2022-03-17 23 浏览
灣仔前排新開咗間新漢堡包店「Boy n Burger」🆕價錢中位,所以就去咗試下😚.煙肉芝士雙層漢堡🥓包質鬆軟🍞雙層牛肉用上100%熟成英國草飼牛肉🐮食落好juicy😋加埋脆煙肉粒同芝士🧀鹹香邪惡,好滿足😌.Bobby漢堡🍔芝麻包軟熟,雙層牛肉漢堡扒用上英國牛肉製成🐄肉味香濃🥩仲加埋芝士🧀生菜、番茄🍅洋蔥🧅自家醃製青瓜同秘製醬汁🥒層次豐富🤤.香脆厚切薯條🍴外層炸漿同幼薯條唔同😲香脆可口😆.幼薯條🍟纖幼金黃.凍鮮奶咖啡☕️咖啡同奶balance得幾好👍🏻.熱朱古力🍫朱古力味濃郁,偏甜少少😜
香脆厚切薯條🍴外層炸漿同幼薯條唔同😲香脆可口😆
幼薯條🍟纖幼金黃
凍鮮奶咖啡☕️咖啡同奶balance得幾好👍🏻
熱朱古力🍫朱古力味濃郁,偏甜少少😜
外卖自取
  • Bobby 漢堡
  • Bobby  burger
  • Bobby Burger
2022-03-16 29 浏览
唔想食M字頭嘅快餐店,又嫌「5兄弟」太貴,咁呢間位於灣仔嘅漢堡店就岩哂你喇,充滿美式簡約風格嘅裝潢,開放式廚房同湖水綠磚牆嘅設計,加埋佢哋隻好得意嘅logo Bobby ,都幾適合打卡。雖然鋪面唔大,座位亦唔算多,不過對於快餐嚟講,最緊要都係講求食物快靚正佢哋主打嘅burger款式都多,🐮🐔🐟🐷呢啲基本野都有齊,而且都算足料,女仔食一個都夠哂飽,男仔食可能爭啲啲。🍔價格平均$50幾,最平嘅牛肉漢堡$28就有交易,未算好抵食,屬於中價水平。除咗burger,仲可以選擇熱狗,炸雞或者其他小食甜品。飲品方面,常見嘅汽水都有,可以自助任斟_➤Signature Chicken Burger 招牌炸雞漢堡🍔$50炸雞扒大大件,厚肉得嚟表皮香脆,咬落去仲好多肉汁,配上番茄、生菜同青瓜,加埋酸酸甜甜嘅蛋黃醬同甜芥末,口感好fresh,唔容易膩,推介👍🏻➤Bacon Double Cheese Burger 煙肉雙層芝士漢堡🍔$68切成細細粒鹹香嘅脆煙肉加埋兩層厚嘅牛肉漢堡扒,兩者同半溶嘅芝士互相交融,每啖都有好多肉汁,好食➤Skinny Fries 幼薯條🍟(套餐加$30,包括一杯野飲同一款小食)比

_

招牌炸雞漢堡$50  /  煙肉雙層芝士漢堡$68

比平時一般嘅薯條幼細,唔會太油,鹹度適中,但份量偏少,而且擺咗一陣都幾快變淋。如果唔鐘意幼薯條,可以選擇粗薯條,有口感啲

➤K-pop Chicken 韓式炸雞🍗$25
細細粒無骨唔太鞋,炸皮亦唔會太厚食落口成堆炸粉咁,但外邊層皮被啲醬整到稔左,唔得香脆,而且醬汁都麻麻,唔辣又唔算好韓式,唔太推介
幼薯條(+$30)  /    韓式炸雞$25

