餐厅: Cafe Deco Pizzeria (ELEMENTS圓方)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-09-22 136 浏览
📍Cafe Deco Pizzeria🇭🇰香港尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方火區2樓2133號舖味道: 👅👅👅賣相: 👀👀👀👀價格: 💰💰💰環境: 🌹🌹🌹🌹服務: 👨🏻👨🏻性價比: ⭐️⭐️⭐️回頭率: 🔆🔆🔆人均消費: HKD220圓方出面又貴又冇嘢食,但行去佐敦又好鬼遠!Cafe Deco Pizzeria @cafedecopizzeriahk ,之前食過覺得幾出色,又唔洗等位😂Set lunch 一共有八款,我哋就叫咗個Pizza加牛扒,包一份前菜,加$20一杯餐飲🆗煙燻火腿多士🥪前菜我揀咗煙燻火腿多士,煙燻火腿味道較咸較濃,加上少少配料,配多士其實好好味!可惜多士有啲淋,熱啲脆啲就好好味⭐️8吋意式腸肉藍黴芝士薄餅 🍕 $138Pizza分別有Mozzarella 同Combozola,Combozola 味道不算非常突出,不過都食得出微微嘅香味!Pizza芝士味幾唔錯,加上蘑菇同配料,不錯不錯!唯獨意式香腸就少咗啲啲⭐️美國肉眼扒(10安士)伴松露薯條🥩$218朋友只可以食到七成熟,雖然對我來講熟咗少少,但的確食得出肉眼扒嘅香味,Red wine sauce好香好好味!至於

📍Cafe Deco Pizzeria

煙燻火腿多士

⭐️8吋意式腸肉藍黴芝士薄餅 🍕 $138
8吋意式腸肉藍黴芝士薄餅

⭐️美國肉眼扒(10安士)伴松露薯條🥩$218
朋友只可以食到七成熟,雖然對我來講熟咗少少,但的確食得出肉眼扒嘅香味,Red wine sauce好香好好味!至於松露薯條冇乜特別,松露味唔太特出
美國肉眼扒(10安士)伴松露薯條

整體食材其實出色,喺圓方來講,已經算係一間性價比比較過嘅餐廳!但食物唔夠熱呢一點就要改善一下!因為Pizza同牛扒都唔熱,有點浪費食材!而店員態度好差幾冇禮貌🙈
同我上一次來有一點落差,所以今次評分中規中矩,不過仍然有下一次嘅🙊

2021-09-18
8吋意式腸肉藍黴芝士薄餅
美國肉眼扒(10安士)伴松露薯條
2021-09-19 120 浏览
今日在圓方逛街,經過這間特色餐廳,看了餐牌,價錢合宜。餐廳環境舒適,就決定選擇這一間餐廳進餐。餐牌上的菜式也很豐富。M6和牛拼虎蝦薄餅185(非常值得推介的薄餅,每$1薄餅上都有一片黃牛和虎蝦,加上甜椒同芝士,色彩繽紛,十分足料。Pizza是薄底,薄餅邊邊位香脆,和牛入口軟嫰,香味撲鼻,彈牙的虎蝦,口感十足,色香味俱全。日本武士和牛漢堡配香辣薯條178漢堡是黑炭包,強烈嘅顏色令人印象深刻,和武士名字很匹配。有種硬朗耳目一新啲感覺。但是,厚肉多汁的和牛漢堡扒,配上一陣空氣的感覺的鬆軟黑炭包,不會令人感到負擔太重和太飽滯的感覺。令人有意想不到的驚喜。薯條香脆可口一向都是和漢堡餐的絕配。香辣魷魚88小食啲份量不算多,但是每魷魚圈都很飽滿,感覺像炸蝦。魷魚入口彈牙,少少辣,鹹香得宜,配上特製的醬汁,十分惹味。炸物最怕是油膩,但是配上這個醬汁,酸酸甜甜,清新。很是開胃。mocktailpassionate blitz,熱情果帶給人清香的感覺。微甜,容易入口。mango mule芒果味十足,如果喜歡食芒果的這杯飲品就適合推介。

M6和牛拼虎蝦薄餅185

日本武士和牛漢堡配香辣薯條178

香辣魷魚88

mocktail
mango mule
芒果味十足,如果喜歡食芒果的這杯飲品就適合推介。
飽肚的意大利餐超creamy的gelato milkshake, 揀左coconut仲有超fresh的pizza, 其實可以有好多配搭 我揀左和牛大蝦pizza配番個清新的三文魚沙律 , 個sauce酸甜適中好細心的waiter,介紹咗個西式版楊枝甘露甜品實在超滿足AE卡消費真係好抵 半價啊! (星期一至四)
飽肚的意大利餐

