2022-11-13 399 浏览
Off-white 一向係好多潮童嘅喜愛品牌,雖然本人對這個牌子並沒有特別愛好,當朋友介紹這個品牌於海港城開設了餐廳,一開頭我都滿頭都是問號,這不是一間潮流服飾品牌嗎?去到的一剎那,發現店舖內暗藏着另一天堂,我看到了很多客人都點了它的奶昔,見它外貌吸引,頓時亦被吸引起來,奶昔上亦有雪糕,很有美式餐廳的感覺,雖然味道並沒有太特別,但始終在一間潮流品牌的餐廳下吃到,不多不少都覺得自己跟潮流好像連上了一樣,因為其牌子的東西價錢不菲,唯獨這杯奶昔是能力范圍內的

2022-09-19
2022-09-20 556 浏览
Set Lunch 的CP值係唔錯的是日餐湯/沙律+主食今日餐湯係肉碎薯仔忌廉湯,湯上黎的時候係幾熱的,最怕就係啲湯上黎係凍冰冰!湯入面有好多肉碎及薯仔蓉,令到個湯的感覺好豐富因為有海港城現金券,所以叫咗主食香辣檸檬汁蟹肉帶子意粉,另加一份炸魷魚香辣檸檬汁蟹肉帶子意粉,個汁係好浠的,有檸檬的清香酸味,蟹肉太過碎了,而帶子就用咗珍珠帶子。因為個汁好多,所以一定夠食晒成意粉,太浠的關係,做唔到掛汁的效果!不過直接飲個汁都幾好味的,而啲蟹肉真心「碎」,要用匙羹先可以食到!好小西餐用珍珠帶子,感覺有啲小器,可能係成本問題吧,不過珍珠帶子就令到個意粉賣相就欠奉了另加小食炸魷魚(+$34),香脆又夠味,唔使用蛋黃醬都已經好好味了!
Set Lunch 的CP值係唔錯的
是日餐湯/沙律+主食
肉碎薯仔忌廉湯

湯入面有好多肉碎及薯仔蓉,令到個湯的感覺好豐富

香辣檸檬汁蟹肉帶子意粉+炸魷魚

2022-09-19
用餐优惠
優惠券
肉碎薯仔忌廉湯
香辣檸檬汁蟹肉帶子意粉+炸魷魚
  • 炸魷魚
2022-07-08 2028 浏览
前排行行下街見到原來買衫買鞋隔離就有間cafe,咁都見到環境唔錯就試下。叫左份套餐,湯底唔錯幾甜又唔會好鹹,蜆肉中規中矩OK,而份牛肉仲配埋一D蔬菜,造型幾靚,牛肉好飽滿鎖住D汁,作為下午茶份量都算充足唔會話好細塊。侍應都主動幾熱情,服務到位。
侍應都主動幾熱情,服務到位。
Roasted beef tenderloin, clam soup
题外话/补充资料: 價錢中上,但質素係OK
2022-06-27
2022-06-24 1375 浏览
🔷🍦〰️ 唔知幾時開始,加入了「開心果關注組」,有一個ig 朋友常常分享開心果的食物,經過她分享後,都要去試一試😂一個人無聊等朋友收工,最好梗係去試下呢間💙 講了好耐想去,難得唔洗排隊,我即刻衝左入泥🥰🥰🔹 開心果Milkshake 😍一見到大大舊邪惡到爆既開心果味雪糕🍦 就已經好開心,好興奮😆 先飲一啖milkshake唔算太甜,即使連埋cream飲都可以接受既甜😊 雪糕有好濃既開心果香味,雪糕都有開心果碎🥰 聽聞呢個係皇牌必點,真係無講錯😎🔍 題外話 餐廳用了好多塊鏡裝飾,令餐廳空間感更大 而且好乾淨,令環境更舒適 📌 CAFE @ OFF-WHITE 📍 尖沙咀廣東道25號海港城港威商場地下G301號舖
🔷🍦

