2021-07-07 1456 浏览
平时都系过黎买下外卖今日就试左堂食!装修好似游乐场, 中间个木马系好靓打卡一流石烧美国顶级谷饲牛肩胛肉眼扒200G $78 + $30牛肩胛肉眼 (Top Blade Muscle) 真系呢排大热唔少石烧既餐厅都会用佢黎做卖点等大家都可以食到呢份又平又好食既扒$78 已经有 200g 只系轻轻煎香左两边再由客人按自己既喜好去调节生熟程度牛扒淋滑得黎无咩肥膏大约五至七成已经好好食如果同小朋友黎唔想佢地食太生其实十成熟都唔会太韧汁酱就有蒜蓉汁同黑椒汁最贴心系围边有张卡纸仔提提大家小心块铁板会好热加左$30 转做套餐跟餐就会包餐汤沙律甜品同饮品是日餐汤系好creamy既南瓜忌廉汤淡淡南瓜味~ yummy既餐饮点左大大杯柠水而是日甜品系啫哩~四色鸡翼拼盘 $73一共四种唔同既味道蒜香同水牛城做得最出色炸蒜系劲重蒜香! 水牛城个烧汁又惹味鸡翼虽然炸得脆卜卜但入边仲系好juicy调味都岩岩好最估唔到系佢两款食物仲跟左薯角~真系饱晒
平时都系过黎买下外卖
今日就试左堂食!
装修好似游乐场, 中间个木马系好靓
打卡一流

跟餐就会包餐汤沙律甜品同饮品
是日餐汤系好creamy既南瓜忌廉汤
淡淡南瓜味~ yummy既
餐饮点左大大杯柠水

而是日甜品系啫哩~

四色鸡翼拼盘 $73
一共四种唔同既味道
蒜香同水牛城做得最出色
炸蒜系劲重蒜香!
水牛城个烧汁又惹味
鸡翼虽然炸得脆卜卜但入边仲系好juicy
调味都岩岩好
四色鸡翼拼盘

最估唔到系佢两款食物仲跟左薯角~
真系饱晒

2021-07-07
2021-11-22 22 浏览
我系平日嘅放工後来Paradise 食dinner嘅呢度交通都算方便、一出地铁站 入商场 搭电梯落一层就系餐厅门口有个大型旋转木马装饰,有啲公仔坐咗喺木马上面好得意😀平日晚餐时段唔系太多人,客人可以隔开宽松啲坐,同隔离枱嘅食客都会有适当嘅距离👍叫咗一个all day breakfast 同 石烧纽西兰牛柳😁加$30可以升级做套餐、包餐汤、沙律、甜品同饮品欣赏佢会播诗歌😀个环境好舒服好relaxing👍上菜时间都算几快,落咗单5分钟就已经有嘢食嚟All day breakfast 好足料Waffle加咗焦糖 成个配搭好夹薯饼炸得好脆好惹味烟三文鱼同沙律都好高质试咗佢个纽西兰石烧牛柳最锺意佢可以比客人自己烧、自己控制牛嘅生熟程度👍个牛跟左烧汁同埋蒜蓉汁😀佢杯青苹果乳酸梳打特饮都好好味,会再嚟食👍
我系平日嘅放工後来Paradise 食dinner嘅