仲有超fresh的pizza, 其實可以有好多配搭
我揀左和牛大蝦pizza

配番個清新的三文魚沙律 , 個sauce酸甜適中

好細心的waiter,介紹咗個西式版楊枝甘露甜品

實在超滿足

AE卡消費真係好抵 半價啊! (星期一至四)

2021-08-25 141 浏览
My friend and I ordered 2 tea sets (a carbonara, a Caesar salad and 2 coffees) during tea time on Aug 25, a normal Wednesday. The bill was $394 and I smelt something weird. They charged every item of our order at a la carte price! This seems strange to me as almost every table orders tea sets at tea time, of course. I hope ours was the only "mistakenly calculated" as the manager explained. Finally the $394 bill was voided and the revised bill was $220, and it took them 5mins to redo the bill, w

Finally the $394 bill was voided and the revised bill was $220, and it took them 5mins to redo the bill, where it was not busy. If I did not look close enough I would have got scammed for $170!

Food was okay but nope, not another time.

2021-08-25
下午茶
2021-08-22 218 浏览
環境夠寬敞,唔會話隔離就係其他客人,所以都算係chitchat聚會嘅好地方。 呢個Afternoon tea set以鹹食為主,一個細pizza🍕🍕再加酥炸魷魚同炸雞翼。甜點就有檸檬tart,朱古力🍫🍫mousse蛋糕同紅莓芝士蛋糕🍰🍰。佢其實仲有個海鹽焦糖雪糕🍨🍨無寫出來。所以建議先食左佢,否則就好快溶晒😔😔。 整體來講,以呢個價錢💰💰有呢個環境,同食到飽飽嘅份量,又真係幾抵。值得去食😋😋。

2021-08-19
3K
2021-08-21 173 浏览
睇戲前食個晚飯先,到了戲院對面的Pizza店,除左pizza仲有好多其他野食㗎。坐低後店員好快送上餐牌同口罩袋,仲有濕紙巾添。點左Crostini Plate 意式牛油果蟹肉及煙三文魚多士作為前菜,見店內好多人點我地又跟住點返一份。兩件係蟹肉兩件係三文魚,上面仲有超多芝士添。多士好鬆脆,兩款口味下層都塗了牛油果醬,鹹香鮮味,好正喎。主菜點了Pork Shank 紅酒燴豬膝,賣相好色彩好靚。除了紅酒汁,還有一層南瓜蓉,醬汁又香又甜。配菜有長青豆同無花果,吸了醬汁好好味。講返隻豬手先,炆得入味又軟腍,一切已經同條骨分開㗎啦,豬皮同脂肪位好彈牙,好好味呀。另一款主食叫了Funghi Di Parma 意式蘑菇,中文名叫意式蘑菇,但佢係有巴馬火腿㗎,唔係素食黎。即叫即烘香噴噴,每一片都有火腿,火箭菜同好多雜菇㗎。餅底好香脆,就算係餅邊都無硬㗎,pizza上面仲有大量嘅芝士,好正呀好好味~飲品點了Conte,係伯爵水果茶呀,茶味好香,微甜幾啱口味,好飲喎。朋友點了Peach Lover,有熱情果、水蜜桃加紅莓汁,是味道香甜的fruit punch。坐單邊位望住溜冰場,個位濶落好坐,食物又有水準,
坐低後店員好快送上餐牌同口罩袋,仲有濕紙巾添。
兩件係蟹肉兩件係三文魚,上面仲有超多芝士添。
多士好鬆脆,兩款口味下層都塗了牛油果醬,鹹香鮮味,好正喎。
主菜點了Pork Shank 紅酒燴豬膝,賣相好色彩好靚。
即叫即烘香噴噴,每一片都有火腿,火箭菜同好多雜菇㗎。

