原本想去金不換....可惜每次星期六晚去到都係只坐滿三四成, 然後全部留位, 無辦法...再係個場度找找看, 最後老公好決斷地選擇咗呢間佢未試過既西餐! 睇到介紹話係德國菜, 唔太認同....無豬手, 無香腸, 連麵包也只有三數種比較相類似....要改了!我們點了一個 set dinner (連忌廉湯, 沙律, 麥皮餐包, 雞肉串燒, 龍利柳配白飯, 餐飲, 甜品), $73, 沙律一般, 包微暖, 無咩味, 雞肉幾腍, 龍利柳一般, 用珍珠米做飯, 又唔黏, 麻麻地! 甜品係法式布丁, 唔凍, 唔熱, 微暖, 怪怪地! 成個餐咩都有, 幾抵食! 另一個散叫海鮮龍蝦汁天使麵, $55, 海鮮有好多料, 龍蝦汁味足, 天使麵韌度剛好! 侍應好忙, 唔得閒添水, 但叫到亦好快加添!環境唔夠樓下紅螞蟻樓底高舒服, 但平日無咩人食下飯, 傾下計都唔錯!

沙律
海鮮天使麵
雞肉串燒加龍利柳
布丁
海鮮天使麵
一行7人的飯局,這裡環境很光猛,人不算多,不會很迫!坐得很舒服!很喜歡這裡的落地玻璃,很好view!食物方面:1. 龍蝦汁天使麵:D天使麵唔會淋晒,又有許多菜苗等伴菜,不會漏!2. 煙三文魚PIZZA:同平時D PIZZA 不同,餅底頗脆,幾好味!3. 二人餐:牛柳+法式海鮮:牛柳麻麻地,有D 刃.......味道一般,反而法式海鮮幾好味,D薯蓉好滑!4. 二人餐:蕃茄意粉,呢度D意粉真的不錯!5. 即磨咖啡:好香!6. 餐湯:很一般!但餐包很不錯!這裡特別是有一個迷你沙律吧,雖然得4盆野:蕃茄片,什菜,粟米,薯仔沙律;但有得重溫想當年的砌沙律,好玩!哈哈!(不過.....最後當然食唔晒.....浪費食物.........)另外有一款沙律醬,兩款沙律汁!價錢都是超值!! 叫了1個SET DINNER,1 個2人餐, 再散叫兩個意粉,1個PIZZA,食到勁飽都係$480.00 !! 每人70元都唔使!! 去荃灣廣場的話,這裡是個不錯的選擇!
很喜歡這裡的落地玻璃,很好view!

食物方面:
4. 二人餐:蕃茄意粉,呢度D意粉真的不錯!
5. 即磨咖啡:好香!
6. 餐湯:很一般!但餐包很不錯!

另外有一款沙律醬,兩款沙律汁!

去荃灣廣場的話,這裡是個不錯的選擇!
沙律吧
煙三文魚PIZZA
二人餐:牛柳+法式海鮮
蕃茄意粉
沙律吧
煙三文魚PIZZA
蕃茄意粉
  • 龍蝦汁天使麵,意粉類
2008-07-20
很久沒來 Cafe Gute 了, 還要上來openrice 才知他是吃德國菜對我來說, 不就是cafe 嘛....通常我比較懶, 看了看menu 就點 set dinner鑑於多次點牛扒有 5成變10成熟, 3成變9成熟 的經驗今次特地跟waitress 說要3成熟, 反正最後出來都是4,5成左右, 算是很不錯了前菜先來餐飽和紅湯, 餐飽軟硬適中, 紅湯火侯還差一點, 夾起來還算不錯主菜六成熟鐵板肉眼牛扒- 味道不錯, 配菜份量適中 而且鐵板上, 保持扒的熱度三成熟鐵板西冷牛扒- 其實四, 五成來說真的剛剛好, 如果牛扒不夠新鮮, 相信廚師亦不敢煮得太生, 值得一讚- 由於怕鐵板過熱令牛扒變熟, 廚師故意把牛扒放在薯菜之上, 再一讚- 以這麼便宜的價錢能吃如此水準的牛扒, 實在物超所值飲品凍咖啡 和凍檸茶, 不過不失啦
對我來說, 不就是cafe 嘛....

