2023-05-22 70 浏览
朋友約我到銅鑼灣午餐,到了地鐵站附近的駱克駅,樓上的西班牙菜Casamigos,餐廳環境舒適有格調,食物質素也不錯!午餐set有5個選擇,包餐湯及飲品,更可top up 加 tapas,我們點了招牌菜之一薑味橙香橡果黑毛豬鞍架及西班牙海鮮飯。餐湯南瓜甘筍湯香濃美味,配上多士口感更豐富。西班牙海鮮飯賣相討好,有藍青口、虎蝦、蜆,海鮮夠鮮味,飯的軟硬度剛好,飯粒吸滿湯汁精華,相當美味。薑味橙香橡果黑毛豬鞍架大件,炸甜薯條,沙律菜,豬鞍嫰滑,配上淡淡薑橙香,更提味。餐廳除了室內,還有outdoor seats,感覺非常chill,希望下次再同朋友來happy hour。

餐湯南瓜甘筍湯香濃美味,配上多士口感更豐富。

• 西班牙海鮮飯
  • 薑味橙香橡果黑毛豬鞍架
2023-05-20 55 浏览
自己都幾中意食西班牙菜~因為有好多款唔多既tapas ,份量適中,可以同朋友一齊試多幾款!!!呢間樓上小店既氣氛好好,仲有outdoor感覺更chill~✨八爪魚古斯米沙律配雪莉醋汁✨八爪魚粒彈牙唔韌,醋汁醒胃!!✨香煎鵝肝多士✨鵝肝煎得外脆內嫩,加上酸甜既無花果一齊食剛剛好👍👍✨西班牙薯仔蛋餅✨口感豐富有蛋香,配上面層既蛋黃醬同食更滋味~✨西班牙烤乳豬✨要左1/4已經好夠二至三人分享~乳豬烤到脆皮,肉質細嫩好出色😚😚✨西班牙海鮮飯✨海鮮份量好足,有三隻爽彈大蝦、青口同蜆肉鮮甜!!當中既鮮味融入飯粒之中,份外鮮味🌟✨Cake of the Day✨最驚喜係甜品都非常出色!!!是日既巴斯克芝士蛋糕外焦內滑~芝味濃厚,仲伴上一大球香滑既雪糕添💕呢度既飲品都唔錯,不同類型既飲品都搵到~我哋所揀既mocktail都好fresh ,幾好幾好🍹🍹
自己都幾中意食西班牙菜~

✨八爪魚古斯米沙律配雪莉醋汁✨

八爪魚粒彈牙唔韌,醋汁醒胃!!
✨香煎鵝肝多士✨

鵝肝煎得外脆內嫩,加上酸甜既無花果一齊食剛剛好👍👍
✨西班牙薯仔蛋餅✨

口感豐富有蛋香,配上面層既蛋黃醬同食更滋味~
✨西班牙烤乳豬✨

要左1/4已經好夠二至三人分享~

乳豬烤到脆皮,肉質細嫩好出色😚😚
✨西班牙海鮮飯✨

✨Cake of the Day✨

最驚喜係甜品都非常出色!!!
是日既巴斯克芝士蛋糕外焦內滑~
芝味濃厚,仲伴上一大球香滑既雪糕添💕

呢度既飲品都唔錯,不同類型既飲品都搵到~

我哋所揀既mocktail都好fresh ,幾好幾好🍹🍹
2023-05-20 124 浏览
有時都鍾意搵一啲特別嘅餐廳,食個悠閒嘅lunch,享受一個人的浪漫💕今次搵到呢間西班牙餐廳,除左室內裝修有格調,仲有室外氣氛夠chill舒服。 薑味橙香橡果黑毛豬鞍架🐖好怕食到又乾又鞋嘅豬肉,但呢個黑毛豬鞍肉質非常嫩滑,肥瘦啱啱好,本身嘅油脂令豬鞍肉十分甘香。薑汁同橙香酸酸甜甜,味道層次豐富。薯條係甜甜哋嘅蕃薯條,好脆口。特別欣賞沙律菜,因為塊塊菜都有黑醋,又唔會太多或太少,非常好👍🏻 酥炸魷魚配他他醬🦑邪惡之選!外層炸粉夠薄身,裡面魷魚鮮嫩彈牙。一咬落去非常香脆!點埋他他醬可以降低炸物嘅油膩感,極速KO😂 Latte飲埋杯咖啡就perfect池啦!甜度剛剛好,而且面頭鋪咗玫瑰花瓣,突出到花嘅清香,亦有咖啡嘅回甘。

