2019-10-09 627 浏览
<Cafe Paradise>杏花邨商场餐厅选择唔多所以今日lunchtime都好full ———————————————————蟹籽蟹棒意大利忌廉阔条面🦀 $78(跟餐汤)Fettuccine with Crab Roes and Sticks in Cream Sauce可以见到意粉on top有好大pat蟹籽😆食得出浓郁嘅蟹籽味🦀而且寛条面嘅好处系挂到多d Cream sauce所以成碟意粉都几heavy ,啱晒我🤣———————————————————烟三文鱼蚬肉天使面🐟 $73(跟餐汤)Angel hair with Smoked Salmon & Clams in Cream Sauce呢款意粉比蟹籽蟹棒忌廉阔条面咸d少少cheese同Smoked Salmon味道好夹🤩意粉有菇🍄🍄🍄味道同样都系好出色面条挂汁能力唔错👏🏻一定要嗌嚟试吓😋———————————————————热情果Smoothie + $15一上枱我地已经觉得好大杯😀不过又真系几Refreshing———————————————————曲奇忌廉咖啡Smoothie + $15虽然系cooki
<Cafe Paradise>

杏花邨商场餐厅选择唔多

所以今日lunchtime都好full

———————————————————

蟹籽蟹棒意大利忌廉阔条面 (跟餐汤)

蟹籽蟹棒意大利忌廉阔条面🦀 $78
(跟餐汤)

可以见到意粉on top有好大pat蟹籽😆

食得出浓郁嘅蟹籽味🦀

而且寛条面嘅好处系挂到多d Cream sauce

所以成碟意粉都几heavy ,啱晒我🤣

———————————————————

烟三文鱼蚬肉天使面(跟餐汤)

烟三文鱼蚬肉天使面🐟 $73(跟餐汤)

呢款意粉比蟹籽蟹棒忌廉阔条面咸d

虽然系cookie & cream 味但唔会好甜👏🏻

味道偏重Coffee

忌廉粟米汤

是日餐汤 (跟餐):忌廉粟米汤

蟹籽蟹棒意大利忌廉阔条面 (跟餐汤)
烟三文鱼蚬肉天使面(跟餐汤)
热情果Smoothie
曲奇忌廉咖啡Smoothie
忌廉粟米汤
2019-10-03 1830 浏览
Would there be a paradise?当社会动荡, 随着某些自以为受过专业训练而草菅人命的权力过大之士四出围暴, 人心充满仇恨及不信任, 可否请他们停下来想一想, 为什麽要令小朋友/年青人/银发族/有良知的人全都痛恨你们, 何苦继续侮辱这一份职业本身应有的使命感。不好意思, 有点离题了。早几日, 朋友邀请我到他家附近的一间café paradise晚膳, 他说这里的装修舒服可令人心情放松。甫进店内, 已经看到小木马, 很有置身乐园的感觉。我们点了蟹棒蟹籽白汁宽条面, 千岛海鲜PIZZA及心太软。蟹棒蟹籽白汁宽条面: 非常多汁, 白汁浓稠, 蟹籽劲多, 整体味道都好好, 略嫌宽条面份量不多。千岛海鲜PIZZA: 每片PIZZA 各有大虾或青口, 排列整齐, 芝士浓郁, 千岛汁无得输。心太软: 心太软配以haagen dazs 朱古力雪糕, 品嚐後, 实在有安抚心灵的感觉。整体非常满意这一餐, 餐厅间中播放一些轻音乐和充满正能量的歌曲, 确实令心情放松一点。
Would there be a paradise?

不好意思, 有点离题了。

我们点了蟹棒蟹籽白汁宽条面, 千岛海鲜PIZZA及心太软。

2019-09-30
今天晚上陪男友来杏花新城逛运动牌子outlet🤗逛完找到这间超吸睛的餐厅❤️❤️Omg.. 完全是走梦幻风的餐厅,粉蓝色的店面设计,有旋转木马 🎠,还有南瓜车。。太吸引了吧😍必选南瓜车座位🤗🤗👸影相打咭最靓📷除了店内梦幻风的装潢外,还摆放了多个可爱的布偶,店员亦很亲切,很乐意为客人拍照🥰店舖有散叫也有套餐😃我们点了$218二人餐,有齐餐汤、沙律、主菜、甜品和饮品👍下单时店员亦有向我们推荐石烧牛扒,其实相当抵食😆是晚的餐汤和沙律👉👉洋葱汤和田园沙律🤗✨白咖喱香茅猪扒饭🐷可能吃惯了某连锁餐厅😂白咖喱比预期中淡一点,但愈吃愈有咖喱香,而且完全不辣,配合薄切腍身的猪扒好开胃😋✨BBQ烟鸭胸意式薄饼🍕在一家不是主打pizza的餐厅来说,我认为充满惊喜😍饼底厚身松软,酱汁味道调较得适中,芝士有拉丝效果,加上烟鸭胸在味道和口感上的点缀,推荐👍加+$15升级饮品(左) 士多啤梨沙冰🍓 (右) 荔枝沙冰😘两款都很清新解渴,大热天时最适合不过了👍👍甜品是心形芒果布甸,so sweet💟💟

