2021-09-08 127 浏览
覓食行動要重啟了終於終於出山啦我過咗嚟九龍灣搵食就揀咗呢間餐廳,主食揀咗兩款啖啖肉,有烤慢煮BBQ豬肋排,法式燉煮羊膝。豬肋排用慢煮嘅方法令到肉質更加軟腍,汁醬空間多咗就入哂味第二款係法式燉煮羊膝,長時間燉過嘅羊膝口感軟糯多汁,但係我揀錯咗呀🥲我應該配飯,啲汁應該要配飯先正㗎嘛…好彩個甜品同咖啡真係填補翻我嘅空虛,呢個tiramisu coffee夠邪惡夠正啦,佢面頭3分1層係tiramisu 底層係咖啡,頭一吓梗係用匙羹食一啖先再飲,先試到真正嘅層次…順帶一提,甜品tiramisu 窩夫係用酥皮做窩夫底,入口特別鬆軟,比起普通粉醬係輕盈好多,呢個好驚喜!
覓食行動要重啟了
終於終於出山啦我
過咗嚟九龍灣搵食就揀咗呢間餐廳,
主食揀咗兩款啖啖肉,有烤慢煮BBQ豬肋排,法式燉煮羊膝。
烤慢煮BBQ豬肋排

豬肋排用慢煮嘅方法令到肉質更加軟腍,汁醬空間多咗就入哂味
法式燉煮羊膝

Tiramisu  codfee
Tiramisu  waffle
  • 提拉米蘇窩夫
  • 提拉米蘇咖啡
- 原來九龍灣都有打卡Cafe嫁!上次試完新蒲崗既Coti the Bistro,今次就試埋九龍灣既。- 新蒲崗既分店非常簡約又素雅,而九龍灣既分店就較為型格且有格調。但2間都非常適合文青及女生們食飯、打卡同傾計。- 今次,我地同樣叫左兩個主菜、兩杯飲品同一份甜品。- 主菜方面,我地叫左煎慢煮安格斯西冷配薯菜。塊牛扒真係好大塊,厚度正常,配埋黑椒汁一流!而薯條份量都好多,仲有埋沙律菜添🥗!- 而烤慢煮BBQ豬肋排就好嫩滑,佢配埋個汁酸酸甜甜咁,但唔會拿喉,正😄!佢其實都同樣配左薯條同沙律菜🥗,一定飽肚。- 飲品方面,朋友叫左棉花糖泡泡咖啡。呢杯有好多奶泡,加埋棉花糖就煙煙韌韌,咖啡味都好香。- 至於我果杯就係奶醬啡,我覺得呢杯好有心思!因為有花生醬係底🥜,配埋牛奶咖啡就好夾!而且杯邊有花生同朱古力,睇落好IGable❤️!- 最後,提拉米蘇窩夫簡直係我Favourite😆❤️!因為Tiramisu表面甜甜的,再加埋底下既手指餅同Expresso,真係不得了!而且我強烈推薦大家將佢連埋窩夫食🧇,兩者夾埋堅正。

- 今次,我地同樣叫左兩個主菜、兩杯飲品同一份甜品

1K
2021-09-05 37 浏览
係mega box行完街, 行過對面企業廣場原來都有好野食! 以為自己好醒唔係mega box同人迫, 點知去到餐廳都係要等一陣位~ 不過有咁多人食即係唔差得去邊啦~依度環境唔錯, 西式靚cafe既感覺, 見到有好多特式咖啡, 樣樣都好似幾吸引咁!order後先黎餐湯同蒜蓉多士。法式燉煮羊膝飯羊膝都幾大隻多肉, 煮得夠腍身又入味, 羊酥味唔太重, 反而幾欣賞佢既醬汁, 濃味得黎帶少少甜, 幾有層次, 無論配飯, 配羊肉定係伴菜都更加好味。煎慢煮安格斯西冷配薯菜安格斯西冷生熟度岩岩好, 中心帶粉嫩色, 入口軟腍帶點彈牙, 面頭淋左燒汁, 但個人認為加點鹽同黑椒已足夠。薯條係粗薯新鮮炸起, 一定好食!提拉米蘇窩夫好有驚喜既甜品, 十分推介! tiramisu質感非常綿滑, 底部係espresso,  一啖入口有咖啡香, cream同奶香, 仲有濃郁朱古力味, 好正! 不得不提佢個窩夫, 勁香牛油味, 焗到外脆內軟, 夾埋tiramisu黎食, 真係好好食!烤棉花糖朱古力 棉花糖用普通size, 再加上朱古力醬同碎, 入口即溶既棉花糖下係餅碎底, 入口多層口感亦冇咁溜, 不過唔中意太甜膩既人

order後先黎餐湯同蒜蓉多士。

法式燉煮羊膝飯

提拉米蘇窩夫

烤棉花糖朱古力
 棉花糖用普通size, 再加上朱古力醬同碎, 入口即溶既棉花糖下係餅碎底, 入口多層口感亦冇咁溜, 不過唔中意太甜膩既人搵多兩個朋友share好d, 因為真係幾甜下架! 小朋友就一定中意啦!

