2022-03-26 22 浏览
結束兩個星期WFH既生活呢個星期要返office繼續努力工作星期二晚放工經過莊士敦道呢間美式Burger店要買返D comfort food返屋企慰勞自己餐廳裝修好特別,好似去左美國既地道漢堡店咁最得意都係佢地既吉祥物Bobby仔啱哂鐘意打卡既我所有order 都係即叫即整,保證新鮮食物質素亦經過嚴格管制令顧客食得安心我今日買左兩個餐一次過試哂牛同雞兩款burgerBacon Double Cheeseburger 煙肉雙層芝士漢堡 ($68)Seasoned Crispy Fries + Coke Zero (+$30)Burger用上切粒煙肉手工牛肉漢堡扒夠哂juicy加埋溶左既芝士好好食香脆厚切薯條即叫即炸拎到返屋企仲熱辣辣Signature Chicken 招牌炸雞漢堡 ($50)Tater Tots + Orange Juice ($30)推介大家呢個招牌炸雞漢堡拎上手好有重量大大塊雞扒配埋酸瓜、生菜絲、番茄同芥末醬唔會好漏小食我就揀左炸薯粒呢個好有驚喜份量都幾多平時多數食薯餅Boy n Burger既炸薯寶好似一口薯餅咁好好食絕對值得encore既美式漢堡店

結束兩個星期WFH既生活
呢個星期要返office繼續努力工作
餐廳裝修好特別,好似去左美國既地道漢堡店咁
最得意都係佢地既吉祥物Bobby仔
啱哂鐘意打卡既我
所有order 都係即叫即整,保證新鮮
食物質素亦經過嚴格管制

香脆厚切薯條即叫即炸
拎到返屋企仲熱辣辣

推介大家呢個招牌炸雞漢堡
拎上手好有重量
大大塊雞扒配埋酸瓜、生菜絲、番茄同芥末醬唔會好漏
小食我就揀左炸薯粒
呢個好有驚喜
份量都幾多
平時多數食薯餅
Boy n Burger既炸薯寶好似一口薯餅咁好好食
絕對值得encore既美式漢堡店

• 招牌炸雞漢堡
2022-03-25 47 浏览
Boy n Burger 👶🏻其實已經第二次黎呢度既burger真係抵食又高質我自己個人最愛佢地既chicken tender但係最近有啲熱氣所以冇點❤️Boddy burger 漢堡扒煎得好juicy 好重牛味加上自家醬汁 ❤️Tater Tots 薯寶炸得好脆 唔會油冧冧 口感好滿足❤️Signature Chicken 炸雞真係冇得輸 厚肉juicy ❤️Green Apple Cloeslaw青蘋果酸甜 沙律醬mix 好清新而且價錢真係好平!Book mark定一定要食既餐廳
Boy n Burger 👶🏻

❤️Tater Tots
薯寶炸得好脆 唔會油冧冧 口感好滿足
❤️Signature Chicken
炸雞真係冇得輸 厚肉juicy
❤️Green Apple Cloeslaw
青蘋果酸甜 沙律醬mix 好清新

而且價錢真係好平!
Book mark定一定要食既餐廳
🍔有經過開灣仔莊士敦道嘅你都應該有留意過呢間裝修超有feel,復古美式風格嘅特色漢堡店😍今次諗住搵啲呢種快餐風格但又唔係連鎖嘅小店試下,十分驚喜!🍔煙肉雙層芝士漢堡 $68 - 個包夠軟熟,內餡係兩塊大大塊加好夠肉汁嘅牛肉漢堡同雙重芝士🧀點係加咗大量煙肉粒,呢點係好貼心嘅👍🏻好多時食煙肉漢堡如果係長條嘅煙肉,好易一啖有煙肉一啖無煙肉,但用咗煙肉粒就可以平均咁食到佢地,食咗一啖我已經大讚🤤🍔招牌炸雞漢堡 $50 - 炸雞勁大塊,外皮香脆,但一咬落去雞肉又好幼嫰,算係我食過最Top嘅炸雞漢堡之一,同樣推介❤️🔸加$30升級套餐有小食同飲品🔸套餐小食有4款選擇,應付大家需要~大力推介薯粒同厚薯條🔸飲品唔只有汽水,仲有咖啡/茶等等🔸推介大家飲汽水,佢係自助Refill形式,完美提升成個性價比

