餐厅: Cafe Deco Pizzeria (ELEMENTS圓方)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2020-11-08 1293 浏览
本身九月同個朋友慶祝生日,不過因為疫情關係限聚令到而家先可以放寬到六個人,咁先至有機會出嚟補㊗️!我哋三個中女係中學同學,出嚟做嘢之後每年都會為大家慶祝,連帶佢哋嘅另一半都有一齊出嚟(我仲未有呀真係可憐🥺😭😭)我哋嘅生日聚會已經玩到由壽星嗰個自己諗去邊度食,今次仲要book埋位𠻹🤪其實都幾好丫,生日大晒㗎嘛🤩今次揀呢間同我地平時食開嗰啲類型差唔多,都係西式開心share 。pizza 、pasta、steak .....! 份量都算幾足見到有個promotion happy hour 8點前70%,不過因為我唔係太舒服唔想飲凍野,叫左個龍蝦🦞湯!結果得另外兩個中女野飲有折🤪。(milkshake 冇份)而我既湯好夠creamy,都有少少肉響碗底嘅!咁多樣嘢我最鍾意個蜆意粉,因為個天使面嘅質地好好,蜆又甜,唯一呢樣個份量小左d🤪最後梗係食埋甜品啦。壽星女話book枱已經唸好食咩甜品🙃(tiramisu),再加一個椰子pudding 配passion fruit sober 😋酸酸甜甜好味,重點係IGable 🤩

2020-11-08 580 浏览
Great experience overall. Worth the price of food n drinks! friendly staff too.!! I would love to come back for more desserts!!
  Classic  peperoni
2020-11-03 654 浏览
今日放假嚟睇戲所以之前呢因為係園入面冇得買嘢食呢就就想過嚟食杯雪糕食個pizza先至入去睇戲說高款式都好多另外阿德裏面有好多pizza同意粉 座位好多坐得好舒服嘅不過感覺唔係好舊店員等咗好耐都冇人嚟落單嘢食都等咗好耐 pizza真係好好食意粉都應該好正下次再嚟
📍Cafe Deco Pizzeria #CafeDecoPizzeria🇭🇰香港尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方火區2樓2133號舖🇭🇰Shop 2133, 2/F, Fire Zone, ELEMENTS, 1 Austin Road West, Tsim Sha Tsui, HK🌐尖沙咀人均消費: HK185味道: 👅👅👅👅賣相: 👀👀👀👀價格: 💰💰💰💰環境: 🌹🌹🌹🌹服務: 👨🏻👨🏻👨🏻性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率: 🔆🔆🔆🔆十分隱蔽的餐廳,係圓方戲院對面,但唔好搞錯,一間係食西餐,一間係食越南野(西餐門口有越南餐廳嘅招牌)😂望住溜冰場,環境同座位都好舒服點左兩個餐,每個餐都跟前菜/湯加杯飲品⭐️蟹肉多士配芒果莎莎🦀蟹肉多士有兩件真係好多蟹肉,舖滿晒成塊多士,超香蟹味!上面嘅芒果莎莎好香好開胃依個配搭又幾唔錯喎!另外款係風乾牛肉石榴沙律,我就無試啦💯8吋北京烤鴨薄餅🍕$138唔知點解心血來潮真係好想試依個Pizza 🤣Pizza真係有鴨皮係上面!仲有香濃嘅芝士味,加上菠菜葉,香蔥等等整個pizza有超濃嘅海鮮醬,即係平時蘸北京填鴨果種甜麵醬,你係估唔到好以咁夾咁好味! 又

🌐尖沙咀

環境: 🌹🌹🌹🌹
服務: 👨🏻👨🏻👨🏻
性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率: 🔆🔆🔆🔆

望住溜冰場,環境同座位都好舒服

點左兩個餐,每個餐都跟前菜/湯加杯飲品

⭐️蟹肉多士配芒果莎莎🦀
蟹肉多士有兩件
真係好多蟹肉,舖滿晒成塊多士,超香蟹味!
上面嘅芒果莎莎好香好開胃
依個配搭又幾唔錯喎!
蟹肉多士配芒果莎莎

另外款係風乾牛肉石榴沙律,我就無試啦
風乾牛肉石榴沙律

💯8吋北京烤鴨薄餅🍕$138
唔知點解心血來潮真係好想試依個Pizza 🤣
又中又西,真係一路食一路懷疑人生😂
對於依個中西合璧嘅菜式,本人表示十分滿意👍🏻
8吋北京烤鴨薄餅

