2023-02-13 154 浏览
今天與兩位朋友到bistro NTT進餐,點了燒春雞。分量雖小,但外表吸引,雞肉嫩滑多汁,薯條香脆可口,沙律菜新鮮,配上醋吃下更滋味😋😋餐廳裝潢雅致,十分適合與朋友相聚😉😉
2023-02-07 189 浏览
今日落堂嚟特登嚟食lunch, 叫左個野菌芝士手打牛肉漢堡 配薯條沙律,幾好味,分量適中,話要製作需時20分鐘,但其實上菜都幾快仲叫左芝士蛋糕,都唔錯👍🏻下次會再嚟食
仲叫左芝士蛋糕,都唔錯👍🏻下次會再嚟食
2023-02-07 138 浏览
小時候,我喜歡吃糖,甜味停留在孩童時代,不單單只是生理味覺上的反應,同時喚起許多滿足、幸福、受寵的回憶。那是我的人生第一個嚮往的味覺。甜味是幸福,但是甜味太多,也會覺得膩。人不會一直停留在童年,人也不會一直滿足生命裡只有甜味。 呢間店舖嘅厚多士,香脆鬆軟, 刺激味蕾,令人樂而忘返。

2023-01-12 237 浏览
係美食沙漠搵到一點綠洲🤭🥰👍位置相當容易搵到 地方寬敞 坐得舒服用QR code落單 相當方便👍👍👍野食大大份 且實惠❤️❤️ 會想再次光顧服務態度非常好👍 送餐快捷😆
係美食沙漠搵到一點綠洲🤭🥰👍
位置相當容易搵到 地方寬敞 坐得舒服
用QR code落單 相當方便👍👍👍
野食大大份 且實惠❤️❤️ 會想再次光顧
服務態度非常好👍 送餐快捷😆
2023-01-12
2023-01-12 211 浏览
啱啱喺浸會大學落咗堂,行過經過呢間西餐廳,同朋友一齊去試下👭叫咗個野菌芝士手打牛肉漢堡配風味薯條🍔🍟一嚟到已經好香🤭漢堡扒啖啖肉汁,唔會太生太熟,好香牛味,薯條外脆內軟,份量非常多,你適合同一大班朋友一齊分享💕性價比非常高👍🏻餐廳環境舒適,侍應態度非常友善,上菜速度快,之後落咗堂都會繼續嚟食!😇

食物上菜速度很快😍員工服務態度非常好😆我點了一個日式洋蔥豬扒飯,味道真的很不錯,確實是性價比十分高的西餐廳🤩🤩🤩洋蔥煮得很入味,絕對是好吃的洋蔥豬扒飯😋
食物上菜速度很快😍員工服務態度非常好😆
洋蔥煮得很入味,絕對是好吃的洋蔥豬扒飯😋
2023-01-12
午餐
2023-01-10 108 浏览
又係有一個週末不知道食什麼好,又冇人負責預備午餐 ,就揸車返嚟呢間屋企附近的餐廳。 三番四次前來食飯,除了因為就腳之外,當然價錢、食物質素都係一個考慮。本身點了燒春雞配薯條,因為這裏的薯條真的很好吃,剛剛炸起配上少少辣味粉,惹味得黎又夠香脆。但後來說燒春雞已經賣完,職員推介我吃這個豬斧頭扒,我見幾特別,所以就接受了他的提議。豬斧頭扒醃得入味, 肥瘦適中,所以連住肥膏一齊吃,既有肉的咬口又有脂肪的香。最後順帶一提,我真係好鍾意飲佢杯凍奶茶。