薑味橙香橡果黑毛豬鞍架🐖

酥炸魷魚配他他醬🦑

酥炸魷魚配他他醬
2023-05-18
午餐
酥炸魷魚配他他醬
2023-05-18 947 浏览
Casamigos是西班牙文「House of Friends」的意思,餐廳氛圍溫馨蠻有情調的,亦設有室外位置,適合和朋友來小酌聚餐,感受異國風情⧉🔸Salmon Carpaccio刁草油漬三文魚薄片,採用刺身級三文魚加海鹽、刁草及其他香料醃漬,口感creamy,非常開胃🔹Tortilla De Patatas又厚又鬆軟的西班牙薯仔蛋餅,上面加了沙律醬,而蛋餅內亦有洋蔥增添甜味,令口感和味道層次更豐富🔸Smoky Paprika Pork Shank煙燻紅椒豬仔髀🍗 貼心的包上了錫紙可以直接用手大快朵頤,加了Paprika很惹味🔹Orange Ginger Glaze Dack Leg Confit油封鴨髀伴橙香醬,酸甜醬汁可減輕膩感,油封鴨髀外皮酥酥的帶點焦香。伴菜配了清新的無花果沙律也是誠意滿滿👏🏼🔸Red Velvet Churros w/ Strawberry Chocolate紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬,Churros是西班牙的經典甜品!不過紅絲絨口味倒是第一次試,新鮮炸好熱騰騰趕快品嚐真的很美味😽 🔹Drinks吃西班牙菜必點Red Sangria🍷 滿滿的水果,充滿怡人
Tiramisu

刁草油漬三文魚薄片

🔸Salmon Carpaccio

🔹Tortilla De Patatas
煙燻紅椒豬仔髀

🔸Smoky Paprika Pork Shank

🔹Drinks
吃西班牙菜必點Red Sangria🍷 滿滿的水果,充滿怡人果香。而另一杯點了這裡的 signature cocktails Tiramisu
/Brandy, Mascarpone, Cream, Egg Yolk/
很像甜品的一杯調酒🍸 甜甜的易入口,不錯
Tiramisu
刁草油漬三文魚薄片
煙燻紅椒豬仔髀
紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬
今日早收工,搵咗間有happy hour+dinner嘅餐廳試試😆/🌟松露燒春雞-半隻($158)🐣加上松露嘅燒春雞 特別得嚟幾香雞烤得啱啱好 外層烤到金黃色✅入面雞肉唔老幾滑 仲保留到雞汁💦獨家醬汁好好味好食😋.🌟砵酒燉殼飼牛面頰($298)牛肉超軟 唔洗用力都切到🍴醬汁好入味好食 好有驚喜🎉推薦🙌🏻.🌟八爪魚古斯米沙律($108)有嚼勁的八爪魚加上古斯米特別的配搭.🌟伊比利亞火腿忌廉球($28/粒)外脆內軟重忌廉味食到粒粒火腿 不錯🙌🏻☺️.🌟 紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬($88)西班牙版油炸鬼🤣外層香脆 有糖和肉桂粉唔會好甜配上士多啤梨朱古力醬甜度啱啱好🍫正❣️.🌟White/Red Sangria🥂經典西班牙酒白紅酒加幾種不同的酒配上時令水果🍉清新得嚟又易入口😽可以同餐廳講自己喜好 甜/濃/酸啲都做到🏅/好舒服的環境😻🔅有室外的地方可以坐 唞唞氣🌀Happy hour 晚餐及夜晚狂歡嘅好選擇⚡️🍻
🌟松露燒春雞-半隻($158)🐣
加上松露嘅燒春雞 特別得嚟幾香
雞烤得啱啱好 外層烤到金黃色✅
入面雞肉唔老幾滑 仲保留到雞汁💦
獨家醬汁好好味
好食😋
🌟砵酒燉殼飼牛面頰($298)
牛肉超軟 唔洗用力都切到🍴
醬汁好入味
好食 好有驚喜🎉
推薦🙌🏻
🌟八爪魚古斯米沙律($108)
有嚼勁的八爪魚加上古斯米
特別的配搭
🌟伊比利亞火腿忌廉球($28/粒)
外脆內軟
重忌廉味
食到粒粒火腿 不錯🙌🏻☺️
🌟 紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬($88)
西班牙版油炸鬼🤣

