2001-07-23 20 浏览
星期六同bf去食下午茶自助餐,起初都怕我bf冇o野好食,因?吾多鐘意食甜品,好彩都有D甜品以外的選擇。好似有幾款開邊三文治,蕃茄薄餅,新鮮生果。而我就主攻甜品,Tiramasu有兩款,一種係一件件的,另一種係一盆的。我吾知邊種係正宗,我就鐘意一盆o個種多D,有齊酒味同咖啡味,仲有大量朱古力碎~好好味呀~!其他甜品都好精緻,蛋糕出o左六款左右,士多啤梨好大粒。待應服務態度好好,但企門口o個位比較高級的男人就好差,冇笑容之餘仲態度惡劣,明明有位都吾帶我地入去坐,係要等其他待應帶我地入座。而且佢D英文吾多掂,我地有張coupon,明明可以用的,?話只限晚飯先可以用,其實係只限晚飯先有得訂位。唉~!減肥推介~冇理由比百幾蚊淨食生果嘛!所以我今次好暢快咁食,我o個日冇食早,午餐。就係為o左食呢個下午茶buffet。以我的減肥經驗所得,吾好迫得自己太辛苦,如果吾係好易放棄。想食可以偶爾食一次,食完之後反而可以加強減肥決心,放縱o左一次,要食番小D嘛~!不過頂多一個月放縱一次,我忍o左三個月呀!