2002-09-11 46 浏览
Weekdays 去Cova 嘆下午茶,果真是名人茶座,短短個多小時tea time 已碰見鄭E麵,林姍姍和Wyman。其實這裏坐得不大舒服,檯與檯之間太迫,環境也頗為嘈吵。<br>食物方面,可以選擇百多元的tea buffet,有生果,Cova cake 等。我們選擇了七十多元的tea set,只因不想吃得太多。Cake 揀了至愛mango cream 和blueberry cheesecake,水準依舊不俗;只可惜cova 現在"改良" 了的tiramisu 太creamy,cake 面有近半吋厚的fresh cream,自此也沒有再吃過。Tea set 還有一杯coffee/tea,tea 用茶葉而非茶包,coffee 也很香濃。<br>如果這裏的環境和service 可以改進一些便更好…
(非会员)
2002-07-15 65 浏览
食物選擇較少,雙人抬如能大一點會更好!
食物選擇較少,
雙人抬如能大一點會更好!
2002-05-01 19 浏览
hi...long time haven't your news la.. <br> <br>how are you so far.~
<br>
how are you so far.~
2001-07-23 20 浏览
星期六同bf去食下午茶自助餐,起初都怕我bf冇o野好食,因?吾多鐘意食甜品,好彩都有D甜品以外的選擇。好似有幾款開邊三文治,蕃茄薄餅,新鮮生果。而我就主攻甜品,Tiramasu有兩款,一種係一件件的,另一種係一盆的。我吾知邊種係正宗,我就鐘意一盆o個種多D,有齊酒味同咖啡味,仲有大量朱古力碎~好好味呀~!其他甜品都好精緻,蛋糕出o左六款左右,士多啤梨好大粒。待應服務態度好好,但企門口o個位比較高級的男人就好差,冇笑容之餘仲態度惡劣,明明有位都吾帶我地入去坐,係要等其他待應帶我地入座。而且佢D英文吾多掂,我地有張coupon,明明可以用的,?話只限晚飯先可以用,其實係只限晚飯先有得訂位。唉~!減肥推介~冇理由比百幾蚊淨食生果嘛!所以我今次好暢快咁食,我o個日冇食早,午餐。就係為o左食呢個下午茶buffet。以我的減肥經驗所得,吾好迫得自己太辛苦,如果吾係好易放棄。想食可以偶爾食一次,食完之後反而可以加強減肥決心,放縱o左一次,要食番小D嘛~!不過頂多一個月放縱一次,我忍o左三個月呀!
2001-07-21 10 浏览
cova的dessert真係好好食, 個lunch buffet都好平, 不過我總覺得食咁多dessert好ridiculous. 香港人的至愛tiramisu好好味, 不過個casata 就只係ok. 我最想講係個location. 在個mall內, 好似唔係好好. 感覺好一樓的food court. 不過佢點都係出名, 我的心態就試過一次就算.我下次shopping去delifrance, grappa's or starbuck好過.
(非会员)
2001-03-20 26 浏览
I am not an employee of Cova, but I don't belieive that Dickie's comment is fair to Cova.<br>He should express whether their services and food quality, which I personnaly find satisfactory, justify the prices. If you do not want to spend the money, there are so many other options in Pacific Place.
2000-07-30 23 浏览
個多月前因為要去睇MI:2,所以便要到附近食肆"攪掂"!由於小弟一向崇尚節儉,所以第一時間提出到附近的麥x勞進餐。可惜我的朋友們差不多個個都是"優皮一族"。最終我們還是一塊兒到了Cova Ristorant & Caffe光顧!<br> 雖然,小弟的經濟環境是可以選擇"日日狂歡"的生活模式的,不過,我始終對一些裝璜華麗的食肆不甚喜愛。可能我一向都不習慣身處一些有令自己覺得拘謹的場合罷了!<br> 但是,無可否認Cova Ristorant & Caffe的確有它的獨特之處!除了店長及一群侍應的服務態度非常認真兼且優秀之外,食物的質量亦算是穩定。唯一有點兒美中不足的就是某些食品的取價略嫌高昂,確實不是一般"街坊"所能負擔得來的!<br>=^.^=
=^.^=