• 紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬
  • 砵酒燉殼飼牛面頰
  • 松露燒春雞
2023-05-17 43 浏览
好喜歡這間位於銅鑼灣的西班牙餐廳😍💕之前有朋友問如果銅鑼灣區有冇西餐廳介紹,我都會介紹呢間😊因為環境,食物,服務都幾好,價錢亦合理。🥗松露薄牛西冷沙律西冷牛排上面有黑松露醬,香氣撲鼻,配新鮮沙律菜。 🍳蠔仔蛋餅配芫茜蛋黃醬幾得意,味道有少少似泰國菜嘅蠔餅,好鍾意🌿芫茜蛋黃醬,好清香。🦐橄欖油大蒜虎蝦虎蝦大隻又夠鮮甜,蝦頭有膏,蒜片同橄欖油非常香,配多士食。🦆油封鴨髀伴🍊橙香醬鴨髀酥脆,橙香醬香甜清新😋🍨甜品:紅絲絨油條配朱古力醬🍫必食甜品,呢度嘅Churros 吾油膩,香脆美味。自選雪糕球好多味道選擇,我地點了espresso ,咖啡味香濃,我地連個威化杯都食埋。😋✔️可以再encore的餐廳💕👍

🥗松露薄牛西冷沙律

西冷牛排上面有黑松露醬,香氣撲鼻,配新鮮沙律菜。

🍳蠔仔蛋餅配芫茜蛋黃醬

🦐橄欖油大蒜虎蝦

虎蝦大隻又夠鮮甜,蝦頭有膏,蒜片同橄欖油非常香,配多士食。

🦆油封鴨髀伴🍊橙香醬

鴨髀酥脆,橙香醬香甜清新😋

🍨甜品

紅絲絨油條配朱古力醬🍫

必食甜品,呢度嘅Churros 吾油膩,香脆美味。

自選雪糕球

✔️可以再encore的餐廳💕👍

2023-05-16
2023-05-16 47 浏览
朋友介紹去呢間叫casamigos 既西餐廳,估唔到咁有驚喜!入到去間餐廳裝修得好有格調,有個好大既 bar 枱,相當華麗,播d 音樂好柔和。侍應態度好好,耐心解釋餐牌,又會主動問我哋使唔使加水。因為今日食左早餐,所以諗住點個light啲既三文魚古斯米沙律。黎到之後發現真係好特別,佢個米係類似椰菜花飯既口感,再加埋d 蟹籽,無論味道定係口感我諗平時都會好少食。再加埋d 煙三文魚好新鮮,特別得黎又幾好味!朋友就叫左個薑味橙香橡果黑毛豬鞍架,味道好有橙香,唔知係咪黑毛既關係, 個豬鞍既豬肉味幾濃,而且唔會好乾,勁juicy!兩個餐都100 蚊多啲,又有前菜又有果汁,最緊要係環境好舒服,抵食!

侍應態度好好,耐心解釋餐牌,又會主動問我哋使唔使加水。

2023-05-05 46 浏览
Sorry 今次竟然唔記得影相打卡,今日嗌咗三個餸,分別係慢煮八爪魚,薑汁香橙煮豬胺、煎蠔蛋餅。冇一個中伏!最出色係薑汁燒豬,保留肉汁同時薑味同橙味夾得好好!十分之平衡! 睇得出佢連配菜都用心烹調薯仔非常香口!這間餐廳絕對是會再來第二次
Sorry

睇得出佢連配菜都用心烹調薯仔非常香口!

這間餐廳絕對是會再來第二次

1K
個人都幾鍾意去下唔同地方食西班牙菜,總會有新驚喜!前排去左呢間有戶內戶外位置,格調好chill嘅餐廳食~店員服務好好之餘,食物都幾有水準!【八爪魚🐙美食】🐙Scallop & Octopus Ceviche $118- 片片八爪魚上加了鮮甜帶子薄片,非常吸引。記得要將八爪魚點上旁邊嘅椰汁去提升八爪魚鮮味🐙 Squid ink Fideua $250- 個人幾鍾意食嘅菜式,邊個話約會唔可以食墨魚汁😆😆上面粒粒八爪魚賣相好吸引,配上濃濃墨汁香味,麵texture幾特別而且夠入味,啖啖滋味😋【滿滿西班牙特色】🌟 西班牙青椒仔 Padron Peppers $78- 份量十足,整到外皮脆,夠惹味。🌟黑毛豬肉丸配茴香番茄醬 Iberico Meatball $98- 入面滿滿豬肉香,口感好rich,配埋蕃茄醬好match🌟 Croquetas $58/2- 外層好脆口,入面好creamy好香忌廉味,正🐷薑味橙香橡果黑毛豬鞍架 Spanish Acorn Fed Iberico Pork Rack$238- 超厚切黑毛豬,熟度剛剛好令肉質好軟嫩香口,幾有油脂香。將肉點上旁邊甜甜地嘅醬料,味道更昇