2022-02-14
招牌炸雞漢堡$50  /  煙肉雙層芝士漢堡$68
  • 招牌炸雞漢堡
  • 煙肉雙層芝士漢堡
Boy n Burger係灣仔都開左一段時間,但人流依然冇減,一到lunchtime餐廳都會坐滿,最吸引人地方應該係佢地價錢,最平一個漢堡包只需$28🤑或者可以加$30轉套餐,可以揀薯條/青蘋果菜絲沙律或中/炸薯粒和飲品,除左有汽水,比較驚喜既有多款咖啡☕️餐廳以開放式廚房設計,有一部自動售賣機,落單都相當方便,等不足10分鐘,就有食物招牌炸雞漢堡套餐|$83包夠熱,唔係一早整定放置係到🤤芝麻麵包幾鬆軟同有彈性,冇因為醬汁而變腍,炸雞炸粉唔厚,雞肉肉質都不錯,不柴口☺️不過調味偏淡,主要靠自製醬汁調味香脆厚切薯條茄汁同芥末醬都好似IKEA咁,有個自助區自己去加,薯條幾香脆😋不過我鍾意實心d、有口感d薯條

招牌炸雞漢堡套餐|$83

香脆厚切薯條

2022-03-15
2022-03-14 26 浏览
呢一間快餐店位於灣仔佢哋嘅漢堡包有好多唔同嘅種類唔同特色全部都有唔同嘅特色我哋嗌咗炸雞柳包同埋雙層芝士漢堡包佢哋送飲品有唔同嘅汽水咖啡奶茶仲有佢哋嘅雞同埋牛肉都好新鮮配上佢哋特製嘅蛋黃醬同茄汁好好食亦都好滋味多汁鮮甜重配上芝士 配搭一流好適合平時OL除咗可以喺餐廳食亦都可以外賣食適合而家疫情10分方便仲有佢哋嘅後設薯條同埋油條薯條同雞粒作為小食全部都係即叫即整10分新鮮又熱特別推薦大家食價錢適中 比較合理
呢一間快餐店位於灣仔
仲有佢哋嘅後設薯條同埋油條薯條同雞粒作為小食
全部都係即叫即整10分新鮮又熱
特別推薦大家食價錢適中 比較合理
2022-03-10 63 浏览
Big Bobby(單點$80),超邪惡之選,內有三層Beef Patty、兩塊Cheese,食落肉汁飽滿,牛味濃厚,配料有Lettuce、Pickles、Onions、Tomato、House-made Sauce,份量十足,食得好滿足。The Maxica(單點$38),包如其名,內有一塊Beef Patty,牛肉表面鋪滿墨西哥辣椒之外,更有墨西哥辣椒Mayonnaise醬,味道辣中帶酸,食落好惹味。Chicken Thigh(單點$28),口感酥脆,肉質嫩滑,味道鹹香,食落好Juicy。Small Seasoned Crispy Fries(跟餐$5),食落好熱辣辣,口感外脆內軟,食落好香口。Hot Oolong Tea(跟餐$25),茶味清香。Hot Cappuccino (單點$20),咖啡味道濃香,飲落不苦澀。

Hot Oolong Tea(跟餐$25),茶味清香。

• Chicken thigh
  • Big Bobby
平時食Burger多數都會叫牛肉既黎試下先,但今次見Boy n Burger寫住Signature Chicken Burger,所以第一次就試左佢既 #炸雞 🐥!餐廳係快餐店形式,自己揾位買野食拎野食😉位置唔多都要啲時間等位架#招牌炸雞漢堡 🍔Signature Chicken 好厚既炸雞肉,係剛炸起的超級熱辣辣🤩,又好juicy,係用調左味既炸粉炸,所以好夠味,仲會愈食愈feel 到啲辣味🤪,好彩有啲生菜🥗蕃茄🍅解下膩🙈相對熱辣辣既雞,個包就變得唔夠熱,如果整熱啲再外脆內軟啲配埋炸雞就perfect~HKD48#熱狗 🌭Hotdog見到熱狗只賣13蚊,一於試下佢!熱狗包既size同ikea差不多,個條腸就粗好多!!仲配埋洋蔥碎🌰仲有酸瓜蓉🥒,仲可以自己係出面加茄汁芥辣。呢個價錢冇野投訴🤗行過肚餓想坐低食個包既經濟之選HKD13#3件炸雞籃 (雞胸x1🐥, 雞翼x1🐤, 雞脾肉x1🍗) 3 pieces chicken box炸雞係美式style,同signature chicken burger既炸雞應該係用同一隻炸粉整,帶點辣既炸皮好濃味都好惹味,雞胸肉就較鞋口,#雞翼 siz