🔸加$30升級套餐有小食同飲品
🔸套餐小食有4款選擇,應付大家需要~大力推介薯粒同厚薯條
🔸飲品唔只有汽水,仲有咖啡/茶等等
2022-03-25 14 浏览
好多人話呢間新開既Burger好抵食仲要係正宗美式burger 裝修都幾靚所有食品都即叫即整 夠哂新鮮所以落完order要等十幾分鐘左右汽水同醬料係自助形式 仲有得refill添所以套餐加$30 有汽水連埋小食幼薯條/厚切薯條/炸薯粒/沙律真係幾抵👍🏻Bobby Burger $58呢款burger有兩層牛肉漢堡扒入面仲有芝士 酸瓜 生菜絲 蕃茄 洋蔥配佢地自家製既醫汁 係傳統口味 漢堡扒食落好juicy 煎到有小少脆邊好香口配料亦都好新鮮 食完都唔會覺得太漏仲有一款係big booby 足足有3層牛肉添架大食既食肉獸可以挑戰下🤭🤭煙肉雙層芝士漢堡 $68呢款話多左煙肉粒 有茄汁同芥末醬茄汁味比較重 偏酸 亦都無咁多配菜感覺比較邪惡😆啖啖都係肉小食方面我地揀左厚切薯條同炸薯粒炸薯粒唔係度度有 係好似薯餅既質地大家真係要試下😋另外仲嗌左3件酥炸雞翼 $30啲雞翼都好大隻下 有啲似麥記既脆香雞翼不過仲食到有香草既調味 食到停唔到😙
好多人話呢間新開既Burger好抵食

啲雞翼都好大隻下 有啲似麥記既脆香雞翼
不過仲食到有香草既調味 食到停唔到😙
  • Bobby Burger
2022-03-25 14 浏览
灣仔出名多美食,各有特色,今日就同朋友去左好有懷舊feel,又可以打卡既Boy'n Burger 食Burger ,好多不同款式選擇,價錢又唔貴!唔同時段有唔同burger,唔洗食來食去個幾個包咁悶! 樣樣都好好味…我地揀左兩個餐..分別係Bacon Double cheeseburger 🍔 $68.0Skinny Fries (S) +Mirinda Orange (+$30)雙重口感,煙肉和芝士混合,很滋味!食落去超滿足…好好味,薯條好脆好香口!一定係即時炸!爽呀Bobby Burger $58.0Seasoned Crispy Fries (S)+ Apple cider (+$30)Bobby 係鋪頭既吉祥物,當然要食…啖啖肉,超juicy!裡面芝士,生菜,蕃茄,洋蔥和醃青瓜!可以平衡番肉既味道!厚切薯條,外脆內軟,食到好香既薯仔味😋兩個餐份量十足,晏就食完!!夜晚都唔洗食😂!超抵食🥰😍😋

Bobby Burger $58.0

兩個餐份量十足,晏就食完!!夜晚都唔洗食😂!超抵食🥰😍😋
灣仔都甚多漢堡店有Five Guys 又有Honbo 今天想試的是另一個算新的叫Boy n Burger🐤招牌炸雞漢堡 ($50)比我想像中大份量炸雞不會太乾!😍即使隔了一段時間才食都脆口而且最驚喜是配菜除了生菜及蕃茄外竟然有醃青瓜♡♡♡超喜歡!🐮煙肉雙層芝士漢堡 ($68)食家男朋友表示牛肉算Juicy 芝士味幾香不過煙肉粒稍為乾了一點另外加$30可配小食及飲品選了幼薯條及炸薯粒可惜是外賣令薯條軟掉了不過脆薯粒反而還有小小脆😋所以如果不能堂食外賣推薦脆薯粒!!
灣仔都甚多漢堡店
有Five Guys 又有Honbo
今天想試的是另一個算新的
叫Boy n Burger

🐤
招牌炸雞漢堡 ($50)
比我想像中大份量
炸雞不會太乾!😍
即使隔了一段時間才食都脆口
而且最驚喜是配菜除了生菜及蕃茄外
竟然有醃青瓜♡♡♡
超喜歡!

