原來潮牌店裡有餐廳可以食飯入到去個感覺都幾舒服,環境乾淨光猛,下午同朋友食飯,見到有午餐就走左去食,價錢100~200左右,仲要有前菜,主食,仲有飲品性價比係唔錯既,個湯都清新鮮甜,食到有蔬菜蓉,飲得出係新鮮食材製造,有驚喜既,到食個主菜,我叫左個黑松露燒雞食,真心唔錯,有淡淡既黑松露味,又唔會掩蓋雞既味道,隻燒雞做到皮脆肉嫰,仲要係雞脾,啖啖肉真心好味,雖然個主菜望落去好似好細份,但我自問都大食,都食得飽,下次會再黎試下佢其他餐
原來潮牌店裡有餐廳可以食飯

2021-04-13
用餐优惠
優惠券
  • 黑松露燒雞飯/意粉/薯菜
2021-04-04 477 浏览
相信有唔少人對OFF WHITE呢個名字都唔會陌生,有一日經過的時候看到原來在Off White的店內開了間Cafe,可惜當日沒有時間,過了數天,終於有機會再去Off White Cafe。最後試了當日既Lunch Set、蘑菇湯、凍檸茶,烤雞口感鬆軟、肉質鮮嫩多汁!價錢唔算貴、都係$140內、賣相同味道都係高水準、性價比黎講十分之高。而且店內同事服務態度好Nice,詳細咁介紹每個餐比我,希望下次可以約埋朋友試埋其他野食。
烤蜜糖芥末雞配飯
SIFT Cake
2021-04-03
用餐优惠
優惠券
烤蜜糖芥末雞配飯
今次去左cafe off white食左個蟹肉忌廉汁意粉,好好食。好有驚喜,麵係扁意粉食落有口感,唔會好唸。非常推介。而且服務態度非常好,下次可以帶成班朋友黎食。。。
蟹肉忌廉汁意粉
蟹肉忌廉汁意粉
2021-04-03 218 浏览
行入港威商場off white ,原來有間cafe 係入面🤔即管試下佢個lunch,叫咗個龍脷柳配帶子set,有埋湯都係$100左右,份量都足夠,味道都唔錯,帶子新鮮,龍脷柳都厚身,值得再去👍🏻
2021-04-03
2021-04-03 186 浏览
今日入去海港城offwhite入面間cafe食lunch!好隱蔽!環境都唔錯睇到menu原來都有好多個set可以揀最後聽staff推介揀咗個蜜糖烤雞試下果然冇失望!烤雞入面多汁滑嫩 可以揀係咪配飯 而且仲有薯條同餐湯跟!😋抵食!😁
今日入去海港城offwhite入面間cafe食lunch!
好隱蔽!環境都唔錯
睇到menu原來都有好多個set可以揀
最後聽staff推介揀咗個蜜糖烤雞試下
抵食!😁
2021-04-02 222 浏览
隱藏中的Cafe,經過off white 發現原來開咗間Cafe,好奇走咗入去試吓,環境好舒服,食物出奇地好味,嗌咗燒牛柳飯同羅宋湯,另外有兔仔造型的慕絲蛋糕。性價比高!大家可以去試吓
  • 燒牛柳飯
2021-04-02 158 浏览
之前喺海港城行到攰,所以想搵間cafe休息吓,見到呢間cafe喺正offwhite舖頭入邊咁特別就入咗去。我叫左杯chocolate Vanilla milkshake.價錢喺海港城來講算係好抵,仲要都幾有誠意,有彩針圍杯。飲落去味道都幾好,唔會係假朱古力味。下次有機會會想試埋佢嘅食物!
2021-04-02 113 浏览
尖沙咀海港城高質cafe呢間cafe比較特別 係off white品牌入面試左一個set lunch前菜可以選擇湯或者沙律都幾大份下主菜係一個豬梅扒 十分軟冧上菜速度都好快價錢都係around $100而且每日都有唔同菜式有新鮮感
尖沙咀海港城高質cafe
而且每日都有唔同菜式
有新鮮感
豬梅扒
豬梅扒
今次去左cafe off white食左個蟹肉忌廉汁意粉,好好食。好有驚喜,麵係扁意粉食落有口感,唔會好唸。非常推介。而且服務員態度非常好,下次可以帶成班朋友黎食。。。
2021-04-01 277 浏览
之前聽朋友話海港城off-white 入面有間cafe好抵食、去shopping順便去睇吓、然後店員介紹話入去講佢staff no有折、入到去真係幾多人、不過我1個人可以坐吧枱唔駛等、環境幾隱閉、就真係喺off-white入面、試咗個Lunch set、一個沙律加1個海鮮意大利麵、一杯Americano、都係$120有找、賣相又靚、海鮮意大利麵真係足料、而且味道真係唔錯、真係性價比高、而且咁忙情況下服務態度好nice,我見都唔少潮人影相打咭、下次一定要再試pizza同奶昔、我見人地食好正👍🏻
Lunch  set
Lunch  set
2021-03-06 467 浏览
唔係朋友帶都唔知 原來係港威商場一間服裝店入面會有一間cafe仲要係黑白格調既型型格cafe 絕對岩哂想走型格風既人 除左半sofa位 仲有對鏡既吧台位 絕對可以打卡店舖唔係好大 仲要係服裝店入面 真心好易走漏眼 店內提供輕小食同甜品 menu以ipad提供 今次叫左依間cafe既hero product- milkshake 。絕對係打卡必叫既野 今次叫左雲尼拿味 杯邊有一啲色彩繽紛既朱古力作為裝飾 milkshake上仲有一球雲尼拿雪糕 。飲落去味道唔錯 仲要好重奶味當日細雪糕唔多得三款 今次叫左款係朱古力黑芝麻蛋糕 顏色相當搶眼 頂仲要有幾塊金博味道唔會太甜 中間係黑芝麻 食落去口感唔錯 值得一試 。美中不足是蛋糕櫃沒有標明價錢 ,經問店員後 細蛋糕一律$48加一 服務方面 店員都好細心同有禮,會同你介紹啲食物