呢度交通都算方便、一出地铁站 入商场 搭电梯落一层就系

加$30可以升级做套餐、包餐汤、沙律、甜品同饮品

欣赏佢会播诗歌😀个环境好舒服好relaxing👍

上菜时间都算几快,落咗单5分钟就已经有嘢食嚟

All day breakfast 好足料
Waffle加咗焦糖 成个配搭好夹
薯饼炸得好脆好惹味
烟三文鱼同沙律都好高质

试咗佢个纽西兰石烧牛柳
最锺意佢可以比客人自己烧、自己控制牛嘅生熟程度👍
个牛跟左烧汁同埋蒜蓉汁😀

佢杯青苹果乳酸梳打特饮都好好味,会再嚟食👍
2021-11-18
2021-11-12 50 浏览
识我既fd子都知我劲锺意🎠旋转木马同🎡摩天轮🥰🥰🥰真系好有梦幻既感觉,所以今日放工朋友就带左我黎呢间cafe🍽❕❕一见到门口,就有劲大个旋转木马同熊啤啤🐻😆😆我见到就系咁狂影相打卡 哈哈 因为真系好靓呀😍😍好适合一家大小一齐黎~~成间cafe都几宽敞,绝对唔会惊坐到好迫🙈🙈除左有普通既座位之外,仲有得拣坐系旋转木马隔离,花园入面同船仔度🤪🤪都几特别架我同朋友就拣左一碟龙虾汁海虾露荀烩珍珠米饭 ($78)同埋香煎比目鱼配香草牛油忌廉汁 配意大利粉($88)~~之後加左+20要两款小食😝😝 一款系秘制蜜糖鸡翼2只,另一款系脆炸三角芝士2件😆😆😆等候既时间唔长~好快就有得食😛😛首先黎既系薯仔汤🥔真系有一粒粒既薯仔,好真材实料👍🏻👍🏻烩饭好有龙虾味,都几入味😋😋而海虾又好爽口弹牙,鲜味十足🍤🍤💦俾我好快就食晒~~而比目鱼好香脆可口,同埋冇骨劲方便,岩晒我呢d懒人哈哈🤪🤪意粉分量好多,都几抵食☺️最後两款小食,都冇令我失望😝😝鸡翼好juicy🍯🍯脆炸三角芝士都好惹味😋😋越食越想食🙈🙈

• 龙虾汁海鲜意大利饭
2021-11-08 58 浏览
今晚同朋友来到杏花邨运动outlet 行街,见地下有间得得意意嘅餐厅,有埋打卡位🤣,就入去试一试。我地两个女仔叫左个二人晚餐($218),自选左2个主菜,连餐汤同沙律、甜品。首先上台嘅是日餐汤系蘑菇汤,蘑菇同忌廉打晕左仲咬到少少口感,菇味都几香,够热👍。田园沙律都系好大一碗,沙律酱够捞🤣, 菜同蕃茄仔都好新鲜。主菜1: 卡邦尼意大利粉烟肉好有诚意,好多粒😳,意大利粉嘅质地都唔错,烟韧嘅。卡邦尼同芝士都好浓,唔错👍。 主菜2: BBQ烟鸭胸意式薄饼个pizza 值得推介👍👍。衬热食啲芝士拉丝,薄饼皮够软身,烟鸭胸都好到位。餐厅已预先切开6份,我哋女仔一人3块都食得晒就知真系好食啦🤣。甜品跟餐送2份,是日甜品系啫喱,份量多就唔讲啦,只杯嘅外型先系重点😳,用左可爱嘅雪糕筒装住,连匙羹都系雪糕筒嘅样,相信小朋友都会钟意嘅。另一份甜品我地加钱(+$25)转左 士多啤梨泡芙雪山。有成6-7粒泡芙,加士多啤梨味雪糕同果酱,好甜😋。最後简单记录返餐饮(+$15),我地一人一杯:荔枝梳打、云呢拿冰沙,两杯嘅份量都绝对够食成晚兼吹水🤣。

田园沙律都系好大一碗,沙律酱够捞🤣, 菜同蕃茄仔都好新鲜。

主菜1: 卡邦尼意大利粉

主菜2: BBQ烟鸭胸意式薄饼

• BBQ烟鸭胸意式薄饼
2021-11-05 69 浏览
今日旧地从游,去了杏花邨商场,桃花依旧,人面全非,以前熟悉的商场改变了,去惯的餐厅没有了,换了新品牌的食店。两个人牵着手,不知不觉被游乐场餐厅吸引,童心未泯地坐进花篮似的座椅。我们点了两个套餐,一份西冷牛排,一份比目鱼,每份价钱只是$88,超级实惠。虽然价钱不贵,但食材却不马虎,煎香的西冷牛肉鲜味十足,牛排边的脂肪特别香浓,咬在嘴里滋味满分。比目鱼也不错,厨师功力好,把肥厚的比目鱼煎出大部分脂肪,吃起来一点也不肥腻,香脆可口,加上沙律菜作伴,上乘搭配。吃饱喝足,欣赏一下餐厅环境,童话式的装置,有维尼熊坐旋转木马,有两个大青蛙在门口担任迎宾大使,可爱极了。突然看到旁桌客人的餐很特别,原来是餐厅的招牌菜,美国顶级牛肩肉眼,超吸引的做法,下次再来试。