【八爪魚🐙美食】
Scallop & Octopus Ceviche

Squid ink Fideua

🐙 Squid ink Fideua $250

【滿滿西班牙特色】
西班牙青椒仔

🌟 西班牙青椒仔 Padron Peppers $78
- 份量十足,整到外皮脆,夠惹味。
黑毛豬肉丸配茴香番茄醬

- 入面滿滿豬肉香,口感好rich,配埋蕃茄醬好match
Croquetas

🌟 Croquetas $58/2
- 外層好脆口,入面好creamy好香忌廉味,正
薑味橙香橡果黑毛豬鞍架

- 超厚切黑毛豬,熟度剛剛好令肉質好軟嫩香口,幾有油脂香。將肉點上旁邊甜甜地嘅醬料,味道更昇華。
- 配菜方面,幾鍾意連薯皮嘅薯仔,真係超香口。
tiramisu

【❤️必點!tiramisu】
講緊嘅唔係甜品嘅tiramisu,而係飲得嘅tiramisu($168),係有eggyolk+brandy+coca,甜度適中之餘每樣味道都好balance,又夠tiramisu香味,一飲難忘❤️

值得一讚嘅係呢到服務好好,值得再來chill☺️☺️

Scallop & Octopus Ceviche
Squid ink Fideua
西班牙青椒仔
黑毛豬肉丸配茴香番茄醬
Croquetas
tiramisu
2023-03-08 138 浏览
Casamigos in Spanish means house of friends 🏠👩🏻‍🤝‍👩🏼餐廳分室內同室外環境好啱飲住嚟chill 有好多特色雞尾酒任君選擇🍹嘢食方面想特別介紹返西班牙蛋餅由蛋黃醬紅椒粉薯仔洋蔥半熟蛋而成嘅蛋餅份量少少地又好食可以做餐前小食😋另一樣係黑毛豬鞍配炸過嘅羽衣甘藍這是一舊juicy又唔鞋嘅好食豬鞍🐖加埋我食唔停口嘅羽衣甘藍👍🏻比較失色嘅係蒜蓉白硯因為有沙之餘入口係好多油蒜蓉就好似就加上去咁西班牙海鮮飯亦有少少失望個飯有啲太乾身同有啲硬冇乜蕃茄味同海鮮嘅鮮味最後特別推介返個red velvet churros鍾意甜食嘅大家記得嗌嚟試吓為成餐西班牙菜畫個完美句號🙌🏻
Casamigos in Spanish

最後特別推介返個red velvet churros
鍾意甜食嘅大家記得嗌嚟試吓
為成餐西班牙菜畫個完美句號🙌🏻
2023-02-28 1125 浏览
難得老公今晚得閒陪我食飯,問我想食咩,我就突然想食西班牙野。老公就帶我嚟銅鑼灣呢間西班牙酒吧餐廳Casamigos,裝修摩登幾岩打卡、Happy Hour ,仲有outdoor seating添。🍹Marry Berries 💲98Fresh Berries Combo Smoothie🧋Satun’s Ring 💲108Ovaltine, Coconut Milk, Ginger Bread, Salt Rim🐙Scallop & Octopus Ceviche 💲118椰香帶子八爪魚刺身薄片爽口軟嫩,上面仲放咗蕃茄肉,入口更fresh~ 🦆Foie Gras Toast 💲136鵝肝厚身,外層煎香過,入口香滑富油脂,夾多士吸油減膩又多重香脆口感~🥔Tortilla de Patatas 💲88新鮮夠熱,陣陣蛋香。西班牙薯仔蛋餅厚身,薯仔肉夠稔,加埋沙律醬好正~🍗Orange Ginger Glaze Duck Leg Confit 💲220油封鴨髀好大隻,香煎過令鴨皮香口帶微脆感;鴨肉嫩滑有肉汁,有驚喜,拌埋橙香醬好提味~🐔Truffle Roast Chicken(half) 💲