服務方面 店員都好細心同有禮,會同你介紹啲食物

下午茶
2021-02-07 510 浏览
唔甜飲品,正!士多啤梨🍓奶昔用既係士多啤梨雪糕、cream、士多啤梨醬、維記牛奶。不過一杯野飲成$68,人地請我先飲,可唔可以轉用高級少少北海道牛奶?起碼貨真價實少少!
2021-01-17 873 浏览
Ig : iam_notafoodieCafe 是隱藏在一間時裝店中,店面完全不會知道內藏cafe。Cafe 以冷系灰白tone做主調,bar枱以鏡面做牆,打卡一流。這cafe原來還有賣酒精飲品,職員超級nice的向我們介紹每款cocktail,味道特別。現在happy hour,指定飲品買一送一。特別讚賞一下staff,每一位都很nice,很關心客人需要,令我對這cafe評價大大提升!Cafe 有提供lunch set和dinner set,但我們太飽,就沒有嘗試,但價錢略為高,$178起,包starter , main and dissert,但看其他客人點,份量都大。重點 cafe 比較隱蔽,位置不多,少人,不用排長龍是重點,朋友聚餐很舒服。.•𝙱𝚞𝚏𝚏𝚊𝚕𝚘 𝚌𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 𝚠𝚒𝚗𝚐 $𝟺𝟾炸粉很脆,醬汁不會很酸,我超怕很酸的buffalo Wing,這都非常合我口味,而且醬汁不會令雞翼軟掉,還很脆•𝙱𝚎𝚎𝚏 𝚕𝚊𝚜𝚊𝚐𝚗𝚊 $𝟷𝟺𝟾略嫌乾,少汁,芝士味極濃。•𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥𝙼𝚒𝚕𝚘 𝙼𝚒𝚕𝚘 $𝟾𝟾當Staff問完我喜歡什麼類型的Cocktail,就推介了這款,是帶有Was
Ig : iam_notafoodie

現在happy hour,指定飲品買一送一。

•𝙱𝚞𝚏𝚏𝚊𝚕𝚘 𝚌𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 𝚠𝚒𝚗𝚐 $𝟺𝟾

•𝙱𝚎𝚎𝚏 𝚕𝚊𝚜𝚊𝚐𝚗𝚊 $𝟷𝟺𝟾
略嫌乾,少汁,芝士味極濃。

•𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥
𝙼𝚒𝚕𝚘 𝙼𝚒𝚕𝚘 $𝟾𝟾
當Staff問完我喜歡什麼類型的Cocktail,就推介了這款,是帶有Wasabi味的Cocktail,很特別,辣辣的,而水果配上蜜糖芥茉。
我蠻喜歡的。

