最近發現呢間係南豐紗廠行5分鐘左右就會到達既cafe~lunch set都幾抵食大約$70-$80,仲包埋飲品,可以揀咖啡都唔洗加錢😄1⃣️原條鰻魚炒滑蛋飯($88) 鰻魚好大條好肥美😍面頭鋪上滑蛋、紫菜碎,再加上鰻魚汁拌飯食一流!另外伴碟仲有沙律菜。  2⃣️鹽燒牛脷粒辣蕃茄意粉($78) 意粉有啲碎,同埋都偏淋。蕃茄汁係比較稀身啲,味道唔算好重。牛脷粒有啲肥位同筋位,呢碟比起上一碟鰻魚飯就有啲遜色。  3⃣️Mocha(跟餐)  4⃣️Latte(跟餐) 好好既係要white coffee都唔洗加錢👍咖啡拉花幾靚,咖啡味好香~
1⃣️原條鰻魚炒滑蛋飯($88)
原條鰻魚炒滑蛋飯
2⃣️鹽燒牛脷粒辣蕃茄意粉($78)
鹽燒牛脷粒辣蕃茄意粉
3⃣️Mocha(跟餐)
Latte
  4⃣️Latte(跟餐)
原條鰻魚炒滑蛋飯
Latte
2023-09-09 406 浏览
特登揸車過去食個早餐去到被告知成間店得雞扒同牛角包其他咩都冇全間店只有兩樣野食 - 雞扒牛角包 同 全日早餐(煙三敦魚轉雞扒 同 牛角包)What the hell!!!!真心呆左 如果特登去 真係唔好去😂
特登揸車過去食個早餐
去到被告知成間店得雞扒同牛角包其他咩都冇

What the hell!!!!

真心呆左 如果特登去 真係唔好去😂

2023-06-26 645 浏览
嘩,我上個禮拜去咗一間好正嘅餐廳,真係好想同大家分享啊!😎😎首先要介紹嘅就係佢哋嘅香煎雞扒藜麥沙律啦,個雞扒煎得啱啱好,啲肉汁都留得住,同埋佢哋嘅藜麥沙律好健康,食得開心啲!😍😍然後啦,就係佢哋嘅原條鰻魚炒滑蛋飯,真係好特別嘅一款啊!😆😆鰻魚同埋滑蛋係一齊炒,味道好濃郁,令到飯嘅味道更加豐富,好好味哦!👍🏻👍🏻飲品方面,我就要推介佢哋嘅凍朱古力啦,好似係用啲高質素嘅朱古力做嘅,味道好濃郁,☺️☺️又唔會太甜,夏天飲一杯真係好解渴啊!😗😗最後,另外一款好好味嘅飲品就係佢哋嘅抹茶鮮奶啦!抹茶味道啱啱好,同鮮奶嘅味道混合得好啱啱好,令到味道好平衡,唔會太膩!🤪🤪總括黎講,呢間餐廳真係好推介,💪🏻食物好味道,令人好滿足!下次再去,我一定會再點返啲菜啦!😉😉

2023-06-26 381 浏览
呢間cafe係商廈嘅地下,給人一種舒適、溫馨的感覺。店面唔大,但有2個好親切嘅店員,好細心問你嘅點餐要求,店員認真泡製每一個菜式、每一杯咖啡。其中最令人印象深刻的是煙三文魚忌廉芝士貝果。貝果外皮酥脆,內裡柔軟,加上煙三文魚和忌廉芝士的搭配,味道十分豐富。每一口都能感受到鹹香和奶香的交織。港女打卡、扮chill必點!另一道推薦菜式是蒲燒鰻魚滑蛋飯。我太鍾意食鰻魚啦,所以餐牌有鰻魚我一定要嗌🤣。飯粒飽滿,滑蛋口感細膩,再加上香氣四溢的蒲燒鰻魚,讓人食指大動。香煎雞扒藜麥沙律是一道健康又美味的菜式。雞肉煎得恰到好處,口感嫩滑,搭配上藜麥和新鮮的蔬菜,讓人吃得健康又有飽足感。如果想試特色咖啡,那焦糖布甸咖啡絕對不能錯過。香濃的咖啡,加上奶泡面上面微焦嘅焦糖,配搭適宜,讓人感到愜意和放鬆。最後來一杯棉花糖泡泡咖啡作為結尾。這款咖啡不僅外觀精美,口感也十分特別。泡泡咖啡的口感柔滑、香甜,加上棉花糖的甜味,讓人回味無窮。如果你想要找一個舒適、放鬆的地方品嚐美食和喝咖啡,這家店絕對是一個不錯的選擇。

