粉$148'面頭既三文魚咸咸地,意粉忌廉汁好重,味道好香濃。卡邦尼意粉$148'忌廉汁味充滿了意粉之間,十分吸汁,不過重味左少少,岩晒鐘意食濃郁汁既朋友。仲有煙肉配料。坐低叫野食,職員會比飛,登記時間後可以玩車。大人可以坐大車,係電動車黎,一踩腳踏就可以郁,仲可以揸得好快,飄移都得。又得有食同玩,架車好好玩。

dinner 有唔同既SET,意粉,飯,小食都有

DRINK LIST都有唔同選擇~
同朋友叫左兩個意粉SHARE,賣相都唔錯

煙三文魚意粉$148'

面頭既三文魚咸咸地,意粉忌廉汁好重,味道好香濃。
卡邦尼意粉$148'

坐低叫野食,職員會比飛,登記時間後可以玩車。
2017-12-14
2017-12-16 4752 浏览
位於荔枝角D2 place two的crazy car cafe, 主打西餐及賽車體驗。不同時段的收費略有不同,每人價錢約二百元,包2.5小時任玩小型賽車。餐廳的佈置以黑色型格和有不少霓虹燈,約有一半的面積為賽車場。星期五晚上有好多一家大小來光顧,入座率約有八成,場面頗熱鬧。點了兩個主菜,另外再加錢配了餐湯和飲品。是日餐湯-蘑菇忌廉湯來到了。湯的面頭加了少許香草碎,湯也是熱騰騰的,味道頗濃郁。而且也有蘑菇碎在裡面,令口感更豐富。接著兩杯飲品都來到了,粉紅色的為荔枝梳打而另一杯為菠蘿梳打。梳打的賣相頗美觀,用小瓶子盛載著飲品,味道也不會太甜,夠解渴。如果當中再加一些雜果,便可令味道更豐富。西班牙蘑菇汁雞扒配薯菜來到了,餐牌上沒有特別寫明雞扒的做法,以為是煎雞扒,原來是用炸的製法,更為香口。雞扒的尺寸約有成人手掌般大,而且頗厚肉,卜卜脆,不會炸得過老。主菜也配了少許生菜平衡一下。蘑菇汁也是暖暖的,淋在雞扒和薯菜上,夠惹味。煙三文魚天使麵來到,天使麵也是即點即煮的,麵上的煙三文魚花令賣相加了不少分,天使麵充滿蒜頭的香氣,而且還加了少許洋蔥粒、煙肉碎,麵的軟硬度也剛剛好。當然少不了小朋友最愛的

當然少不了小朋友最愛的賽車體驗喇。每一節賽車約八分鐘,在櫃台登記便可,當然要視乎名額和登記的規則。每節賽車開始前,導師都會講解賽車的注意事項,而且更提供護膝和頭盔給小朋友。賽車場也提供成人用,較大輛的小型賽車。
2017-12-15
2017-12-15 89 浏览
聽講係荔枝角D2 Place第二期開咗間賽車主題餐廳,梗係約個朋友一齊來玩,但係又驚太多人未必能夠一齊享用賽車服務,所以最後都係兩個來就算了。餐廳設有最低消費每位$120 ,另外每人加幾十蚊就可以賽車任玩,大概每位消費$200左右就可以瘋狂賽車。不過都一定要同大家講聲如果唔食嘢淨係賽車係唔得嘅👊🏻除非你俾埋$120食物最低消費基本上每隔幾分鐘就會有一場,有分小朋友同大人係唔同場次,排隊報名,但係同一個人唔可以一次過book好多場,必須要係玩完個一場之後先可以book下一場。每一個場次大概可以玩4分鐘,都幾刺激!真係要自己黎體驗下,我哋就最後玩咗兩節XD話明係OpenRice梗係要寫食評要寫嘢食味道!煙三文魚意粉$148本身見到啲評價不太好,以為會中伏,點知原來啲嘢食都幾正。三文魚煙燻香味十足,而且旁邊有好多青椒紅椒做襯托,令味道生色不少,意粉的硬度適中而且油香亦都非常啱口味。加$35要湯和飲品但因為餐湯是日售罄,所以店員問我地介唔介意轉水果,我哋都覺得OK ,因為都係為咗個嘢飲~我哋要求先上水果,因為飯前水果,有橙和蘋果,非常健康,切到好細粒好似懶人包。青檸薄荷梳打(唔跟餐嘅話,原價係

話明係OpenRice梗係要寫食評要寫嘢食味道!

