2020-02-14 43 浏览
今日同老婆經過,比呢間cafe既裝潢設計吸引住🥰因為我本身係好仲意藍色系列既設計💙呢到真係有好多打卡位 仲好多食物飲料款式選擇!我地叫左個香脆豬手配蜜糖燒汁、小食拼盤同黑椒雞脾肉飯三樣野我覺得係份量方面真係好足,而且賣相都好靚,岩哂我影相同打卡!個豬手真係好香好脆,個味道都好夠,食落口啲肉好嫩,外脆內軟!個口感好夾好出色!雞肉都一樣夠哂嫩滑,配埋個黑椒汁真係好正啊!食飽左仲可以慢慢係啲打卡位影下相,未飽既話仲可以試下呢到啲甜品🍮😍

我地叫左個香脆豬手配蜜糖燒汁、小食拼盤同黑椒雞脾肉飯三樣野

2020-02-12 29 浏览
講番前幾日同我既另一半去左間好靚好好童話既既餐廳食飯,特登問朋友介紹既,實際上都好好,仲要唔係得個樣,野食都好好食添!呢餐飯我地食得好開心.餐廳食既野主要係西式既常餐. 我地叫左 Pizza,意粉,牛扒,薯角,講佢既牛扒先啦啦~,個名叫石燒美國頂級穀飼牛扒,賣相已經好吸引食落去仲好多汁,仲唔會好難咬,好正,到佢既pizza 燒得岩岩好,唔會過左隆,配料新鮮,仲有個意粉,好靚好有心思,好會太漏,烟三文魚好好味, 最後,個薯角唔會差得去邊啦,仲要個心好軟,正呀!
三文魚黑松露海蝦闊條麵+卡邦尼意粉+Pizza🧚‍♂️ 三文魚黑松露海蝦闊條麵熱衷於寬條麵嘅我見到有呢款主食,係必定會嗌的!🧞‍♂️🧞‍♂️首先賣相好好,擺盆有用心,三文魚卷到好似花咁擺係麵的頂部,側邊仲有顏色相襯的海蝦。味口都唔錯,寬條麵的口感好好🧞‍♂️ 卡邦尼意粉🧛‍♂️意粉軟硬度適中,有小小嚼口,配料有煙肉、蘑菇等等,味道都比較濃郁。夏威夷PizzaPizza有好多芝士!雖然尺寸不大,但係味道不錯!🧝‍♂️咬落口,濃濃的cheese、菠蘿、火腿等等,pizza底部是比較脆的,所以口感幾正夾埋上面軟軟的料🧚‍♂️
三文魚黑松露海蝦闊條麵+卡邦尼意粉+Pizza🧚‍♂️

三文魚黑松露海蝦闊條麵

卡邦尼意粉🧛‍♂️

夏威夷Pizza
2020-02-06
  • 三文魚黑松露海蝦闊條麵
2020-02-08 56 浏览
又黎café paradise了,我認為呢間係杏花村性價比比較高的餐廳。今次黎嗌咗鐵板黑椒一口雞脾肉飯 、草莓乳酸特飲 、 四色雞翼 同埋 夏威夷Pizza。 -🥢鐵板黑椒一口雞脾肉飯鐵板雞脾肉飯好香,上台後倒d黑椒汁落去,即時吱吱聲,香氣十足!味道好正,濃香的芝士和黑椒汁,唔會好辣,煎過的雞肉又香又脆! -🥢夏威夷pizza夏威夷pizza啲芝士好多,食落滿口的芝士味,加埋菠蘿的味道,芝士多得黎又唔會太膩。 🍹草莓乳酸特飲食完野飲杯草莓乳酸特飲,好舒服,酸酸甜甜好清新開胃,又唔會太甜
🥢鐵板黑椒一口雞脾肉飯
🥢夏威夷pizza

