2021-08-19 38 浏览
同朋友一齊嚟食三個人叫咗一個至尊burger,一個Carbonara,同埋一個小食拼盤。首先講下個burger,係我鍾意嘅麵包皮,軟熟然後有用牛油烘過,至尊burger非常足料,有兩層嘅肉、芝士、同埋一個煎蛋,肉好Juicy,好好食😋 之後Carbonara不得不說係我食過最好食嘅Carbonara 🤣 明明係一間burger店,我覺得佢仲好食過個burger,好creamy得黎又唔會太滯 👍👍👍小食拼盤就正常,炸芝士唔錯👍價錢算係幾貴,burger一個就已經一百左右,久唔久食下都覺得幾值得嘅😌😌

小食拼盤就正常,炸芝士唔錯👍

• Carbonara
2021-08-18 50 浏览
Burger's Friend Forever至尊漢堡 $98+$20可選配香脆有皮薯條、薯格、田園沙律及罐裝汽水。+$28可選配蕃薯條、洋蔥圈、一口芝士及罐裝汽水。+$8 Coconut water這次叫了至尊漢堡配田園沙律、Coconut water和香草雞扒意粉。至尊漢堡第一層麵包鬆軟,加了黑白芝麻,香甜為主。第二層煎蛋,新鮮即製,很香,不會太燶。第三層香脆煙肉,鹹香為主,和牛肉很夾, 牛肉不加調味料,中和了鹹味。第四和第五層有兩大塊安格斯牛肉,超級新鮮,肉汁豐富,很滿足。一塊配芝士, 一塊配洋蔥絲,口感不錯。第六層有粗粗的新鮮洋蔥圈。第七層有新鮮多汁的蕃茄。第八層有爽脆生菜。配菜田園沙律有苦菜、羅馬生菜、車厘茄,配檸檬汁,鮮味十足。香草雞扒意粉 $72雞扒醃得很入味,香草味濃厚,沒有雪味,少少鹹香,味道不錯。配菜有香甜的洋蔥,切片蘑菇,味道很夾。意粉處理得很好,爽身煙韌,不像茶餐廳的意粉,煮到過熟。不喝罐裝汽水,可選擇Coconut water,健康解渴。
Burger's Friend Forever

至尊漢堡 $98
+$20可選配香脆有皮薯條、薯格、田園沙律及罐裝汽水。
+$28可選配蕃薯條、洋蔥圈、一口芝士及罐裝汽水。
+$8 Coconut water

至尊漢堡
第一層麵包鬆軟,加了黑白芝麻,香甜為主。
第二層煎蛋,新鮮即製,很香,不會太燶。
一塊配芝士, 一塊配洋蔥絲,口感不錯。
第六層有粗粗的新鮮洋蔥圈。
第七層有新鮮多汁的蕃茄。
第八層有爽脆生菜。

配菜田園沙律
有苦菜、羅馬生菜、車厘茄,配檸檬汁,鮮味十足。

香草雞扒意粉 $72

不喝罐裝汽水,可選擇Coconut water,健康解渴。
2021-08-18
  • 至尊漢堡
今日放假一天,去左將軍澳玩,下午茶去左呢間Burger's Friend Forever食!我第一次幫襯。顧名思義,呢度係主打漢堡。漢堡有14款,可以再自選漢堡配料,亦都可以加錢加配套餐。餐牌寫明採用100%全天然美國安格斯牛肉同澳洲和牛,除左牛肉,都有素菜,雞肉同魚漢堡。特式漢堡有蝦堡,軟殼蟹漢堡,同KETO漢堡!漢堡以外,呢度都有小食,沙律,意粉,湯,飲品同甜品等。我喺收銀落左單之後,服務員就識得送食物去我張枱。鵝肝安格斯漢堡 $140 加炒洋蔥絲 加$8鵝肝安格斯漢堡賣相好靚。上面塊鵝肝雖然細細塊,但係絕對係外脆內滑,好正。鵝肝下面就係熱溶芝士配安格斯漢堡扒,我特登叫左半生熟,又俾佢整到。塊扒好嫩口,唔錯,雖然少少散但係冇問題。再下面就係炒洋蔥絲同菜苗。雖然下底塊包唔脆,但係最上面嗰塊包超脆而且灑滿黑白芝麻粒。最欣賞佢哋加左黑醋,令成個漢堡甜甜哋又減左少少膩。整體而言,呢個係一個好正嘅漢堡。餐具同水等自助,冇叉用不過有手套食包,唔覺有紙巾。座位得幾張枱,裝修正常。