#招牌炸雞漢堡 🍔
Signature Chicken
HKD48

招牌炸雞漢堡

#熱狗 🌭
Hotdog
HKD13

熱狗

#3件炸雞籃 (雞胸x1🐥, 雞翼x1🐤, 雞脾肉x1🍗)
3 pieces chicken box
炸雞係美式style,同signature chicken burger既炸雞應該係用同一隻炸粉整,帶點辣既炸皮好濃味都好惹味,雞胸肉就較鞋口,#雞翼 size夠大隻都夠juicy,雞脾肉連皮炸juicy得黎多左份油脂感。三樣入面小妹較鐘意雞翼
HKD35

炸雞籃

Overall 野食都幾濃味,會口渴架🙈
免加一
Boy n Burger
灣仔

• SignatureChicken
  • 3PieceChickenBox
  • 招牌炸雞漢堡
2022-03-05 48 浏览
平時食一個burger,價錢都唔平,有啲甚至要過百🤭 而好多人都知灣仔有唔少出名burger店,但最近又發掘左多一間新開既美式burger店,佢既價錢係灣仔區嚟講絕對抵食,而且味道都唔錯‍😋 前排夜晚去咗買外賣食,見佢啲漢堡都係即叫即整,就算等得耐少少都抵💁🏻‍♀️平時鍾意食cheese burger嘅我,今次一嗌就嗌左個雙層嘅嚟試試!burger size都唔細,內餡有兩塊大大塊嘅牛肉漢堡、雙重芝士(不過熔到唔多睇到咁濟🤣)同脆卜卜嘅煙肉粒等等,就咁望落已經好豐富,食落似手打嘅漢堡,肉質腍無咩筋,咬落仲有啲肉汁,配上茄汁同芥末醬,好惹味,兩三啖就食哂😜 而另外我哋仲嗌左個chicken burger,佢個burger望落偏乾身少少,無cheese burger果個咁豐富,但食落口先知我誤會咗佢🤣 大大塊炸雞雖然望落好dry,但咬落原來外脆內軟,舊雞有唔少肉汁,同樣配上煙肉粒,令佢脆上加脆😝 唔食牛肉嘅朋友仔可以一試佢嘅雞堡。🍟 Seasoned Crispy Fries $22之前試過佢隻好幼嘅脆薯條,覺得麻麻哋,唔係好啱我口味,今次就試返正常size嘅薯條,結果係我鍾意食嘅薯條口感呀

Bacon Double Cheese Burger

Texas BBQ Chicken Burger

🍟 Seasoned Crispy Fries $22

之前試過佢隻好幼嘅脆薯條,覺得麻麻哋,唔係好啱我口味,今次就試返正常size嘅薯條,結果係我鍾意食嘅薯條口感呀🤩 有薯肉又腍腍哋,加上調好哂味,完全唔使點茄醬都好味,唔錯!