2023-06-22 294 浏览
🚘位置COTI位於荃灣商工廈區,固然是白領藍領的嘆啡領地。由於就近南豐紗廠旁,於荃景圍天橋巴士站下車走不過幾分鐘,對文青打卡也非常友好❤️💁🏻‍♀️服務👍🏻👍🏻店舖不大,只有幾張2人枱。不得不稱讚兩位能幹的店員,貓太太雖在lunch hour繁忙時段光顧,店員無論是茶水還是飯餐,一腳踢包辦迅速完成,做出來的食物水準也不錯。😍美食🍳鰻魚滑蛋飯柯打時米飯剛好賣完。店員馬上重新再煲一窩飯做給我們,米飯新鮮熱辣,配着燒汁鰻魚和滑蛋,格外好吃。🐥🥗藜麥雞扒沙律增肌減脂的好朋友🤣去皮雞扒外層煎香鎖住裏頭的肉汁。就算沒有澱粉,大份雞扒沙律也非常有飽足感。🥯煙三文魚忌廉芝士bagel不會出錯的美味配搭😝☕️焦糖布甸咖啡非常驚喜的精品咖啡!細緻奶泡上火灸出焦糖層,有吃出焦糖布甸的質感。🥤🍬棉花糖泡泡咖啡朱古力碎灑面,中間3粒棉花糖,朱古力味濃郁❤️

🚘位置

☕️焦糖布甸咖啡

🥤🍬棉花糖泡泡咖啡
朱古力碎灑面,中間3粒棉花糖,朱古力味濃郁❤️
2023-06-20 144 浏览
行完南豐紗廠係附近又搵下好野食,係附近行前多小小嘉達環保中心地下有間都幾多人讚咖啡店?當然要試試啦煙三文魚忌廉芝士貝果-煙三文魚軟熟,入面忌廉芝士好小有,加上沙律菜同小小黑醋,輕食剛剛好蒲燒鰻魚滑蛋飯:厚條鰻魚超大,滑蛋夠滑,鰻魚上面有海苔更香口,日本珍珠飯,簡直無得輸,好食焦糖布甸咖啡-香濃咖啡加焦糖脆皮,中間係奶泡,又香又唔太甜,推薦美式玫瑰咖啡-玫瑰味好香,整得好靚,凍飲清新怡人,打卡之選。產品大受歡迎了,很早就沽清,為有下次再試沙律先😍😍😍
產品大受歡迎了,很早就沽清,為有下次再試沙律先😍😍😍
2023-06-18 115 浏览
之前落大雨避雨無意中發現左呢間咖啡小店今日去完紗廠過黎食個lunch先😋估唔到性價比都唔錯香煎雞扒沙律雞扒煎到皮好脆 鎖得住肉汁又唔會太乾 而且黑椒又唔會太搶~幾好味👌🏿沙律菜係配黑醋汁 幾開胃!蒲燒滑蛋鰻魚飯 個樣真係好似巨大化鰻魚壽司😂😂大大條鰻魚無骨既~ 可以大啖大啖咁食 加上滑蛋紫菜同鰻魚汁。真係會追住食 停唔到口🤭🤭煙三文魚忌廉芝士貝果貝果有少少乾 所以影響左口感 變左硬脆🙈但煙三文魚、沙律菜同芝士忌廉 呢幾樣夾埋味道都好夾! 正常發揮~👌🏿套餐可加配咖啡~我叫左本店signature玫瑰鮮奶咖啡(熱)☺️有驚喜! 香濃嘅玫瑰花香,但又唔會搶咗鮮奶咖啡嘅味道。如果鍾意花香嘅朋友,我覺得可以試呢杯🥰凍美式咖啡 都好香濃 唔會加左太多水 沖淡哂啲咖啡埋單大約$260。我覺得性價比唔錯👌🏿👌🏿
之前落大雨避雨無意中發現左呢間咖啡小店
今日去完紗廠過黎食個lunch先😋估唔到性價比都唔錯

香煎雞扒沙律
雞扒煎到皮好脆 鎖得住肉汁
又唔會太乾 而且黑椒又唔會太搶~幾好味👌🏿
沙律菜係配黑醋汁 幾開胃!