我喺收銀落左單之後,服務員就識得送食物去我張枱。

鵝肝安格斯漢堡 $140 加炒洋蔥絲 加$8

2021-08-17
2021-08-15 110 浏览
將軍澳南真係開咗好多新食肆 每次去到都有選擇困難症🤣 今次就揀左呢間burger試下🍔 餐廳有手套提供 十分貼心 值得一讚👍🏻▫️至尊漢堡 ($98)包面烘得香脆 兩塊漢堡扒均採用100%全天然美國安格斯牛肉 十分Juicy🤤 配埋煙肉🥓 蛋🍳 生菜 蕃茄🍅 同埋芝士醬🧀 十分豐富😋 美中不足嘅係牛肉有少少筋 🤏🏻▪️和牛漢堡 ($90)7成熟嘅漢堡扒採用澳洲和牛 牛味相對較香濃🐄 咬落軟淋 上面鋪住一層半溶芝士 再配埋苜蓿芽感覺冇咁漏 更加清新😌▫️薯格+汽水 (+$20)卜卜脆嘅金黃色薯格薯味香濃🥔 炸得乾身 香脆可口✨ 食到停唔到口🤤

▫️至尊漢堡 ($98)
至尊漢堡

▪️和牛漢堡 ($90)
和牛漢堡

▫️薯格+汽水 (+$20)
2021-08-15 35 浏览
跑步過來將軍澳,好久沒有運動了。香港真是一個充滿活力的地方,短短幾年的時間,將軍澳海濱,就已經建成,搖身一變,成了一個高尚住宅小區。也算是見證了這裡的發展。 當然也有超多好吃😋的,聽說BFF這家專做漢堡和西餐的小店不錯,特意過來嘗試一下。 茄汁大蝦意粉 85味道不錯,蝦很新鮮,意粉調味很特別。一千個意粉就有一千種味道。 特製蕃薯條 38很大份,對得起這個價錢。甜甜蜜蜜的,很好吃。#TKO將軍澳 #burgersfriend #Burger專門店 #極juicy #足料 #招牌Burger #安格斯 #芝士漢堡 #漁夫之寶 #hkfoodie Burger's Friend Forever將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G22A號舖

茄汁大蝦意粉 85

特製蕃薯條 38
很大份,對得起這個價錢。甜甜蜜蜜的,很好吃。

Burger's Friend Forever
將軍澳海旁附近既Monterey 商場進駐左好多唔同嘅新餐廳,今次呢間餐廳主要係食唔同款色既漢堡包,餐廳地理位置方便好容易搵今次同朋友試咗兩款漢堡,分別係經典芝士漢堡同埋和牛漢堡,兩款漢堡包嘅價錢合理,我哋仲每個包加多$20升級變套餐有埋薯條同埋可樂經典芝士漢堡牛肉漢堡扒全部手打製成,當中以呢款經典芝士漢堡最受歡迎!食得出麵包外層經烘熱過,所以入口好香脆。餡料方面,有手打牛肉漢堡、洋蔥、芝士、番茄和生菜,非常足料豐富而且可以減輕油膩感!熱熔芝士仲要用上我最愛嘅車打芝士!另外,小店會提供手套,完全唔洗擔心會整污糟雙手和牛漢堡另一款和牛漢堡牛肉用上澳洲和牛肉製成,鮮嫩細緻的口感令人食唔停口,比起普通嘅漢堡扒肉質更嫩滑重牛香味,經火烤後濃郁既牛油香味十足,咬落更加肉汁豐富非常juicy。配上熱熔芝士,香濃嘅味道好有驚喜!

