2017-08-29 399 浏览
D 食物真係好難食,點左個所謂西班牙雞扒飯,其實只係炸雞扒飯,D飯三及底,有唔熟,有爛。但係個飯要140元,認真貴。至於D服務態度,可謂差劣。而且安排混亂,登記左赛車,個個坐低晒,又要我地行番出去登記食飯。如果唔係帶小朋友黎玩車,其實真係唔會再黎。
上次同個朋友來呢度食飯,真係食到一肚氣呀員工態度又差講嘢又細聲,D嘢食又細碟又唔好食,我哋叫咗兩碟意粉同一個炸蝦~~唉我連影佢哋啲相都唔想影呀⋯⋯嗰個炸蝦番炸過D肉乾到死,D意粉又硬仲要成埋單6百幾蚊,我地一看張單點解咁貴牙,我們只食左3樣嘢咋其他乜嘢都冇玩到~買單嗰陣時候我哋同佢哋嘅員工理論架,我哋當初都有問佢哋嘅員工有問佢哋如果要玩賽車係點樣計嘅呢⋯⋯佢係其中一個員工就話如果你要去玩賽車嘅話就要比$80我哋同佢講我哋唔玩淨係上嚟食嘢最低消費要$120一位,咁我話點解張單要成六百幾蚊咁多呢咁講,之後佢哋有個貌似嗰間野嘅老細行過嚟,個樣好惡叫啲員工走開,然之後有另外一位員工亦走過來同我地講話老細幫我地買左張單了。我哋問佢點解我哋唔係比吳起錢食飯我哋唔係想食霸王野只不過我哋覺得你哋員工溝通好有問題囉⋯⋯我哋三位都有同佢講你計返我哋食嘢嗰度啦⋯⋯唔明點解呢間野仲咁多人去
上次同個朋友來呢度食飯,真係食到一肚氣呀
2017-08-06
  • 唔知點樣評論呢間野嘅嘢食囉⋯⋯整啲嘢細細碟自以為自己好高級餐廳總之一句啦難食到爆炸
very poor service and rude to the kid.  After first round of car racing, my kid wanted to leave.regret to go and would not go again. waste money.

wanted to leave.

waste money.
$200 (早餐)
2017-07-30 587 浏览
現在不能再淨玩車,一定要食,仲有人頭費,一家四口加埋消費好貴,個人覺得不值。就算我呢D媽咪唔想玩都要收人頭費 😖。仲有,一定要記得book位,今天失望而回。員工態度不友善,
2017-07-21 702 浏览
今天去到Cafe才知道改了收費模式,Cafe有兩項收費,第一:大人及小朋友除了要收入場費外(不同時段有不同收費),入場費包2.5小時任玩。第二:每人額外要多付最低食物消費$120,簡直有肉隨砧板上的感覺😔,最慘被逼要吃那些又貴又難吃的食物。另外因為正值暑假期間,要排隊超過30分鐘才可玩4分鐘😡,2.5小時又要食又要玩,小朋友只想玩,哪個有心情去吃?大部分食物只會浪費😓如果不是應承了小朋友來玩,真的不想光顧,這次實在大失所望
2017-07-19
2017-07-02 8322 浏览
Crazy Car Cafe是全港首間小型賽車為主題的咖啡室,佔地13,000呎,一邊可以玩室內飄移車,一邊可以飲咖啡食意粉,我們當然也走來湊湊熱鬧啦!餐廳位於荔枝角地鐵站附近,位置非常方便,由於我們沒有預先訂枱,所以一早10點半已經來到場地,一入餐廳店員先為我們登記,介紹只要惠顧$200便可以獲一張小童換車6分鐘的贈券,我們便決定坐下來吃個Brunch。這間餐廳裝修主要用黑色做主色,再配合霓虹光管和地上的駕車指示標記做裝飾;面積非常大,大約有100個座位可供進餐,用黑色的枱椅,營造了一份緊張刺激的氣氛;店舖的一面有一排大玻璃,讓陽光微微滲入,不至於令室內的環境太暗淡。首先介紹一下賽車場,場地提供大中小三款飄移車,大是給大人玩的($69六分鐘),中是給身高120 cm以上的中童玩的,而小是提供給幼稚園小童玩的,(中和小也是$59六分鐘)這樣的安排絕對可以減少意外發生,令家長們也安心一點。參觀完之後,再看他們的餐牌,午餐有九款可供選擇,價錢由$128至$168不等,包括前菜,主菜及飲品。我們點了忌廉鮮雜菌意大利麵$128,兩份經典卡邦尼意大利麵$138,忌廉煙三文魚天使麵$138,三杯熱