蒲燒滑蛋鰻魚飯
個樣真係好似巨大化鰻魚壽司😂😂

煙三文魚忌廉芝士貝果
貝果有少少乾 所以影響左口感 變左硬脆🙈

套餐可加配咖啡~
我叫左本店signature玫瑰鮮奶咖啡(熱)☺️

凍美式咖啡 都好香濃 唔會加左太多水 沖淡哂啲咖啡
埋單大約$260。我覺得性價比唔錯👌🏿👌🏿
2023-06-10 151 浏览
今日嚟咗南豐紗廠再行入啲嘅一間Cafe食嘢,餐廳環境細細地,食物質素都唔錯。🍳蒲燒鰻魚滑蛋飯 - $88鰻魚肉質鮮嫩,搭配上蒲燒醬汁。加上滑蛋既軟嫩口感,讓整道菜既口感更加豐富。🍴全日早餐 - $86呢個都值得推薦的。係一份豐盛嘅早餐,入面有炒滑蛋,餐廳好好咁幫我轉咗煎太陽蛋。另外仲有麵包、沙律菜、哈密瓜、雞扒、茄汁豆,每種食材都幾新鮮,唔會太油,食完都冇負擔。🍹蜜桃茶 - 跟餐免費係清新嘅甜味同微微嘅酸味,喺咁熱嘅天氣,最啱飲番一杯水果茶。🍵抹茶 latte - 跟餐免費係濃郁嘅抹茶味同牛奶嘅香甜,同餐廳要求少甜,令成個抹茶味更加突出。

🍳蒲燒鰻魚滑蛋飯 - $88

🍴全日早餐 - $86

🍹蜜桃茶 - 跟餐免費

🍵抹茶 latte - 跟餐免費

2023-06-09 106 浏览
Coti (沙咀道) (荃灣)荃灣沙咀道6號嘉達環球中心地舖喺南豐紗廠再行前少少隔離嗰條街,成條街最靚嘅大廈就係嘉達環球中心,地下有間Cafe,主要都係做附近返工同外賣,平日嘅晏晝唔算多人,當日去到好多外賣單,好多嘢都已經賣晒,職員好親切,見佢同啲顧客打招呼,又會記得人哋尋日嗌過啲咩,厲害。Set lunch 價錢為$100以內,意粉飯三文治都有,另外嘢飲唔使加錢。原條鰻魚炒滑蛋飯 $88蛋可以選擇炒蛋或者煎蛋,即叫即整,鰻魚好大條,滑蛋唔會好油,仲有好多沙律菜盤碟,營養又健康。咖啡選擇咗Dirty,不錯,性價比算高。其實地點都幾格sip,不過行開南豐紗廠,又諗唔到食咩,行多幾步就會搵到呢間嘢食,價錢實惠,都不錯㗎。
Coti (沙咀道) (荃灣)
荃灣沙咀道6號嘉達環球中心地舖

原條鰻魚炒滑蛋飯 $88
咖啡選擇咗Dirty,不錯,性價比算高。

2023-04-29 296 浏览
誤打誤撞之下進入了這間coffee shop ,門面無乜特別,我點了一客All day Breakfast 包一杯Flat White 已經不錯,$82整體來說性價比高,推介
All  Day  Breakfast
All  Day  Breakfast
2023-01-17 718 浏览
位於荃灣呢間隱世咖啡店,如果唔經過都比較難搵到,主要係因為它位於一座商業大廈裡面,以商廈顧客為主😉餐廳裝潢以約簡為主,檯唔算多,不過都可以同時坐到大約10位顧客😁餐廳的咖啡選擇也比較多,掙扎了一段時間之後還是點了一杯Signature咖啡($40),另外加一件小食的話Total $44😏焦糖咖啡拉花好靚,可見店員花了不少心思,可以慢慢享受下午茶簡直就是人生的一大樂事💕鬆餅配上牛油和藍莓醬,簡直就是完美的配搭🤞好味指數:7/10性價比指數:7/10餐廳名稱:Coti餐廳地址:荃灣沙咀道6號嘉達環球中心地舖電話:25540618