通常我比較懶, 看了看menu 就點 set dinner
鑑於多次點牛扒有 5成變10成熟, 3成變9成熟 的經驗

前菜

主菜
六成熟鐵板肉眼牛扒
- 味道不錯, 配菜份量適中 而且鐵板上, 保持扒的熱度
三成熟鐵板西冷牛扒
- 以這麼便宜的價錢能吃如此水準的牛扒, 實在物超所值

飲品
凍咖啡 和凍檸茶, 不過不失啦
餐飽
餐飽
  • 鐵板西冷牛扒
  • 鐵板肉眼牛扒
2008-07-11 6 浏览
Set dinner 由六十幾至七十幾不等~有沙律吧,餐包,餐湯,餐飲同甜品沙律吧:好似得粟米,麵包粒,沙律醫,生菜同薯仔沙律,最好食係薯仔沙律,但唔知點解食唔到薯仔,應該係通粉沙律就真餐湯,包,飲品:普通野紐西蘭鐵板牛扒:gd紐西蘭鐵扒羊扒:gd,75蚊以為得兩條骨比我,點知ok大份,不過熟咗d,所以有少少”銀”,六成應該好d雞扒意式飯:雞扒勁咸,難為我個fd仲食得落大半個,意式飯幾好味甜品:類似燉蛋既野,有芝士,但有d膩總括:比預期大份的食物~飽到甜品都食唔晒~而且味道都不錯
餐湯,包,飲品:普通野
紐西蘭鐵板牛扒:gd
甜品:類似燉蛋既野,有芝士,但有d膩
總括:比預期大份的食物~飽到甜品都食唔晒~而且味道都不錯
  • 薯仔沙律,鐵板羊扒,意式飯
2008-07-09 17 浏览
我和honey 睇完教友打波後, 便到荃灣廣場行街食飯. 我們在荃灣廣場逛了一圈, 最後選了Cafe Gute, 因為門外的 waiter 很熱情的推介 餐廳的溫馨二人晚餐, 而且餐廳環境不錯又吾full, 不用等位. 大約7:30pm到達餐廳, 我們被安排到坐窗口位, 幾舒服, 窗外可遠望@@ 萬景峰 & city walk. 溫馨二人晚餐: 1.餐湯 & 餐包 & Salad: honey 要白湯, 我要 紅湯, 兩款都ok. 白湯很creamy, 紅湯不會太濃味 和油膩. 餐包有兩款, 暖暖的, 幾軟身, 可能這cafe 本身都有賣bread.2.咖哩海鮮~份量不小, 海鮮也不少, 咖哩都幾香滑.3.烤羊架 拚薯角~ 羊肉有口感, 味道香濃, 有羊味. 薯角亦好味4.白汁磨菇天使麵~ 天使麵好香滑, 白汁又夠creamy, yummy5.是日甜品: cream puff.~ 我們食得太飽了, 對這個甜品興趣不大, 而且又真吾好味又太tough.Cafe Gute的 食物色香味俱全, 價錢合理, 環境清雅, 服務良好~ 我們一定會再來呢!

溫馨二人晚餐:
2.咖哩海鮮~份量不小, 海鮮也不少, 咖哩都幾香滑.

soup & bread
色香味俱全
  • 天使麵
  • 餐包
2008-07-06
晚飯時間, 行咗成個商場d食肆, 最終揀咗呢間. 賣麵包的, 做埋cafe, 坐窗口位, 幾舒服.叫咗set dinner 2 個: 炭燒雞扒意式飯 & 西冷牛扒.先嚟餐包, 因為呢間本身係賣麵包的, 都預咗餐包會係俾d賣剩的包, 但嗰包翻熱後, 微暖, 又幾軟熟, 幾好味wo, 好快就成個食晒lu. 跟住係餐湯, 羅宋湯, 無特別, ok啦.主菜的炭燒雞扒, 幾大塊, 仲好厚肉, 但有少少鞋. 而嗰意式飯, 從嗰名就知唔係正宗意大利飯, 不過味道又幾好wo, 帶點甜, 茄汁偏多, 有少少芝士, 飯的口感就偏軟, 食咗成個飯都唔覺膩. 西冷牛扒就唔可以同扒房的質素相比, 牛扒比較薄身, 同埋少少靱. 薯菜的薯角就炸過龍, 好燶呀!餐飲叫咗coffee, 唔算太出色, 可以啦!

