2024-09-06
我同男朋友系呢都享受呢餐晚餐,每一道菜都帶嚟唔同嘅驚喜。帶子鮮茄蓉泡菜意大利飯入面, 帶子煎到外皮微焦,入面嫩滑。鮮茄蓉嘅酸甜同泡菜嘅微辣互相輝映,為意大利飯增添咗豐富嘅 層次。飯粒飽滿有嚼勁,吸收咗各種配料嘅精華。和牛芝士牛扒法包係呢餐晚餐嘅亮點。和牛肉質好軟,芝士嘅濃郁為牛肉增添咗奶香,法包酥脆 嘅外皮包裹住咗成個芝士嘅味道,可以感受到食材嘅質素係好高。洋蒽煙肉拌西蘭花呢道菜為成個餐點帶嚟咗變化。西蘭花稍微燙過,保留咗蔬菜嘅本味同營養, 仲保留咗啲爽脆,口感清爽,但又唔會生硬。煙肉鹹味適中,配埋蔬菜一齊食就啱啱好。搭配嘅白酒清爽宜人,帶有淡淡嘅果香,同海鮮同蔬菜類菜式都好夾。紅酒就醇厚飽滿,單寧適 中,同和牛芝士牛扒法包嘅搭配簡直係完美。我地繁忙嘅生活入面抽啲時間出嚟,靜靜咁享受美食,觀察下周圍嘅環境,聽下餐廳入面輕柔嘅 背景音樂,一切都顯得咁美好。