2020-11-08
本身九月同個朋友慶祝生日,不過因為疫情關係限聚令到而家先可以放寬到六個人,咁先至有機會出嚟補㊗️!我哋三個中女係中學同學,出嚟做嘢之後每年都會為大家慶祝,連帶佢哋嘅另一半都有一齊出嚟(我仲未有呀真係可憐🥺😭😭)我哋嘅生日聚會已經玩到由壽星嗰個自己諗去邊度食,今次仲要book埋位𠻹🤪其實都幾好丫,生日大晒㗎嘛🤩今次揀呢間同我地平時食開嗰啲類型差唔多,都係西式開心share 。pizza 、pasta、steak .....! 份量都算幾足見到有個promotion happy hour 8點前70%,不過因為我唔係太舒服唔想飲凍野,叫左個龍蝦🦞湯!結果得另外兩個中女野飲有折🤪。(milkshake 冇份)而我既湯好夠creamy,都有少少肉響碗底嘅!咁多樣嘢我最鍾意個蜆意粉,因為個天使面嘅質地好好,蜆又甜,唯一呢樣個份量小左d🤪最後梗係食埋甜品啦。壽星女話book枱已經唸好食咩甜品🙃(tiramisu),再加一個椰子pudding 配passion fruit sober 😋酸酸甜甜好味,重點係IGable 🤩