餐飲叫咗coffee, 唔算太出色, 可以啦!
2008-06-23 11 浏览
星期六下午, 與朋友2人到了荃灣廣場吃飯裝修過後的荃灣廣場人流明顯多了, 食肆的選擇也增加徘徊在Oliva 及 Cafe Gute 中, 最後選了這間精選午餐約有6款, 價錢由$40多至$$60多元我們點了海鮮天使麵及xx魚柳(忘了名字 +___+)先來餐包及餐湯: 麵包被叮完後, 暖暖的; 餐湯則有很多雜菜, 好味海鮮天使麵: 份量不小, 海鮮也不少, 因是急涷的, 味道一般; 天使麵則煮得很彈牙, 配上那適量的白汁, 每條天使麵也沾上~~哇, 美味極了 (>v<)甜品: 我們不知道還有甜品呢~雖然只是啫喱, 但夠涷餐飯: 所有奶及糖是自助的, 所以好喝不好喝便看大家的手摯了, 當然我調配的奶茶是蠻好的啦環境很舒適, 侍應服務也算快, 而且不會趕客, 所以在這裏談天說地很是自在...所以心裏的隱憂也忍不住說出來了
星期六下午, 與朋友2人到了荃灣廣場吃飯
裝修過後的荃灣廣場人流明顯多了, 食肆的選擇也增加

精選午餐約有6款, 價錢由$40多至$$60多元
我們點了海鮮天使麵及xx魚柳(忘了名字 +___+)

甜品: 我們不知道還有甜品呢~雖然只是啫喱, 但夠涷

2008-06-20 10 浏览
第2次光顧,講真味道都係普普通通,不過勝在唔使等位,環境舒服夠靜,人又唔多,冇人向出面等位,所以可以坐成晚。食物款式亦算多,幾十蚊個餐有齊晒餐包、餐湯、自助沙律、主菜、餐飲同甜品,好抵食~
餐包唔同款,暖暖地~
西班牙海鮮炒飯
鐵板羊扒
餐包唔同款,暖暖地~
西班牙海鮮炒飯
鐵板羊扒
同一班朋友約o係荃灣食飯gather下之前有fd話聽講呢間cafe唔會趕人走因為我好唔鐘意一d未坐低就warn我要幾點交檯既地方(仲要明明佢間野好多位未入座)環境唔錯,有落地玻璃望出去間CAFE算係光猛o個種,坐落幾舒服服侍都ok,不過加水加得慢左d同埋有一兩個waiter成日唔記得人叫過佢可能越夜越多人卦坐落見佢d set dinner有salad bar、湯、野飲好似ok平均60-70幾蚊~於是4個女仔叫左一個set dinner,唔記得左什麼海鮮飯一個細pizza,煙三文魚,$75一個意粉,蜆肉之類 $49最後一個甜品,兩個球既雪糕+水果 $48Salad Bar︰得一張檯幾盤野...-___-0不過都仲算新鮮...薯仔salad都ok既...海鮮飯︰好夠味好rich好好食,好多cheese,海鮮可以仲多dd蜆肉意粉︰足料,好食,不過所有野都好散@@"煙三文魚pizza︰唔係好得,太多青椒太勁青椒味,太咸同埋個餅皮唔脆...好「粉」...好似未baked好咁雪糕︰好多生果...48HKD兩個球貴左d,但食得出雪糕唔係普通既brand好香好滑,都算ok既果然坐左好耐都唔會叫人走每人
同一班朋友約o係荃灣食飯gather下
之前有fd話聽講呢間cafe唔會趕人走
因為我好唔鐘意一d未坐低就warn我要幾點交檯既地方
(仲要明明佢間野好多位未入座)

環境唔錯,有落地玻璃望出去
間CAFE算係光猛o個種,坐落幾舒服
服侍都ok,不過加水加得慢左d
同埋有一兩個waiter成日唔記得人叫過佢
可能越夜越多人卦

平均60-70幾蚊~
於是4個女仔
叫左一個set dinner,唔記得左什麼海鮮飯
一個細pizza,煙三文魚,$75
一個意粉,蜆肉之類 $49
最後一個甜品,兩個球既雪糕+水果 $48

Salad Bar︰得一張檯幾盤野...-___-0
不過都仲算新鮮...薯仔salad都ok既...