依度既特色咖啡造型賣相都好靚, 叫左咖啡果皮茶配蜜糖同埋天然蜂巢咖啡,  蜂蜜既香甜同咖啡既濃香好夾, 咖啡果皮茶更加帶有果皮淡淡既甘香, 兩款都特別又好飲, 係出面都未必飲到, 值得一試。

|九龍灣工業區隱世餐廳,格局闊落舒適CP值頗高☺️|觀塘多嘢食大家都知啦,但大部份出名嘅餐廳都人山人海😩好彩誤打誤撞下發現咗呢間隱世餐廳😌餐廳格局闊落,枱同枱之間相隔一段距離,當時同朋友坐嘅四人座位相當闊落,無論係沙發定係張枱都非常寬大,可以容納六人或以上😂 空間感加分👍🏻🐷泡菜黑毛豬五花肉飯 $82呢款冇咩人嗌但意外地好味🤩黑毛豬五花肉切片大份,肥瘦比例恰好,秘製醬汁好入味😋,泡菜酸甜嘅味道配上五花肉味道好均衡😋,唔會滯膩,反而越食越開胃,畫龍點睛嘅係上面個糖心蛋😍,將配菜同流心蛋黃醬同飯混合享用有治療效果🥰🥰🐥慢煮西班牙烤雞甜椒蕃茄$115烤雞肉質嫩度適中,鎖到肉汁,外面香脆,配上醬汁享用頗有滋味,番薯條香甜,幼身香脆🍝黃金蟹肉闊條麵 $92蟹肉同想像中嘅蟹肉碎有出入,以蟹柳兩條呈上🥺醬汁混合忌廉同鹹香蛋黃味,有味道但食得多會有滯感,意粉偏薄冇咬感,口感一般🍝烤大菇青醬闊條麵 $85配菜鮮甜多汁,意粉亦掛汁,青醬味香濃,惟略為乾身🧇☕️Tiramisu Waffle窩夫外脆內裡煙韌☺️☺️,唔係平時食到嗰種鬆軟質地,更加有咬感,熱哄哄散發牛油香😋😋 Tiramisu 份量多,非常之crea
|九龍灣工業區隱世餐廳,格局闊落舒適CP值頗高☺️|

🐷泡菜黑毛豬五花肉飯 $82
泡菜黑毛豬五花肉飯

🐥慢煮西班牙烤雞甜椒蕃茄$115

🍝黃金蟹肉闊條麵 $92
蟹肉同想像中嘅蟹肉碎有出入,以蟹柳兩條呈上🥺

🍝烤大菇青醬闊條麵 $85
配菜鮮甜多汁,意粉亦掛汁,青醬味香濃,惟略為乾身

🧇☕️Tiramisu Waffle
窩夫外脆內裡煙韌☺️☺️,唔係平時食到嗰種鬆軟質地,更加有咬感,熱哄哄散發牛油香😋😋 Tiramisu 份量多,非常之creamy幼滑,裏面有索咗香濃咖啡汁嘅蛋糕,味道層次分明互相平衡😋