🍹Marry Berries 💲98
Fresh Berries Combo Smoothie

🧋Satun’s Ring 💲108

🦆Foie Gras Toast 💲136

🥔Tortilla de Patatas 💲88

🐔Truffle Roast Chicken(half) 💲158
燒春雞外皮有松露特別香口,雞肉肉嫩多肉汁,拌碟嘅菜炸得香脆唔油膩,幾好食~

🧈Red Velvet Churros 💲88
紅絲絨油條好香甜脆口,再蘸埋士多啤梨朱古力醬又出奇地唔會太甜,滿足~
2023-02-07
2023-02-20 152 浏览
之前喺歐洲讀書心心念念西班牙嘢食喺香港食過幾間都不盡人意無意中發現呢間喺銅鑼灣嘅舖頭裝修好舒適bar & restaurant style Tapas好味好正宗 非常推薦蒜蓉大蝦影得唔靚 但係真係好好味
之前喺歐洲讀書心心念念西班牙嘢食
喺香港食過幾間都不盡人意
無意中發現呢間喺銅鑼灣嘅舖頭
裝修好舒適bar & restaurant style
Tapas好味好正宗 非常推薦蒜蓉大蝦
影得唔靚 但係真係好好味

2023-02-17 115 浏览
˜”*°•.˜”*°• Casamigos。•°*”˜.•°*”˜最近喺銅鑼灣發現到一間西班牙餐廳餐廳環境非常有氣氛, 裝修都好靚餐廳有分室外同室內二邊😊 另外 佢地都有酒買架😂✿ 蕃茄鯷魚脆包呢個係餐前嘅小食, 佢哋個包好香脆,而且上邊配有蕃茄鯷魚, 開胃小食✿ 蒜蓉白酒汁煮蜆白汁煮蜆除咗有我最鍾意食嘅蜆之外,仲加埋好重嘅蒜蓉, 真係每一粒蜆都食得我好滋味✿ 三文魚魔鬼蛋酥盒佢哋嘅酥盒造得好鬆脆♥️配埋三文魚在加碎蛋沙律一齊食就係經典之作😂非常Match each👍🏻✿ 西班牙蛋餅超香濃嘅蛋味蛋餅入邊係有薯仔洋蔥同蛋整成所以口感層次好豐富柔軟✿ 豬肉可樂餅西班牙忌廉火腿球入邊係充滿勁creamy 既忌廉, 佢哋炸到外脆內Creamy, 不錯不錯✿ 薑味橙香橡果黑毛豬鞍架呢個黑毛豬鞍架勁厚身, 好似手掌咁大, 重點係食落去個口感好鬆軟同帶有微微既彈牙油脂同肉都分部得好平均, 肉質好嫩另外佢嘅配菜仲有我好鍾意食嘅羽衣甘藍佢哋嘅做法將羽衣甘藍炸到好似紫菜咁😂又真係幾好食同特別, 呢個做法好新穎✿ 紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬紅絲絨油條係西班牙好出名嘅一個甜品其實我都係第一💕感覺幾得意幾特別油

最近喺銅鑼灣發現到一間西班牙餐廳
餐廳環境非常有氣氛, 裝修都好靚
餐廳有分室外同室內二邊😊

蛋餅入邊係有薯仔洋蔥同蛋整成
所以口感層次好豐富柔軟

✿ 豬肉可樂餅

✿ 薑味橙香橡果黑毛豬鞍架
油脂同肉都分部得好平均, 肉質好嫩
另外佢嘅配菜仲有我好鍾意食嘅羽衣甘藍

✿ 紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬
紅絲絨油條係西班牙好出名嘅一個甜品
其實我都係第一💕感覺幾得意幾特別
油條上面鋪滿左砂糖同我鍾意食嘅肉桂粉
雖然話佢係油條, 但係一啲都唔油膩
再配埋佢哋特製嘅士多啤梨朱古力醬
仲更加突出到油條嘅肉桂粉味