經典芝士漢堡

2021-08-12 34 浏览
位於將軍澳呢間burger我已經第四次食啦除左因為地點近自己仲有個人覺得 真係好好味😋今次叫左漁夫之寶同經典芝士漢堡加左套餐配兩罐可樂跟餐 一個薯格($20)一個番薯薯條($28)漁夫之寶炸魚外脆內軟絕對唔厚炸粉所以食落都係魚肉同魚油汁再配搭佢既醬 啱哂唔食牛肉既朋友😍經典芝士漢堡🤤我其中鐘意佢地家既原因係漢堡包嘅麵包皮係有鬆軟既口感同埋佢地既肉真係非常juicy咬落好多汁 (係非常多)個人真係非常非常非常非常鍾意食番薯薯條佢嘅份量好多非常開心🥳!(點完餐係可以自己係旁邊攞埋手套同碟個)今日天氣熱到,兩個都一定要叫可樂☺️☺️

位於將軍澳呢間burger
我已經第四次食啦
除左因為地點近自己
仲有個人覺得 真係好好味😋

今次叫左漁夫之寶同經典芝士漢堡
加左套餐配兩罐可樂

跟餐 一個薯格($20)一個番薯薯條($28)

炸魚外脆內軟絕對唔厚炸粉

我其中鐘意佢地家既原因係
漢堡包嘅麵包皮
係有鬆軟既口感
同埋佢地既肉真係非常juicy
咬落好多汁 (係非常多)

個人真係非常非常非常非常鍾意食番薯薯條
佢嘅份量好多非常開心🥳!

(點完餐係可以自己係旁邊攞埋
手套同碟個)

今日天氣熱到,兩個都一定要叫可樂☺️☺️

2021-08-09 35 浏览
見到呢個咁特別嘅名,作為漢堡包嘅朋友我都要去食下佢。店內環境幾簡約舒適,有少少工業風,今次叫咗經典芝士漢堡,加咗$8食炒野菌絲,仲有套餐選擇,有加$20同$28嘅,我就加咗薯格同飲品,漢堡賣相唔錯,見到漢堡扒仲有啲肉汁流緊,非常juicy,煎得幾香脆,又有黑椒同鹽嘅咸香,牛味都幾重。而其他配料都好夾,野菌絲唔會好搶味,麵包有烘過,上面仲有啲芝麻。薯格嘅份量都比想像中多,大大嚿,炸得啱啱好,係經典嘅味道。
2021-08-09 85 浏览
初初留意呢間漢堡店係因為知道佢有生酮友好既選擇!不過餐廳位置都幾難搵,望住Openrice個地址都搵左一陣先搵到。漢堡店坐既位置唔多,但環境都幾warm既。.....食物方面,我當然係揀生酮漢堡(圖2)啦,老闆娘話呢度既生酮包主要材料有杏仁粉、椰子粉、洋車前子粉、亞麻仁籽粉、雞蛋、鹽同香料,淨碳水大約係2.8g左右,裡面夾住牛油果、芝士、安格斯牛肉、豆苗,我自己再加左煙肉同煎蛋😊(其實仲有好多生酮友好既配料可以選擇架 - 大家可以參考餐牌)。生酮包烘完之後都幾脆邊,口感唔會太似蛋糕,但裡面既安格斯牛肉可能因為無醃過既關係就有少少淡味,好彩自助醬料區有TABASCO,加左之後就好食好多。另外,如果你想食甜品,都可以+$20 配一件生酮生乳卷。本身想試下呢度既生酮曲奇,可惜我去果日賣晒。.....朋友揀左至尊漢堡配蕃薯條(圖3),呢個漢堡係餐廳既皇牌,上枱已經感覺到佢好足料,裡面有兩塊厚身漢堡扒、芝士、煎蛋、煙肉同蔬菜,男士食都絕對夠飽呀!番薯條係幼身既,朋友話都幾甜幾香脆,係不錯吃既。
.....