🔹 開心果Milkshake 😍
聽聞呢個係皇牌必點,真係無講錯😎

🔍 題外話
餐廳用了好多塊鏡裝飾,令餐廳空間感更大
而且好乾淨,令環境更舒適

📌 CAFE @ OFF-WHITE
📍 尖沙咀廣東道25號海港城港威商場地下G301號舖
2022-05-30 1318 浏览
3:30去食下午茶,可能因為比較偏僻,所以冇乜人排隊,好快入到。入到去嗌咗個三層下午茶,加$38可以轉兩杯特飲。啲鹹點有驚喜,好食過甜點,但係唔知點解隔籬枱個下午茶隻碟特別靚,我嗰隻就好似縮咗水。嘢飲就勁淡,完全冇味,好似飲緊梳打水咁。個下午茶包兩杯迷你奶昔,本身冇嚟到,因為見到隔籬枱有,所以先記起,再問佢哋,佢哋就問晒成間鋪有冇出過比過我哋,好似驚我哋呃佢咁。到最後收錢嘅時候,唔知點解兩杯特飲收咗原價,好彩有睇張單,之後返轉頭,佢哋搞咗一大輪先退錢。
2022-05-28
2022-05-10 1608 浏览
由於有優惠券的關係,可差唔多半價吃午飯,十分超值。午餐除主菜外,另配沙律或湯。這海鮮蕃茄湯有蕃茄的酸香,又有很多海鮮粒,味道清爽。鴨胸沙律份量十足,沙律菜清爽又新鮮,還有煙鴨胸,十分軟滑。韓式石鍋拌飯$108這石鍋拌飯有許多蔬菜,還有少少雞肉,拌以韓式辣醬,十分惹味香辣,味道是ok的,充滿韓式風味的多菜選擇。香煎味噌比目魚配薯菜$128這比目魚十分香滑,口感幼嫩,淡雅的魚脂風味配上香甜的味噌,真可口,雖然份量唔多,配上薯蓉和配菜,對女士而言剛剛好。烤牛柳配薯菜$158這牛柳份量十足,牛柳肉質軟身,有少少帶筋部分,配上燒汁,幾ok, 以這價位,這樣份量的牛柳是對位的。用了高場優惠券,真的好抵食。

由於有優惠券的關係,可差唔多半價吃午飯,十分超值。

午餐除主菜外,另配沙律或湯。

這海鮮蕃茄湯有蕃茄的酸香,
又有很多海鮮粒,味道清爽。

鴨胸沙律份量十足,
沙律菜清爽又新鮮,還有煙鴨胸,十分軟滑。

韓式石鍋拌飯$108

香煎味噌比目魚配薯菜$128

烤牛柳配薯菜$158

用了高場優惠券,真的好抵食。
2022-05-09
午餐
用餐优惠
優惠券
2022-03-30 1372 浏览
1️⃣香草羊架羊肉好淋,香草都好香,唔會太肥太漏 個rosemary gravy 醬都超正呀 但個薯菜就唔吸引啦 係幾條白菜…勁唔夾2️⃣吞拿魚沙律得一片吞拿魚...sad🤕隻蛋有流心效果👍🏻👍🏻沙律汁都夠多💰HKD$138( lunch set) 有湯,前菜,飲品依個價錢係海港城係超抵,餐廳係off white店入面,唔上網搵係完全唔知有佢存在😂😂
1️⃣香草羊架

2️⃣吞拿魚沙律
💰HKD$138( lunch set) 有湯,前菜,飲品

2022-03-04 899 浏览
成日喺尖沙咀行街,都唔知原來呢間舖頭咁特別,出面係時裝店,入面竟然係一間好適合打卡嘅餐廳。今次去竟然唔使等位,立即入去試一試。我嗌左一個午餐,有沙律、湯,主菜嗌咗羊架。不過不失啦,但打卡真係一流。
2022-02-01 998 浏览
今日去Off white caffe同朋友聚腳👭🏻環境清靜又舒服,仲有啲格調添————————————-𝕆𝕗𝕗 𝕎𝕙𝕚𝕥𝕖 ℂ𝕒𝕗𝕗𝕖(尖沙咀)————————————-前菜:🍽:🦀蟹肉他他($160)鮮甜嘅蟹肉配新鮮嘅蕃茄🍅同牛油果🥑再加少少橄欖油同蟹子,味道好fresh 之餘帶少少酸甜🍋唔會覺得好肥膩仲好開胃添小食:🦀炸軟殼蟹配西班牙辣肉腸配多士 🥪($108)軟殼蟹炸到好香,食落好鮮甜脆卜卜,炸雖然好油但係佢有茄汁辣肉腸配埋一齊食非常之解油膩🌱主菜:🍽:🥓香煎帶子煙肉南瓜意大利飯 🍚($165)南瓜好甜,帶子煎有少少脆邊得啱啱好意大利飯硬度適中再配少少南瓜仁食落好有口感飲品:🍸兩個女仔就揀咗一杯有酒精同冇酒精嘅嘢飲🍸:𝕃𝕠𝕟𝕘𝕀𝕤𝕝𝕒𝕟𝕕($88)酒味唔太濃,適合女仔慢慢飲☕️:ℂ𝕒𝕗𝕗𝕖 𝕄𝕠𝕔𝕙 ($44)私心建議可以落兩shot (咁啱嗰日有啲眼瞓😂)估唔到咖啡味同朱古力味🍫睇呢個情況下都係香醇又滑————————————————
今日去Off white caffe同朋友聚腳👭🏻
環境清靜又舒服,仲有啲格調添
————————————-
𝕆𝕗𝕗 𝕎𝕙𝕚𝕥𝕖 ℂ𝕒𝕗𝕗𝕖(尖沙咀)
————————————-
前菜:
🍽:🦀蟹肉他他($160)
鮮甜嘅蟹肉配新鮮嘅蕃茄🍅同牛油果🥑
再加少少橄欖油同蟹子,味道好fresh 之餘帶少少酸甜🍋
唔會覺得好肥膩仲好開胃添
小食:
🦀炸軟殼蟹配西班牙辣肉腸配多士 🥪($108)
非常之解油膩🌱
主菜:
🍽:🥓香煎帶子煙肉南瓜意大利飯 🍚($165)
南瓜好甜,帶子煎有少少脆邊得啱啱好
意大利飯硬度適中
再配少少南瓜仁食落好有口感
飲品:
🍸兩個女仔就揀咗一杯有酒精同冇酒精嘅嘢飲
🍸:𝕃𝕠𝕟𝕘𝕀𝕤𝕝𝕒𝕟𝕕($88)
酒味唔太濃,適合女仔慢慢飲