煙三文魚意粉$148

加$35要湯和飲品

青檸薄荷梳打(唔跟餐嘅話,原價係$32)
估唔到青檸味咁濃郁,而且個甜味唔會太過化學,係個唔錯嘅梳打飲品,薄荷味亦不會功高蓋主,杯子亦都非常靚,Good!

Oreo沙冰$48
Oreo沙冰主要味道係朱古力為主,當然裏面亦都有啲Oreo粒,表面都有幾塊Oreo餅,滿足喜歡奧利奧的人士,不過味道就唔算太濃,清清地亦唔會太淡。

綠茶雪糕$20
朱古力$20

本身以為會係類似雀巢雪糕,不過原來都幾香,好食過放題嗰啲,所以除咗有得玩車之餘嘢食都令人有驚喜。
2017-12-14 2089 浏览
臨近聖誕同朋友諗住黎D2 PLACE睇下燈飾影下相,咁岩朋友想試下新野,相約之下就選擇左呢間。一入到餐廳,身處的環境就好有「賽車場」的感覺,餐廳主要分成三個部分,一個部分是較大型的賽車場;另一個部分是較小型的賽車場,內有幾款星戰主題的小車供兒童玩; 還有一個部分就是用餐區。由於平日去既關係,餐廳都唔係好多人,客人主要是一家大小前來,不同既賽車區可以正正迎合唔同年齡既客人玩下賽車。我同朋友為左爭取時間,我地到座就先點餐,叫了一份咖哩豬排飯、瘋狂雞翼、還有士多啤利和熱情果沙冰。接著就在等食物到來的空檔時間先玩一轉賽車。我和朋友是玩最大型的那款賽車,開車前工作人員都會細心講解架車點運作同有咩特別要注意。賽車場的空間不算太大,但已足夠我們體驗駕駛直路、轉彎和飄移,第一次黎講算係幾好玩!每節賽車時間約5分鐘,同場的賽車人數好像只限定6人內,所以不需要擔心因為太多車而塞住哂。賽車回來後,食物已放在我們的座位上。講返食物方面,咖哩豬排飯整體上不錯,豬排炸的剛剛好,口感不錯,搭配的咖哩汁偏淡,在運動前後進食也恰到好處。至於雞翼個人就覺得沒有什麼特別,不是特別喜好雞翼的朋友可以選擇點其他菜式。兩杯沙冰感

咖哩豬扒飯
雞翼

兩杯沙冰感覺幾清新,沙冰中加入了牛奶,飲落口口感都唔錯,唯獨本身的水果味較淡。
士多單梨沙冰
熱情果沙冰

食完後當然再玩多一次賽車先走,兩位埋單約300元,每人平均150,有得食有得玩有地方hea,我覺得這個價錢可以接受。
有小朋友的家庭可以考慮一同前往,但留意假日多人要先book位~
咖哩豬扒飯
雞翼
士多單梨沙冰
熱情果沙冰
之前睇到某雜誌訪問呢間crazy car cafe已經好想嚟玩 佢係有好大個賽車場地大人細路都玩得 同埋另一邊係cafe 啱曬我呢啲冇乜方向感但係又想試下揸車嘅人 特登揀咗閒日嘅中午嚟到 不過原來都有十幾個小朋友 入到場就可以去報名睇下你想參加邊個時段 佢係有分小朋友時段同大人時段 大約每個時段係相隔15分鐘左右 係等呢到嘅時候就可以叫住嘢食邊食邊等揸車啦 叫咗一個酥炸雞翼 雞翼外皮炸得好脆 入面好多汁 切記要小心熱 入面嘅肉都好入味 大大隻 一份有五隻 兩個人share就啱啱好 之後仲叫咗一個卡邦尼意粉 意粉偏硬 但係外面裹住忌廉汁 仲有淡淡嘅煙肉鹹味 好易入口 雖然份量唔大 不過就有啲漏 芒果梳打甜度調教得適中 梳打係用咗普通嘅汽水 普通啦 等咗一陣就有得玩 我哋第一次玩店員哥哥好細心咁講解基本操作 然之後就可以開始啦 其實操作都幾簡單 不過控制得好就要多啲時間練習 一節大約四至六分鐘話長唔長 但係新手都可以揸到7~8個圈 如果閒日呢還好 星期六日就應該爆滿 有排排隊啦