.....
2021-08-05 50 浏览
店舖位於將軍澳海旁附近,呢個小區比較寧靜,進駐嘅餐廳暫時都唔多, 所以入咗去坐低食下佢,裝修偏工業風,雖然位置唔多,但坐得都幾舒服,食物質素亦幾好,menu方面都幾多漢堡選擇👍主打選用100%美國安格斯牛肉及澳洲和牛,每一啖都好Juicy!今次專登食佢嘅人氣黑松露和牛漢堡,食到好香好濃黑松露味,漢堡包皮有黑白芝麻喺上面,令人食落更加香口,幾特別!餡料嚟講都幾足料,包入面夾咗隻煎蛋,估唔到加咗蛋之後,係好食咁多唔夠食嘅話,可以加錢升級跟餐,套餐有配薯條同飲品,性價比嚟講都算幾高, 推薦大家入去一試!

2021-08-01 86 浏览
📍Burger's Friend Forever (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G22A號舖。。將軍澳海濱有一間好出名嘅手工漢堡包店,採用100%全天然美國安格斯牛肉以及澳洲和牛製作牛肉漢堡,口感同味道自然得到保證!而且附近環境夠relax,得閒過嚟行下食下高質漢堡真係一個唔錯嘅選擇!。。🔘和牛漢堡 | $90 (+$20升級套餐)評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 本身想試丹麥藍芝士漢堡,但”和牛”兩隻字實在太難以抗拒,所以最後都係揀左呢款和牛漢堡啦。事實都證明我係冇揀錯,漢堡一上枱已經有一陣好香嘅牛肉香味,和牛肉質比較細膩柔軟,油脂分布平均,所以食落口感已經係非常之好,加上漢堡煎至5至6成嘅生熟程度,外層鎖住肉汁之餘,粉紅色嘅內層仲保持到幼嫩嘅口感。再加上烘到脆一脆嘅麵包同炸到金黃嘅洋蔥,味道同口感都非常出色。。。🔘煙燻雞翼 | $42/5隻評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 用上BBQ醬汁製作,味道香濃,而且因為炸過嘅關係,外皮非常脆口,加上煙燻嘅處理程序,雞翼帶有一陣獨特嘅幽香。。。🔻100%全天然美國安格斯牛肉以及澳洲和牛🔻鄰近Donki,食完再行都得推介

和牛漢堡

🔘和牛漢堡 | $90 (+$20升級套餐)
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

煙燻雞翼

🔘煙燻雞翼 | $42/5隻
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

🔻100%全天然美國安格斯牛肉以及澳洲和牛
🔻鄰近Donki,食完再行都得
推介指數: ⭐⭐⭐⭐️
煙燻雞翼
2021-07-30 1043 浏览
將軍澳海旁開左好多新餐廳 我同朋友行完Donki出黎見到呢間漢堡包店門口有個好靚嘅燈牌入面又幾多食客 好似好有人氣 所以就決定同我嘅BFF入去食晚餐☺️.🌟至尊漢堡 ($98)成個漢堡好大個 夠晒足料🍔 所以要用籤串住佢 食嘅時候先唔會飛晒d餡出街有兩塊厚身漢堡扒 食落有牛味仲保持到juicy而且仲有煎蛋、煙肉同蔬菜 組合起黎係超多料嘅經典漢堡啱晒大胃王🤤.🌟丹麥藍芝士漢堡 ($85)呢個藍芝士漢堡果然有好突出嘅芝士味🧀藍芝士味道較濃烈同偏咸 配埋漢堡扒就啱啱好雙方嘅味道都好夾而且仲有煮到好腍嘅洋蔥條 加添左好似焦糖嘅甜味🧅.🌟香脆有皮薯條+罐裝汽水 (+$20 per set)加多$20就可以升級套餐 本身想食薯格但係可惜賣晒🥲薯條比較粗身 外層脆得黎又食到少少薯蓉內層🍟而且仲有撒上調味粉 更添風味 份量都幾多.店舖嘅裝修行工業風雖然餐廳唔算好大 但係都放左大枱同有足夠嘅間距等客人嘅用餐體驗更好 可見佢地嘅用心
將軍澳海旁開左好多新餐廳

