2021-08-04 138 浏览
地點很方便,出地鐵後,十分鐘內便可到達店舖,附近亦有很多購物點,食嘢前後行街方便。環境舒服,佔店舖雖小,但坐位都算闊落,我用openrice 下午book位,晚上一19:00去到等多等,有沙發位坐,正。餐具自取,有消毒櫃存放。舖內有洗手間,清潔衛生。掃QR CODE點餐,可以用消費卷,免費食,正。食物價格便宜,款式多,大大碟,質素很好,一邊食,出面亦有其他客等,所以去呢間食要一早book位walk in真係有排等。值得一試。
餐具自取,有消毒櫃存放。舖內有洗手間,清潔衛生。
掃QR CODE點餐,可以用消費卷,免費食,正。
值得一試。

2021-08-04
2021-07-31 102 浏览
呢間小店有超多食物選擇,有飯、意粉、burger、輕食有bagel、沙律、三文治都有😍飲品都有多種咖啡、抹茶牛奶,仲要樣樣都唔貴又好食!!真的超推介❤️‍🔥❤️‍🔥100%手打牛肉漢堡🍔 $65Burger size比一般的大好多!芝士不是用片裝的,連同包皮一起經過輕烤,吃得出蔬菜很新鮮,整個配搭比例很完美,吃burger 也感覺很清新薯條更是脆炸,加上調味粉更惹味!白酒忌廉汁吞拿魚芝士焗海鮮蝴蝶粉 $65熱辣辣新鮮焗起,面頭有超大量芝士,忌廉汁好creamy,很滿足😋😋雪糕窩夫 +$25超有驚喜的一道甜品,窩夫係比利時同韓國食到嗰種🤩好香脆煙韌,香港比較少食到呢種!雪糕也是很好吃的!只是$25實在是超值!只是有點太甜了抹茶牛奶抹茶同鮮奶同甜度比例剛好👍🏻凍蘋果茶是比較天然的甜味,不會有很假的糖漿味蕃茄甘荀湯南瓜湯喝得出很真材實料打碎而成,很純粹!

100%手打牛肉漢堡🍔 $65
薯條更是脆炸,加上調味粉更惹味!

白酒忌廉汁吞拿魚芝士焗海鮮蝴蝶粉 $65

雪糕窩夫 +$25

抹茶牛奶
抹茶同鮮奶同甜度比例剛好👍🏻

凍蘋果茶
是比較天然的甜味,不會有很假的糖漿味

蕃茄甘荀湯
南瓜湯
喝得出很真材實料打碎而成,很純粹!
來觀塘辦事,大熱天的就想說在附近喝杯咖啡緩一緩,碰巧Bubble Tree就在隔壁,就想說試一試。剛到的時候,每臺都有人,但老闆很nice的幫我騰出一個位 ☺️ 這裡採取自助服務模式,餐具調料飲水都是self-service,點菜就通過QR,菜色準備好了就會叫號碼來自取食物(但老闆還是很細心的記得有飯後甜點,幫我拿了過來 🙇🏻‍♀️) 點了一份spaghetti bolognese, hazelnut cappuccino, and choc molten lava cake with ice cream. 每一樣都很讚!👍🏻先是spaghetti,上邊的一層melted cheese和bolognese sauce 搭配的剛剛好,sauce 不會太濕,cheese也因為是一整片所以吃起來每一口都吃得到乳酪的香味!Cappucino 我忘了拍照⋯但添加的hazelnut味道不會太甜,相對的hazelnut的味道也不算濃。蛋糕 😍 我的最愛。上邊的cream + 中間的冰淇凌 + 下面那層溫溫的chocolate cake + 蛋糕裡的flowing chocolate 搭配起來剛剛好!c

蛋糕 😍 我的最愛。上邊的cream + 中間的冰淇凌 + 下面那層溫溫的chocolate cake + 蛋糕裡的flowing chocolate 搭配起來剛剛好!chocolate 不會太甜,份量也剛剛好。

最棒的一點是 - 價廉物美!