芒果梳打甜度調教得適中 梳打係用咗普通嘅汽水 普通啦

2017-12-12 1159 浏览
早前去荔枝角D2 Place市集, 經過發現左呢間賽車為題既餐廳,可以食下野, 又可以一家大細落場玩返手小型賽車比賽, 增添親子時間。表弟仔剛考完試, 正好帶佢去放下電, 平日晚6點多,餐廳有幾檯都係family, 似乎target customer大多都是一家大細。Menu上款式唔多, 主要為意粉小食, 不過價錢偏貴, 加野飲轉套餐都要另加三十幾。我就order左個【忌廉雜菌意大利麵】HK$148忌廉汁幾多, 但忌廉味唔太重, 落左幾多蒜蓉粒, 令味道偏鹹, 意粉帶點煙韌, 不會太林。而且份量少左d, 小朋友食都可能夠既⋯【咖哩厚切豬扒飯】HK$148咖哩汁完全唔辣, 而且好稀, 好岩小朋友食, 豬扒略有點脆身, 但件豬扒同飯都只係暖。香港好難得有個室內既賽車場岩大人小朋友一齊玩, 一個價錢, 兩個半小時任玩賽車。賽車有大細車之分, 把握時間去BOOK時間, 都可以玩到好幾轉, 其實係玩呢方面係好抵!小朋友賽車仲提供埋頭規等保護設備, 安全性幾高。就連未過80cm高既小朋友, 餐廳都有照顧, 有一個細細既面積比佢地玩, 感受一下賽車氣氛。雖然食物質素一般, 但賽車場搭夠, 同行既表弟

我就order左個【忌廉雜菌意大利麵】HK$148

【咖哩厚切豬扒飯】HK$148
咖哩厚切豬扒飯

小朋友賽車仲提供埋頭規等保護設備, 安全性幾高。

雖然食物質素一般, 但賽車場搭夠, 同行既表弟仔亦玩得好興奮, 賽車絕對加返唔少分數!
在荔枝角區工作的我一早已經知道開了一間玩飄移車的餐廳今天晚上趁平日應該較少人之際決定在這裡晚餐和玩玩飄移先在門口接待處換領賽車劵就可以到賽車登記處先預約所玩的時段之後再坐下點食物我們分別選了148元的咖哩厚切豬扒飯以及148元的忌廉雜菌意大利麵其中一份加配了餐湯及荔枝梳打沒想到平日也有不少客人整個模式就像唱K一樣等待食物時可以聊下天吃點東西到有你的歌就出去唱同樣等到已預約的賽車時段就可出去玩賽車可開得非常快又很容易做到飄移的效果很刺激之後說回食物餐湯是蘑菇忌廉湯很濃加上溫度適中算是不錯咖哩厚切豬扒飯的豬扒果然是很厚感覺很充實而配上很辣度剛好的咖哩汁非常美味想不到在這裡也吃到美味食物份量雖然偏小不過玩賽車不宜吃太飽所以也算可以至於忌廉雜菌意大利麵用料不算豐富但醬汁算多所以吃起來也很夠味道意粉也製作得適中不會太軟也算不錯荔枝梳打的荔枝味很突出不過略嫌有點太甜但在這裡邊等待賽車邊喝著飲品聊天也是一個不錯的聚會地方
在荔枝角區工作的我