🍗 Chicken Thigh $28

最後仲想食多樣嘢,就加咗呢個炸雞髀😝 個樣就似將個雞髀拆咗肉出嚟炸咁🤣 食落幾乎啖啖肉,而且同樣做到外脆內軟,表層炸到脆一脆,內裡肉質同樣juicy😋 但略嫌個炸雞唔太夠味,最後點少少茄汁食都唔錯。

總括而言,呢間burger店係灣仔區嚟講都幾唔錯,食物味道唔錯之餘,但又唔會好貴🤩 後來睇返先知佢呢間burger店嘅野食都係經過嚴格管制,食burger嘅同時都唔使驚太過唔健康🤣 而佢環境非常有8、90年代嘅美式餐廳feel,仲有隻大大隻叫Bobby嘅吉祥物比人打卡,如果堂食相信都幾正😜
Bacon Double Cheese Burger
Texas BBQ Chicken Burger
煙肉芝士雙層漢堡 $68最經典嘅考牌款式之一🍔 食落質感軟硬適中 雙層牛肉用上100%熟成英國牛 肉汁爆棚 牛🐮味十足 加上脆煙肉粒 口感豐富 唔覺油膩 茄汁同芥辣嘅比例都恰到好處 重點係包皮夠鬆軟😋韓式泡菜牛肉漢堡 $39以韓式秘醬🇰🇷配上泡菜、黑芝麻等配合大塊牛肉 味道酸甜 仲有少少辣香 中和左漢堡嘅油膩 識落開胃惹味 唔好擺咁耐 以防出水🍔💦Popcorn chicken/ fries$25炸雞粒一口size 識落卜卜脆 啖啖肉 香料味出 喺屋企用氣炸鍋整返熱一樣咁好食🔥 薯條偏幼 外貌有啲似麥當勞個隻🍟 但識落唔係空心 而係外脆內軟 重點係薯仔味好香 同樣用氣炸鍋整返熱 正🤤
煙肉芝士雙層漢堡 $68

韓式泡菜牛肉漢堡 $39

Popcorn chicken/ fries$25

2022-03-05 31 浏览
“Bobby漢堡套餐”($88)“招牌炸雞漢堡套餐”($80)“3件裝炸雞籃”($40)搭電車返屋企經過灣仔就會見到呢間boy n burger裝修幾有美式風格🍔睇睇menu發現原來價錢唔太貴所以一於試試😋叫咗Bobby漢堡🐮同招牌炸雞漢堡🐔加餐就每份+$30,包薯條/薯粒/沙律+飲品🥤Bobby Burger用上雙層牛肉漢堡扒,芝士,生菜,蕃茄,洋蔥,醃青瓜同自家秘製醬汁而Signature Chicken就有炸雞腿,椰菜絲,醃青瓜,青芥末蛋黃醬漢堡扒肉味幾香濃,不過油咗少少炸雞腿就外脆內juicy😋2個包嘅size都唔會太細加埋跟餐嘅薯條,薯粒已經好夠食🥰另外仲叫多咗份炸雞籃有炸雞腿,雞翼同雞柳各1件雞柳同雞腿都超大件😆食落有啲香草味幾正😋
“Bobby漢堡套餐”($88)
“招牌炸雞漢堡套餐”($80)
“3件裝炸雞籃”($40)