2021-11-04 53 浏览
今日去咗杏花新城到 shopping,行到攰啦,就要搵嘢食啦。有一间餐厅,门口到一个旋转木马,好有童年游乐场嘅感觉,所以就被呢种感觉吸引咗我入去啦。首先一入去,服务员非常有善咁介绍一下佢地嘅餐牌,佢系一间主打西式嘅cafe,食物款式非常多,睇到都唔知拣咩好。好多嘢都好想嗌,眼阔肚窄。最後我见佢有个几特别嘅石烧纽西兰牛柳,仲可以加钱转餐,好似几好咁,就决定试下,再加个鸡翼小食。沙律同餐汤沙律菜够哂新鲜同爽脆,完全无啲霉烂嘅菜,餐汤都好够热,蕃茄味好浓烈,酸酸甜甜,非常开胃水牛城鸡翼每只鸡翼都炸得好脆口,仲要被厚厚嘅酱汁包裹住,每一啖都食到酱汁,但同时间鸡翼嘅水份唔会无哂,几唔错石烧纽西兰牛柳佢一个盘咁摆上枱面,好整齐,一摆低就已经闻到阵阵嘅牛肉香味飘埋嚟,而佢都有纸边围住块石板,惊啲油弹出嚟同埋唔会咁易辣到客人,非常细心。服务员都有提点唔好将酱汁淋系石板上面,唔系会弹到周围都系,贴心提醒非常好👍🏻👍🏻另外佢都有跟2款汁酱可以同牛柳一齐食,烧汁同蒜蓉汁。牛柳非常之腍,肉质好嫩滑。切开细细旧再系块石板上面煎一煎,熟度可以自己调较非常好。再点一点个蒜蓉汁,入口有一种浓浓嘅蒜香味爆出嚟,好香,但

石烧纽西兰牛柳
另外佢都有跟2款汁酱可以同牛柳一齐食,烧汁同蒜蓉汁。
再点一点个蒜蓉汁,入口有一种浓浓嘅蒜香味爆出嚟,好香,但系唔可以点太多,唔系会抢哂啲牛肉味。另外烧汁嘅味道就恰到好处。
佢仲有薯条做配菜,最钟意食粗身薯条,可以一口一条,而且好热又脆,点少少茄汁,成件事够哂开心

冻柠茶
食饱饱,好多餐厅会忽略餐茶,出品参差,但呢度无。
杯冻柠茶跟餐嚟讲都好大杯,茶味好重,3~4片柠檬啱啱好👍🏻👍🏻

整体觉得呢间餐厅唔错,可以再嚟试下其他食物。
冻柠檬茶
2021-11-04
冻柠檬茶
2021-10-30 40 浏览
晚餐约左好耐无见既朋友系杏花邨食饭,拣左呢间餐厅。餐厅布置好靓,好似系童话世界咁,有旋转木马,仲有南瓜车可以坐系到用餐。餐厅仲顺应潮流多左关於「鱿鱼游戏」既食物,连职员都着相关制服😂餐单好多选择,同朋友最後拣左一碟沙律、一碟意粉同两杯野饮。巴拿马火腿凯撒沙律,感觉清清地,配埋巴拿马火腿既咸味,平衡番个味道。烟三文鱼黑松露海虾意大利面,份量都几多,好重黑松露味,海虾都几新鲜。仲有两杯野饮,我叫左热柠茶,朋友就叫玫瑰鲜奶咖啡。
晚餐约左好耐无见既朋友系杏花邨食饭,拣左呢间餐厅。

餐单好多选择,同朋友最後拣左一碟沙律、一碟意粉同两杯野饮。

仲有两杯野饮,我叫左热柠茶,朋友就叫玫瑰鲜奶咖啡。
2021-10-24 69 浏览
Cafe Paradise喺杏花邨站嘅杏花新城,所以交通非常方便。餐厅用色主要系粉蓝色,环境非常梦幻,有好多打卡位,有旋转木马,仲有我同朋友坐嘅南瓜车,好啱父母带埋小朋友嚟,或者系成班姊妹嚟食下野打下卡,真系少女心都返晒黎啊。餐厅都好阔落,啲位好松动,所以都坐得好舒服。嚟呢度食嘢真系会忍唔住影好多相。我同朋友两个人叫咗一个$218嘅二人餐,已经有汤,沙律,主菜(烟鸭胸茄汁天使面& 6分厚切西冷牛扒配烧汁),甜品同埋餐饮。餐牌仲有好多选择,有pizza,牛扒,意粉饭等等,最平嘅都系几十蚊,可以话系非常之抵食。我见外卖自取仲有九折添。我嗰晚嘅两位男侍应服务态度都好殷勤,女侍应就着咗鱿鱼游戏嘅绿色套装,好紧贴潮流啊。我食西冷扒,食物质素同价钱成正比,扒好大块,配菜丰富,有薯仔,车厘茄,翠肉瓜,粟米笋,呢个餐几抵食。