鬆餅配上牛油和藍莓醬,簡直就是完美的配搭🤞

好味指數:7/10

性價比指數:7/10

餐廳名稱:Coti

餐廳地址:荃灣沙咀道6號嘉達環球中心地舖

電話:25540618
2023-01-17
🍝●「 番茄醬蝦肉意粉」($74)●比較想食意粉,意粉做到al dante嘅效果! 外軟內彈牙!煮得恰好,柔韌有咬口,而且,個蕃茄醬汁底勁濃郁,蝦肉就大隻爽口,蝦嘅份量都算多!食落每幾啖就有一隻蝦~性價比唔錯😋每一條意粉都掛滿醬汁,非常saucy,食完一大碟,非常滿足。●「蒲燒鰻魚飯」($88)● 這個鰻魚滑蛋飯真的超吸引,性價比超高!鰻魚肉是結實彈牙的;帶著濃烈魚香,肉質彈牙可口。滑蛋亦炒得很好,在熟與不熟之間,質感很滑。估唔到份量咁澎湃,賣相仲好靚,佢話味道唔錯,絕對物有所值。

🍝●「 番茄醬蝦肉意粉」($74)●

●「蒲燒鰻魚飯」($88)●
這個鰻魚滑蛋飯真的超吸引,性價比超高!
鰻魚肉是結實彈牙的;帶著濃烈魚香,肉質彈牙可口。
滑蛋亦炒得很好,在熟與不熟之間,質感很滑。
估唔到份量咁澎湃,賣相仲好靚,佢話味道唔錯,絕對物有所值。
Weekend同朋友去南豐紗廠 (好開心有好多🐶🐶) 平時去南豐紗廠多數都係食佢入邊嗰啲餐廳 今次試試新嘢 原來附近有個商廈 去行街玩狗之前去咗附近嘅Coti食個靚brunch 🙂蒲燒鰻魚滑蛋飯睇相已經覺得好吸引 估唔到實物與照片很相符!一大條肥美蒲燒鰻魚橫跨成隻碟 加上厚身滑蛋 大量紫菜 沙律菜 撈埋燒汁送飯 口感非常豐富 $88 抵到爛🤫All day breakfast 都好豐富 有齊炒蛋 麵包 沙律 茄汁豆 煙三文魚 哈密瓜 同埋重點推介嘅雞扒🍴 焗雞扒醃得好好味 即叫即煎 脆脆的雞皮 嫩嫩的雞肉😋 仲有唔係成日係all day breakfast見到嘅哈密瓜🍈 推薦用爽甜嘅哈密瓜配搭鹹香三文魚 一甜一鹹好夾😛除咗大路cafe飲品 Coti都有幾款特色飲品☕️ 焦糖布甸咖啡面層好似crème brûlée 咁燒到焦香 賣相好靚🤩 香甜嘅焦糖配上咖啡啱啱好 唔會太甜😙而有氣檸檬咖啡basically就係sparkling water + 🍋 + ☕️ 似espresso tonic嘅變奏版😂 啱晒炎炎夏日消暑💦

2022-08-01 271 浏览
Ooo 荃灣隱世商廈Cafe ooOCafe 小店位於商業大廈大堂,座位唔多,但係星期六中午去都有好多熟客去買外賣😋,好味嘅野食果然唔同啲就算位置唔係咁方便都好多人黎搵呢間店。OooooO全日早餐 $74上枱已經好吸引😍好豐富😋尤其喜歡佢既哈蜜瓜❣️超級爽甜,有諗過係咪日本蜜瓜因為真係超甜😍水準同日本既蜜瓜有得比。雞扒煎得剛好且嫩滑😋再配滑蛋、三文魚、多士、沙律菜及茄汁豆,好豐富!OooooO田園藜麥雜菜沙律配香煎雞扒 $74藜麥雜菜沙律🥗配黑醋汁幾惹味,煎鷄扒跟All Day Breakfast 既一樣嫩滑😋正!OooooO凍玫瑰花茶 +$18Signature Coffee (Rose) +$24整粒玫瑰花🌹加入茶中,超香玫瑰味,好fresh ! 咖啡☕️拉花再加玫瑰係面,玫瑰味不會太出沒影嚮咖啡味!小店店員服務態度非常友善👍🏻感覺非常舒服😌
Ooo 荃灣隱世商廈Cafe ooO