坐單邊位望住溜冰場,個位濶落好坐,食物又有水準,係圓方內的好選擇呢。
2021-08-19
2021-08-17 110 浏览
今日同囡囡去ELEMENTS玩完溜冰,好肚餓話要食pizza,咁啱喺溜冰場抬頭一望,就見到有間Cafe Deco Pizzeria,立馬出動。一坐低,要個頭盤先,意式牛油果蟹肉及煙三文魚多士。份量唔係好多,每款一件,好creamy,面層鋪了滿滿的芝士,加上沙律汁好開胃,為後面豐富嘅美食開路。跟住,當然就要叫我哋嘅主食pizza,囡囡喜歡牛肉,我喜歡大蝦,咁就一於叫返過M6和牛拼虎蝦pizza。Pizza一上碟,熱辣辣香噴噴,要小心盪口,餅底外脆內軟,分量很大。上面鋪了滿滿的牛肉,分佈均勻,再配上大量芝士,一咬落去,脆卜卜熱辣辣配上濃濃嘅M6和牛味,已經是人間美食,仲要加上爽脆可口彈牙的虎蝦,令到層次更加分明。以這個價錢,就食到一個咁豐富嘅Pizza,真係要大力推薦!主菜方面,我們再點了一個紅酒會豬膝,這份量特別大,絕不斯場,用紅酒慢煮,所以肉質特別嫩滑,還配上南瓜蓉、果乾和青豆,特別用心。最後,飲品方面,我和囡囡分別叫了Lychee Punch 同 Conte,夏日消暑特飲。我哋兩母女,最後都要捧腹滿足地離開!大滿足啊!

2021-08-16
2021-08-06 2157 浏览
Cafe Deco Pizzeria再次登陸圓方,新店搬到戲院旁的位置,環境更開場闊落,可以眺望到樓下的溜冰場呢 ⛸️ 非常熱鬧前菜點了意式牛油果蟹肉及煙三文魚多士,賣相不錯,上面灑滿了雪白色的 Ricotta Salata,入口啖啖蟹肉,而煙三文魚亦鹹香豐富,是配搭輕盈的開胃小菜主菜選了紅酒燴豬膝,一整隻豬膝份量很大,醬汁用上Pumkin Purée, Beans, Dried Fruit,光看就很賞心悅目了。豬膝肉多而且肉質也挺嫩的,很容易就可將骨頭邊的肉都切下。外皮有滿滿膠質,煮得軟腍入味,滑溜溜的很好吃菜單上光是薄餅就有多達十款口味,更可以客製化!這裡的薄餅都是即叫即製,將Pizza放入特製石磚爐中,使薄餅烤焗時受熱更加均勻,令薄餅烤出來特別脆香美味我們點了M6和牛拼虎蝦薄餅,新鮮出爐真的要趁熱食呢,薄餅充滿彈韌嚼感,邊位超酥脆~ 和牛和彈牙的虎蝦很合拍,鮮味十足,吃到好吃的薄餅真的相當有滿足感🍕▫️Fruttete(Red Tea, Cranberry Juice, Strawberry, Raspberry)▫️Lychee Punch(Lychee, Orange Juice,

紅酒燴豬膝

Fruttete

▫️Fruttete

▫️Lychee Punch
(Lychee, Orange Juice, Grenadine, Soda)

🎉Happy Hour 30% off🎉
兩杯mocktails的賣相都很精緻,Fruttete入口陣陣茶香,味道清甜。而Lychee Punch的漸層真的很美🥰橙汁味道較突岀
紅酒燴豬膝
Fruttete
2021-08-03 1411 浏览
今日同好友去圓方睇戲食飯,佢介紹我去一間西餐廳叫「Cafe Deco Pizzeria」,朋友重點推介Pizza, 即叫即焗,好好食! 餐廳環境舒適,我揀了靠近溜冰場位置嘅座位,可以同時享受晚餐&觀看冰上曲棍球,好relax! 前菜方面我哋叫咗《意式牛油果蟹肉及煙三文魚多士》!牛油果同蟹肉好夾,又creamy, 加上沙律醬, 好味至極,yummy ! 主菜方面我哋叫咗《紅酒燴豬膝》& pizza 開心心share ! 🙌🙌🙌紅酒燴豬膝,份量十足, 大大只,用上紅洒烹調,特別惹味, 豬膝鬆軟可口,配上南瓜醬做點綴,外觀一致好評! 重點推介嘅《煙吞拿魚腩》Pizza, 材料豐富,包括有吞拿魚、蘑菇、沙律菜&流心蛋等等。 Pizza 即叫即焗, 餅底外脆內軟, 口感煙韌, 仲有好特別流心蛋,切開蛋黃輕湧出,非常香滑, 再配上沙律醬, 夾住餅底一齊享用,超好味,層次更佳! 配上兩杯特飲, 夏天必叫啦 《Conte & Lychee Punch》 ! cheers 🥂 我的Lychee Punch 清甜可口,十分解喝,配Pizza 一流!餐牌👇👇

前菜方面我哋叫咗《意式牛油果蟹肉及煙三文魚多士》!