•𝐌𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥
𝙵𝚛𝚞𝚒𝚝 𝙶𝚊𝚛𝚍𝚎𝚗 $𝟼𝟾
𝙿𝚊𝚜𝚜𝚒𝚘𝚗 $𝟼𝟾
2020-12-27 844 浏览
唔想去太多人既地方,所以揀呢間係衫鋪入面既餐廳,有點難搵。裝修係雲石花紋,幾有格調。Lunch Set $138起, 有埋前菜/湯(每日唔同), 飲品就要加錢。價錢轉得幾快,見佢個menu今年都轉左兩次🙈✨香煎西班牙紅蝦扁意粉 $138意粉好入味,好濃蕃茄同蝦咸鮮味。餐湯:紅蔔葡火雞肉野菜湯,火雞肉好彈牙。跟餐揀玫瑰花茶+$10,味道清清地既茶包一個。✨帶子石斑魚柳配飯 $148帶子同魚柳煎得好滑,唔會過火。伴碟薯仔好幼滑,配開胃酸豆牛油汁。大蝦蘆薈沙律就有水果,酸酸甜甜。🍓士多啤梨奶昔 $68打卡able,粉紅色milk shake加雪糕,杯邊仲有彩虹糖針,好粉嫩好可愛,一見到真係少女心爆發😍奶昔係用意大利雪糕製作,口感幼滑😋

✨香煎西班牙紅蝦扁意粉 $138

✨帶子石斑魚柳配飯 $148

🍓士多啤梨奶昔 $68
奶昔係用意大利雪糕製作,口感幼滑😋

士多啤梨奶昔,玫瑰花茶
紅蔔葡火雞肉野菜湯
大蝦蘆薈沙律
香煎西班牙紅蝦扁意粉
士多啤梨奶昔,玫瑰花茶
香煎西班牙紅蝦扁意粉
  • 士多啤梨奶昔
走過服裝潮店,發現內裡有一家別緻cafe. Cafe 裝修有型,是白色雲石紋地版配灰色麻石牆身和灰石枱面,整體十分簡潔時尚,而且座位與座位之間有間板和一定距離,感覺舒適。午餐有五款,主要是西式為主,有意大利飯、意粉、豬柳、魚柳和牛扒等,價錢由$98-$158. 午餐包括沙律或餐湯、主食,可另加$18咖啡。我決定連續去了兩天,試一下cafe 的水準先送上餐湯:蟹肉粟米湯這蟹肉粟米湯的粟米味唔太濃郁,主要是薯仔味多一點。當中有唔少的蟹肉、少少粟米粒,味道鮮甜,味道都ok 的。蕃茄海鮮湯:有著濃濃的蕃茄味,酸甜味剛剛好,當中還有不少蔬菜和蝦肉。蝦肉一粒粒,爽口彈牙,和蕃茄湯相當合拍,幾醒胃。香煎龍利魚柳,魚子沙沙配奶油香蒜辣椒汁配薯菜$108這香煎龍利魚柳真係頂呱呱!魚柳煎到剛剛熟,又嫩又滑,加上微辣的香蒜辣椒汁吊起魚味,配埋自身奶油的香滑,白、滑、嫩,正呀!薯菜是薯仔片和白菜仔,份量唔多,但作為輕盈的午餐,十分不錯!香煎羊架$138這羊架有兩大片!厚厚的,份量十足。羊架煎得十分甘香,連骨的部位特別嫩滑,而且半肥帶瘦,羊脂豐腴,肉嫩又有嚼感,加埋惹味黑椒汁,正呀!薯蓉又香又滑,加埋黑椒汁格外

走過服裝潮店,發現內裡有一家別緻cafe.
整體十分簡潔時尚,而且座位與座位之間有間板和一定距離,
感覺舒適。

我決定連續去了兩天,試一下cafe 的水準

先送上餐湯:蟹肉粟米湯

蕃茄海鮮湯:

香煎龍利魚柳,魚子沙沙配奶油香蒜辣椒汁配薯菜$108

香煎羊架$138

這羊架有兩大片!厚厚的,份量十足。羊架煎得十分甘香,連骨的部位特別嫩滑,而且半肥帶瘦,羊脂豐腴,肉嫩又有嚼感,加埋惹味黑椒汁,正呀!薯蓉又香又滑,加埋黑椒汁格外可口!正!

香煎北極橙魚$108

這魚柳煎到魚皮脆香,魚肉厚身柔嫩。雖然沒有龍脷魚咁滑,但味道相當ok, 尤其配上周打蜆湯的醬汁,帶一點creamy口感,再吃一口白菜和厚薯片,健康又滿足。

Flat white+$18

這flat white 泡沫十分幼細,咖啡味道甘香醇厚,沒有太多酸味或苦味,有少少nutty的味道,而且入口溫度剛好,不錯吧。

估唔到在潮牌服務店內,有這樣有型的cafe, 而且餐點水準幾高,服務又唔錯,性價比一流。
2020-10-08
午餐