🐮
煙肉雙層芝士漢堡 ($68)
食家男朋友表示牛肉算Juicy
芝士味幾香
不過煙肉粒稍為乾了一點

另外加$30可配小食及飲品
選了幼薯條及炸薯粒
可惜是外賣令薯條軟掉了
不過脆薯粒反而還有小小脆😋
所以如果不能堂食
外賣推薦脆薯粒!!
幼薯條及脆薯粒
煙肉雙層芝士漢堡
招牌炸雞漢堡
2022-03-25 15 浏览
餐廳位於灣仔,地理上還算方便快捷,距離地鐵站的路程只需要十分鐘左右,這間餐廳由外籍人士主理,相信也是十分地道,但沒想到在灣仔這個地區他賣的漢堡價錢十分相宜絕對是性價比之選。漢堡肉汁豐富,帶點香口,又不失肉類丁點的油膩,食物質素,嚴格管制就是不一樣,是好的,非常健康,加上食物口感一流,食物即叫即整,就是美味之選。抵食的食物就是這樣吸引,絕對是一個平靚正的選擇,加上這個地方的裝橫十分有特色,絕對是一個打卡的好去處,沒想到在灣仔這個繁華的商業區,也有這樣充滿特色的地方。

2022-03-23 26 浏览
今日經過灣仔,見到間裝修唔錯嘅漢堡包店,睇睇餐牌,價錢唔算好貴,都算抵食,我見係落order先即整,新鮮熱辣辣,開放式廚房,見到食材喺雪櫃攞出黎,對食物質素都幾嚴謹,見到佢地個好得意logo Bobby同埋餐廳環境都唔錯,打卡一流。Big Bobby,呢個漢堡有3塊厚嘅漢堡扒,仲有2片芝士,啱晒貪心嘅我,個醬汁幾fresh,加埋d菜,食落唔太油膩。Bacon Double Chesses burger - 漢堡扒好juice,口感唔錯,d肉唔會太多肥肉,都幾健康,加埋2塊芝士同卜卜脆嘅煙肉粒,成個漢堡好match。Seasoned Crispy Fries - 炸到脆卜卜熱辣辣,好好食。Tater Tots - 好少地方有炸薯粒,呢款係必點。Orange Juice,支裝新鮮橙汁,飲落都有幾多果肉,唔錯。

Tater Tots - 好少地方有炸薯粒,呢款係必點。

2022-03-23 47 浏览
喺灣仔莊士敦道嘅BoynBurger係即叫即整,睇報導食物質素經過嚴格管制,真係又健康又好味!收工妟左都驚會冇得外賣,碰下運氣,好彩6點後仲有外賣太happy ! 餐餐自己煮真係好易抗疫疲勞!店內裝潢以復古美國快餐店風格,配高櫈座位,型格又啱哂打卡!menu 主打當然係漢堡,有牛肉漢堡、炸雞漢堡、吉列魚柳漢堡、熱狗、同埋期間限定漢堡。價錢方面,漢堡由 $28至$55不等,跟餐只需加+$30就有小食🍟同飲品🧃!相當吸引同親民!門口仲有自助落單機好方便! 🍔Signature Chicken Burger $50  令人眼前一亮嘅炸雞漢堡,大大塊炸到金黃色嘅雞扒,香氣撲鼻!肉質嫩滑仲幾juicy! 即叫即炸外皮又香又脆,配上新鮮生菜🥬番茄🍅自家醃製青瓜同芥末醬,食落口感層次分明,快餐黎講係高水準之作!跟餐加了skinny fries薯條🍟薯條脆卜卜好好味!🍔Bobby Burger🍔$58  ⭐推介⭐必食招牌Bobby Burger,味道香濃嘅雙層牛肉漢堡,即叫即整肉味香濃爆多肉汁!配料有芝士、生菜🥬、番茄🍅、洋蔥🧅, 自家醃製青瓜同自家製醬汁,香口餘新鮮唔油膩,一啖咬落去成個包口感好豐富