2021-10-14 84 浏览
系门口见到两只Pepe frog就知要入去帮衬e间餐厅喇💛佢两个嘅姿势真系好好笑😆加埋表情好fun!!!嚟睇睇d餐牌有咩食先无错 答案就系唔洗我多讲 你谂到嘅西餐都有得食 所以种类嘅多系可以不断嚟encore嘅 系众多选择中 我地拣咗ribs 前菜为大家带嚟沙律同蘑菇汤,心心形嘅碗💚好有少女心同main course la!! 其实一向都钟意食ribs, 逐条骨清咗佢嘅感觉好爽 不过e家餐厅d份量真系可以话”大食夹抵件” 好大份呀!连旁边嘅薯菜伴碟都好好味 个汁系bbq味嚟嘅 烟燻味都几重 好够味最後以一个可爱嘅啫喱杯做甜品另外都叫咗个小食带子 比佢个三重芝士吸引咗😃

嚟睇睇d餐牌有咩食先

前菜为大家带嚟沙律同蘑菇汤,心心形嘅碗💚好有少女心

最後以一个可爱嘅啫喱杯做甜品

另外都叫咗个小食带子 比佢个三重芝士吸引咗😃

食物环境高质出色 性价比极高🎠今次嚟咗食杏花邨呢间Cafe,呢间餐厅好出名🤩之前一直都好想食太子嗰间,今日就嚟到第二间分店杏花邨呢一间试吓🥰好好彩7:30左右过嚟用餐,坐到南瓜车靓位,好啱打卡,两至四个人坐都得☺️🥩6分厚西冷牛扒配烧汁意粉 $88西冷牛扒好大块,肉质烹调得好软熟,牛扒多汁,几乎入口即溶嘅感觉❤️做得好好食!唔会好韧好多筋!烧汁都唔错,但偏向少少咸,但系捞埋意粉食嘅话就啱啱好😊摆款都好靓好欣赏~龙虾汁海鲜意大利饭 $83卖相好吸引,好靓!色泽好吸引🥰意大利饭都做得好湿润,酱汁都好多,个口感好好👍🏻龙虾汁都算浓郁,加上个饭好多餸,有青口有虾有蟹柳,值得一赞喺虾好弹口☺️两个餐都会跟✅餐饮✅餐汤,非常抵食😝另外加咗$10小食三角芝士不过不失,虽然细细粒,但系芝士味都好厚身,成个口都系芝士嘅感觉好正🤣朱古力心太软 $48成餐饭有埋甜品就完美啦,呢个价钱都算几抵,流心效果唔算明显,但系朱古力味浓郁,心太软焗嘅时间都几好😄唔会太硬好乾,加上又有雪糕又有忌廉,食到舔舔脷🥰🥰总括嚟讲,呢间野食物质素同环境超出价钱!非常值得过嚟😋员工服务质素亦都好好,环境都几靓,如果预约嘅话我谂都可以坐到靓
食物环境高质出色 性价比极高🎠