Spaghetti  Bolognese
Molten  lava  Chocolate  cake
2021-07-31
Spaghetti  Bolognese
Molten  lava  Chocolate  cake
  • 朱古力心太軟配雪糕
2021-07-30 79 浏览
尋日又係觀塘附近,去左工廠區覓食😋😋🍵薑味玉桂綠茶鮮奶好特別嘅味道,一開始飲係淨係飲到玉桂同綠茶鮮奶味,之後後面反而有薑味出返黎,唔算好強烈,中和返綠茶鮮奶嘅甜,怕薑味太勁嘅朋友都可以試吓。🍚安格斯牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯($68)賣相好好睇,原來仲有啲芝士喺上面。醬汁黑椒味好重,好香,價錢亦都只係$68,CP值認真唔錯!🍝蟹子蘆筍煙三文魚拌香蒜橄欖油意粉($54)之前識嗰啲橄欖油意粉太油,因為炒意粉冇汁嘅關係,都好怕會食到太油嘅意粉,但係呢個意粉就唔會。但係我覺得如果佢濃味啲嘅話會更加好食!但以呢個價錢來講真係非常唔錯。🥜芝士墨西哥薄脆片($48)薄脆片除咗有芝士醬可以點之外,上面仲有落咗芝士焗過添!!芝士味更加濃啊🧀😍但美中不足嘅係有幾塊焗完之後變淋咗。🧇雪糕窩夫($38)仲以為有兩球雪糕,原來另一球係cream黎!!😆雪糕係曲奇雪糕,同個窩夫好似冰火交融咁,好難唔好食喎,仲要咁平!!呢間餐廳係自助形式,自己出去落order,自己去攞餐具。係一間小店Cafe,成個過程不停播廣東歌!!去觀塘都可以嚟試吓㗎。
尋日又係觀塘附近,去左工廠區覓食😋😋

🍵薑味玉桂綠茶鮮奶

🍚安格斯牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯($68)

🍝蟹子蘆筍煙三文魚拌香蒜橄欖油意粉($54)

🥜芝士墨西哥薄脆片($48)

🧇雪糕窩夫($38)

2021-07-29 86 浏览
工作需要到了觀塘工業區,朋友帶領下,下午茶時段食我們的晚餐餐廳空間不算大,但環境舒適,裝潢富工業風聽聞餐廳出名食漢堡,但由於大家都食完午餐不久,所以都無點簡單幾個人點了烤雞肉沙律、三文魚牛角包、小食拼盤,再加多個雪糕窩夫雞肉比預想的好,可能以前食過的雞肉沙律都比較乾,今次雞肉有驚喜,做到嫩滑的效果牛角包做到脆皮的效果,蛋沙律份量多,如果三文魚份量可以多啲就更好啦Nacho 香脆,味道濃,好似食薯片雞翼Juicy, 各項都唔錯,係雞粒肉質偏鬆散,質感差啲好味,窩夫香脆總結:食物味道環境中上,價錢尚算合理
工作需要到了觀塘工業區,朋友帶領下,下午茶時段食我們的晚餐
餐廳空間不算大,但環境舒適,裝潢富工業風
聽聞餐廳出名食漢堡,但由於大家都食完午餐不久,所以都無點

Nacho 香脆,味道濃,好似食薯片
雞翼Juicy, 各項都唔錯,係雞粒肉質偏鬆散,
質感差啲

好味,窩夫香脆

總結:食物味道環境中上,價錢尚算合理
2021-07-28
2021-07-28 86 浏览
係OpenRice叫外賣自取 因為呢間之前堂食水準吾錯堂食無論賣相同味道都好有誠意💕💕 所以心心念念叫外賣 但今次真係有d失望…叫個外賣好準時取食物 行10分鐘返到去打開望落好似放左好耐咁… 佢個溫度係好夠熱 但真係吾算好好食😞 仲有點凍鮮奶咖啡再加焦糖 冇俾糖水 冇焦糖 苦…個波菜意粉真係好一般🥲雖然外賣自取有折 比堂食抵d 但買吾買真係自行決定☹️
係OpenRice叫外賣自取 因為呢間之前堂食水準吾錯
堂食無論賣相同味道都好有誠意💕💕
所以心心念念叫外賣 但今次真係有d失望…