套餐配餐湯及蟹肉藜麥沙律
飲品: 棉花糖朱古力

整體而言,食物種類廣泛,普遍CP值頗高,意粉相對上比較遜色,環境比較寬闊安靜,坐得舒服😝

📍Coti the Bristo
九龍灣常悅道9號企業廣場一期一樓4號舖
泡菜黑毛豬五花肉飯
2021-09-01 93 浏览
之前黎過一次覺得唔錯,今日同朋友再黎食下晚飯聚一聚,叫左兩個dinner set share食慢煮64度溏心蛋卡邦尼意粉意粉硬度適中幾有咬口,有很多磨菇同煙肉,整體卡邦尼醬既味道適中同creamy,蛋黃醬都香濃煎慢煮安格斯西冷配薯菜雖然感覺肥肉、筋位都比較多,但幸好肉質仍然鮮嫩,而且薯條新鮮熱辣辣非常美味,外表香脆内在酥軟焦糖布甸咖啡感覺有幾個層次,表層帶有焦糖香甜,下層帶有甘苦鮮忌廉朱古力軟滑的忌廉令朱古力的味道更香醇濃厚,口感幼滑朋友話本來想叫芝士蛋糕但賣哂,好似得番是日甜品,賣相好靚好特別,口感比較軟綿綿香橙慕斯蛋糕淡淡的橙香,內有果肉增加口感青蘋果慕斯蛋糕同樣淡淡的青蘋果香,內有果肉比較大粒同重味

焦糖布甸咖啡
感覺有幾個層次,表層帶有焦糖香甜,下層帶有甘苦

鮮忌廉朱古力
軟滑的忌廉令朱古力的味道更香醇濃厚,口感幼滑

香橙慕斯蛋糕
淡淡的橙香,內有果肉增加口感

青蘋果慕斯蛋糕
同樣淡淡的青蘋果香,內有果肉比較大粒同重味

2021-08-30
2021-08-31 27 浏览
行完megabox要搵野食諗起以前係呢到附近返工成日黎呢間食lunch今日就黎食佢既晚餐,果然一樣高質餐湯口感味道都好濃郁,多士又香又脆蒲燒鰻魚飯鰻魚都算大件,燒到有少少焦焦地幾香而且個燒汁都幾香濃煎慢煮安格斯西冷配薯菜安格斯西冷因為係慢煮所以肉汁勁JUICY薯條都炸得幾脆得黎又唔會乾,而且份量都OK手工巴斯克芝士蛋糕呢個芝士蛋糕既芝士味勁香勁濃而且口感又滑又軟配埋香甜既忌廉同埋無花果乾就更好味棉花糖熱朱古力用料足,味道濃果乾菊花紅茶都幾特別菊花味好足,而且好清好香配埋紅茶同淡淡既果香,都幾夾
行完megabox要搵野食
諗起以前係呢到附近返工成日黎呢間食lunch
今日就黎食佢既晚餐,果然一樣高質
餐湯口感味道都好濃郁,多士又香又脆
蒲燒鰻魚飯
鰻魚都算大件,燒到有少少焦焦地幾香
而且個燒汁都幾香濃

安格斯西冷因為係慢煮
所以肉汁勁JUICY
薯條都炸得幾脆得黎又唔會乾,而且份量都OK

呢個芝士蛋糕既芝士味勁香勁濃
而且口感又滑又軟
配埋香甜既忌廉同埋無花果乾就更好味
棉花糖熱朱古力
用料足,味道濃
果乾菊花紅茶
都幾特別
菊花味好足,而且好清好香
配埋紅茶同淡淡既果香,都幾夾
2021-08-30 113 浏览
是日同honey去左megabox 行街搵到哩間在一期的cafe去到晚餐時間都差不多滿座幸運地坐到舒服的卡位同honey點烤慢煮BBQ豬肋排, 法式燉煮羊膝飯或意粉, 焦糖香蕉窩夫, 提拉米蘇窩夫飲品點提拉米蘇咖啡同埋抺茶鮮奶是日餐湯,蒜蓉包主菜當中包埋,湯同蒜蓉包都唔錯,食得開胃綠茶鮮奶Honey 話哩杯幾好飲,唔太甜提拉米蘇咖啡哩個咖啡真係有驚喜上層系tiramisu cream,下層系咖啡感覺同甜品差唔多,食得飲得又打卡一流法式燉煮羊膝飯意粉哩個羊膝真係好大隻,羊架食得多羊膝都系第一次食,感覺啖啖肉,多汁掛上意粉。烤慢煮BBQ豬肋排豬肋排香料比較重,唔太多汁但又夠味,加埋粗身薯條同埋沙律菜,好有營養!提拉米蘇窩夫佢地的窩夫特別之處系用牛角酥做的,香脆可口,加埋tiramisu 真係少有的食法,感覺唔錯!難得honey話佢哋的窩夫唔錯,叫左多份焦糖香蕉窩夫,香蕉面加上熱的焦糖,honey話難得有甜品佢系唔抗拒哈哈哩間餐廳的提拉米蘇系列真係唔錯,連我哩個提拉米蘇控真係食得好滿足!
是日同honey去左megabox 行街
搵到哩間在一期的cafe
去到晚餐時間都差不多滿座
幸運地坐到舒服的卡位