必选南瓜车座位🤗🤗👸影相打咭最靓📷

下单时店员亦有向我们推荐石烧牛扒,其实相当抵食😆

是晚的餐汤和沙律👉👉洋葱汤和田园沙律🤗

✨白咖喱香茅猪扒饭🐷

✨BBQ烟鸭胸意式薄饼🍕

加+$15升级饮品
(左) 士多啤梨沙冰🍓 (右) 荔枝沙冰😘
两款都很清新解渴,大热天时最适合不过了👍👍

甜品是心形芒果布甸,so sweet💟💟
  • BBQ烟鸭胸意式薄饼
来童话世界叹 brunch影相打卡必到之地一早订了 坐南瓜车入坐位食个梦幻 brunch一开门就入来食物选择多食物质素也不错环境舒适、价格适中的餐厅,是聚餐的好地方店内设有巨型旋转木马摆设、南瓜车及不少公仔,影相打卡一流。供应All Day Breakfast、意粉、小食等,饮品亦有咖啡、甜品等,卖相吸引。个薄饼即叫即整, 菠萝好甜小食拼盘香脆可口吉列猪扒也很juicy有口感玫瑰鲜奶咖啡入口香醇小小建议木马位置给人坐着影相更能吸引人来访
来童话世界叹 brunch
影相打卡必到之地
一早订了 坐南瓜车入坐位食个梦幻 brunch
一开门就入来
食物选择多
食物质素也不错
环境舒适、价格适中的餐厅,是聚餐的好地方
店内设有巨型旋转木马摆设、南瓜车及不少公仔,影相打卡一流。
个薄饼即叫即整, 菠萝好甜
小食拼盘香脆可口
吉列猪扒也很juicy有口感
玫瑰鲜奶咖啡入口香醇
小小建议木马位置给人坐着影相更能吸引人来访
6天前 0 浏览
在上食物前会先上餐汤食物上来时会连木盘供上当倒入汁时铁板随即有咋咋声烟雾起食物很热热食时合适的辣味来自泡菜鸡肉滑好吃份量充足餐厅气氛不错各样服务不俗是日不用等位
泡菜鸡铁板烧饭
2020-02-22
泡菜鸡铁板烧饭
  • 泡菜鸡肉铁板饭
2020-02-18 0 浏览
有时会想搵间靓靓哋嘅cafe坐吓影吓呃like相,又可以食到好嘢今日见得闲,就上咗嚟依间CAFÉ PARADISE见餐厅好呃like, 唔少打卡位,嘢食又唔错咁成间餐厅装修到好靓好有心思,令人觉得好舒服夏威夷Pizza简简单单嘅材料,就有简简单单嘅美味唔花巧都已经好食四色鸡翼鸡翼怪嘅我食到咁多口味,真系好满足每款2只,一人一只share食啱啱好卡邦尼意粉个汁调得几好,唔会太腻,几好食试咗几款好大路嘅食物,感觉都几好,环境坐得舒服,又可以呃吓like唔错唔错
今日见得闲,就上咗嚟依间CAFÉ PARADISE
见餐厅好呃like, 唔少打卡位,嘢食又唔错咁

成间餐厅装修到好靓
好有心思,令人觉得好舒服
夏威夷Pizza

简简单单嘅材料,就有简简单单嘅美味
唔花巧都已经好食

四色鸡翼

鸡翼怪嘅我食到咁多口味,真系好满足
每款2只,一人一只share食啱啱好
卡邦尼意粉

个汁调得几好,唔会太腻,几好食

唔错唔错
2020-02-14 0 浏览
今日同老婆经过,比呢间cafe既装潢设计吸引住🥰因为我本身系好仲意蓝色系列既设计💙呢到真系有好多打卡位 仲好多食物饮料款式选择!我地叫左个香脆猪手配蜜糖烧汁、小食拼盘同黑椒鸡脾肉饭三样野我觉得系份量方面真系好足,而且卖相都好靓,岩哂我影相同打卡!个猪手真系好香好脆,个味道都好够,食落口啲肉好嫩,外脆内软!个口感好夹好出色!鸡肉都一样够哂嫩滑,配埋个黑椒汁真系好正啊!食饱左仲可以慢慢系啲打卡位影下相,未饱既话仲可以试下呢到啲甜品🍮😍