參觀完之後,再看他們的餐牌,午餐有九款可供選擇,價錢由$128至$168不等,包括前菜,主菜及飲品。我們點了忌廉鮮雜菌意大利麵$128,兩份經典卡邦尼意大利麵$138,忌廉煙三文魚天使麵$138,三杯熱檸蜜,另外加了$28轉朱古力咖啡,和一杯$40的經典熱朱古力,剛巧超過$600可以換到三張小童小型賽車券。

不久,店員先送上前菜沙律配意式鮮茄濃湯,外表也不錯啊!沙律菜新鮮爽口,還鋪上我最愛的芝麻沙律醬,份外滋味;餐湯有濃郁的鮮茄味道,比我想像中味道還要好,幾位王子不一會兒已經把湯喝光。

等了大約15分鐘,熱辣辣的意大利麵亦上枱,話明是忌廉製成的意大利麵,當然是重忌廉啦,建議若果怕肥或高膽固醇的成年人,可以order紅酒煮、香蒜煮、蘑菇汁或者黑椒汁之類其他食物,但忌廉白汁絕對是小朋友的首選。

忌廉鮮雜菌意大利麵的味道不錯,雜菌新鮮爽口,意大利麵麵質軟硬適中,用忌廉炒香雜菌和意大利麵,再鋪上香草調味,不錯之選。

至於經典卡邦尼意大利麵絕對是小朋友的至愛,炒香的火腿,再遇上忌廉白汁意大利麵,簡單好味。

還有忌廉煙三文魚天使麵,廚師明顯先炒熟部份三文魚,混入天使麵中再炒,最後導致天使麵烹調時間過長,麵質過熟比較淋,味道比較遜色;廚師最後放上一大片三文魚在麵上,外型不錯,非常有心思。

還有不得不提這兩杯朱古力咖啡和熱朱古力奶,在這間餐聽竟然可以飲到有漂亮拉花的飲料,而且意粉份量也超多,認真抵食。

吃飽飽,當然立即衝去玩小型賽車啦!就這樣,渡過了愉快的四小時!推介!

• 忌廉鮮雜菌意大利麵
  • 經典卡邦尼意大利麵
  • 朱古力咖啡
  • 經典熱朱古力
2017-06-28 3179 浏览
第一次來荔枝角這家室內賽車場。 第一次在這裡玩室內賽車。 車的速度和衝力比我想像中更快及更猛! 所以玩的時候 就算是大人也要小心哦!好像離题了! 那就說一說這裏的服務及食品吧!服務部分:這裏的漂亮妹妹侍應生態度蠻有善的。只是人多有一點亂有漏單的情況。食物質素部分:為了附合消費200元送一回6分鐘(一回合)賽車券,一大群人點了不同套餐。附送的是小童的(價值59元),補10元就可以成人玩(價值69元)。所有套餐均附粟米湯和青菜沙律。我 很怕 沒有粟米粒的粟米湯, 因為感覺那好像是粟米味的生粉水! 青菜沙律不過不失,因為只是沙律醬加於青菜上面,沒什特別!※ 三文魚天使麵~還好上菜是熱的! 所以味道是ok的! 但真的有種油膩的感覺。感覺厨師用了非常多的橄欖油來炒, 再加上忌廉本身的油膩感, 總感覺每條天使面上面真的有一層油在包著! 味道還是可以的!※ 黑松露菌意大利飯~ 雖然份量沒有很大, 但是因為他的油膩感, 所以還是很飽的! 味道還可以!※ 炸雞扒蘑菇汁配飯~ 蘑菇汁味道ok ,飯也合格, 雞扒也炸得不錯,但最神奇的是雞扒是完全沒有味道的! 大概自己加一點鹽後, 這一味菜就是不錯了!※ 卡

好像離题了! 那就說一說這裏的服務及食品吧!