⭐️黑安格斯西冷(10oz)🥩$198
因為朋友要食well done,所以食落其實有點韌
先講塊西冷其實肉味香濃,肥瘦分明,微微帶有碳燒香味,我估如果三至五成熟應該會仲好味!
薯條好好味啊!每口都有陣黑松露香😋
黑安格斯西冷

平均一位$185,我覺得性價比好高!
而且都幾有驚喜!唔錯唔錯! 🥳🥳
2020-10-22
蟹肉多士配芒果莎莎
風乾牛肉石榴沙律
8吋北京烤鴨薄餅
黑安格斯西冷
2020-10-05 697 浏览
———————呢個星期比較忙 遲左兩日更新🙈🙉🤢cafedecopizzeria🍕🥗之前去左呢間餐廳食 lunch係圓方呢啲貴價商場黎講 佢嘅價錢係比較 #親民———————1️⃣#火箭菜及無花果沙律🥗 $108啲菜都幾新鮮 無花果幾甜 所以加啲橄欖油同黑醋已經好夠味 。🉐7/10———————2️⃣#紅酒燴牛肉粗管通粉 $158牛肉燉到入味同埋係撕到一條條咁擺落意粉煮整體就不過不失🉐7/10———————3️⃣#北京填鴨pizza $158餐廳入面係有個傳統嘅石磚爐 即場整搓面團 即場焗 pizza係用北京填鴨嘅 #甜面醬 做底嘅 醬汁份量剛好 topping 用左鴨肉同埋baby spinach 因為自家製所以食落嘅口感真係同出面係有好大唔同 🤩 幾推薦大家可以黎試下 #pizza🉐8/10————————侍應服務周到🔆餐廳環境坐得幾舒服😌。。⚡️食物:3.5/5⚡️環境:4/5⚡️服務:4/5Cafe Deco Pizzeria (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道西1號圓方(Elements)1樓1005號舖#winfat尖沙咀
呢個星期比較忙 遲左兩日更新🙈🙉🤢
侍應服務周到🔆餐廳環境坐得幾舒服😌

⚡️食物:3.5/5
⚡️環境:4/5
⚡️服務:4/5

Cafe Deco Pizzeria (尖沙咀)
#winfat尖沙咀
2020-09-11 915 浏览
新菜式味道唔錯! 因為有某信用咭, 兩人有半價優惠, 所以經常去呢間餐廳食晚餐。今晚發覺佢哋加咗啲新嘅菜式, 所以即刻點嚟試吓。醬燒豬肋骨豬肋骨好腍, 醬汁唔會好腬, 而且上面加咗少少橙皮絲, 食落唔會膩, 好好味, 下次一定會再 encore! 🤤🤤帶子蟹肉海鮮汁意大利飯只有三粒帶子, 而且蟹肉比較少, 唔係好食得出蟹肉味, 不過整體味道尚算唔錯。🙂楊枝甘露雪糕通常配上雪糕後, 味覺上會令到柚子相對較酸, 但今次呢個柚子都算幾甜, 所以都幾好味。😃
新菜式味道唔錯!

帶子蟹肉海鮮飯

帶子蟹肉海鮮汁意大利飯

2020-09-03 729 浏览
location 2/5 or 5/5 (according to your situation)decoration 3/5 nothing really specialfood 3.5/5service 3.5/5I use to go there whenever I need to relax or have time before catching a movie next door.Indeed the movie theater is just in front and you can usually look at the ice skate ring when it's open.The service and staff are not the very high end of catering but efficient, still helpfull and polite.The food itself may depend on your taste as I feel some fusion dishes are really nice (truffle p
food 3.5/5
service 3.5/5

