2023-05-29
之前見過唔少Foodie大讚Cafe Revol嘅卡邦尼意粉,話係全香港最正宗咁話喎!今次就等我哋嚟試下係咪真係咁好食啦!.Revol Spaghetti Carbonara Revol 卡邦尼煙肉意粉 $122隻生蛋黃點解咁黃嘅? 皆因Cafe Revol全部蛋料理都採用新紀元卵.曉,新紀元卵.曉達日本頂級雞蛋質素,蛋味濃郁,稠度亦高於一般雞蛋。咁點解Cafe Revol嘅卡邦尼意粉咁正宗呢? 就係因為佢地完全無加任何忌廉、牛奶去製作依個卡邦尼意粉。而且煙肉都用咗兩種,分別係風乾豬頰肉同厚切煙肉,前者煎到脆卜卜,後者就留有油脂香,令我諗起NUTMAD嘅煙薰豬豬卡邦尼都係同樣做法,兩間餐廳嘅卡邦尼意粉同樣都係咁好味!.Shredded Beef Cheek Bulgogi Egg Benedict, Espresso Toffee Hollandaise韓式醬燒手撕牛頰肉班尼迪蛋、咖啡拖肥荷蘭醬 $138另外👨🏽就叫咗依份手撕牛頰肉多士配班尼迪蛋,兩隻蛋黃嬌嫩欲滴咁,好完美。手撕牛頰肉用韓式醬汁煮過,甜甜地,同埋蛋汁撈埋一齊食好嫩滑。咖啡拖肥荷蘭醬亦都幾特別,唔會話好似真正咖啡咁苦澀或
Revol Spaghetti Carbonara
Revol 卡邦尼煙肉意粉 $122
韓式醬燒手撕牛頰肉班尼迪蛋、咖啡拖肥荷蘭醬 $138
另外👨🏽就叫咗依份手撕牛頰肉多士配班尼迪蛋,兩隻蛋黃嬌嫩欲滴咁,好完美。手撕牛頰肉用韓式醬汁煮過,甜甜地,同埋蛋汁撈埋一齊食好嫩滑。咖啡拖肥荷蘭醬亦都幾特別,唔會話好似真正咖啡咁苦澀或者帶有酸味,仲有拖肥嘅甜味,連埋所有野一齊食好有層次。不過依份餐點性價比就比較低,只得一片多士,如果剩係單點一份,我諗一個女仔都未必食得飽。
總括嚟講,其實味道係相當出色,亦都好有創意,絕對值得嚟一試佢哋嘅卡邦尼意粉! 而且其他Pasta嘅味道都幾吸引,最近仲新出咗啱素食者嘅蟲草花意粉。不過手撕牛頰肉多士性價比就唔太高,價錢仲貴過個意粉,相對上就無咁吸引啦!
Revol Spaghetti Carbonara
Shredded Beef Cheek Bulgogi Egg Benedict, Espresso Toffee Hollandaise 韓式醬燒手撕牛頰肉班尼迪蛋、咖啡拖肥荷蘭醬