飲品點提拉米蘇咖啡同埋抺茶鮮奶

是日餐湯,蒜蓉包

主菜當中包埋,湯同蒜蓉包都唔錯,食得開胃

綠茶鮮奶

Honey 話哩杯幾好飲,唔太甜

提拉米蘇咖啡

哩個咖啡真係有驚喜
上層系tiramisu cream,下層系咖啡
感覺同甜品差唔多,食得飲得又打卡一流

法式燉煮羊膝飯意粉

提拉米蘇窩夫

2021-08-29
  • 焦糖香蕉窩夫
  • 提拉米蘇窩夫
  • 抹茶鮮奶
  • 提拉米蘇咖啡
2021-08-28 25 浏览
牛油果蟹肉他他伴窩夫雜錦沙律 - 呢度GE窩夫係酥皮口感,食落特別香脆,加埋個清新沙律好balance到,啖啖蟹肉,推薦慢煮烤雞配霹靂葡汁雜錦沙律 - 雞嘅份量都唔少,一切開D肉汁流哂出黎,最特別係佢個醬汁,酸甜當中又帶少少辣焦糖香蕉窩夫 - 酥皮窩夫真係無得輸,連埋d cream同新鮮香蕉食都唔會覺得飽滯,如果焦糖可以再脆啲就更好烤焗棉花糖伴朱古力汁 - 平時只會燒烤時食到烤棉花糖,呢個一碟上真係好正,棉花糖外層脆卜卜,入面就好像雲咁融係口,加埋D餅乾碎令層次再豐富D提拉米蘇咖啡 - 呢個直情可以當佢係一個獨立GE甜品!佢上層就係tiramisu,再食落去先會飲到咖啡,成杯野好rich,有種平時飲奶蓋個種creamy感覺天然蜂巢咖啡 - 真係有原粒蜂巢可以加落杯咖啡到,好新奇嘅體驗,杯咖啡會多左陣清甜GE香氣

2021-08-26 32 浏览
暫時係小編食過性價比最高嘅cafe頭三位,已經encore咗幾次🥳九龍灣分店個裝修坐得好舒服,夜晚去個邊特別寧靜😽因為klb呢間係工商區入面,所以六點打後都比較少人,鍾意靜靜地又或者諗住去mega box行街嘅話,呢間十分推薦🥰.🥪精選牛肉三文治配薯條沙律 $98牛肉連埋啲洋蔥一齊炒過再夾係包入面,好多汁好香口🥳啲薯條都炸得好好食而且係小編最鍾意嘅粗薯,零舍有口感🥰.🍝慢煮64度溫泉蛋卡邦尼意粉 $78小編真係超超超鍾意食呢個意粉,上次試咗黃金蟹肉意粉已經覺得不得了😂個溫泉蛋啲蛋漿超級多,似係兩隻蛋嘅份量,每條意粉都有勁香濃嘅蛋漿味🤩.🍰手工巴斯克芝士蛋糕 $28鍾意咁樣細細嚿過下口癮🤪coti啲甜品不嬲都幾出名,可惜夜晚嘅選擇比較少,試唔到最招牌嗰幾款🥺不過佢地自家製嘅巴斯克蛋糕都唔錯😳.💰人均消費: ~$180.🍽味道: 4/5🏙環境: 4/5👨🏼‍🍳服務: 4/5💧衛生: 4/5💰價錢: 4/5
🥪精選牛肉三文治配薯條沙律 $98
💧衛生: 4/5
💰價錢: 4/5
  • 卡邦尼半熟蛋意粉
2021-08-24 25 浏览
香辣白酒蜆肉蒜片意粉,蜆肉無沙無腥味,有陣陣酒香,味道不錯,意粉係偏向有咬口個隻,辣辣地,幾開胃!蒲燒鰻魚飯,鰻魚不錯,無骨,加上燒汁醬,拌飯一流,另外有一隻滷水蛋,如果係溫泉蛋就更好☺️更有日本風味,黃蘿蔔,酸酸甜甜,增加胃口見到食評,個個都試手工巴斯克芝士蛋糕,我都好想食,可惜多人冇貨,賣哂,下次一定要黎試下。兩杯咖啡,Tiramisu coffee!幾特別,好似食緊甜品,咖啡底不錯,有少少回甘味,唔會太苦!紅豆咖啡!幾特別。