The food itself may depend on your taste as I feel some fusion dishes are really nice (truffle pizza, octopus for instance) and some others were not my cup of tea (the pasta with pork cheeks disappointing and some pizze as well).
Salads are fresh and Olive oil that you can ask for is top notch.
We tried their ice cream once and I won't really recommend them (I think it's made of milk powder and we can feel it / the texture is not creamy).
All in all, a place that is more than decent and can recommend for some specific dishes.
They also do take away and we enjoy from time to time having a nice pizza from them.
Chicken Mexicali
Roasted Octopus
Pork cheeks Cavatelli
Calamari Fritti (half eaten)
2020-09-02
Roasted Octopus
  • Blueberry super food salad
  • Truffle Speck Pizza
2020-08-25 696 浏览
今日過黎搵男朋友食七夕午餐,我揀左食上次冇食到既cafe Decor Pizzeria.佢有提供午市套餐,我地一人揀一個。套餐包前菜,一個要烤金文畢多士,一個要是日餐湯。烤金文畢多士食落酸酸甜甜,幾開胃。是日餐湯係南瓜湯。主菜要和牛芝士漢堡配香辣薯條同黑安格斯西冷(10安士)。和牛芝士漢堡配香辣薯條 $168和牛有煙燻既味道,我唔太鍾意。漢堡包用黑色既黑炭包,幾特別。薯條出色,好香脆。黑安格斯西冷(10安士) $198原來跟黑松露薯條,早知唔叫漢堡啦。黑松露一啲都唔吝嗇。西冷又有少少煙韌味,肉質少韌。最後餐茶叫左凍檸茶。
佢有提供午市套餐,我地一人揀一個。

套餐包前菜,一個要烤金文畢多士,一個要是日餐湯。
烤金文畢多士食落酸酸甜甜,幾開胃。
烤金文畢多士

是日餐湯係南瓜湯。
南瓜湯

主菜要和牛芝士漢堡配香辣薯條同黑安格斯西冷(10安士)。
和牛芝士漢堡配香辣薯條 $168
和牛芝士漢堡配香辣薯條

黑安格斯西冷(10安士) $198
黑安格斯西冷(10安士)

最後餐茶叫左凍檸茶。
2020-08-25
午餐
2020-06-30 910 浏览
之次已經想到這間餐廳食飯,但一直都預訂不到日子。所謂勉強無幸福,有求就得不到,無求就有了。無心插柳的突然空檔,那就book到了。時間有點趕,已經想好大約點餐的方向。除了在這裡book了位,之後還會收到SMS再確認一次。附有餐牌連結,可以早點決定自己想吃甚麼。大致上吃西餐,不離一個沙律加一個意粉。後來見到甜品餐牌有點吸引,為Happy Friday獎勵一下自己。沙律與意粉即叫即煮,很快便送上桌。反而甜品的即叫即處理,所需時間更耐。雖然等得差點影響下灘時間,但吃上口的美味,還是值得等待的,而且擺相也很精緻,很吸引人想吃了它。
之次已經想到這間餐廳食飯,但一直都預訂不到日子。

凱撒沙律+Raspberry Juice

Carbonara Linguine

蛋白霜檸檬皮蜂糖脆餅雲呢嗱雪糕

2020-06-26
凱撒沙律+Raspberry Juice
Carbonara Linguine
蛋白霜檸檬皮蜂糖脆餅雲呢嗱雪糕
2020-06-24 693 浏览
又到咗我最愛嘅飯堂食晚餐,因為有信用卡折扣嘅關係,兩個人星期一至四晚市單點都有半價,所以成日同男朋友放工嚟撐枱腳成個menu 都俾我試過哂咁濟,今次starter 就揀咗意式牛油果蟹肉及煙三文魚多士,呢個小食真係好好味,首先佢係多士上邊塗滿一層好厚嘅牛油果醬,上邊分別鋪滿蟹肉同煙三文魚,啖啖肉之餘口感豐富,我就鐘意蟹肉果款,啱哂我D懶人,我男朋友就鐘意煙三文魚,覺得味道濃D好食D。今次個main 就揀咗墨西哥燒雞pizza同埋肉眼扒,其實兩個人食係有D太多嘅,但呢度嘅 pizza 係即叫即造,你仲可以係開放式廚房見到佢放入pizza 專用嘅爐焗,非常推薦!今次呢款墨西哥燒雞pizza都幾辣ga,上邊紅當當,有紅椒青椒同辣椒,雖然辣,但配埋D雞肉都好match,最like 就係個Pizza 底薄得嚟唔會硬堀堀,所以如果多人嚟食,好推界大家叫佢嘅pizza 試下!肉眼扒都係正常發揮,配埋D蒜片係好惹味,呢度牛扒嘅質素我建議大家食3成熟都OK,太熟反而會冇咁好食呢!最後當然唔少得甜品啦,見到menu 張相好靚,就揀咗意式咖啡芝士慕絲,外型整到好似森林入邊嘅一角咁,有蛋白餅砌成嘅小磨菇,扮泥土