※ 卡邦尼意大利粉~ 味道不錯,只是又是非常油膩,吃完盤底一大堆油!
※ 牛肉義大利麵~這是餐牌套餐中比較貴的一項,但上菜的時候牛肉是牛肉粒來的, 樣子極像肉醬意粉! 味道還可以, 只是又是非常油膩!吃完盤底又是一大堆油! 看來這裏的廚師真的非常大方於用油方面! 差不多所有菜色都非常油膩!

飲料點的是普通飲品,只可說檸檬茶真的不錯!

用210元又有得吃又有得玩, 其實在香港來說是一個非常 好的選擇! 賽車真的蠻刺激的, 所以 也蠻推介去試試! 食物方面不過不失,未至於難食,所以是可以接受的!

這裡離 荔枝角地鐵站非常近 所以是一個放工後去玩的好選擇! 不一定要 在週末和小朋友迫在一起!

2017-06-27
星期六日有咩地方去玩?前排我就去左荔枝角D2 Place入面有間賽車Cafe 玩室內飄移車佔地13,000呎 可以又玩又食場地提供3款飄移車成人建議玩大架日 車速較快而小朋友則可以玩比較初階的並要戴頭盔保護當日都幾多家長帶小朋友黎玩每一round最多十人大人同小朋友會分開round一般收費$59-69可以玩6分鐘如果係佢個cafe食滿$200就會送一張價值$59嘅入場車費所以成人一般再要加$10如果玩XL飄移車車身設有軚盤丶油門及飄移桿個人覺得算幾易控制都幾好玩嘅抵唔抵玩就見仁見智而我覺得玩一次都夠Cafe嘅食物收費都唔平兩個人食滿$200係非常容易而食物質素幾差下所以我自己建議就咁黎玩仲好叫左兩個lunch set餐湯係意式濃湯 超級鹹Carbonara 卡邦尼意粉超級油你係可以清楚見到碟底好多黃色油每條意粉都被個D油包著所以非常膩忌簾煙三文魚天使麵好少少 不過都係食幾啖已經好膩嘅感覺餐飲嘅荔枝梳打+$16轉的但亦都係冇乜茘枝味 好淡菠蘿梳打相對好D環境氣氛: ★★☆☆☆食物質素: ★☆☆☆☆服務態度: ★★☆☆☆
星期六日有咩地方去玩?
前排我就去左荔枝角D2 Place

食物質素: ★☆☆☆☆
服務態度: ★★☆☆☆
2017-05-24
午餐
餐廳環境寬敞、食滿$200 可換一張玩6分鐘的小童飄移車卷玩,成人另加$10。或可以另外買$59 玩6分鐘。gimmick 上不錯。小朋友大朋友都啱玩。可惜的是野食質素與價錢完全不成正比。每人約$180。 叫了幾款意粉均難食,意粉軟硬度差又或是粉質本身差,黑椒雜扒質素也是頗差的,豬扒又薄又硬、出奇是連個普通黑椒汁都可以做到好難食。飲品例如檸檬梳打、菠蘿梳打可算是中規中矩。服務就真的不要要求太高了,感覺是一班中學同學在玩玩似的......

拿破崙意粉
2017-05-05 4374 浏览
Crazy Car Cafe 是全港首間以小型賽車「甩尾車」為主題的cafe。Crazy Car Cafe 不是只賣車的擺設,這間cafe 可真真正正讓客人落場鍊返轉。正!Crazy Car Cafe一邊是cafe,一邊是甩尾車車道,有得玩有得食。最重要是甩尾車分不同size,連小朋友都玩得。香港父母又多一個親子樂園!小型賽車「甩尾車」分三個大小:大朋友玩Crazy Cart XL($69),但可以帶小小朋友一齊玩,而小朋友可以玩Lil Crazy或CC($59),但小朋友要穿戴頭盔護膝,另外有種BB賽車。每一節為6分鐘,其實都有6,7個圈。 入彎時拉起「飄移杆」車的後轆就會升起,做成甩尾效果。但是親子活動當然安全第一。速度比想像中快而且刺激,都幾好玩。當然賽度可以大D的話更加過癮。建議客人預先訂位,否則walk in可能預上人潮控制就冇得玩,真掃興。另外,同時享用Cafe 食物的話,可以即時每$200換張小童賽車卷或加$10換張成人賽車卷。下單後又要book時段,否則好快full,所以呢餐飯食得不太舒服,趕住下單,趕住排隊,趕住食,趕住揸車……當日是公眾假期,訂位客又多walk in