🍔Signature Chicken Burger $50

🍔Bobby Burger🍔$58
⭐推介⭐必食招牌Bobby Burger,味道香濃嘅雙層牛肉漢堡,即叫即整肉味香濃爆多肉汁!配料有芝士、生菜🥬、番茄🍅、洋蔥🧅, 自家醃製青瓜同自家製醬汁,香口餘新鮮唔油膩,一啖咬落去成個包口感好豐富!跟餐加了Tater tots粒粒薯寶🍟外脆內軟好食到停唔倒口!!
Boy n Burger
地址📍:灣仔莊士敦道206-212號208 Johnston地下3號舖
  • 招牌炸雞漢堡
  • Bobby 漢堡
  • Signature Chicken
  • Bobby Burger
2022-03-23 31 浏览
同事介紹灣仔有間Boy n Burger,主打高質穀飼牛肉漢堡,用不含抗生素的草飼及榖飼牛肉做成,好味又健康,吸引不少漢堡迷光顧。女兒喜歡食漢堡,今晚咁啱經過,一於買外賣回家比女兒試吓!同事話Bobby Burger是必食的,以烘脆的芝麻麵包夾著兩塊肉汁豐富的手打牛肉漢堡扒和自家秘製醬汁,再配上芝士、生菜、蕃茄及洋蔥等,口感超豐富。除了牛肉之外,還有雞堡及魚堡的選擇。肉汁豐盈的炸雞漢堡,雞扒厚切,外層酥脆,肉質鮮嫩,配上新鮮蕃茄和生菜,加埋特製醬汁,越食越好味!主食加30元有小食和飲品炸薯粒、香脆厚切薯條:金黃酥脆的薯粒,口感和炸薯條一模一樣,香脆可口又有口感!

主食加30元有小食和飲品
2022-03-18
2022-03-22 25 浏览
#Boy n Burger平時好少食鬼佬漢堡包,早排阿仔買咗個外賣嘅返嚟,見佢食得好滋味吓⋯ 今次經過呢間舖頭,我買兩個burger set,同阿仔撐枱腳!😋餐廳裝修幾靚,湖水綠色,啱晒年青人打卡。主打漢堡包有七款:雞、魚、牛、雙層芝士、煙肉之類,價錢實惠,全部都係即叫即整,乾淨衛生。熱狗只賣$15!我要Bobby burger ($58),即煎漢堡扒肉質腍滑,唔會嚡霎霎,每啖有豐富肉汁,加埋蕃茄、青瓜健康配料,味道豐富。煙肉雙層芝士漢堡包($68)係買俾阿仔嘅,溶芝士賣相吸引,煙肉鹹香有嚼勁,攞到返屋企,個包依然軟熟,口感仲唔錯添!跟餐加$30,配小食同汽水。炸薯粒薯條還可以,即場食更香口!炸雞翼(3件/$30)味道相當唔錯,酥香脆口,值得一試!地址:灣仔莊士敦道206-212號208 Johnston地下3號舖
#Boy n Burger

乾淨衛生。熱狗只賣$15!

• Bobby 漢堡
2022-03-22 17 浏览
幾次坐叮叮都比門口吸引到眼球,今日咁岩要去開對面買野,順便入埋去食啦Bacon double cheese burger set 68+30Season Crispy Fries超多bacon, 佢係炸bacon粒,所有有滿滿脆口感!牛肉多汁,個包香軟又甜薯條好脆Bobby burger set 58+30Tater tots呢個包好厚好多料,勁抵食!仲有大曬生菜同蕃茄。配埋汁好juicy!炸薯波必叫!外脆內軟,香口!Hot ChocolateHot Mocha唔好以為食漢堡包一定要配凍飲,天氣涼涼地我叫咗熱飲,呢度啲朱古力同咖啡都幾唔錯

Season Crispy Fries
薯條好脆

Bobby burger set 58+30
Tater tots
炸薯波必叫!外脆內軟,香口!

