2017-08-18 434 浏览
今日係佐敦到買嘢,見到有間burgerCafe,就入咗去食,餐廳都幾多人,menu除咗個burger餐仲有all day special。Burger餐仲要好多款選擇。我同朋友叫咗超級啤酒罐煙肉安格斯漢堡,香煎鯖魚柳配檸檬牛油汁配薯蓉。All day special有跟餐湯同飲品,我揀咗蘋果汁。我哋仲另外加左個芝士焗蟹肉大烤菇。首先餐湯忌廉湯,小食芝士焗蟹肉大烤菇,菇好juice 好多汁,加埋蟹肉同芝士好邪惡。香煎鯖魚柳配檸檬牛油汁配薯蓉。魚嘅外皮煎得香脆,魚肉質好滑。一d都唔腥,加埋呢個汁,味道好fresh.同時健碟既薯蓉超滑。啤酒罐煙肉香格斯漢堡,安格斯牛柳被煙肉包圍,裏面仲有醬汁同芝士,一口咬落去好多肉汁,安格斯肉味濃郁,夾住漢堡包食 要小心肉汁bee出黎。伴碟仲有薯條同黑醋沙律,黑醋沙律有好多種沙律菜,呢隻黑醋汁非常濃郁,令人特別開胃,加上沙律菜可以中和啱啱漢堡嘅芝士。另外薯條份量特別多,食完呢個餐之後真係好飽。
今日係佐敦到買嘢,
見到有間burgerCafe,就入咗去食,餐廳都幾多人,

我哋仲另外加左個芝士焗蟹肉大烤菇。

首先餐湯忌廉湯,
小食芝士焗蟹肉大烤菇,
菇好juice 好多汁,加埋蟹肉同芝士好邪惡。

香煎鯖魚柳配檸檬牛油汁配薯蓉。

啤酒罐煙肉香格斯漢堡,
安格斯牛柳被煙肉包圍,裏面仲有醬汁同芝士,
一口咬落去好多肉汁,
安格斯肉味濃郁,夾住漢堡包食 要小心肉汁bee出黎。
伴碟仲有薯條同黑醋沙律,黑醋沙律有好多種沙律菜,
食完呢個餐之後真係好飽。
2017-08-18 80 浏览
今晚相約好姊妹出來聚一聚, 揀左間佐敦白加士街新開既主打Burger餐廳。黎呢度當然點返個burger set食啦, 諗住食豪少少, 揀左個最貴既Burger set: 【原隻波士頓龍蝦漢堡】HK$188本來睇menu見"原隻"就對呢款漢堡充滿期待, 點知送上黎果時令我O哂咀!!!太失望了!! 龍蝦肉size只有璋瑯size般大隻, 芝士只是佈上去, 不是半溶, 完全沒有什麼烹調技巧可言!不過生菜、蕃茄係新鮮爽脆~ 至於隻龍蝦肉質都幾實, 但就冇咩鮮味。漢堡包面係略為烘焗過。而整個BURGER沒有juicy感, 只有少量既牛油果醬...我仲要點茄汁先食到個Burger有返味道~!雖然唔洗加一, 但都成HK$188!!! 一D都唔值!另外我仲加左HK$25 升級瘋薯 (6oz)薯條份量比Standard加大左, 三款中我揀左酸忌廉煙肉瘋薯, 要認真食先食到超級微酸既忌廉~ d薯條唔係即炸, 唔熱, 但又唔林。整體黎講, 呢度既burger果然夠哂驚喜, Burger味道清淡, 就咁疊材料落去就收人百幾蚊一個, 真係唔好去搶!

【原隻波士頓龍蝦漢堡】HK$188
原隻波士頓龍蝦漢堡

雖然唔洗加一, 但都成HK$188!!! 一D都唔值!