當日是公眾假期,訂位客又多walk in 客又多,接待的員工又不足夠,場面有些混亂。遇上一些惡死客人,真係亂上加亂。可能餐廳遇上不少這類客人,所以有溫馨提示叫客人不要恐嚇員工。公平D講,如果店方能明確訂下條款並且知會客人,加上員工更加完善,應該可以改善。

嚟到呢度玩,玩第一,食只是其次,因此對食物的期望不太大。Crazy Car Cafe提供意粉、沙律、小食、all-day-breakfast、甜品及飲品。另外,有十多款午市套餐,套餐包括沙律、餐湯,套餐都是百多元,索價合理。

食物送上的時間相距甚遠,當餐湯、沙律還未送上時,這個飯首先送上【磨菇炸雞扒飯套餐 $138】炸雞扒表面淋上磨菇汁,但雞扒外皮依然脆口,肉質嫩滑又有肉汁,大朋友小朋友同樣鍾意。雞扒下面放了一片火腿,有些格格不入。旁邊放了大量沙律菜,營造多菜少肉的午餐。

【黑松露意大利飯套餐 $168】呈上的意大利飯好香黑松露味漂過來,未食已經口水流。飯粒沒有煙韌質感應該是普通米飯,但是勝在意大利飯非常creamy,每粒飯都被磨菇忌廉汁鎖住,是筆者最愛的口感。如果有芝士粉更加邪惡!

【拿破崙燴蕃茄意大利粉套餐 $138】這個意粉有不少蕃茄肉,蕃茄醬汁味道鮮甜中帶點微酸,非常開胃。

【瘋狂雞翼 $73 】這個雞翼真美味,遠遠超出預期。首先雞翼熱烘烘,外皮又脆又香口,炸得乾身真係做到外脆內嫩的效果。雞翼調味恰到好處,越食越惹味。

【 甩尾薯條 $63】薯條沒有任何調味,外皮不夠香脆,口感又比較粉,非常一般……

Cafe 只接受現金,但是為了2百蚊一次賽車,一餐食超個1千蚊都非常平常,但是不能簽咭不太方便。

D2 這個商場有2期,好多得意擺設又好多小店,食完飯行下又多個活動。
2017-05-03
2017-05-03 441 浏览
又話食客優先,食完一樣無指示無人理問極唔應要人白等一個半個鐘,之後又話預早一個星期預約,餐唔係比人好食,好多人很為玩車過去,你full booking可以同人講聲唔好嘥人時間,感覺好差,真係唔會再去
2017-05-03
2017-04-29 438 浏览
一行11人去這個餐廳,因為想玩車。所以一早BOOK 左枱。去到人唔算好多,但空間係幾大。職員有講話每人要消息$200 會送一張小孩的玩車票,成人就要補返$10,所以每人係最少平均$210。好~清楚之後我地就搏命叫,為左每人都要有$200。我們基本想為左方便,都係叫SET。仲有另外再叫左沙律同小食。首先黎左個散叫的凱撒沙律,一見到就心知不妙了。因為佢並唔係我地正常理解ge 凱撒沙律,無芝士、無bacon、用芝麻醬,仲有勁多紫椰菜添。d紫椰菜好苦啊! 好喇~ 算喇~都可以每個人ge 凱撒沙律定義係唔一樣。點知原來,我地每個set 都有沙律,係同之前散叫那個基本上係一樣.... 跟住湯都黎喇~ 黑松露蘑菇湯,個味好怪啊~ 好酸同鹹,同個職員反映左,但無FEEDBACK。最後機乎係十碗湯都直接收走。我地仲叫左不同主食:有意大利飯<這個最正常。而各種意粉<但都係無味道 ge~~最令人失望係薯條,可能因為我好鐘意食薯條,但個薯條真係唔得呢 ~佢係熱,但好鬼"淋",仲有最誇張係d 薯條係有豬大腸ge 個臭味,朋友同話應該係油ge 關係喎~!好傷心啊~ 薯條都可以咁糟糕,點搞啊?最好食雞翼!:)至於玩
所以每人係最少平均$210。
好~清楚之後我地就搏命叫,為左每人都要有$200。
我們基本想為左方便,都係叫SET。
仲有另外再叫左沙律同小食。
首先黎左個散叫的凱撒沙律,一見到就心知不妙了。
最後機乎係十碗湯都直接收走。
至於玩車喇~
都幾開心嫁~