蜆肉意粉︰足料,好食,不過所有野都好散@@"

煙三文魚pizza︰唔係好得,太多青椒太勁青椒味,太咸
同埋個餅皮唔脆...好「粉」...好似未baked好咁

好香好滑,都算ok既

果然坐左好耐都唔會叫人走
每人60幾蚊食晚飯其實真係幾抵
所以都會推薦朋友再黎~
不過pizza應該唔會再試
麻麻地既pizza
唔錯既~
貴左d但幾好食
好好食=p
$65.5 (晚餐)
唔錯既~
貴左d但幾好食
好好食=p
  • 海鮮飯
2008-05-19 2 浏览
來過三次,都是食午餐。 食物水平可以,價錢相對來講不算貴。 今天三個人食了3份set lunch,另加一客芝士蛋糕,共170元。 餐前麵包及那杯者喱都不錯。 意粉的味道,好過意粉屋。
2008-02-04 12 浏览
星期日同女友睇完「長江七號」,就來到這間餐廳食晚飯。在門口看過MENU,發覺並唔貴,加上好耐都無食過西餐,所以決定幫襯。由於未到七點關係,餐廳不算人多,我們被安排坐在window seats,有落地大玻璃,面向萬景峰,個view以荃灣來說已是非常好了。食物方面,我們order了一個set dinner –有餐湯、沙律、cake同餐飲,主菜要菠菜雞排焗飯。另外,散叫了肉醬焗薯皮及海鮮龍蝦汁天使麵。 兩個主菜份量頗大,味道出色。焗薯皮亦都令人回味。除左餐湯比較失色,其他都是滿意。以這個價錢來說,不會令你有「被搵笨」的感覺,有機會要再去幫襯。

(非会员)
2008-01-20 7 浏览
无啦啦入到去呢间原来有PIZZA食,我感觉OK又脆好食.
无啦啦入到去呢间原来有PIZZA食,我感觉OK又脆好食.
猶記得一年前,和女友第一次食,真的很不錯。但漸漸比下去了,已經很久沒有再光顧。這陣子順道回憶一下!真的不敢再有下次喇.個脕係星期四,7:30分全場得4台客,我同女友坐中間窗口住,好怏有女工作人員餐牌俾同水,但見姖五隻手夾住杯口心情己大打節勾,于是我叫個女仔換杯暖水,唉..姖一聲:好呀,都冇拿走隻怀就走...換返來同样(五隻手夾住杯口)都算喇,落完單,飲完湯,厨房講笑,爆粗麻煩細聲少少喇,一點都不專業,(厨師請有返點專業精神)去咁多間A-1咁样的事係第一次,樓面女工作時玩樂說笑.圍埋傾計,大約20分鍾海鮮意粉同份扒上臺,意粉太油未熟透中間一囤囤,而且飯的口感真的可以說差,硬,我倆都覺得比以前差多了!真的愈食愈頹呀。服務就一般,加水我杯睃水飲完都冇人加,女友杯凍水就有加,吃完去埋洗手間,咁巧撞正個A-1師傅,佢竟然手都吾洗走左,唉吾洗多講,以後都不來吃!

2007-12-13 2 浏览
唔得!牛扒要三成,佢比夠全熟.羊架又韌又多碎骨.又冇個侍應得閒又人應,埋單又等得耐.唉!
2007-10-25
晚餐餐湯羅宋湯唔錯,餐飽軟熱但原來係裝晒響一個透明膠箱中,再拎出黎叮熱,放響膠箱中既餐飽好似垃圾咁,自助一次沙律吧選擇唔多,叫左個T骨扒五成跟薯菜,老公叫左個肉眼扒五成跟飯,T骨扒黎到變全熟,肉眼扒黎到變八成熟,我成日都覺得如果做唔到人客既要求就不如唔好問要幾成熟啦,十成熟既T骨扒我無法接受,女侍都即時表示為我整過,再黎既T骨扒係八成熟,不過都算啦,但T骨扒一入口喊到震呀,即時要老公比啖飯我食,成$80個晚餐喎,大家樂仲好食過佢好多啦,喊到個咀都痛架,唯有問侍應dd係唔係佢地餐廳既特色,個女侍拎走碟扒,叫我換過第二樣野,我食唔落啦,係都搵過第二間啦,我叫佢計番個沙律同湯,佢地都收番我$33,唔會再有下次囉,唔怪得知人地間間食店都要等位而d間無人去啦。