搭電車返屋企經過灣仔就會見到呢間boy n burger
裝修幾有美式風格🍔
睇睇menu發現原來價錢唔太貴所以一於試試😋

叫咗Bobby漢堡🐮同招牌炸雞漢堡🐔
加餐就每份+$30,包薯條/薯粒/沙律+飲品🥤
Bobby Burger用上雙層牛肉漢堡扒,芝士,生菜,
蕃茄,洋蔥,醃青瓜同自家秘製醬汁
而Signature Chicken就有炸雞腿,椰菜絲,
醃青瓜,青芥末蛋黃醬
漢堡扒肉味幾香濃,不過油咗少少
炸雞腿就外脆內juicy😋
2個包嘅size都唔會太細
加埋跟餐嘅薯條,薯粒已經好夠食🥰
另外仲叫多咗份炸雞
炸雞腿,雞翼同雞柳各1件
雞柳同雞腿都超大件😆食落有啲香草味幾正😋
2022-03-01 42 浏览
灣仔人氣漢堡店🍔 一入到舖頭就會見到一個可愛嘅icon望住你😚美式復古嘅裝修啱晒打卡📸burger款式都幾多間唔中仲有啲其間限定添食物質素經過嚴格嘅控制 而且非常健康同埋仲要即叫即整既添🥰最重要係超抵食 簡直平靚正 🤤🌟Beacon Double Cheese Burger 🍔($68)手工牛肉漢堡好有肉汁🤤而且夾住bacon油香感好強 咬落層次分明 好有口感,加埋溶左既double cheese 邪惡得黎好滿足🥰🌟Texas BBQ Chicken Burger 🍔 ($58)有一層大大件雞肉好有咬口,配上洋蔥粒和少少辣既bbq sauce仲有啲炸脆左煙肉幾惹味🥓🌟Chicken Thigh 🐥($28)雞肉好入味肉質嫩滑感覺仲好新鮮添 咬落去仲有肉汁爆岀黎脆卜卜好正🤩🌟Seasoned Crispy Fries 🍟 ($20)薯條炸得香脆又夠粗 簡直停唔到口😱🌟Tater Tots 🥔($15)一粒粒入邊食到薯仔嘅質感仲脆卜卜添味道 8.5/10環境 8/10推介程度8.5/10📍 Boy n Burger (灣仔)灣仔莊士敦道206-212號208 Johnston地下3號舖
灣仔人氣漢堡店🍔 [Boy n Burger]
一入到舖頭就會見到一個可愛嘅icon望住你😚
美式復古嘅裝修啱晒打卡📸
burger款式都幾多間唔中仲有啲其間限定添
食物質素經過嚴格嘅控制 而且非常健康同埋仲要即叫即整既添🥰
最重要係超抵食 簡直平靚正 🤤

🌟Chicken Thigh 🐥($28)

薯條炸得香脆又夠粗 簡直停唔到口😱

🌟Tater Tots 🥔($15)
一粒粒入邊食到薯仔嘅質感仲脆卜卜添

味道 8.5/10
環境 8/10
推介程度8.5/10

📍 Boy n Burger (灣仔)
2022-02-28 35 浏览
Texas BBQ Chicken 徳洲脆雞堡 $58勁大塊勁厚既炸雞堡 超薄炸粉 一咬落去勁juicy 啖啖肉 BBQ醬同咁大件雞又幾襯 洋蔥粒又可以降到個heavy 感 重有值得一讚個包好軟熟 就算外賣都好好食Bacon Double Cheese Burger 煙肉雙層芝士漢堡 $68SUPER DOUBLE! 芝士 double 牛肉漢堡double ! 都只係$68 呢個係傳統既漢堡 所以有齊漢堡有既野 eg 勁多既脆煙肉粒, 洋蔥粒, 茄汁同芥末醬, 如果個包有埋酸瓜就perfect!! 不過佢都落左少少酸瓜醬 Chicken Box 炸雞籃 (3 piece) $40入面有齊雞翼 雞胸 同雞件 每一款都可以試! 雞胸炸得一D都唔柴 好juicy ! 雞翼同雞件就更加唔洗講 好入味 好香口 炸得岩岩好Seasoned Crispy Fries 香脆厚切薯條 (S) $22識食一定係食厚切薯條 咁先可以真正食到薯條既texture ! 呢個薯條好味到連茄汁都唔洗加已經好好食 必點厚切薯條!最後 薯條 炸雞緊係要同啤酒一齊食! 因為無堂食既所以揀左apple cider 如果
Texas BBQ Chicken 徳洲脆雞堡 $58

Chicken Box 炸雞籃 (3 piece) $40

最後 薯條 炸雞緊係要同啤酒一齊食! 因為無堂食既所以揀左apple cider 如果有堂食 一定會叫draft beer!