Hot Chocolate
Hot Mocha

2022-03-22
  • Bobby  burger
2022-03-19 27 浏览
晚餐.經過被可愛嘅logo吸引餐廳叫Boy n Burger 唔知佢同5兄弟有無關係呢🤣見網上評價都唔錯 就買返屋企試吓啦今次點咗兩款包 加$30有飲品同小食食物即叫即整 大概等5分鐘就拎得 都幾快.- Big Bobby個包超巨型 有3塊漢堡扒 2塊芝士😍 份量十足牛肉好juicy 一啲都唔乾醬汁味道都唔錯係個高質漢堡.- The Mexica呢個就正常size 得1塊肉🤣不過個醬/辣椒 對我嚟講就太辣喇好彩有叫凍飲 可以解辣.小食叫咗薯條同沙律薯條唔錯 夠粗夠淋夠多薯肉 店員仲好慷慨 俾咗3包茄汁🥰唔想食太多煎炸嘢 都有沙律可以選擇外賣個賣相一般 但味道唔錯有蘋果 味道清新 應該比較健康🤣飲品就叫咗凍mocha同凍檸茶無乜試過飲快餐店嘅咖啡呢杯mocha味道唔錯 朱古力味好夠 檸檬茶就甜咗少少 唔走冰就啱喇.整體味道都唔錯價錢感覺比5兄弟相宜值得一試
經過被可愛嘅logo吸引

整體味道都唔錯
價錢感覺比5兄弟相宜
值得一試
2022-03-19 40 浏览
即場手製加上充滿肉汁嘅漢堡,又點可以抵擋呢 ~ 前幾日去咗灣仔嘅 Boy n Burger,高質兼價錢實惠,抵食又好味呀!入到漢堡包店,地方都幾寬闊,帶美式懷舊設計,光線明亮,潔淨舒適,休閑寫意。這裡是以自助快餐形式供應優質 Burger,睇吓餐牌先,除咗有全新漢堡系列之外,仲有熱狗、炸雞、炸薯條、小食、飲品及手工啤酒,還有更推出迷你漢堡組合,可以一次過食到多款口味。兩份套餐是Bobby漢堡和煙肉雙層芝士漢堡,加上薯條和汽水。每逢食Burger都會揀雙層牛肉,覺得口感特別豐富。漢堡包烘得香香的,而裏面嘅牛肉熟成程度啱啱好,煎得香噴噴而又保持肉質鮮嫩有肉汁,加上脆脆嘅煙肉帶少少焦香,溶溶的芝士、新鮮生菜和蕃茄,再淋上沙律醬汁一齊食,吃完超滿足。而直薯條及脆薯粒亦熱辣辣,又不會超油,炸得恰到好處,相當美味。冰涼之感嘅百事,爽呀!

Bobby漢堡

冰涼之感嘅百事,爽呀!
2022-03-18
下午茶
Bobby漢堡
  • 煙肉雙層芝士漢堡
  • 脆薯粒
  • 薯條
2022-03-17 32 浏览
灣仔有間漢堡包店,開門時間係上午11點至夜晚10點,而且食物質素經過嚴格管制,非常健康,食物即叫即整,價錢好抵食,平靚正,小編推介招牌炸雞漢堡$50,炸雞勁厚切,好大塊好juicy加埋蕃茄同醬汁,真係好正,跟餐叫左杯mocha,朱古力味濃,有d甜,植物肉雙層芝士牛肉漢堡$68,植物肉味道都幾特別,牛肉煎香至外脆內軟,仲有芥末醬同茄汁,炸薯條大大條香脆可口,炸薯粒小編最愛,薯粒好香,好好味,真係好平好抵食。
灣仔有間漢堡包店,開門時間係上午11點至夜晚10點,