紅豆咖啡!幾特別。

2021-08-23 29 浏览
星期日悶悶地,想揾地方hea下,啲酒店下午茶又book唔到,點知睇到呢間,就一於試下啦,九龍灣地鐵站行去馬會嗰邊方向,容易搵,兩點幾三點上到去,嘩,真係好靜喎,會唔會好伏,諗左一陣,照入去啦,全場全部大卡位,事實系坐得舒服嘅,又有英文歌聽下,好休閑咁囉侍應有禮貌,客氣的,點了一客鰻魚飯,送來原來有一個湯及一塊薄薄蒜蓉多士,鰻魚飯正常,反而個湯好飲,酸酸地又濃郁,我諗係蕃茄湯另外蒜蓉多士好脆好味😋老公叫了鮮忌廉朱古力,一般,我叫了陳皮檸檬冷泡茶,都係一般,反而最後嘅甜品,焦糖香蕉窩夫好味道,同一般窩夫不同,係酥皮嗰隻,熱辣辣,可以一試!
2021-08-20 37 浏览
同朋友喺附近整少少嘢,行到攰攰地,就去食個early dinner!見呢度坐得好舒服,而且門面都好靚,就不期然被吸引咗入去!只係Drink Menu都有咁多唔同item,當中有啲係特飲,比起坊間一般咖啡配搭非常唔同,相信一定十分特別!咖啡果皮茶配蜜糖~清爽嘅齋啡,加上香甜嘅蜜糖,完全喺夏天帶出一種另類嘅清新感覺!提拉米蘇咖啡~甜品結合咖啡,啱晒鍾意甜味嘅女生,而且賣相非常吸引!當中嘅口感上層綿密,下陳清爽,攪拌均勻之後,發覺比例調校得剛剛好!煎慢煮西冷扒配薯條~西冷呢個部位充滿濃烈嘅牛味,加上之前慢煮過,口感覺較嫰滑,靚牛真係只需要用簡單嘅調味料就可以非常完美!香煎雞扒半滑蛋飯~由於依然有蛋汁,所以冇另加醬汁,食其原未!雞扒煎得金黃色,見到呢個組合,簡直食指大動!只要跟返佢呢個風格去品嚐,就係完美既味道!手工巴斯克芝士蛋糕~對女仔嚟講一餐最精彩嘅部份,就係甜品嘅部份!芝士味濃郁,硬度適中,而當中配搭嘅忌廉軟滑微甜,真心歡喜!

只要跟返佢呢個風格去品嚐,就係完美既味道!

是日約了友人 她正要OT , 便來到她工作的地方從來不知這棟building藏了一個非常隱閉的餐廳是夜,沒什麼人,怕是伏但友人極力推薦 一試便愛上了這靜靜的地方 慢慢的讓你享受美食•點了一客牛肋骨配香飯 $108 等了一會兒 相信餐廳是即叫即製的呈上的時候還是冒著煙的 香氣隨著煙送到你的鼻是戴著口罩也聞到牛肋骨份量不少 這明明是一人份量呀! 切下去時 並不是炇得非常淋的牛還需用點勁 但吃不去時卻不乾也不會過硬是喜歡是他們用上的配料健康非常哦有紅白蘿蔔 還有冬菇Sauce 無論配飯配牛都是一流一口接著一口便吃光了•慢煮烤雞 $108 友人點的chicken,試了一口也不錯 •Dessert $28難得見友人 想好好詳談一番叫來了一客甜品甜品款式不多 想點的曲奇沒有了點了巴斯克芝士蛋糕 🍰 一個從來都不在考慮之列的甜品😂碟上還淋上朱古力及打得鬆軟柔滑的cream Cheese cake入口十分smooth 水分比芝士多 即使吃下一大口cream也不覺膩在香港地 最奢侈的 隨了時間還有是吋金尺土的地方能在環境十分舒適的餐廳裹靜靜的享受著美食 和友人來一趟心靈對話就有charge了電的感覺
是日約了友人
她正要OT , 便來到她工作的地方
從來不知這棟building藏了一個非常隱閉的餐廳
是夜,沒什麼人,怕是伏
但友人極力推薦
一試便愛上了這靜靜的地方
慢慢的讓你享受美食

點了一客牛肋骨配香飯 $108
等了一會兒 相信餐廳是即叫即製的
呈上的時候還是冒著煙的
香氣隨著煙送到你的鼻
是戴著口罩也聞到

牛肋骨份量不少 這明明是一人份量呀!
切下去時 並不是炇得非常淋的牛
還需用點勁 但吃不去時卻不乾也不會過硬
是喜歡是他們用上的配料健康非常哦
有紅白蘿蔔 還有冬菇
Sauce 無論配飯配牛都是一流
一口接著一口便吃光了

