2016-07-04
第一次黎呢間 Paradise Cafe 食晚餐,餐廳坐落喺大街地舖,唔算係人流既地方,但係入面都幾多人,第一個感覺係都幾relaxing,藍白色裝修,加啲玩具擺設同即影即有相,環境唔差。因為太肚餓關係,迅速叫左兩個dinner set,大概100至$200 ,侍應仲話其實可以係餐單入面自由配搭,變相多咗好多選擇,有餐包有湯有沙拉,有main course,有野飲同甜品,鍾意嘅話仲可以加錢叫特飲,選擇相當豐富。南瓜忌廉湯 都幾重南瓜味,拼忌廉味既份量啱啱好,咸甜適中,又夠熱,可以暖下胃。田園沙律用咗好多火箭菜,新鮮,但係火箭菜比較多草青味,我本人就麻麻哋,dressing方面呢,用咗加左糖嘅意大利黑醋,質地好稠,只係落少少其實已經足夠。柚子蜜燒焗厚切美國牛仔肋骨$178一碟有兩大塊,碟頭唔細,仲有薯條同少少菜,男仔一定夠食。味道亦非常好,軟硬肥瘦都岩岩好(岩我心水),唔會煮得overcook,加上用左柚子醬,比起一般食開既油爆燒汁,甜甜酸酸更加唔會覺得漏。薯條嘅size同一本薯角一樣咁大,外脆內軟,薯仔夠鬆化。烤美國豬鞍配蜜糖燒烤汁$188肉厚夠嫩,切開仲係粉紅色架。附送兩隻汁 - 燒
南瓜忌廉湯
田園沙律
柚子蜜燒焗厚切美國牛仔肋骨$178
烤美國豬鞍配蜜糖燒烤汁$188
香煎墨魚餅$32
士多啤梨smoothie
整體質素算中上,性價比高,份量夠,賣相好唔會hea上,又夠熱,感覺唔似普通樓上cafe,算平價西餐廳。