全日早餐 $74

田園藜麥雜菜沙律配香煎雞扒 $74

凍玫瑰花茶 +$18
Signature Coffee (Rose) +$24
整粒玫瑰花🌹加入茶中,超香玫瑰味,好fresh !
咖啡☕️拉花再加玫瑰係面,玫瑰味不會太出沒影嚮咖啡味!

小店店員服務態度非常友善👍🏻感覺非常舒服😌
📍「Coti 」- 荃灣今次食食食之旅黎到荃灣😌行經荃灣俾我哋搵到呢間主食好吸引嘅cafe,所以一於試試佢😎📷 餐廳位於嘉達環球中心,比較近南豐紗廠個邊😗雖然座位唔算多,但冷氣十足,夏天熱辣辣真係好需要冷氣🥹🤩Staff超好人同埋好細心,服務態度💯💯💯🍴蒲燒鰻魚滑蛋飯💰HK$112✨推薦指數:8/10首先讚下個賣相‼️原條肥美鰻魚鋪係白飯上面,面頭有大大個炒滑蛋,外加紫菜同燒汁淋係面,旁邊仲有黑醋汁沙律,非常豐富 📸✨✨✨食落鰻魚都幾肥美大條,鰻魚汁好入味,同鰻魚好夾😋炒蛋嘅份量都非常多,而且熟嘅程度岩岩好帶少少流心,加埋燒汁同紫菜絲,送飯一流🤤🍴All Day Breakfast💰HK$98✨推薦指數:8/10呢份ADB份量都幾多,有2️⃣塊煎雞扒、煙三文魚花、大大份炒蛋、茄汁豆、沙律菜、哈密瓜同酸種麵包,好豐富🤩煎雞扒煎得岩岩好,食落甜甜哋,肉質嫩滑juicy唔會太乾🤤沙律菜幾新鮮,用咗黑醋汁調味,酸酸哋幾fresh幾開胃☺️炒蛋真係超大份,不過本身調味唔多,建議連埋煙三文魚放係酸種麵包上面食,由咸香嘅煙三文魚帶出咸味岩岩好,好滿足😝哈密瓜都好新鮮好甜,夏天消暑一流💧🍴Tiramisu ☕️
📍「Coti 」- 荃灣

今次食食食之旅黎到荃灣😌

🍴蒲燒鰻魚滑蛋飯
💰HK$112
✨推薦指數:8/10
食落鰻魚都幾肥美大條,鰻魚汁好入味,同鰻魚好夾😋

🍴All Day Breakfast
💰HK$98
✨推薦指數:8/10
煎雞扒煎得岩岩好,食落甜甜哋,肉質嫩滑juicy唔會太乾🤤
沙律菜幾新鮮,用咗黑醋汁調味,酸酸哋幾fresh幾開胃☺️
哈密瓜都好新鮮好甜,夏天消暑一流💧

🍴Tiramisu ☕️ (凍)
💰+HK$24
✨推薦指數:7.5/10
首先呢杯賣相好靚🤩
滿滿嘅可可粉鋪咗係面,下面係濃濃嘅Mascarpone cheese,最底就係expresso 😇食落面頭個層係好creamy,偏甜但又唔會太漏,不過staff都有溫馨提示最底係espresso,所以撈埋一齊飲會好啲😙撈勻咗之後會無咁甜,帶有咖啡嘅酸味,唔錯😌

🍴抹茶鮮奶🍵🥛(凍)
💰+HK$24
✨推薦指數:7/10
呢杯飲落去奶味比較出,帶有淡淡嘅抹茶香味,唔會太甜🤗
用餐时段
  • 蒲燒鰻魚滑蛋飯