餐牌👇👇
2021-08-03 1062 浏览
暑假又是四出吃喝玩樂既時候,今日我們仨就來到圓方睇戲吃飯吧!先到Premiere 買戲票,就在戲院旁有間意大利餐廳,小女生最愛pizza ,所以就決定在此吃個午餐吧!餐廳外的意大利雪糕十分吸睛!餐廳裝修以木色為主,簡潔而富現代感!我們坐在單邊,可看到溜冰場。打開餐牌,選擇也相當多,我們選了一個前菜,一個pizza , 一份主菜。前菜:意式牛油果蟹肉煙三文魚多士 $95這個前菜的賣相很特別,面層鋪滿了雪白的Ricotta salata ,芝士味道清甜。分別有兩件煙三文魚和兩件蟹肉多士,各具特色。煙三文魚味道突出,而蟹肉也鮮味,牛油果醬香滑,配上香脆的多士,是一道不錯的前菜。Pizza :夏威夷風光 $152這𥚃的pizza 都很特式,有多款的新派薄餅。這裡的薄餅底是手製的,麵粉是意大利進口的,由石爐烤製。不過小女生還是喜歡夏威夷風光。簿餅有很多芝士,mozzarella 、honey glazed ham 、菠蘿和蕃茄醬,配起來當然美味,而餅底也格外很香脆。主菜:醬燒美國豬肋骨 $258主菜份量都很足夠,薯條有很多,不過最吸引人注目的相信是碟上的烤西瓜。先吃薯條,熱辣辣的而且很香脆,薯條

餐廳外的意大利雪糕十分吸睛!

前菜:意式牛油果蟹肉煙三文魚多士 $95

Pizza :夏威夷風光 $152

主菜:醬燒美國豬肋骨 $258
先吃薯條,熱辣辣的而且很香脆,薯條上曬上了香料,那是美國的特有香料 (Cajun),十分惹味,讓人停不了口。
Ribs 已切好,加入黑白芝麻,視覺上加了分數。ribs 入口即溶,醬汁味道濃郁,吃幾口肉後再吃一口西瓜🍉,讓人不覺得膩。

Mocktail $58
Conte
由Earl Grey tea及鮮果製成,略嫌茶香不夠。
Lychee punch
由荔枝,橙汁及紅石榴汁製成,冰溶化後甜度剛好。

2021-08-03
午餐
位於尖沙咀的Cafe Deco Pizzeria,顧名思義是一間主打薄餅的意大利菜餐廳。餐廳是飲食大型集團Cafe Deco𣄃下品牌,食物品質毋庸置疑。當天光顧,全院滿座,大家要早點預留座位啦~ 餐廳以全新裝潢和全新餐牌進駐圓方,門外設有雪糕甜品站,吸引不少看電影的客人光顧。店內則設有世界頂級的高溫石爐,店員不停的烤焗薄餅,傳來引人香氣。 當日被安排坐在窗邊位,能看到西九文化景色,景觀開揚,非常舒適呀~ 意式牛油果蟹肉&煙三文魚多士 $95 一客有兩款不同口味的多士,一份是牛油果配蟹肉,一份是牛油果配煙三文魚,一次過滿足我貪婪的胃口~ M6和牛拼虎蝦薄餅 $185 非常好吃的M6和牛拼虎蝦薄餅,值得向大家推薦呀! 薄餅用世界頂級高溫石爐烤焗,令受熱更加均勻,薄餅充滿麵粉香,邊位脆,內餡軟。M5和牛熟度剛剛好,脂肪豐富,肉味香濃,配上虎蝦、水牛芝士和甜椒等,口感層次豐富,好差味呢~ 紅酒燴豬膝 $258份量十足的紅酒燴豬膝,足夠兩人分享。豬膝肉嫩飽滿,但調味略為不足,濃一點更合我胃口。豬膝還配有南瓜蓉和風乾果乾,配搭新奇有趣。
位於尖沙咀的Cafe Deco Pizzeria
,顧名思義是一間主打薄餅的意大利菜餐廳。