☕️:ℂ𝕒𝕗𝕗𝕖 𝕄𝕠𝕔𝕙 ($44)
私心建議可以落兩shot (咁啱嗰日有啲眼瞓😂)
估唔到咖啡味同朱古力味🍫睇呢個情況下都係香醇又滑
————————————————

下午茶
2022-01-29 663 浏览
之前叫過一次外賣已經覺得他的出品不錯,一直想試試堂食,今天既然約了朋友想在尖沙咀 cafe 見面,就選了  Cafe @ Off-White。穿過時裝店入到後面就係餐廳,餐廳裝修簡單,座位是比較窄。原本打算飲杯咖啡,但見到 menu 有 Happy Hour Set,$98  有白酒及 Oysters,好吸引,就看看是會來幾多隻蠔。友人也見了 menu 改變了主意,點了牛扒 set,三成熟。兩份餐出來都有驚喜,我的焗蠔有兩隻,高溫焗的,出來是個盤同蠔殼都好燙手,牛油及蒜蓉味好香。蠔的下面墊了薯蓉。友人的牛扒切開見到也不錯,生熟度似剛剛好。應該會再回頭幫襯!

穿過時裝店入到後面就係餐廳,餐廳裝修簡單,座位是比較窄。

友人的牛扒切開見到也不錯,生熟度似剛剛好。

應該會再回頭幫襯!
(Happy Hour Set) Wine + Baked Oysters with Garlic & Butter
2022-01-29
2022-01-19 512 浏览
隱藏在服裝店off-white裡面的咖啡廳,小雖小,生意倒還不錯,環境也OK。比較乾淨整潔。有飲品有小食也有正餐。我去的時候是下午茶,就點了喝的和甜品。Earl Grey Tea Latte味道很淡。甜品本來想點提拉米蘇,沒有了,就點了意式奶凍。意外的驚喜!很是美味,全部吃光。
有飲品有小食也有正餐。我去的時候是下午茶,就點了喝的和甜品
2021-12-01 1674 浏览
CAFE @ OFF-WHITE🔍🖇📍尖沙咀廣東道25號海港城港威商場地下G301號舖📍Cafe環境好大,另一邊就係賣產品的,而且人流算多,我去到既時候需要排2台客先入到座。👣員工服務態度唔算話好主動,要叫多幾次先有人show,同埋無得自己選擇等咩位(佢有高台同普通餐台)。所以想打卡既客人要多加留意,或者book定位講。💪🏻今次叫左個牛肋骨條($238),味道上,牛煮得有啲overcook,導致到啲肉質水準下降。而且配菜份量都唔多,依個價位不但食唔飽,仲唔太滿意。😔
CAFE @ OFF-WHITE🔍🖇
📍尖沙咀廣東道25號海港城港威商場地下G301號舖📍