🌟至尊漢堡 ($98)

成個漢堡好大個 夠晒足料🍔
所以要用籤串住佢 食嘅時候先唔會飛晒d餡出街

有兩塊厚身漢堡扒 食落有牛味仲保持到juicy
而且仲有煎蛋、煙肉同蔬菜 組合起黎係超多料嘅經典漢堡
啱晒大胃王🤤
🌟丹麥藍芝士漢堡 ($85)

呢個藍芝士漢堡果然有好突出嘅芝士味🧀
藍芝士味道較濃烈同偏咸 配埋漢堡扒就啱啱好
雙方嘅味道都好夾
而且仲有煮到好腍嘅洋蔥條 加添左好似焦糖嘅甜味🧅

🌟香脆有皮薯條+罐裝汽水 (+$20 per set)
加多$20就可以升級套餐 本身想食薯格但係可惜賣晒🥲
薯條比較粗身 外層脆得黎又食到少少薯蓉內層🍟
而且仲有撒上調味粉 更添風味 份量都幾多

店舖嘅裝修行工業風
雖然餐廳唔算好大 但係都放左大枱同有足夠嘅間距
等客人嘅用餐體驗更好 可見佢地嘅用心
嚟到將軍澳donki行吓,估唔到附近原來有咁多商場同餐廳,平時真係少嚟呢邊,之後有機會都想喺附近再行下。今日天氣特別好,好熱,食Burger飲杯凍可樂就啱晒﹗而且呢到附近環境都幾空曠,地鐵站行過嚟都係 10分鍾左右,行下donki同海傍都幾好。環境方面|餐廳都幾多位置,有三張高枱同普通四人枱,裝潢較簡約,樓底夠高,整體坐得都ok,仲有個自助bar拎餐具同斟水,亦有提供埋手套自取,唔拍食包整污糟手。丹麥藍芝士漢堡 $85 + $20 Set =$105 見上網幾多人推介,所以叫咗嚟試,藍芝士嘅味都相當濃烈,未必個個都鍾意,但如果你鍾意藍芝士,就應該幾滿意,加埋啲洋葱配搭,牛肉都幾多汁,有咬真係有肉汁滲出,包都鬆軟唔會太乾。真係睇大家係幾鍾意藍芝士,因為呢個包嘅藍芝士真係幾足料。推薦:🌕🌕🌕🌗🌑------------------------漁夫之寶  $72 + $28 Set = $100我自己就係叫呢款食,平時少食牛,所以就揀咗「漁夫之寶」估唔到有幾驚喜,魚柳雖然唔係超巨型,但魚肉唔會霉之飲,魚油幾香,肉質都有口感且唔會鞋身,加埋個汁好夾,小編個人係幾鍾意,大大話話都勁耐冇食魚柳b

丹麥藍芝士漢堡 $85 + $20 Set =$105

推薦:🌕🌕🌕🌗🌑
------------------------
漁夫之寶  $72 + $28 Set = $100
我自己就係叫呢款食,平時少食牛,所以就揀咗「漁夫之寶」估唔到有幾驚喜,魚柳雖然唔係超巨型,但魚肉唔會霉之飲,魚油幾香,肉質都有口感且唔會鞋身,加埋個汁好夾,小編個人係幾鍾意,大大話話都勁耐冇食魚柳bell,呢個「漁夫之寶」好滿足﹗
漁夫之寶