🍹草莓乳酸特飲

2020-02-08 34 浏览
西餐之日 俾門口既旋轉木馬吸引左 我哋坐得好近旋轉木馬模型🎠 當然就會係到打卡影相 📸鐵板黑椒雞脾肉飯唔好以為啲雞肉會好鞋 但其實佢好嫩滑 佢用左雞脾肉 而且去曬骨 好方便我地進食 黑椒都好入味 做得剛剛好煙三文魚黑松露海蝦意粉🦐🍝用料唔吝嗇 有3-4片煙三文魚 海蝦非常爽口 我幾中意食佢既寬濶面 煮到剛剛好 唔好太淋or太硬 又掛到曬所以黑松露既汁夏威夷pizza🥘叫左個普通pizza 又try下啦 pizza底屬於厚底 因為食唔曬 我地打包反屋企後 依然可以保持到水準 值得讚四式雞翼拼盤雞翼控 當然乜味都想試 只好叫拼盤 秘製咖哩 蜜糖烤 水牛城 蒜香 4款都各有千秋
鐵板黑椒雞脾肉飯

煙三文魚黑松露海蝦意粉🦐🍝
夏威夷pizza🥘
四式雞翼拼盤

2020-02-08 43 浏览
一見到steak menu中間,寫住大大既“$78 200g 美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒”,即時眼冒心心,咁抵食,有咩理由唔嗌番份試下阿!仲可以配飯或者意粉等等,跟餐有薯條!熱石牛扒近年真係好hit,但佢咁多人食都絕無道理。上台既時候香噴噴,睇住高溫石板上既牛肩胛肉眼扒升起d煙霧,加埋熱到d牛扒灑灑聲,成個感覺好享受。加之最好既就係,熱石牛可以自由選擇生熟度,我地想幾多成熟都得,自己話曬事!有兩款醬汁跟,有燒汁同埋蒜汁,個人鐘意燒汁多d。

熱石牛扒近年真係好hit,但佢咁多人食都絕無道理。

• 石燒美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒
2020-02-07 51 浏览
今日同個好耐無見既朋友兩個出去食個lunch,之後經過一間傳聞好好食嘅餐廳就係呢間paradise 。兩個麻甩佬入去呢間咁童話嘅餐廳食嘢好似有啲奇怪,但係一日之計在於lunch, 冇理由食啲唔好食嘅嘢嫁嗎,所以就去試吓呢間。咁我就叫咗杯咖啡cappuccino 飲落去好香醇同好滑,人手沖真係唔同D嘅。之後我哋叫咗個鰻魚拉絲同一個卡邦尼意粉仲有四個唔同味嘅雞翼,四個唔同味今日幾特別幾好食㗎,佢個意粉唔會好流好多cream,食完仲可以食個pizza,好有創意呢個Pizza真係可以拉斯錦麗啲芝士好多好好味有時唔一定即係完全咁麻甩嘅,都可以試吓呢啲女仔野嘅,真係唔錯的確有女朋友嘅可以帶佢嚟食啦。

2020-02-07 42 浏览
今日我約左朋友去左杏花新城, 行街買野, 行左陣見有啲攰, 想搵個地方坐低吹下水。 咁岩經過地下有間好有特式嘅咖啡店, 於是同朋友就決定去呢間Cafe Paradise醫肚餓🤤。先講講佢環境先, 非常之靚,有個旋轉木馬, 仲可以坐係南瓜車享受美食, 打卡真係一流。 食物方便面都好高質, 我地點左藍梅梳打, 卡邦尼意粉 石燒美國肉眼扒 曼魚拉絲薄餅 先講講個卡邦尼意粉, 白汁整得好香好濃, 又掛到係啲意粉到, 好出色!! 個曼魚拉絲薄餅, 非常鬆軟 ,芝士配搭上 好惹味, 藍莓梳打, 建議搞搞佢再飲, 藍梅味同梳打,飲落去好爽快, 最後緊係要推介個石燒美國肉眼扒!!! 牛味好足, 咬落去仲好多汁, 石燒可以自己調較熟成度 ,我自己就非常推薦呢間有靚有好味嘅店舖!!

