2017-03-09
今日同男朋友放工黎左長沙灣,搵到呢間食西餐既餐廳,係行遠少少,但食物質素確有驚喜☺️首先行到入黎已經覺得裝修同燈光都好靚,尤其係兩邊牆身既led display,店員介紹係老闆搭瑞士火車影既窗景!成件事即刻好浪漫😂睇睇menu,選擇都幾多,價錢合理,有分group tour, from the sea同from the land,每一樣其實都好吸引好想叫曬黎試下🙈飲品我地叫左一杯菠蘿汁同凍朱古力,然後等左一陣,首先上枱既係微辣白酒蜆意大利麵,呢到用嘅係比較扁身嘅意大利麵,白酒味好香再加少少嘅辣椒,立即令意粉更加開胃,你食少少就覺得好膩👍🏻脆皮豚肉配胡椒番茄汁呢道菜十分高質,豚肉嘅厚度大概有一cm,外皮好酥脆,肉嘅肥瘦分布好平均,加上胡椒番茄汁十分之開胃,醬汁仲有菇菌,配飯食真係一流。😍牛肩胛配蘆筍黑松露波特菇賣相好吸引,面頭嘅係用青醬造嘅牛油,一切開牛肩胛,色澤粉紅,蘆筍同埋青醬一齊嘅配搭十分之好,另外黑松露波特菇上有蒜片,黑松露味道唔會太重,咬落去好juicy👍🏻👍🏻