我地拎到去灣仔碼頭食都重暖! 個包都重好軟熟 超好feel, so chill

佢原來有得上網order🤤 幾方便

2022-02-27 36 浏览
American-style fast food shop🇺🇸-🐓🍔 Texas BBQ Chicken Burger $58Freshly deep fried chicken thigh, with bacon bits as well as cheese & BBQ sauce🍖 I’ve added $18 for tater tots as sides🥔-🐮🍔 Bacon Double Cheeseburger $68Doubled patty and cheese with bacon bits and diced onion🧅 You can also add $30 for combo set which includes seasoned cripsy fries and drinks🍟🥤-🍗🥤 1 Pieced Chicken & Drink $28This is tea time special menu and it’s convenient if you needa grab some quick food during work!

幾欣賞餐廳嘅概念-Better Burgers for Everyone,將有質素而又affordable嘅漢堡帶入灣仔依個小社區,等大家喺連鎖快餐店外有多一個抵食嘅選擇。餐廳有懷舊美式快餐嘅vibe,打卡able~最搶眼都係牆上嘅吉祥物Bobby仔,仲有變成漢堡材料嘅牛雞魚仔🤪最平嘅Beef Burger只係HK$28,可謂平靚正,但因為塊beef patty較薄身,所以我更鍾意雙層漢堡,食落更滿足更回味。今次食嘅Bacon Double Cheeseburger用咗切粒煙肉,beef patty同芝士都係double上,patty大概煎到七成熟,軟嫩得嚟肉香十足,唔會俾芥末醬同茄汁蓋過。全新漢堡系列之中我地仲試咗Seoul Burger,喺burger裏面夾泡菜搽韓式秘醬夠創新。漢堡包 keep到軟熟嘅口感,唔會因為加咗泡菜而太濕。Popcorn Chicken除咗炸雞粒外仲混入咗炸雞皮,一口size雖然唔會juicy,但食啖脆口小食飲啖汽水係過癮嘅~Skinny Fries一樣香口,落咗鹽好夠味唔洗點茄汁。睇番餐廳介紹,佢地採用可持續採購、可追溯來源嘅優質食材,加上漢堡都係即叫即

Bacon Double Cheeseburger

Seoul  Burger

Popcorn Chicken  /  Skinny Fries (S)
Pepsi  Black  /  Mirinda  Orange

睇番餐廳介紹,佢地採用可持續採購、可追溯來源嘅優質食材,加上漢堡都係即叫即整,追求健康美味之餘亦食得安心👍🏻
  • Bacon Double Cheeseburger
2022-02-24 49 浏览
被門口個吉祥物Bobby吸引咗入去,落單後,食物係即叫即整,仲經過嚴格管制,有個開放式嘅廚房,可望到廚師出餐,另外牆壁仲有大大隻Bobby,好啱打卡,最平$28已經食到一個漢堡包,平靚正,幾抵食 Big Bobby 呢個漢堡包材料豐富,一啖係咬唔曬,好大個,入面足足有3塊牛肉漢堡扒,份量十足,再加埋芝士,生菜等,食呢個包好滿足 The Maxica呢個漢堡包入面都係牛肉漢堡扒,咪睇佢平平無其,入面加咗墨西哥辣椒,入口會有少少辣,但幾惹味 Seasoned Crispy Fries我鍾意佢嘅薯條,有厚度,外面脆入面軟熟,簡單調味已經好食 Sides:Chicken Thigh呢個係無骨炸雞,啖啖肉,雞肉仲好juicy汽水

Big Bobby

The Maxica

Seasoned Crispy Fries
我鍾意佢嘅薯條,有厚度,外面脆入面軟熟,簡單調味已經好食

Sides:Chicken Thigh
呢個係無骨炸雞,啖啖肉,雞肉仲好juicy

汽水

2022-02-21
chicken burger with fries -- delicious, fresh, well seasoned and decent size. The chicken is seasoned very well, pickles, lettuce, tomato with a soft bun. Fries are not over cooked, size (S) was perfectly enough and really well seasoned. Will definitely be back -- nice job BnB!
2022-02-24
5 分钟 (外卖自取)
  • chicken burger