意式牛油果蟹肉&煙三文魚多士 $95

M6和牛拼虎蝦薄餅 $185

紅酒燴豬膝 $258

2021-07-23
2021-07-30 519 浏览
晚上收工過咗去九龍站圓方嘅呢間「Cafe Deco Pizzeria」吃晚餐,店內裝修燈光明亮,感覺乾淨舒適,晚市時段都有唔少客人光顧餐牌上設有多種不同前菜、沙律、主菜、薄餅、甜品等等選擇意式牛油果蟹肉及煙三文魚多士多士烘至微微鬆軟,塗抹上牛油果醬後,分別加入蟹肉及煙三文魚,成為兩種口味的脆多士,好好食醬燒美國豬肋骨豬肋骨有五條,塗抹了滿滿的醬汁後烤香,肉質鬆軟入味,豬肉味頗香濃的哦👍🏻伴碟仲有金黃香脆炸粗薯條,灑上左辣椒粉,香口微辣,啖啖薯肉香M6和牛拼虎蝦Pizza大大件Pizza已經分成8塊,可以同朋友開心share~薄餅批底厚薄適中,帶麵粉麥香,表面鋪滿虎蝦肉、M6和牛片、三色椒粒、芝士、蔥碎等等,色彩豐富,好足料!每啖Pizza都品嚐到M6和牛肉香,蝦肉爽口彈牙,薄餅整體味道同口感都好豐富呢Conte伯爵茶底加入梳打水、新鮮水果及蜜糖🍯唔會太甜,充滿鮮果清香,仲有陣陣伯爵茶香Peach Lover賣相好靚!味道主要源自熱情果及蜜桃🍑,甜甜的,頗清新

餐牌上設有多種不同前菜、沙律、主菜、薄餅、甜品等等選擇

醬燒美國豬肋骨

M6和牛拼虎蝦Pizza

Peach Lover

賣相好靚!味道主要源自熱情果及蜜桃🍑,甜甜的,頗清新
2021-07-28 228 浏览
老公呀B收工後,我哋去圓方睇戲,之後發現戲院旁边有一間西餐廳Cafe Deco Pizzeria,不但舒服光猛,而且位置很寬,我們馬上坐下來!首先前菜我們叫了一個意式蟹肉煙三文魚很吸睛,一客四塊,蟹肉和煙三文魚很夾,真的很香口!另外薄餅很大塊,我們叫了松露火煺簿餅,真的很脆,而且西班牙火煺很甘香,加上松露,我們吃到停不了口!老公很餓,叫了一個紅酒燴豬膝,份量很大,好似豬手咁,要用一把刀慢慢分開,豬膝很軟,又很鬆軟和豬皮一起食份外香口!我們叫了兩杯特飲,我的Peach Lover很甜又充滿着白桃的香味,而且十分解喝,今晚我們看了一套好電影,又吃了一頓愉快的晚餐! 真的心花怒放!

2021-07-27
2021-07-27 122 浏览
這間位於圓方的西餐廳,主打多款特色Pizza,還有多款主菜及小食等。意式牛油果蟹肉及煙三文魚多士多士烘至香脆,表面灑上芝士碎,分別加上煙三文魚及蟹肉,夾上牛油果醬,蟹肉鮮味無比,跟牛油果超夾。M6和牛拼虎蝦薄餅薄餅是薄底,餅底香脆,和牛肉不會太油膩,反而味道濃郁,虎蝦爽彈,薄餅表面鬆軟,餅邊香脆,而且很多芝士。醬燒美國豬肋骨豬肋骨份量十足,而且肉質嫩腍,很香的BBQ醬味,十分惹味,旁邊有些香脆粗薯。Apple Crush清新薄荷味加上青蘋果的酸甜,味道清新解渴。Conte淡淡茶香,加上清新的生果,香甜解渴。

醬燒美國豬肋骨

Apple Crush
清新薄荷味加上青蘋果的酸甜,味道清新解渴。

Conte
淡淡茶香,加上清新的生果,香甜解渴。

2021-07-25 132 浏览
Grabbed a quick lunch after movie at Elements. The Bouillabaise was rich and besides the sea bass you see, there is plenty of fish and crab in the soup. The bread was still crunchy despite being soaked in the soup. It is a bit pricey 288 but flavor wise it is really good.Their brioche bun was really good for this price. The warm and soft bread wrapped around the gelato and each bite was a delight, both hot and cold at the same time. Despite I already chose pistachio, which was less sweet already
Bouillabaise
Brioche Bun
Their brioche bun was really good for this price. The warm and soft bread wrapped around the gelato and each bite was a delight, both hot and cold at the same time. Despite I already chose pistachio, which was less sweet already, I chose a tarty sauce and toppings so it won't be too sweet.
题外话/补充资料: Can earn Asia Miles
2021-07-25