雖然外賣自取有折 比堂食抵d
但買吾買真係自行決定☹️
外卖自取
2021-07-28 83 浏览
又來觀塘工廈尋美食!今次真係尋到寶啊!三個字,平、靚、正!幾時都話觀塘工業大廈係尋寶嘅好地方!餐牌好多嘢食都係$50-70找數,西餐來講性價比好高!煙三文魚雞蛋沙律牛角包三文治$52大大片三文魚加埋剛剛焗起的嘅牛角包🥐食完下午茶唔想食太飽,呢個份量剛剛好!法式慢煮豬脾比配有機紅米飯$67好鐘意食slow cook 👨‍🍳 嘅肉類,兩隻豬仔脾肉質好juice 😍加埋紅米飯夠晒健康!平日晚上都好多人食我真係知得太遲😛#觀塘工業區#西餐廳#平靚正之選#性價比極高#食左先講#相機食先#尋寶#牛角包🥐#慢煮#bubbletree

煙三文魚雞蛋沙律牛角包三文治$52
大大片三文魚加埋剛剛焗起的嘅牛角包🥐
食完下午茶唔想食太飽,呢個份量剛剛好!

法式慢煮豬脾比配有機紅米飯$67

平日晚上都好多人食我真係知得太遲😛

🍴雜肉配巴馬風乾火腿伴香辣蕃茄汁意粉 HKD 60先講意粉同個醬汁底 茄汁味濃郁得黎都辣得幾惹味🥫仲有啲蕃茄蓉添🍅本身就咁睇以為就係得普通腸仔同parma ham 冇乜特別咁😂點知撈一撈發現係有埋鴨胸肉同雞粒 腸仔仲要係辣肉腸黎 份量都幾多👍🏻仲有洋蔥碎增加左食意粉個陣既口感~呢個價錢黎講 都十分豐富啦😛🍴雞蛋沙律焗薯 HKD 36原個薯仔加一大堆既蛋沙律😂味道就偏清淡少少 感覺好似健康啲🙈如果真係覺得太淡 自助位都有黑椒同鹽可以自己加多啲調味🧂不過因為💩揀左個辣意粉 所以再食呢個就覺得岩岩好👀淨係點下碟邊啲蜜糖芥末醬都ok👌🏻唯一少少改善就係沙律菜如果有埋黑醋就更醒胃啦😆🍴熱檸水 跟餐 HKD 0 / 棉花糖朱古力 跟餐+HKD 8朱古力都有靚靚拉花🥰飲落滑得黎都幾creamy😛唔會過甜 冬天飲應該仲正😙
🍴雜肉配巴馬風乾火腿伴香辣蕃茄汁意粉 HKD 60

🍴雞蛋沙律焗薯 HKD 36

📍Bubble Tree (觀塘)觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室⏰星期一至五11:00 - 21:00⏰星期六 11:00 - 18:00 星期日休息❤️推介指數: 8/10 等候時間:0mins(平日12:45)觀塘真係好多嘢食🥰身為係牛頭角intern嘅人士好滿足今次介紹的位於隱世大廈小編都好難認到個location😂但真係好抵食🤪$60幾元就有很大碟意粉+湯+野飲——————————————————————————👍🏻白酒忌廉汁吞拿魚芝士焗海鮮蝴蝶粉 $65 連餐湯和飲品 (8/10)佢個忌廉汁真係又多又creamy🤩令到所有蝴蝶粉也充滿了忌廉汁唔會好「漏」🤤蝴蝶粉就煮得剛剛好👌芝士焗到有少少燶剛剛好而且多到有拉絲效果海鮮和吞拿魚雖較細塊但都好多😉但唔係好吃到白酒😂整體我覺得好食😚份量夠多~🍝芝士焗肉醬意粉 $65 連餐湯和飲品  (7.5/10)我朋友食的~佢話幾好食👍🏻見到佢嘅芝士和份量同上面一樣咁正咁多但味道好正常唔會好特別😂btw呢個係豬肉碎唔係牛肉碎😉🥣餐湯:南瓜湯 (9/10)佢係我心目中係滿分😆強調係配湯嘅話必試😍佢夠曬濃也唔會好潔~🍵Green Tea
📍Bubble Tree (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室
⏰星期一至五11:00 - 21:00
⏰星期六 11:00 - 18:00
星期日休息

