2025-04-21
正當我苦惱地尋找慶祝太太生日嘅餐廳,突然就喺電話見到Carna,再喺Openrice睇埋其他人嘅comment後就決定係呢間喇。順利到達39樓,入座前Greta會先詢問想要什麼welcome drink,有紅酒或mocktail選擇,以及有餐前小食提供。由於用餐前已做定功課,所以好快就可以落order,叫了牛肉他他,意粉,牛扒,及最有特色的特大tiramisu,落單後侍應好快就上麵包籃,由於提供嘅係軟麵包,我特別鐘意,而且佢地會提供兩款唔同嘅橄欖油,各有優點。食物方面我唔係一個食評家,但同太太都好滿意,特別想提及Susana,上牛肉他他時會講及背後嘅故事,食主菜時又會主動提議我地先食意粉,以免意粉嘅醬汁會變凍後冇咁好食,十分細心。食完甜品當然埋單走人,離開前再遇見Greta,她先詢問我地嘅用餐體驗,又帶我地參觀餐廳嘅另一邊,建議我地下次可以試食brunch,而且日頭嘅view有另一個感覺,最後更幫我同太太喺門口處影相留念,多謝Greta。