我地叫左个香脆猪手配蜜糖烧汁、小食拼盘同黑椒鸡脾肉饭三样野

2020-02-12 1 浏览
讲番前几日同我既另一半去左间好靓好好童话既既餐厅食饭,特登问朋友介绍既,实际上都好好,仲要唔系得个样,野食都好好食添!呢餐饭我地食得好开心.餐厅食既野主要系西式既常餐. 我地叫左 Pizza,意粉,牛扒,薯角,讲佢既牛扒先啦啦~,个名叫石烧美国顶级谷饲牛扒,卖相已经好吸引食落去仲好多汁,仲唔会好难咬,好正,到佢既pizza 烧得岩岩好,唔会过左隆,配料新鲜,仲有个意粉,好靓好有心思,好会太漏,烟三文鱼好好味, 最後,个薯角唔会差得去边啦,仲要个心好软,正呀!
三文鱼黑松露海虾阔条面+卡邦尼意粉+Pizza🧚‍♂️ 三文鱼黑松露海虾阔条面热衷於宽条面嘅我见到有呢款主食,系必定会嗌的!🧞‍♂️🧞‍♂️首先卖相好好,摆盆有用心,三文鱼卷到好似花咁摆系面的顶部,侧边仲有颜色相衬的海虾。味口都唔错,宽条面的口感好好🧞‍♂️ 卡邦尼意粉🧛‍♂️意粉软硬度适中,有小小嚼口,配料有烟肉、蘑菇等等,味道都比较浓郁。夏威夷PizzaPizza有好多芝士!虽然尺寸不大,但系味道不错!🧝‍♂️咬落口,浓浓的cheese、菠萝、火腿等等,pizza底部是比较脆的,所以口感几正夹埋上面软软的料🧚‍♂️
三文鱼黑松露海虾阔条面+卡邦尼意粉+Pizza🧚‍♂️

三文鱼黑松露海虾阔条面

卡邦尼意粉🧛‍♂️

夏威夷Pizza
2020-02-06
  • 三文鱼黑松露海虾阔条面
2020-02-08 6 浏览
又黎café paradise了,我认为呢间系杏花村性价比比较高的餐厅。今次黎嗌咗铁板黑椒一口鸡脾肉饭 、草莓乳酸特饮 、 四色鸡翼 同埋 夏威夷Pizza。 -🥢铁板黑椒一口鸡脾肉饭铁板鸡脾肉饭好香,上台後倒d黑椒汁落去,即时吱吱声,香气十足!味道好正,浓香的芝士和黑椒汁,唔会好辣,煎过的鸡肉又香又脆! -🥢夏威夷pizza夏威夷pizza啲芝士好多,食落满口的芝士味,加埋菠萝的味道,芝士多得黎又唔会太腻。 🍹草莓乳酸特饮食完野饮杯草莓乳酸特饮,好舒服,酸酸甜甜好清新开胃,又唔会太甜
🥢铁板黑椒一口鸡脾肉饭
🥢夏威夷pizza

🍹草莓乳酸特饮

2020-02-08 8 浏览
西餐之日 俾门口既旋转木马吸引左 我哋坐得好近旋转木马模型🎠 当然就会系到打卡影相 📸铁板黑椒鸡脾肉饭唔好以为啲鸡肉会好鞋 但其实佢好嫩滑 佢用左鸡脾肉 而且去晒骨 好方便我地进食 黑椒都好入味 做得刚刚好烟三文鱼黑松露海虾意粉🦐🍝用料唔吝啬 有3-4片烟三文鱼 海虾非常爽口 我几中意食佢既宽濶面 煮到刚刚好 唔好太淋or太硬 又挂到晒所以黑松露既汁夏威夷pizza🥘叫左个普通pizza 又try下啦 pizza底属於厚底 因为食唔晒 我地打包反屋企後 依然可以保持到水准 值得赞四式鸡翼拼盘鸡翼控 当然乜味都想试 只好叫拼盘 秘制咖哩 蜜糖烤 水牛城 蒜香 4款都各有千秋
铁板黑椒鸡脾肉饭