✿ Red Sangria
飲紅酒嘅話,我一直都覺得Sangria嘅紅酒係最好飲,因為佢係好易入口,有好香濃嘅葡萄味, 而且唔會太澀口♥️女仔真係好啱飲㗎

✿ Marry Berries
唔飲酒嘅朋友,我非常推薦啲杯Marry Berries, 佢係有三款新鮮吾同既莓調配而成嘅
, 佢飲落去嘅口感既係沙冰又係果汁嘅質感, 非常特別💕雖然佢都係屬於偏甜,但佢嘅甜係真係好香嘅莓味✨
2023-02-14 113 浏览
一一直都好想試西班牙菜🧐但就唔知邊邊度先至食到好食嘅~上次去咗銅鑼灣食一間,感覺唔錯,款式多食物又高質🙆🏻‍♀️Octopus Cous Cous Salad $108八爪魚沙律🥗八爪魚清爽彈牙,沙律嘅部份用咗我最鍾意嘅藜麥、鷹嘴豆等等~口感非常豐富好好食😝Anchovies & Blood Orange Salad $88作為前菜唔錯🤭Tomato Anchovies Crystal Loaf $65外型好似一個多士咁,佢係用咗蕃茄同埋鯷魚,呢個真係超好食😋蕃茄嗰種酸酸甜甜,加上鯷魚口感實淨鮮甜,有啲似沙甸魚嘅感覺😆Tortilla De Ostra (Ovster) $130蠔仔蛋餅🥞店員非常推介,身邊仲加咗芫荽,配合香港人嘅口味🙆🏻‍♀️口感比較鬆軟入面嘅餡料都豐富!Baby Crab Cakes $128蟹餅炸得好香脆,有少少辣嘅味道~Truffle Roast Chicken (Half)燒春雞整得外皮香脆,入面都算滑,就咁食就比較單調,但加咗佢嘅醬汁真係即刻將個味道提升左😝💗Lychee CoolerSingle Juice Pineapple JuiceRed Velvet

Octopus Cous Cous Salad $108

作為前菜唔錯🤭

Baby Crab Cakes $128
蟹餅炸得好香脆,有少少辣嘅味道~

Truffle Roast Chicken (Half)

Lychee Cooler
Single Juice Pineapple Juice

Red Velvet Churros
食到好食嘅Churros唔係件容易嘅事🥹呢間餐廳真係做得好好食,男朋友咁腌尖都話好味😂面頭有好多玉桂粉非常香,上邊仲有玫瑰花瓣做點綴都幾靚~
入面就係紅絲絨嘅味道,再配合草莓嘅醬汁酸酸甜甜,超級正💗下次嚟要再encore呢一個
直都好想試試
2023-02-13 926 浏览
朋友生日話想食西班牙菜,係Open rice 搵到銅鑼灣駱克駅3樓Casamigos .松露薄燒牛西冷沙律約七成熟既薄切西冷肉質軟稔稔,加咗啲松露好香口,配埋啲沙律菜好醒胃。西班牙薯仔蛋餅呢個西班牙小食好特色。店員話將隻流心蛋撈埋嚟食會好食啲果然無講錯,啲蛋汁包埋啲薯仔一齊食好鬆軟好好味😋慢煮加利西亞式八爪魚腳嘩勁大條八爪魚腳餐廳係用慢煮既方式去做呢個菜式估唔到出嚟既效果咁好味,八爪魚🐙稔得嚟又保留番果種彈牙既口感再點埋個酸酸哋既醬汁好好味😋薑味橙香橡果黑毛豬鞍架呢個黑毛豬鞍肉質好鮮嫩食落淡淡肉厚切食起上嚟特別有口感😋橄欖油大蒜虎蝦虎蝦大隻好爽口,啲麵包點果啲橄欖油大蒜正呀。紅絲絨油條配士多啤梨朱古力醬食西班牙菜呢個甜品西班牙油炸鬼必食新鮮炸起熱辣辣外脆內軟外層有啲碎糖點啲士多啤梨朱古力醬好好味😋飲埋呢杯Marry Berries真係大滿足😍
朋友生日話想食西班牙菜,係Open rice 搵到
銅鑼灣駱克駅3樓Casamigos .

松露薄燒牛西冷沙律

西班牙薯仔蛋餅
呢個西班牙小食好特色。

店員話將隻流心蛋撈埋嚟食會好食啲
果然無講錯,啲蛋汁包埋啲薯仔一齊食
好鬆軟好好味😋

慢煮加利西亞式八爪魚腳

嘩勁大條八爪魚腳
餐廳係用慢煮既方式去做呢個菜式
估唔到出嚟既效果咁好味,
八爪魚🐙稔得嚟又保留番果種彈牙既口感
再點埋個酸酸哋既醬汁好好味😋

呢個黑毛豬鞍肉質好鮮嫩
食落淡淡肉厚切食起上嚟特別有口感😋

橄欖油大蒜虎蝦
虎蝦大隻好爽口,
啲麵包點果啲橄欖油大蒜正呀。

食西班牙菜
呢個甜品西班牙油炸鬼必食