慢煮烤雞 $108
友人點的chicken,試了一口也不錯
Slow  cooked  chicken

一個人來也絕對不感突兀哦
也想提醒一下
餐廳較早關門 是夜9時便準備關門了
想慢慢坐的朋友們要早點到哦

As usual, menu for ref

Slow  cooked  chicken
Dessert  cheese  cake
🐷🎈觀塘觀塘區都有寧靜舒服嘅cafe🥰💥燉煮牛肋骨飯 $108好食指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷7/10回頭率:🐷🐷🐷🐷🐷🐷6/10口感有啲似燒汁牛腩飯,牛肋骨肉幾入味,肉質算腍但少鞋,冬菇就過於入味好咸。成碟都幾大份,牛肋骨都有3、4大塊,飯份量都適中,值得一讚白飯係珍珠飯粒,粒粒分明,好有咬口,燒汁亦相當配送飯。💥香煎雞漢堡伴椰菜絲沙律及薯條 $98好食指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷6/10回頭率:🐷🐷🐷🐷🐷5/10平時食開牛肉漢堡扒,雞漢堡對我來講有啲陌生。因為佢唔係原塊雞扒肉,而係雞肉碎搓成漢堡扒,味道有雞味但口感有啲新奇,可惜口感偏硬同乾。另外漢堡包、椰菜、蕃茄都冇煎過,個人覺得偏生。整體麻麻。💥是日精選蛋糕(巴斯克芝士蛋糕)$48好食指數:🐷🐷🐷3/10回頭率:🐷1/10我未試過甜品會食淨……呢款巴斯克芝士蛋糕完全唔合格,蛋糕本身太濕,放入口有種芝士蛋糕點過水嘅感覺,又冇咩芝士味。伴碟嘅cream味道唔太甜,但係發過龍稀到幾乎變水,唔會再試。💥提拉米蘇咖啡 $48好食指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷9/10回頭率:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷8/10估唔到成餐飯最正係杯咖啡。佢下層係expresso咖啡,上層係口口
🐷🎈觀塘

回頭率:🐷1/10

💥提拉米蘇咖啡 $48
好食指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷9/10
回頭率:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷8/10
估唔到成餐飯最正係杯咖啡。佢下層係expresso咖啡,上層係口口一層tiramisu cream,口感好滑,最鍾意係攪勻落咖啡到一齊飲,即刻中和左咖啡嘅苦味,食落就好似落左雪糕咁!

🎈 Coti the Bistro (企業廣場) (九龍灣)
九龍灣常悅道9號企業廣場1期1樓4號舖
2021-08-16 36 浏览
星期六過嚟慢活一下,門口見到佢既裝修幾靚而且好舒服,所以就試一試!估唔到雖然位置唔係地舖,但黎食飯既人都一直有好多!Lunch set都有幾多選擇而且價錢都合理! 首先就有湯同蒜蓉包,熱辣辣又唔會好咸,加埋一齊食好fresh! 朋友叫咗豪華週末早餐,真係好豐富而且用料新鮮,特別一提係佢既牛油果多士同埋煙三文魚都非常高質! 香腸亦都非常有肉汁同埋肉味濃郁。加上黑松露炒蛋同埋沙律菜,整體好好食!香煎雞漢堡伴椰菜絲沙律及薯條雞漢堡健康D又唔會太素,漢堡扒煎得夠香又唔會太乾,配合埋其他配料一齊食感覺好夾又唔會有平時牛肉漢堡既油膩! 薯條係粗身少少既,熱辣辣炸起基本上都好惹味!提拉米蘇窩夫, 烤棉花糖朱古力兩款甜品都好好食,特別係tiramisu,鍾意飲咖啡既一定唔可以錯過,咖啡味濃而不苦,綿滑口感食落好正! 棉花糖朱古力焗到脆身又重朱古力味,作為總結真係好滿足!玫瑰鮮奶咖啡&咖啡果皮茶配蜜糖飲品方面都好有特色,咖啡味道好香又夠細滑,加上少少蜜糖已經好夠甜! 特別既係果皮茶賣相好吸引,飲落層次分明有茶味又有咖啡香!

香煎雞漢堡伴椰菜絲沙律及薯條

提拉米蘇窩夫, 烤棉花糖朱古力

玫瑰鮮奶咖啡&咖啡果皮茶配蜜糖