烟三文鱼黑松露海虾意粉🦐🍝
夏威夷pizza🥘
四式鸡翼拼盘

2020-02-08 7 浏览
一见到steak menu中间,写住大大既“$78 200g 美国顶级谷饲牛肩胛肉眼扒”,即时眼冒心心,咁抵食,有咩理由唔嗌番份试下阿!仲可以配饭或者意粉等等,跟餐有薯条!热石牛扒近年真系好hit,但佢咁多人食都绝无道理。上台既时候香喷喷,睇住高温石板上既牛肩胛肉眼扒升起d烟雾,加埋热到d牛扒洒洒声,成个感觉好享受。加之最好既就系,热石牛可以自由选择生熟度,我地想几多成熟都得,自己话晒事!有两款酱汁跟,有烧汁同埋蒜汁,个人钟意烧汁多d。

热石牛扒近年真系好hit,但佢咁多人食都绝无道理。

• 石烧美国顶级谷饲牛肩胛肉眼扒
2020-02-07 6 浏览
今日同个好耐无见既朋友两个出去食个lunch,之後经过一间传闻好好食嘅餐厅就系呢间paradise 。两个麻甩佬入去呢间咁童话嘅餐厅食嘢好似有啲奇怪,但系一日之计在於lunch, 冇理由食啲唔好食嘅嘢嫁吗,所以就去试吓呢间。咁我就叫咗杯咖啡cappuccino 饮落去好香醇同好滑,人手冲真系唔同D嘅。之後我哋叫咗个鳗鱼拉丝同一个卡邦尼意粉仲有四个唔同味嘅鸡翼,四个唔同味今日几特别几好食㗎,佢个意粉唔会好流好多cream,食完仲可以食个pizza,好有创意呢个Pizza真系可以拉斯锦丽啲芝士好多好好味有时唔一定即系完全咁麻甩嘅,都可以试吓呢啲女仔野嘅,真系唔错的确有女朋友嘅可以带佢嚟食啦。

2020-02-07 7 浏览
今日我约左朋友去左杏花新城, 行街买野, 行左阵见有啲攰, 想搵个地方坐低吹下水。 咁岩经过地下有间好有特式嘅咖啡店, 於是同朋友就决定去呢间Cafe Paradise医肚饿🤤。先讲讲佢环境先, 非常之靓,有个旋转木马, 仲可以坐系南瓜车享受美食, 打卡真系一流。 食物方便面都好高质, 我地点左蓝梅梳打, 卡邦尼意粉 石烧美国肉眼扒 曼鱼拉丝薄饼 先讲讲个卡邦尼意粉, 白汁整得好香好浓, 又挂到系啲意粉到, 好出色!! 个曼鱼拉丝薄饼, 非常松软 ,芝士配搭上 好惹味, 蓝莓梳打, 建议搞搞佢再饮, 蓝梅味同梳打,饮落去好爽快, 最後紧系要推介个石烧美国肉眼扒!!! 牛味好足, 咬落去仲好多汁, 石烧可以自己调较熟成度 ,我自己就非常推荐呢间有靓有好味嘅店舖!!

蓝梅梳打,

卡邦尼意粉

石烧美国肉眼扒

曼鱼拉丝薄饼

个曼鱼拉丝薄饼, 非常松软 ,芝士配搭上 好惹味,

蓝莓梳打, 建议搞搞佢再饮, 蓝梅味同梳打,饮落去好爽快,

2020-02-07 7 浏览
系杏花村我有一间非常推荐嘅店舖 佢装修靓 食物有够多样 味道仲好好 好正 呢间就系Cafe paradisa🥳呢间店舖有好多好有特色嘅食物同饮品 今次我来就叫左个卡邦尼意粉 草莓乳酸特饮 同 石烧美国谷饲牛肩胛肉眼扒 个下个特饮 佢酸酸甜甜又几开胃 加上佢有淡淡草莓香 饮落个草莓味加乳酸就更加正 之後来左个卡邦尼意粉 卡邦尼意粉嗰摆盘好靓 啲汁都好浓郁 非常顺口 最後最期待紧系个 石烧牛啦 牛嘅味道好好 热石又可以长期Keep到个温度 肉质够淋 呢间店我真系非常推荐 杏花村必去嘅店舖