2007-08-07
因為一直都好想試下, 所以我地就一行6人走去試佢o既下午茶自助餐因為無得book, 所以都要幾早去排入到去, 環境真係好好, 好有歐陸味道, 只不過我地6個人坐o既枱竟然同2個人o既枱係同一大細, 所以都真係有d逼之後, 每人都有一杯鮮果汁, 真係好fresh, 不過係無得refillo既....因為之前出面個牌無寫到係甜品buffet, 所以當我地知道佢成個buffet只係得果張細枱仔o既時候, 真係呆哂基本上, 除左一款pizza同6-7個小咸點心之外, 全部都係甜品, 包括8-9款小"撻"同迷你杯慕絲, 2款盤裝慕絲, 2-3款蛋糕, 一個"雪山"。事實上, 可能真係大家都無預計只係得咁少野食, 大家只要見到有pizza出, 每個人就會起碼拎2-3件, 所以我地都等左好多次先拎到。雖然係不停咁refill d 野食, 但就來來去去都係個d款, 而且因為係甜品, 所以大家食左少少就食到"留"左, 都無乜興趣再拎野食雖然d甜品味道係唔錯, 而最後佢都仲有一杯餐茶, 但食物款式選擇真係少左d, 而且真係無預過竟然只係得甜品,所以個日我都聽到坐我地隔離枱o既男士話"咁即係無野食la"o既
因為無得book, 所以都要幾早去排
所以都真係有d逼
因為之前出面個牌無寫到係甜品buffet,
基本上, 除左一款pizza同6-7個小咸點心之外,
事實上, 可能真係大家都無預計只係得咁少野食,
所以大家食左少少就食到"留"左, 都無乜興趣再拎野食
而且真係無預過竟然只係得甜品,所以個日我都聽到坐我地隔離枱o既男士話"咁即係無野食la"o既評語
總括來講, 如果只係想靜靜地搵個位坐低傾計又食下high teao既話都ok,
只係如果係唸住食個飽肚do既buffeto既話, 就唔係咁值,
果日我地每人都要成$150, 以食下午茶自助餐來講真係貴左d, 不過so far試左一次暫時都唔會再去住