2021-11-05 1678 浏览
在香港的服裝店內找咖啡店真是不多這一間可算是我數一數二的其中一間。。。由於自己手頭的商場消費券有着一定的數量,免期報銷例不如盡量消費,今次就抓着這間位於衣服店內的一間咖啡室吃其午餐~位置的藏於店內的另一端,嗯⋯⋯面積佔據不算太多,有吧枱形式亦有兩人座位,由於剛剛是午市開始時段人流不算甚多,況且一人入咗很輕易便可以走上了位置~坐下不久店員便禮貌的遞上手持iPad給我作為當天的餐牌,選擇上其實都蠻多、轉來一個蟹三色忌廉汁扁意粉HK$188加一杯細Flat white HK$30先上來的咖啡呈上更其實眼睛有點兒突,沒有想像過有一個漂亮的咖啡機怎可以敗在咖啡師不能拉出一個漂亮的拉花手中,色澤已告訴自己很是濃,呷出來回甘味道苦澀,純粹個人不喜歡這一款咖啡豆~至於姍姍來遲的(蟹三色忌廉汁扁意粉)自己就覺得醬汁全未能掛到在扁意粉身上,味道尚算是合格,材料份量足都算爭回些少面子~整體而言一間半咖啡室的鋪面來說自己覺得不過不失,不過如果以價錢來講應該可以更為改進,才可取得更高分數★如果途經中港城而又有優惠券的不妨一試,如果以正價來說可必要加點功夫,才算是對得着食客及食客的銀包。★

午餐
2021-10-08 1905 浏览
今日行街去到 OFF-WHITE 點知原來入面有間 cafe 可以食野飲野仲有甜品🍮、雪糕🍦正呀😍咁為食既我當然要即刻食啦😝入到去環境乾淨舒適而且因為地點比較入,所以都好安靜🤫最適合喜歡寧靜的 Blogger 🤣可以係度打下字、寫下野、思考一下、尋求靈感。而且都係兩三個閨密朋友食嘢傾計既好地方。我地叫左杯 Hot Caffé Latte再點左啲野食:一串肥牛金菇、一串蘆筍 Roasted Asparagus and Golden Mushroom Beef Roll意式火腿芝士三文治🥪 Panini凱撒沙律配雞肉 Caesar Salad with chicken🥰全部都好好味😋但聽聞呢度最出名係奶昔,但我唔飲得凍野唯有下次再黎試過☺️🥰❤️CAFE @ OFF-WHITE (尖沙咀)地址:尖沙咀廣東道25號海港城港威商場地下G301號舖價格:$200左右評分:😋😋😋😋
今日行街去到 OFF-WHITE
點知原來入面有間 cafe 可以食野飲野
仲有甜品🍮、雪糕🍦
正呀😍
咁為食既我當然要即刻食啦😝
入到去環境乾淨舒適
而且因為地點比較入,所以都好安靜🤫
最適合喜歡寧靜的 Blogger 🤣
可以係度打下字、寫下野、思考一下、尋求靈感。
而且都係兩三個閨密朋友食嘢傾計既好地方。

我地叫左杯 Hot Caffé Latte
再點左啲野食:
意式火腿芝士三文治🥪 Panini
🥰
全部都好好味😋
但聽聞呢度最出名係奶昔,但我唔飲得凍野
唯有下次再黎試過☺️
🥰
❤️CAFE @ OFF-WHITE (尖沙咀)
地址:尖沙咀廣東道25號海港城港威商場地下G301號舖
價格:$200左右
評分:😋😋😋😋
2021-10-01 1447 浏览
喺海港城行街,入左off white行下,行到入黎先發現原來內有乾坤😂😂,原來入面係間 café ,雖然唔係好大,咁啱有D肚餓,見到D野食都好似幾吸引咁,一於坐低order D野食chill下先😉。又估唔到食物質素唔錯😋😋😋。先食左D生蠔開下胃先, 雖然唔算好飽滿 ,但又幾鮮甜喎, 淡淡嘅海水味,都新鮮嘅😍。pizza有驚喜, 餅底好香脆,配合Parma ham同埋香濃嘅芝士, 經典嘅配搭,好滋味。牛扒嘅香草牛油醬汁, 吊起咗牛嘅香味出嚟, 不過略嫌牛扒over cook ,熟咗少少, 變得冇咁juice🙂。意粉偏細份,同埋太多汁, 呢個我就覺得一般😅。我覺得如果行街行到攰嘅時候,都係一個唔錯嘅選擇😊。

又估唔到食物質素唔錯😋😋😋。

意粉偏細份,同埋太多汁, 呢個我就覺得一般😅。

我覺得如果行街行到攰嘅時候,都係一個唔錯嘅選擇😊。