另外我仲加左HK$25 升級瘋薯 (6oz)
瘋薯 (6oz)

2017-08-17 51 浏览
是日同埋小胖女一家去食晚飯,小胖女帶住我地去佐敦呢間Bigger Burger Cafe食西餐餐廳主打菜係burger,我地落order當然唔會少得佢啦,點左一個burger,一飯一意粉同一份豬肋骨,夠哂一行四人食用,餐廳環境佈置帶歐陸風,用階磚做既枱十分搶眼,跟餐首先有餐包同餐湯,幾開胃,首先黎既係龍蝦汁大蝦扁,大蝦鮮味十足,意粉落埋辣椒仔夠惹味,之後就係小胖女指定菜式藍芝士煙肉安格斯漢堡,由於我地分4份黎食,份量小小唔夠,但食得出安格斯牛既肉汁同藍芝士醬既美味,,味道無得彈,之後就係另一味主食係香煎帶子黑松露意大利飯,面頭有好多碎芝士,同黑松露撈埋一齊之後個味道好特出,最後登場就係豬肋骨啦,份量十足,將佢分體時連埋酸酸甜甜既醬汁食,夠哂滋味,最後由於小弟唔飲酒既關係,小胖女點既手工啤酒就無緣一試啦,睇見應該都好正,各位大可以去試下

一飯一意粉同一份豬肋骨,
夠哂一行四人食用,
餐廳環境佈置帶歐陸風,用階磚做既枱十分搶眼
,跟餐首先有餐包同餐湯,幾開胃,
首先黎既係龍蝦汁大蝦扁,大蝦鮮味十足,意粉落埋辣椒仔夠惹味
但食得出安格斯牛既肉汁同藍芝士醬既美味,
,味道無得彈,之後就係另一味主食係香煎帶子黑松露意大利飯,
將佢分體時連埋酸酸甜甜既醬汁食,夠哂滋味
睇見應該都好正,各位大可以去試下

2017-06-18
  • 藍芝士煙肉安格斯漢堡
  • 豬肋骨
1K
2017-08-15 81 浏览
炎熱夏日與友好邊談天邊喝啤酒,好好享受一下歡聚時光鵝肝安格斯漢堡$128配車打芝士、洋蔥、蕃茄跟生菜而成鵝肝煎得剛好,脂香滿瀉麵包稍作烘焙,入口仍帶溫度牛肉吃來仍具肉汁,不失嚼勁以最原始的味道呈現出來吃後也沒過膩之感BBQ醬燒美國豬仔骨 $138BBQ醬均勻的掛於豬仔骨上豬仔骨醬汁惹味很容易就可以切開,肉來身非常鬆化加$25 就有英國手工啤酒這邊手工啤有三款選擇frontier A.B.V : 5.4%比較易入口,帶有柑橘的味道,女生應該會喜歡honey dew :5%個人喜歡這款喝來順口,帶香濃的麥芽味道佐敦白加士街42-50號金寶樓地下6號舖
炎熱夏日
與友好邊談天邊喝啤酒,好好享受一下歡聚時光
鵝肝安格斯漢堡$128

配車打芝士、洋蔥、蕃茄跟生菜而成
鵝肝煎得剛好,脂香滿瀉
麵包稍作烘焙,入口仍帶溫度
牛肉吃來仍具肉汁,不失嚼勁
以最原始的味道呈現出來
吃後也沒過膩之感
BBQ醬燒美國豬仔骨 $138