最後順帶一提,我真係好鍾意飲佢杯凍奶茶。
2022-12-22 171 浏览
呢間餐廳一直都有推薦比朋友,已經食過好幾次,但因為轉左Menu緣故,今次試左新野🤣南瓜蟹肉意大利飯、香煎石斑柳配香檳忌廉汁都好有驚喜。餐廳環境安靜、食物擺盤都唔錯,慶祝特別日子一流👍🏻
2022-12-22
庆祝纪念
纪念日
  • 慢煮48小時美國頂級牛小排
  • 南瓜蟹肉意大利飯
  • 香煎石斑柳陪香檳忌廉汁
2022-12-18 139 浏览
宿舍樓下的西餐廳,主打意大利菜🇮🇹。之前有試過西冷牛扒,煎的非常嫩。今天吃的黑椒雞扒,份量很大,比食堂要好吃多了,學生證還能打八折,推薦嗷。還有虹吸式咖啡,過兩天再來嘗試
2022-12-18
午餐
2022-12-07 144 浏览
寫返個好評先🤣啱啱喺浸大落咗堂,想喺附近搵個地方靜靜地食個飯,就揀咗Bistro NTT,第一次嚟到成個感覺都好舒服,有個寧靜休閒嘅環境食餐西餐晚餐,員工服務態度非常好👍🏻我哋兩個人嗌咗個浸大學生晚餐同一個南瓜蟹肉意大利飯,甜品有麥提沙蘋果批🍎🧇首先一開始食咗個水牛芝士pizza🍕, 有好多芝士鋪滿喺Pizza上面🧀,超推薦中意食芝士嘅朋友過嚟試吓,另外嗌咗個南瓜蟹肉意大利飯,好香南瓜味😋最後食咗個超正嘅甜品,個蘋果批嘅酥皮超香,配埋個雲呢拿雪糕簡直係一流!🥹
寫返個好評先🤣

2022-12-07
2022-12-06 96 浏览
試食 蘋果批味道不錯 個批鬆脆 雪糕好fresh 個all day breakfasts 性價比不錯,但條腸略淡味友人食嘅大啡菇漢堡,醬料味道唔錯餐廳環境唔錯,坐得幾舒服,下次再尼
試食 蘋果批味道不錯 個批鬆脆 雪糕好fresh

友人食嘅大啡菇漢堡,醬料味道唔錯

餐廳環境唔錯,坐得幾舒服,下次再尼
2022-12-02
用餐优惠
試食活動
2022-12-04 93 浏览
星期日和好朋友在深水埗結束一個聚會,她打算找一個安靜的地方坐低傾下計.我推薦我朋友去這家方便又隱蔽的餐廳。朋友看到他們的餐牌、环境、擺設……非常高興,因為性价比非常高,和我們預期-樣。我會建議-些想要找好坐地方傾計嘅朋友。擺設很好餐廳干凈高級格調但平價我們喜歡這環境一會兒行下又一城星期日和好朋友約會,打算找一個安靜的地方坐低傾下計.朋友推薦這家隱蔽的餐廳。看到他們的餐牌、环境、擺設……性价比非常高,和我們預期-樣。推薦給-些想要找好坐地方傾計嘅朋友。

擺設很好
餐廳干凈
高級格調但平價
我們喜歡這環境
一會兒行下又一城

2022-12-04
2022-12-04 50 浏览
2022-12-02 71 浏览
朋友畢業,所以嚟咗BU附近搵嘢食,無意中搵到呢間餐廳,嘢食好味,環境舒服,職員又好Nice我地三個人叫左:卡邦尼意粉、蕃茄水牛芝士薄餅(9吋)蟹肉南瓜意大利飯、熱情果花茶 份量好夠,特別推介熱情果花茶真係好好味🥺💛

份量好夠,特別推介熱情果花茶真係好好味🥺💛

2022-11-28
2022-12-02 44 浏览
有同學仔推薦呢間餐廳,所以lunch特登早啲去霸位同朋友仔去食嘢,餐廳環境唔錯,環境都好舒服,店員都好有禮貌,餐單款式都好正,而且lunch time仲有甜品可以食,呢個麥提沙蘋果批好驚喜👍🏻👍🏻蘋果批底好鬆脆,而且配搭雪糕同麥提沙好好食,下次再試吓其他甜品✌🏻
麥提沙蘋果批
麥提沙蘋果批