2007-07-02 14 浏览
我都試過,飯盒咪飯盒囉!最多扁D都幾好味吧!
我都試過,飯盒咪飯盒囉!最多扁D都幾好味吧!
前晚行過時代廣場,見有張銀行送HK$20coupon咪用埋佢囉,自重佢地轉晒做Bistro Delifrance,試過去食佢地晚餐一次(九龍灣),又係不愉快經驗,意粉水汪汪原全唔掂,講番呢次先,咁見張coupon就到期咪用埋佢,唔試佢地晚餐,就諗住外賣兩件cake,見個樣幾靚,於是要左件strawberry custard cake + hazel neoplean cake,歡天喜地話俾個姐姐要拎走,重問佢地用唔用得coupon,無問題,見佢地開始包件cake,下,點解將我件cake成見訓低左,包住見cake的膠紙錫紙走晒位,見到唔開胃(透明膠盒),即刻問佢地有無其他盒,o個位supervisor叫佢位同事拎過第二個盒,似個飯盒多過餅盒,明顯件custard cake高過個盒啦,d人重話今日個做餅師傅做大左,唔好意思,大佬呀,第一次食custard cake麼,傻傻地,照佢咁講,個師傅就真係好唔掂囉,無盒咪無盒囉,咁多excuse咪重核突?!卒知我件cake襟扁左,又要用膠紙黐住,我重以為外賣飯盒,唔係呢分鐘想食我令願去東海堂買,衰衰地都有個盒載住。隔左一日至食,so far so

隔左一日至食,so far so good啦,不過如果邊位想外賣要問清楚佢地有無個'是正'd既盒至好買啦。
2007-06-05 7 浏览
食完EXP薑餅人為我買來兩件芝士餅(嘻嘻!)NY cheesecake 質地厚但味唔算香濃, 邊位黏在杏片比較可口.Blueberry cheesecake 質地比較軟, 同樣地芝士唔夠香濃.食完飽飽甜睡去~
食完EXP薑餅人為我買來兩件芝士餅(嘻嘻!)

食完飽飽甜睡去~
2007-04-15 2 浏览
這個位置以前是麥當奴,如果是麥當奴更好吧。變了delifrance,不太多人。和朋友在這兒吃午餐,點了個煙三文魚忌廉汁天使麵,很普通,淡淡的不太入味,煙三文魚只是得兩小片,蒜蓉包都是蚊型的,除了坐得舒服外,這間delifrance很普通。
這個位置以前是麥當奴,如果是麥當奴更好吧。
變了delifrance,不太多人。
一直都想試吓Bistro,但見價錢比普通Delifrance貴好多,令我一直抱著猶疑。「幸好」遇著匯豐信用咭65折指定套餐優惠,便一試其二人套餐。二人套餐如下:1. 酥皮焗帶子蘑菇湯(2客)-- 大致OK,一般蘑菇湯的味道,只有兩粒五毫子般大的帶子;2. 凱撒沙律--菜及沙律醬Only,再加兩條酥皮餅乾條,味道OK,但很寡;3. 煙三文魚露筍蘑菇天使麵--OK,一般的煙三文魚,加一般的天使麵,及營養不良瘦削的露筍;4. 蕃茄軟芝士薄餅--來了一客烘燶的,又黑又苦,店員態度很好,換了另一碟,卻因此要再多等10分鐘,還好第二碟只是稍燶,味道Ok;5. 濃情朱古力(Chocolate Fondue)--唔食仲好過食。有朱古力雪榚、雲尼那雪榚及士多啤梨雪榚各一球,再加奇異果粒、鮮士多啤梨粒和香精味棉花糖粒,伴以一兜仔朱古力「汁」,味道不夾,生果好酸,一個「怪」字。6. 熱鮮磨咖啡(2杯)--全個套餐算做最好的。原價:港幣329元優惠價:港幣212元(加一計二人$240)如果Bistro Delifrance只是收快餐店的價錢,它尚算可以的,但以這個價錢來說,便是「貨不對辦」。我寧願以這個價錢幫

二人套餐如下:
6. 熱鮮磨咖啡(2杯)--全個套餐算做最好的。

原價:港幣329元
優惠價:港幣212元(加一計二人$240)

如果Bistro Delifrance只是收快餐店的價錢,它尚算可以的,但以這個價錢來說,便是「貨不對辦」。我寧願以這個價錢幫趁Oliver's Supersandwiches或意粉屋。

2007-01-14 5 浏览
轉了做bistro那麼久, 最近終於去試一試~因為一開始的時候總覺得價錢太高,試了一個2人套餐,湯和包是一起送來的,湯味道不錯, 只是不夠熱,小食一般, 但可接受,豬排的味道不錯, 如果可以有更多汁就更好,薄餅很脆, 味道還ok,服務態度很好看到下面的食評都不是很好,我想現在都有所改善吧!!
轉了做bistro那麼久, 最近終於去試一試~
因為一開始的時候總覺得價錢太高,
試了一個2人套餐,
湯和包是一起送來的,湯味道不錯, 只是不夠熱,
小食一般, 但可接受,
豬排的味道不錯, 如果可以有更多汁就更好,
薄餅很脆, 味道還ok,
服務態度很好

看到下面的食評都不是很好,
我想現在都有所改善吧!!
2006-12-19 3 浏览
15/12同女朋友去食,去到約有六七個人等緊位,心諗有人等差極都有個譜。點知真係差到離譜,仲食到一肚氣!首先,要等位原來係假象,入面仲有大把位!其次,杯水予人唔太干淨的感覺。另外叫個pizza要等45分鐘。最離譜係o的員工係越高級越無禮貌,個經理好似啞o左o甘,剩係識手語,唔會開聲應你。整體而言,環境是不錯的,食物就偏貴,但服務真係奇差,除了一個waiter外,其餘人的態度真係好唔得。以後都唔會再食!!!!!!!!!!!!!!!!!!

首先,要等位原來係假象,入面仲有大把位!

其次,杯水予人唔太干淨的感覺。

另外叫個pizza要等45分鐘。

以後都唔會再食!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2006-09-21 11 浏览
RUBBISH!!!去過兩次, 卡位多!!!但服務好到極點.....待應拎食物黎到, 唔會放好係你枱上, 係放係你面前等你空中接住自己放.....加水既...可以加完幫你放係隔離枱.....最勁試過...枱面有兩隻碟疊係度俾你用, 上面個隻乾淨既....但下面隻係上手食完野完全未洗個囉!!!!
RUBBISH!!!
去過兩次, 卡位多!!!
但服務好到極點.....
加水既...可以加完幫你放係隔離枱.....