藍梅梳打,

石燒美國肉眼扒

曼魚拉絲薄餅

個曼魚拉絲薄餅, 非常鬆軟 ,芝士配搭上 好惹味,

藍莓梳打, 建議搞搞佢再飲, 藍梅味同梳打,飲落去好爽快,

2020-02-07 43 浏览
係杏花村我有一間非常推薦嘅店舖 佢裝修靚 食物有夠多樣 味道仲好好 好正 呢間就係Cafe paradisa🥳呢間店舖有好多好有特色嘅食物同飲品 今次我來就叫左個卡邦尼意粉 草莓乳酸特飲 同 石燒美國穀飼牛肩胛肉眼扒 個下個特飲 佢酸酸甜甜又幾開胃 加上佢有淡淡草莓香 飲落個草莓味加乳酸就更加正 之後來左個卡邦尼意粉 卡邦尼意粉嗰擺盤好靚 啲汁都好濃郁 非常順口 最後最期待緊係個 石燒牛啦 牛嘅味道好好 熱石又可以長期Keep到個溫度 肉質夠淋 呢間店我真係非常推薦 杏花村必去嘅店舖
Tea
2020-01-25 122 浏览
星期六放工已經係下午茶同晚餐的中間~因為未食晏所以就叫d飽肚的野食叫左個黑松露雜菌pizza、黑松露薯條同蒜香雞翼黑森林窩夫仲叫左最鐘意的飲品chocolate paradise 雪糕係movenpick呢度decoration幾像一個遊樂園﹑好有童話feel...幾岩同小朋友來或三五知己來傾下計~而且食物價錢唔貴。,。可以試多款唔同的食品。。。静静地gathering下。真心覺得唔錯。。。。。。。。
叫左個黑松露雜菌pizza、黑松露薯條同蒜香雞翼黑森林窩夫

仲叫左最鐘意的飲品chocolate paradise
雪糕係movenpick
2020-01-20 97 浏览
呢間cafe 真係好多野食選擇!平時去開都係小食、飯麵同飲品呢間仲會有鐵板燒、漢堡包、All day breakfast 、各種唔同類型飯麵同pizza🍴仲有好多飲料款式的同甜品比你簡👍🏼真係未見過cafe會有咁多選擇!而且呢到既下午茶好抵食!仲會有埋學生餐同兒童餐!到左夜晚都會有二人餐,所以我覺得呢到既消費都唔會貴、呢到既環境好夢幻好親切!無論係主菜定小食,我覺得味道同賣相都唔錯👍🏼薯角炸得又脆得又香,配千島醬真係好好食,仲有個飯同D汁都好好食👍🏼我覺得呢到無論係一家大細定同朋友、情侶,都一樣好適合!
而且呢到既下午茶好抵食!仲會有埋學生餐同兒童餐!
配千島醬真係好好食,仲有個飯同D汁都好好食👍🏼
我覺得呢到無論係一家大細定同朋友、情侶,都一樣好適合!
2020-01-09
2020-01-19 64 浏览
帶住個小朋友緊係去親子餐廳,早排上網介紹港島區有咩親子餐廳就見到介紹呢間,呢到有個大型旋轉木馬,童真feel馬上up up,全店用左藍白色做主題,又播住輕快嘅音樂,比人感覺好舒服,食都食得開心d。田園沙律及餐湯沙律新鮮爽口,份量多,加上胡麻醬酸酸甜甜,另外餐湯係粟米雞蓉湯,粟米香甜濃郁。白咖哩香茅豬扒飯豬扒有2塊,醃得好入味,加上香濃白咖哩好惹味。6分厚切西冷牛扒配燒汁牛扒無得揀熟度,但肉質軟林,唔會有筋 旁邊的薯角炸得香脆可口,配菜都焗得好多汁。