❤️推介指數: 8/10
等候時間:0mins(平日12:45)

觀塘真係好多嘢食🥰

芝士焗到有少少燶剛剛好
而且多到有拉絲效果
海鮮和吞拿魚雖較細塊但都好多😉
但唔係好吃到白酒😂
整體我覺得好食😚份量夠多~
芝士焗肉醬意粉 連餐湯和飲品

🍝芝士焗肉醬意粉 $65 連餐湯和飲品  (7.5/10)
我朋友食的~佢話幾好食👍🏻
見到佢嘅芝士和份量同上面一樣咁正咁多
但味道好正常唔會好特別😂
btw呢個係豬肉碎唔係牛肉碎😉

🥣餐湯:南瓜湯 (9/10)
佢係我心目中係滿分😆
強調係配湯嘅話必試😍
佢夠曬濃也唔會好潔~

🍵Green Tea Latte (8/10)
我同我朋友分別試佢熱同凍嘅latte
唔會太苦而且唔會甜😉
不過小編因為咁覺得有點淡(?)
而大家也可以自行加錢加配料

小編就係Iced那杯加了cream~冇乜特別😂
而Hot嘅話也有一個普通好細嘅拉花❤️

🤩小編有話想講
1.去到嗰度係要自己找位置😸然後用QR code先叫野食然後去櫃檯俾錢再等食物送上🤩做到好似快餐店咁🙈而且餐具水紙巾全部也是自己拿😉初頭唔知以為係最後先俾錢😂差啲白等🥲

2.個人覺得環境有點窄🥺
————————————————————————
🤤請多多Follow支持小編 IG @eat.with.hen
記得like & save低以便日後再試❤️

💯小編分數表
5️⃣以下:不合格😣 (小編好少比呢個分🥺)
6️⃣:其中一些食物唔好食
7️⃣:整體普通
8️⃣:值得一試🤪
9️⃣:必試🥳
白酒忌廉汁吞拿魚芝士焗海鮮蝴蝶粉連餐湯和飲品
芝士焗肉醬意粉 連餐湯和飲品
2021-07-20 1769 浏览
今日約咗朋友食飯。又唔知食乜好,再揀右揀就試下工廈啲餐廳。。。呢間見OPENRICE都有多人試過,應該唔差就訂枱試下。我地6點半上到去未有客人,餐廳有3張卡位,坐得都舒服。。。餐牌選擇都好多,揀主菜再自己話事加湯飲品咁。。。餐廳採用自助式,自己落單俾錢拎野食。卡邦尼蝴蝶粉Um。。。個份量略嫌有啲少,所以建議大家要加5蚊加大。卡邦尼正常唔會好特別,不過不失嘅。。牛肉漢堡配薯條好欣賞薯條係有皮薯條,証明係原隻薯仔整咖,個人覺得係好食啲。牛肉漢堡好大個,個包脹卜卜咖,不過漢堡就薄左啲。鐵板漢堡滑蛋飯一拎餐就聞到好香啦,不過食落真係好咸,個汁咸左小小,個飯量都係較少,男仔可能唔夠食。雞翼個雞翼好辣。。。。不過就醃得唔夠入味肉醬薯條可能始終有汁,所以啲薯條會淋哂好濕。但肉醬個味好好食,又有番茄粒粒係入面。。呢度飲品就無特別,反正個南瓜湯或者紫薯湯都值得一試。。足料!呢度坐得舒服,而且仲不停有walk-in 客人,所以上嚟食野最好booking先。不過就覺得食物唔夠熱,由落單煮野食拾枱全部都係得店主3人。所以以小店質素嚟講,都幾好唔差!