小食:小食方面都幾多選擇,我哋叫咗蕃薯條同普通薯條,蕃薯條幾甜、香口,薯條嘅調味都啱啱好唔會太咸太淡。
2021-07-28 76 浏览
今日突然好想食食漢堡包🍔所以就上網搵下 之後就搵到一間係將軍澳既餐廳 見啲人介紹都唔錯 所以就去咗試下 環境好靚 而且係出面都聞到好香既味道 裏面都有好多人品賞緊黑松露和牛漢堡 $110呢個漢堡包好香好大個 佢有好厚既和牛 而且仲有蛋同芝士係上面 最正係有黑松露醬 店員俾我哋個陣,已經聞到好香嘅味道 佢好大個 所以我地就用咗刀叉去食 呢個包仲好足料 和牛未到全熟 但好juicy好好味🤤 不過就有啲散 冇咁散就更好啦 另外佢仲有厚厚既蛋 但就比較鹹 配埋和牛同麵包一齊食就好好味啱啱好 黑松露味好香 鍾意黑松露既朋友一定好鍾意丹麥藍芝士漢堡 $85呢個漢堡包都好香 仲有好多藍芝士係上面🧀 漢堡仲好厚好香 配埋藍芝士一齊食就好好味另外佢仲有生菜同蕃茄係入面 每樣都係好新鮮好爽口 呢個漢堡好大個 最特別係佢有藍芝士係上面 所以都好值得一試。不過如果佢就比較係偏鹹 所以鍾意重口味既朋友仔都可以試下🥰香脆原皮薯條&汽水 +$20我地仲加咗$20升級做套餐 想試吓佢既香脆原皮薯條🍟呢個薯條係即嗌整 上面有啲辣辣地嘅粉 都唔錯幾好食 下次會再試下其他😆

黑松露和牛漢堡 $110

丹麥藍芝士漢堡 $85

香脆原皮薯條&汽水 +$20
2021-07-28 104 浏览
[ #caloriefoodie將軍澳 ]• 𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛’𝚜 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚗𝚍 𝙵𝚘𝚛𝚎𝚟𝚎𝚛 •🦦-之間經過門口聞到好香已經想食 但嗰時食飽飯就冇食到><今次去tko就過嚟試下 再順便行donki!😗-🍔丹麥藍芝士漢堡 💰$85 +$20配薯條、汽水第一次食藍芝士嘅burger! 藍芝士充滿鹹香味配埋甜甜哋嘅洋蔥味道就中和翻漢堡扒超juicy 一切開就流晒啲肉汁出嚟(⸝⸝⸝´꒳`⸝⸝⸝)麵包上面有黑白芝麻 麵包皮外脆內軟 切落去仲有咔一聲!薯條味道就正正常常~香脆而且仲有啲薯仔皮🥔-🧀一口芝士 💰$45/ 5PCs鍾意流心芝士嘅人必食!佢成粒都塞滿芝士(´ε` )最好同frd share食 咪好大罪惡感😈-📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G22A號舖-#caloriefoodie
[ #caloriefoodie將軍澳 ]
• 𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛’𝚜 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚗𝚍 𝙵𝚘𝚛𝚎𝚟𝚎𝚛 •
🦦
之間經過門口聞到好香已經想食 但嗰時食飽飯就冇食到><
今次去tko就過嚟試下 再順便行donki!😗
🍔丹麥藍芝士漢堡 💰$85 +$20配薯條、汽水
第一次食藍芝士嘅burger! 藍芝士充滿鹹香味
配埋甜甜哋嘅洋蔥味道就中和翻
麵包上面有黑白芝麻 麵包皮外脆內軟 切落去仲有咔一聲!
薯條味道就正正常常~香脆而且仲有啲薯仔皮🥔

🧀一口芝士 💰$45/ 5PCs
鍾意流心芝士嘅人必食!佢成粒都塞滿芝士(´ε` )
最好同frd share食 咪好大罪惡感😈
一口芝士