田園沙律及餐湯

白咖哩香茅豬扒飯
豬扒有2塊,醃得好入味,加上香濃白咖哩好惹味。

6分厚切西冷牛扒配燒汁
2020-01-13 182 浏览
👍🏻環境:裝修得很美麗的咖啡店,打卡一流喔,店內有很多公仔,又有花車及旋轉木馬,以藍白色作主題很夢幻。👍🏻服務:侍應態度有善,不繁忙時段黎,侍應會儘量俾打卡位顧客選擇。食物[👍🏻小食拼盤$78]推薦脆炸三角芝士好好味,有十分濃郁既芝士味;咖哩角不錯放久了還是脆;薯角就比較普通;雞翼全部都很好食,最好趁熱食更美味。[👍🏻卡邦尼意粉$63]蛋漿很出淡淡蛋味,口感十分香滑,味道也濃郁,意粉煮得剛剛好,意粉彈口有嚼勁。[👌🏻芝士奄列黑椒牛肉飯$69]跟pepper lunch很樣似,充滿鐵板的味道,唯獨醬汁方面不一樣,但整體份量較多,啱曬大食人士。
👍🏻環境:

👍🏻服務:
侍應態度有善,不繁忙時段黎,侍應會儘量俾打卡位顧客選擇。

食物

小食拼盤
芝士奄列黑椒牛肉飯
黑牛,橙汁雜飲
2019-11-28 193 浏览
今日阿女去杏花邨面試,臨出發去面試前我地係附近食個午餐,阿女見到呢間餐廳有個大型旋轉木馬我地就入去。 蟹籽海鮮忌廉汁烏冬 $58起多蟹籽,我最中意就係蟹籽,蟹籽新鮮,粒粒爽卜卜,海鮮有蝦,蜆,魷魚等,烏冬沾滿creamy 嘅忌廉汁,多重享受。和風豚肉鐵板飯 $58一上枱熱辣辣芝芝聲,豚肉片好嫩滑,加上燒汁十分惹味。橙汁雜飲 +10老公話童年回憶一定要叫,同細個一樣味道。心太軟配雲尼拿雪糕朱古力唔太甜,切開朱古力漿湧出黎配上雪糕一流。

蟹籽海鮮忌廉汁烏冬 $58

和風豚肉鐵板飯 $58
一上枱熱辣辣芝芝聲,豚肉片好嫩滑,加上燒汁十分惹味。

橙汁雜飲 +10
老公話童年回憶一定要叫,同細個一樣味道。

心太軟配雲尼拿雪糕
朱古力唔太甜,切開朱古力漿湧出黎配上雪糕一流。
2019-11-27 199 浏览
裝修好夢幻,有中size旋轉木馬😱、南瓜車、成間以淺藍色為主😍好靚,環境好吸引我🥰依個價錢絕對接受🥰-1️⃣拿破倫辣肉腸意大利粉 $73⭐️⭐️⭐️就係蕃茄意粉+辣肉腸,不過蕃茄都唔淡,調味岩岩好,加埋辣肉腸吊味,都不錯/2️⃣龍蝦汁海鮮意大利飯 $83⭐️⭐️⭐️⭐️質感做得幾完美,真係糊仔咁漿口🤣海鮮有青口同蝦,龍蝦汁味就唔太岀,不過反而有鮮味!/3️⃣小食拼盤 $78(咖喱雞翼、蜜糖烤雞翼、水牛城雞翼、蒜香雞翼、炸薯角、炸三角芝士、咖哩角)⭐️⭐️⭐️除左有依個小食拼盤,佢仲有個大食拼盤,但其實小食既份量都已經好多,有好多款雞翼!最好食我就覺得係蜜糖烤雞翼,至於炸三角芝士都係我杯茶,一食就爆芝😍/4️⃣焦糖鮮奶 $39⭐️⭐️⭐️5️⃣玫瑰鮮奶 $39⭐️⭐️⭐️⭐️焦糖既關係,都幾甜,我唔中意太甜所以就覺得玫瑰好飲啲,玫瑰飲落冇乜玫瑰味,但就清小小-環境:9/10服務:7/10好味指數:8/10回頭率:8/10

1️⃣拿破倫辣肉腸意大利粉 $73
2️⃣龍蝦汁海鮮意大利飯 $83