卡邦尼蝴蝶粉

牛肉漢堡配薯條

鐵板漢堡滑蛋飯

雞翼
個雞翼好辣。。。。不過就醃得唔夠入味

肉醬薯條

2021-07-15
2021-07-20 69 浏览
今日去完觀塘海濱之後同朋友去左附近工廈既一間餐廳食lunch 🍽我地兩個分別叫左兩個set lunch, 朋友試左日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯,而我就叫咗100%牛肉手打漢堡,餐湯方面我哋仲試咗呢度嘅南瓜湯100%牛肉手打漢堡餐🍔係包含埋炸薯條🍟拼沙律🥗,成個餐係相當豐富,漢堡因為係用上左100%牛肉所以每一啖嘅牛肉香味非常之濃烈,而且漢堡扒好厚身食落好有口感,漢堡包入面仲有相當豐富嘅配料,包括左好爽口嘅青瓜、生菜、蕃茄,可以中和返油膩感,加埋秘製嘅醬汁同軟熟嘅包,完全令人食唔停口,套餐嘅炸薯條係我最愛嘅有皮粗薯食落外脆內軟,好重薯香味!🍟另外朋友仲試咗呢度人氣好高嘅飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板飯🍛,飛驒牛肉質超嫩滑入口即溶🐮,香煎後嘅漢堡扒有香濃嘅炭烤味道,一切開更加係滿滿嘅肉汁湧出,伴上既滑蛋有好香嘅牛油味,煎得啱啱好,好滑又有滿滿嘅蛋汁,配埋白飯食好幸福!餐湯方面今次揀咗南瓜湯,每一啖都有粒粒嘅南瓜蓉,飲落好有口感,而且飲得出係用上咗即磨南瓜蓉,味道香甜濃郁!

2021-07-17 52 浏览
/ /觀塘CP值極高cafe👍🏻今日嚟開觀塘嘅工廈,中午時間真係好多人咁岩見到呢一間又幾抵食價錢唔算太貴,食落真係好有驚喜😚瘋狂芝士日本飛彈牛漢堡配炸薯條🍟同沙律呢個漢堡大大份,又夠juicy最欣賞係佢入面有一大塊芝士係我第一次食咁厚身嘅芝士🤩日本飛彈牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯🍛呢個一嚟到已經聞到超香食落好香蒜味!好鐘意佢個汁漢堡都好juicy,配滑蛋真係冇得頂!加埋個牛油果沙律🥑有半個牛油果,好滑好creamy食落都好fresh呀!Green Tea Lattle🍵 好濃抹茶味,不過冇咁甜就prefect啦😙
/ /
觀塘CP值極高cafe👍🏻
今日嚟開觀塘嘅工廈,中午時間真係好多人
咁岩見到呢一間又幾抵食

價錢唔算太貴,食落真係好有驚喜😚

瘋狂芝士日本飛彈牛漢堡
配炸薯條🍟同沙律

呢個漢堡大大份,又夠juicy
最欣賞係佢入面有一大塊芝士
係我第一次食咁厚身嘅芝士🤩

日本飛彈牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯🍛

呢個一嚟到已經聞到超香
食落好香蒜味!好鐘意佢個汁
漢堡都好juicy,配滑蛋真係冇得頂!

加埋個牛油果沙律🥑

有半個牛油果,好滑好creamy
食落都好fresh呀!