最後當然唔少得甜品啦,見到menu 張相好靚,就揀咗意式咖啡芝士慕絲,外型整到好似森林入邊嘅一角咁,有蛋白餅砌成嘅小磨菇,扮泥土同碎木嘅可可粉同咖啡味餅,芝士慕絲就係可可粉下邊,好似一個拆開咗嘅 tiramisu ,幼滑嘅慕絲同充滿咖啡酒味嘅餅碎,為呢日嘅晚餐劃上一個完美嘅句號
2020-05-19
2020-05-30 1002 浏览
今次黎到Elements試下哩間cafe🙈每樣食物都好精緻,不過主菜同前菜嘅味道就比較遜色.西班牙烤八爪魚 $125哩道菜除左八爪魚之外仲有很多薯仔同橄欖配有蛋黃醬同埋紅辣椒醬味道較酸而且帶有微辣係個幾濃味嘅菜色的確係幾有西班牙風格💃🏻🐂.龍蝦汁大蝦扁意粉$172個醬汁冇龍蝦味意粉口感一般除左蝦幾新鮮之外冇咩特別之處.The Best of Both Worlds $72紅桑子啫喱包住忌廉芝士配上Oreo餅碎同埋2/3Dolci榛子雪糕味道酸酸甜甜 係個我好鍾意嘅配搭加上雪糕係用左義大利雪糕所以非常細滑 超級好食!.抹茶疏乎厘pancake$98本來以為係抹茶味嘅pancake點知原來只係原味pancake加上抹茶味嘅忌廉但個忌廉嘅抹茶味都幾濃郁 唔錯pancake嘅口感綿密 富有蛋香配上自選嘅朱古力雪糕就算好飽都會想食埋佢keke😆..金木水火土 是圓方的商場間隔將天圓地方和五行的概念融入生活本來是挺有創意的設計.怎料原來除了名字就沒有任何與易有關的東西概念底下 只剩一個空洞的囊子.大概我們的世界也是這樣

今次黎到Elements試下哩間cafe🙈

紅桑子啫喱包住忌廉芝士
配上Oreo餅碎同埋2/3Dolci榛子雪糕
味道酸酸甜甜 係個我好鍾意嘅配搭
加上雪糕係用左義大利雪糕
所以非常細滑 超級好食!