所以如果係想玩車而來的,就建議淨玩車了。:)
2017-03-16
2017-04-28 489 浏览
九人食lunch每人$138+10%服務員禮貌一般,但服務水準10萬個差!食物水準不能再差服務超級差:1. Order完覆咗一次單,但係入機入錯,明明未order飲品但係先來左兩杯latte. 漏咗一個主餐order2. 頭盤應該有一個湯同埋一個沙律,但係我地九個人嘅前前後後等左大半個鐘都仲未齊(最後一個係1小時之後先送到)3. 等左半個鐘仲有四個餐仲未送到4. 跟住等左45分鐘左右留咗單嘅終於送到5. 最遲送到反而係冇漏單嘅,足足等左一個鐘,但係個服務員又不停話整緊,冇得取消6. 最衰嘅係埋單出去俾完錢,落咗兩層之後sales追住我地話俾少錢,點知返上去點數嘅時候cashier 當面點多次但係冇事,不過一句對唔住都冇. 7. 禮貌地問左佢叫咩名同埋問佢有咩途經可以搵到佢老細之外,佢二話不說寫咗個手提電話號碼隨便講咗個名不過佢眼神就望住佢另一位較遠嘅同事8. 另外小插曲嘅係途中叫佢攞utensils, 剛送完餐又執完枱嘅服務員就隻手去攞utensil俾我哋. 都幾唔衛生9. 最後小小插曲,明明有英文Menu我已經指住讀,同埋我已經用一啲好簡單嘅英文,服務員一句都唔明 (declare
九人食lunch每人$138+10%
服務員禮貌一般,但服務水準10萬個差!食物水準不能再差
服務超級差:
3. 等左半個鐘仲有四個餐仲未送到
4. 跟住等左45分鐘左右留咗單嘅終於送到
9. 最後小小插曲,明明有英文Menu我已經指住讀,同埋我已經用一啲好簡單嘅英文,服務員一句都唔明 (declare studied oversea)

食物評價:
1. 頭盤個湯茄汁加水,超難飲
2. Carbonara 見唔到有cream淨係好乾爭爭嘅bacon
3. 雜扒個啲黑椒汁好似李x記既蒜蓉豆豉醬咁,好鹹同埋一啲黑椒味都無
4. 咁岩撞到隔離枱朋友帶着細路, 佢話嘢食真係好難食不過只係有細路仔有得玩.

俾咁嘅價錢同埋呢個區域,我一定唔會再返嚟食

買左團購 諗住男朋友生日同佢去玩下食下野 已經提前兩星期打去book 打左幾日都無人聽 終於打通 本身book既過程好順利 當我最後同職員講係用團購 職員即刻話團體book無位 唔明點解walk in就有位 提起團購就變無位 條款就講提前兩天book就可以 問題我提前兩星期book竟答我因為你用團購所以full左 感到十分氣憤而且欺騙消費者
庆祝纪念
生日
用餐优惠
團購
2017-04-01 618 浏览
冇服務,食物唔得,又細碟,cafe收費但連茶餐廳都不如,雞扒唔熟食都未食過,同佢講佢攞去換,換完返黎得返兩塊扒,d飯同伴菜冇曬,不知所謂,一定唔會再黎,咁嘅價錢咁嘅服務一試已經投降,响度食完重要去第二度過
2017-04-01