Green Tea Lattle🍵
好濃抹茶味,不過冇咁甜就prefect啦😙
  • 瘋狂芝士日本飛驒牛漢堡
  • 日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯
2021-07-15 35 浏览
Bubble Tree @觀塘📍觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室▫️白酒忌廉汁吞拿魚芝士焗海鮮蝴蝶粉 $65 包餐湯、飲品 呢個價錢既dinner包咁多嘢真心抵🌟🌟🎃南瓜湯好creamy好濃味😍 有好多南瓜蓉係入面 入口濃稠綿滑🤤蝴蝶粉口感煙煙韌韌 味道都唔錯 白汁唔會淡茂茂 而且都幾足料 最正係有芝士😋😋配料有吞拿魚、蜆肉、青椒都幾豐富👍🏼🍎蘋果茶 味道偏酸~▫️大啡菇雞肉配南瓜汁燴意大利飯 $62南瓜汁同意大利飯好夾 食落又唔會漏🤤意大利飯飯粒偏硬身 朋友就幾鍾意呢個口感~ 雞肉肉質鮮嫩👍🏼🍵綠茶鮮奶 +$10我見呢度食飯既人個個都飲綠茶🤔估唔到呢個價錢味道都唔錯!雖然冇平時係cafe飲果d咁高質 但以呢個價錢尼講都幾surprise🤤 大大杯唔會好甜仲可以免費加cream同棉花糖整體而言 呢度唔洗加一服務費 自助形式叫餐同攞餐🍴食物質素唔錯 再加上呢個價錢又唔貴 性價比都幾高 !🤩👅好味:4.5/5💲價錢:4.8/5🌟性價比:4.7/5👀環境:3.2/5👥服務:4/5

Bubble Tree @觀塘
📍觀塘成業街19-21號成業工業大廈2樓27室

▫️白酒忌廉汁吞拿魚芝士焗海鮮蝴蝶粉 $65 包餐湯、飲品
呢個價錢既dinner包咁多嘢真心抵🌟🌟
🍎蘋果茶 味道偏酸~

▫️大啡菇雞肉配南瓜汁燴意大利飯 $62

🌟性價比:4.7/5
👀環境:3.2/5
👥服務:4/5
2021-07-11 56 浏览
今次又去到觀塘既工廠區覓食,試左呢間bubble tree,果然又有驚喜✅日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯賣相吸引,飛驒牛漢堡夠厚身有睇頭,咬落軟腍完全冇筋唔韌,配埋黑椒醬汁味道好夾,每一啖飯都可以食到牛漢堡同滑蛋👍🏾會想再encore,仲包埋香濃既南瓜湯同飲品,價錢都好合理✅山賊黑椒燒雞扒煙肉漢堡呢個望落漢堡比一般既大,而且配埋一杯薯條同沙律,飽足感十足😝黑椒雞扒保持到內裡既肉汁,唔會太乾,煙肉脆卜卜,加上有蕃茄同蔬菜,食落完全唔膩,薯條係粗薯而且上碟鬆脆,都算好抵食✅coffee latte叫左一杯凍既latte試一試,呢度雖然唔係飲咖啡為主,但亦都相當唔錯,個人好鍾意佢杯latte面層既奶泡,咖啡味都突出🌟整體呢間餐廳寧靜,而且食物既性價比算高而且餐牌選擇多,試完都有驚喜,會期待下次再去試其他野🤩

✅日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯

✅山賊黑椒燒雞扒煙肉漢堡

✅coffee latte

2021-07-08
  • 日本飛驒牛漢堡滑蛋蓋鐵板拌飯
2021-07-09 60 浏览
去開觀塘,緊係要去工廈度揾食呢個係觀塘特色嚟㗎嘛.好中意lunch time食西餐見到Bubble Tree有好多選擇價錢又親民意大利粉 意大利飯 漢堡包 三文治 沙律多到會令人有選擇困難症.最後我叫咗個大啡菇。雞肉配南瓜汁燴意大利飯有啲清甜嘅感覺因為係南瓜 唔會好似平時啲意大利飯咁膩.個飯 $62 再加 $8 要杯 hot green tea latte綠茶味夠濃好抵飲!.埋單 $70我覺得如果係地舖一定要成嚿水先得.
去開觀塘,緊係要去工廈度揾食
呢個係觀塘特色嚟㗎嘛
好中意lunch time食西餐
見到Bubble Tree有好多選擇
價錢又親民
意大利粉 意大利飯 漢堡包 三文治 沙律
多到會令人有選擇困難症

最後我叫咗個大啡菇。雞肉配南瓜汁燴意大利飯
有啲清甜嘅感覺
因為係南瓜 唔會好似平時啲意大利飯咁膩