抹茶疏乎厘pancake$98

只剩一個空洞的囊子
大概
我們的世界也是這樣
2020-05-20 685 浏览
今日同朋友嚟到圓方食嘢,冇諗過咁多食肆變晒位,cafe deco 搬咗去戲院旁邊,環境算唔錯,叫咗一個海鮮pizza及南瓜燴飯,兩款主菜都好好味,保持水準,個南瓜飯入面有啲果仁喺度,好特別,走時見到好多人等緊位,呢間cafe 推介
2020-05-14 606 浏览
放鬆少少終於可以約食飯喇,今日食可以開心share意大利餐。今日唔想飲酒,但又想飲啤酒,人就係扮嘢,係噓聲中嗌個冇酒精啤酒試下,真係要一秒乾咗佢,第二秒都吾會放入口😥.口味嘅嘢。。。好難講。之後極速嗌杯生啤夠凍仲有冰杯上🍺🍺🍺🍺。 食物喇:pizza 🍕。西冷7成熟,佢又煮得啱啱好喎,冇血水又唔太熟,滿足到每個人對牛嘅要求。小食拼盤最有驚喜,份量夠,又多款式,有雞翼,炸粟米餅,炸魷魚🦑,蝦🦐,烤薯仔,德國腸仔。仲有開頭。。羽衣甘南沙律,味道唔錯,食完夠開胃🌻🌿☘️🍀。
放鬆少少終於可以約食飯喇,今日食可以開心share意大利餐
。今日唔想飲酒
,但又想飲啤酒,人就係扮嘢
,係噓聲中嗌個冇酒精啤酒試下
夠凍仲有冰杯上🍺🍺🍺🍺。 食物喇:pizza 🍕
。。羽衣甘南沙律,味道唔錯,食完夠開胃🌻🌿☘️🍀。
2020-05-04 551 浏览
平時就好少行去圓方,所以都唔知道圓方有啲乜嘢食,所以就周圍行吓睇吓附近有冇D乜嘢係西餐,跟住就發現左呢一間Cafe DECO。一入去,你就會發現裏面嘅裝修都幾特別,因為食嘢嘅位置望落去下兩層層就係溜冰場,有陣時會有一啲人會喺度溜冰,所以景觀會十分吸引。第一個係醬燒美國豬肋骨,呢一個主食份量都好大,個BBQ source好吸引,因為呢佢好夠味,唔需要再加鹽都已經足夠,二來豬肋骨好淋,骨同肉係可以分離,所以係好好吃的。第二個係煙肉忌廉扁意粉,呢個汁係忌廉汁,煙肉係類似意大利嘅風乾煙肉,個汁好夠味亦都好夠濃,好處就唔係太鹹,所以好好食,我會好推薦。最後係個甜品,呢個甜品整體都幾特別,外觀好靚,味道就一般般,所以下次都可以試吓其他甜品🍮

醬燒美國豬肋骨

煙肉忌廉芝士扁意粉

甜品

2020-05-04
醬燒美國豬肋骨
煙肉忌廉芝士扁意粉
  • 燒美國豬肋骨
2020-03-12 632 浏览
一班女仔揀餐廳食飯,好多時會有:燒野食?熱氣呀!出哂暗瘡呀~日本野?生冷野,前排痾呀!西餐嘞?唔食牛喎!中餐呢?之後冇人出聲⋯⋯咁好啦!有人拋間餐廳出黎,話ok!之後又改第間,係混亂㗎!但我又覺得大家幾重視個約會丫!起碼上心嘛總之去到前一個鍾,都係未定到食飯地方,唯有圓方行住睇下邊間啱食啦~行下行下,就去返我第一次識我呢個朋友嘅餐廳,不過已經轉咗手,人是物非!三年,佢已經抵擋唔到時代嘅巨輪⋯玩咗咁耐先揀到餐廳,真係好肚餓,我好衰,一餓就亂嗌野,成日叫多要人執手尾,呢樣我改緊!好彩我嘀朋友仔夠冷靜,撳住我沸騰嘅情緒,首先叫咗個小食拼盤,藍莓沙律就肉眼所見,同大部份Fusion菜嘅相頭差唔多,不過我鍾意佢嘅配搭,雞翼,肥香腸,炸魷魚,炸薯仔,炸肉丸,夠哂香口熱氣丫!之後個藍莓沙律有羽衣甘藍,藜麥果類啦!一般般辣蜆炒意粉係我朋友最愛,有時記得朋友鍾意食咩!大家就會哈哈哈咁笑一餐!真係好可愛,重可以令碟野好食嘀㗎!你可以試下但個骨同pizza 就一般,個薄餅底唔軟熟唔香,只可以講,唔係我鍾意個種疏乎厘pancake有一排真係好Hit,但我都係鍾情傳統甜品多嘀,下面呢個生菇朱古力tiramisu

小食拼盤
藍莓沙律
辣蜆炒意粉
BBQ豬仔骨
吞拿魚腩Pizza
疏乎厘pancake
朱古力tiramisu
疏乎厘pancake有一排真係好Hit,但我都係鍾情傳統甜品多嘀,下面呢個生菇朱古力tiramisu,好重咖啡酒味!好得!我就算勁飽都想食哂佢,我真係可以食到成個!呢個我俾十分!之前果嘀抹咗佢啦!
小食拼盤
藍莓沙律