也是一個不錯的聚會地方
2017-12-06
餐湯
2017-12-01 82 浏览
同一大班friend約咗去荔枝角工廈玩賽車,真係唔講唔知喺荔枝角出名嘅D2 二期連賽車都有得玩埋,一入到去已經勁多小朋友喺度。佢呢一度係一個價錢包兩個半鐘頭任玩賽車,然後再有最低消費,其實你嗌一個餐已經meet到佢哋嘅最低消費。我點左一個咖喱厚切豬扒飯$148,等左大約15分鐘終於上菜,吉列豬扒嘅份量都幾大,炸得好香口,旁邊嘅咖喱汁係日式帶點微辣,將咖喱汁撈埋落個飯度食好夠味道,旁邊仲有沙律菜,都幾豐富,加$35可以再送一個湯同一杯野飲。食完我哋就落場book賽車玩,佢哋有分小朋友同大人嘅車,每個時段大約6分鐘, 個車速都幾快,又刺激,啱晒一大班friend過嚟玩原來佢地喺台灣都有分店,即刻介紹俾住喺台灣嘅朋友。但係最好真係book咗場先,如果唔係見到一啲walk-in嘅都未必有位

佢呢一度係一個價錢包兩個半鐘頭任玩賽車,然後再有最低消費,
其實你嗌一個餐已經meet到佢哋嘅最低消費。

原來佢地喺台灣都有分店,即刻介紹俾住喺台灣嘅朋友。
2017-11-29 156 浏览
之前係台灣玩過呢啲卡丁車之後,一直念念不忘知道荔枝角開咗一間Cafe,有得玩卡打車之外,仲有得食!所以就過嚟試吓啦位處係D2 Place,位置都算算方便,唔難搵!個場三份一係餐廳,三份二係玩卡丁車嘅地方,地方唔及台灣大,但係香港呢啲寸金尺土嘅地方,都算係咁㗎啦!食物種類以西餐為主,仲有啲小食咁,比我想像中多嘢食!另外呢到係有最低消費嘅,入場嗰陣時要問清楚啦!呢到有分大人場同小朋友場玩,大家只要根據番佢安排嘅時間去就可以!呢個係紅酒繪牛肉意大利麵$148,個汁加咗啲紅酒去煮,如果小朋友食就要留意番啦!熱朱古力$40都有拉花,真係估唔到!呢到又有得食又有得玩,香港地真係無乜方做到!
之前係台灣玩過呢啲卡丁車之後,一直念念不忘

位處係D2 Place,位置都算算方便,唔難搵!

食物種類以西餐為主,仲有啲小食咁,比我想像中多嘢食!
另外呢到係有最低消費嘅,入場嗰陣時要問清楚啦!

2017-11-25 87 浏览
有次經過這裡,見到有這款飄移既game玩今次專登和朋友回來玩的!原來這裡玩既同時,旁邊仲有 cafe可以食埋野wo, 上次都無留意到!今次就又食又玩唔止有小朋友玩的!大人都可以玩埋一份相當刺激~店員會細心咁教怎樣操作!所以唔使擔心刺激過後就食野醫肚!叫左份忌廉煙三文魚意粉,個汁好香好濃郁意粉有咬口唔會淋 pat pat份量都 ok~唔會好細碟呢!同埋叫左炸雞翼炸薯條,新鮮即刻炸起!熱辣辣脆卜卜夠哂香口!來這裡幫襯 cafe, 玩飄移仲好似會有優惠喔

有次經過這裡,見到有這款飄移既game玩

唔止有小朋友玩的!大人都可以玩埋一份
相當刺激~店員會細心咁教怎樣操作!所以唔使擔心

刺激過後就食野醫肚!叫左份忌廉煙三文魚意粉,個汁好香好濃郁
意粉有咬口唔會淋 pat pat
份量都 ok~唔會好細碟呢!

2017-11-24 123 浏览
又到開心星期五,我再次告了半天假,為的就是去享受一個長週末。下班後,我先去上鋼琴課,然後跟再跟朋友一同吃晚餐。我們來到一間以賽車為主題的餐廳,裡面有兩個小型的賽車場。其中一個是讓小孩子/成人玩的,而另一個是讓寶寶玩的。雖然我手腳不協調,但我還是玩得很高興。餐廳裏有不少小孩子,他們都跟我一樣玩得很開心。食物方面,我們只是點了咖喱厚切豬扒飯、瘋狂炸雞翼及藍莓梳打。以主題餐廳來說,食物質素水準不錯。炸物炸得很好,味道略為淡了一點,但很香脆、又不會油膩。最後,離開這個商場前不妨兌換一點金幣去夾娃娃。我每次到這個商場都會到這裡,所以平日我會盡量避免來這裡😝😝