🥩6分厚西冷牛扒配烧汁意粉 $88

龙虾汁海鲜意大利饭 $83
卖相好吸引,好靓!色泽好吸引🥰
意大利饭都做得好湿润,酱汁都好多,个口感好好👍🏻

两个餐都会跟✅餐饮✅餐汤,非常抵食😝

另外加咗$10小食三角芝士

朱古力心太软 $48

总括嚟讲,呢间野食物质素同环境超出价钱!非常值得过嚟😋员工服务质素亦都好好,环境都几靓,如果预约嘅话我谂都可以坐到靓位打卡😆💖
龙虾汁海鲜意大利饭
2021-10-04
龙虾汁海鲜意大利饭
2021-09-23 149 浏览
今日去开杏花邨附近,顺便行吓杏花新城。大约一点钟肚仔饿,於是去咗商场间 Cafe Paradise 食午餐。我点了 lunch set, 二号餐,6分厚切西冷牛扒配烧汁,配菜我选择跟薯菜。因为太肚饿关系,我加点了蜜糖鸡翼。块西冷扒非常大,我估大过张家朗只手掌。而且真系厚切,好有肉地。配菜薯仔要赞赞,好好味,唔系 cheap cheap 炸薯条,薯仔一开二,如果俾多几件就好嘞。鸡翼美味可口,肉质滑溜,容易入口。蜜糖甜甜哋配上鸡翼好有 BBQ 感觉,值得推介。食餐我一定会叫奶茶,这间食店奶茶(餐茶)都好大杯,好满足。服务方面,食店员工服务殷勤,有礼貌,工作快手。我估食店应该有对员工培训,因为不是个别服务周到,而是位位员工都做到嘢。真心抵赞!
食午餐。

我点了 lunch set

食餐我一定会叫奶茶,这间食店奶茶(餐茶)都好大杯,好满足

服务方面,食店员工服务殷勤,有礼貌,工作快手

2K
2021-09-11 154 浏览
今日来访杏花村 试呢间少女风装潢既西餐厅CAFE 每份餐厅都包括沙律和餐厅一份 每天晚餐选择十分丰富 有意粉 牛扒 仲有石烧牛扒可以选择是日例汤 忌廉浓汤 饮落质感细滑 入口浓香忌廉味 另配一份新鲜沙律菜 用沙律酱调味肉丸香草番茄长通粉 煎西冷牛扒  石烧和牛板键扒 香草番茄酱非常浓郁 淡淡香草味加上酸香带甜既浓郁酱汁 长通粉每条都挂满汁酱非常滋味肉丸系手工牛肉丸,几弹牙鲜味 配以沙律菜一起食牛扒配意粉 伴碟仲有2件烧蔬菜 摆碟都丰富 牛扒5成熟 西冷肉味偏浓 油脂丰富入口带肥够肉汁 配埋意粉十分满足西餐都有石烧牛食,估佢唔到呢? 一片200克既牛板键扒 呢种牛扒最岩用黎石烧口感有韧性之余肉汁丰厚 中间带筋位食入口唔柴之余味道好浓郁配以白饭和2份牛扒汁酱一起配搭,味道唔错 肉质又好,石烧板保温力够持久食到尾都系热既Cafe Paradise (杏花邨)杏花邨盛泰道100号杏花新城地下G53A号舖平均消费$300评分8/10
今日来访杏花村 试呢间少女风装潢既西餐厅CAFE
肉丸香草番茄长通粉 煎西冷牛扒  石烧和牛板键扒
肉丸系手工牛肉丸,几弹牙鲜味 配以沙律菜一起食
牛扒配意粉 伴碟仲有2件烧蔬菜 摆碟都丰富
口感有韧性之余肉汁丰厚 中间带筋位食入口唔柴之余味道好浓郁

Cafe Paradise (杏花邨)
杏花邨盛泰道100号杏花新城地下G53A号舖
平均消费$300
评分8/10
2021-08-28 180 浏览
喺门口俾餐厅嘅装修吸引,於是就顺便食咗个饭。旋转木马同熊公仔🧸,相信系亲子餐厅嘅基本配置。环境设计的确系有啲心思,而呢晚我就叫咗两个set dinners~~~白咖喱香茅猪扒饭🍛可能好耐冇食咖哩嘅关系,感觉味道好似有啲太浓🤔🤔而且又略为咸咗少少🤏🏻不过胜在份量够大,而且伴碟嘅沙律菜又中和咗入面少少嘅咸,拉返埋当打个和啦~至於猪扒肉质鲜嫩,同埋又算厚,香茅味亦都十足,我觉得都可以接受嘅~蕃茄大虾扁意粉🍝番茄酱嘅酸甜度适中,大虾亦都算大😂 亦都食到少少鲜味,加埋扁意粉配搭都唔错,再加少少香草做配料提一提昇个整体味道,我觉得都值得一试嘅~~~一口墨鱼饼&蜜糖鸡翼🐝🐝墨鱼饼有墨鱼味好紧要~都食到嘅!再加上泰式鸡酱,感觉就再易入口啲!今次蜜糖鸡翼就好似争咗少少蜜糖,唔太食到蜜糖甜味,不过都算系好食嘅鸡翼嚟嘅~

白咖喱香茅猪扒饭🍛

一口墨鱼饼&蜜糖鸡翼🐝🐝