BBQ醬均勻的掛於豬仔骨上
豬仔骨醬汁惹味
很容易就可以切開,肉來身非常鬆化
加$25 就有英國手工啤酒

這邊手工啤有三款選擇
frontier A.B.V : 5.4%
比較易入口,帶有柑橘的味道,女生應該會喜歡

honey dew :5%
個人喜歡這款
喝來順口,帶香濃的麥芽味道
佐敦白加士街42-50號金寶樓地下6號舖
2017-08-05
  • 鵝肝安格斯漢堡
2017-08-14 61 浏览
台灣朋友來港第二天,跟他到油尖旺暴走了大半天,三十幾度高溫之下差點就要中暑,原定計劃掃街作晚餐,最後也因太熱大累而放棄,走到佐敦時隨意就走進一間餐廳歇一歇加醫肚~餐廳主要食漢堡,套餐選擇多,價錢便宜大份,味道有驚喜~黑松露煎蛋安格斯漢堡 $98黑松露同煎蛋都係我最愛,二話不說就揀左呢個包,另加+$15加左大啡菇,真係好平啊~~個漢堡比想像中大好多,安格斯牛漢堡扒好厚身,牛味濃,就是比較乾身一點,可能煎過火,但因為加了大啡菇,而包本身有秘製醬汁,大量蔬菜,令其增添反d水份,整個包食亦不算乾~包身夠鬆軟~整體好味黑松露芝士瘋薯 $25跟餐本身有跟沙律同薯條,加25蚊可升級至瘋薯~粗切薯條條條飽滿,薯味夠嗮香,配埋黑松露同芝士就是絕配~超級啤酒罐煙肉安格斯漢堡 $108朋友點這個,安格斯牛以煙肉包裹著,上面加上秘製醬汁,淨睇樣已好吸引,朋友話佢既牛有肉汁~~水牛城雞翼 $68另外仲叫左份水牛城雞翼,咸咸辣辣好惹味!值得一讚既係我地點既每份餐/小食都有跟黑醋汁沙律,雖說是伴碟的 但亦唔馬虎,黑醋汁酸酸甜甜好醒胃,沙律醬亦新鮮爽脆~~牆上既畫好靚~另一邊牆則以黑膠唱片作裝飾,非常型格~

餐廳主要食漢堡,套餐選擇多,價錢便宜大份,味道有驚喜~

黑松露煎蛋安格斯漢堡 $98

黑松露芝士瘋薯 $25

超級啤酒罐煙肉安格斯漢堡 $108

水牛城雞翼 $68
另外仲叫左份水牛城雞翼,咸咸辣辣好惹味!

牆上既畫好靚~

另一邊牆則以黑膠唱片作裝飾,非常型格~

2017-08-13 40 浏览
餐廳位於佐敦接近廟街路段現場環境濶落,有長枱,卡位任君選擇呢幅畫已經度出bigger最值得你嘗試嘅美食,無錯就係漢堡黑松露煎蛋安格斯漢堡另加燒大菇,好巨呀,我要開餐啦,每份漢堡餐都會跟沙律,薯條,什菜沙律配以黑醋汁,酸味重口感濃厚,相當開胃。漢堡扒牛味濃郁配搭左黑松露醬同另外加嘅大菇 非常襯,肉汁亦依然保存在內我嘅薯條呢?加$25升級成黑松露芝士薯條,可惜薯條唔夠熱,欠缺脆度超級啤酒桶煙肉安格斯漢堡,唔好意為入裹有啤酒成份,廚師係用煙肉卷著漢堡再加上洋葱茄醬同烤溶芝士,做成一個酒桶形狀而取其名,同樣地配上沙律同炸薯條可以見到煙肉底已經有漢堡肉汁忍唔住流左出黎水牛城雞翼,凡惠顧任何套餐再點小食都會有$20嘅折扣優惠,但這度雞翼賣相很好,可是味道偏咸
餐廳位於佐敦接近廟街路段

現場環境濶落,有長枱,卡位任君選擇

呢幅畫已經度出bigger最值得你嘗試嘅美食,無錯就係漢堡

黑松露煎蛋安格斯漢堡
我嘅薯條呢?

加$25升級成黑松露芝士薯條,可惜薯條唔夠熱,欠缺脆度

可以見到煙肉底已經有漢堡肉汁忍唔住流左出黎

2017-08-11 38 浏览
之前聽過朋友仔介紹呢間幾好食,所以今晚決定食呢間試下!環境都幾舒適,餐廳內大部分提供梳化位,食飯傾計一流!我地都算幾肚餓,所以每人叫左一個餐之外,都另加左兩個小食,但留意係優惠加配減20蚊!我地起初都有少少混淆,後來問店員就清楚了,正確係原價減20蚊先真!是日餐湯係忌廉粟米湯,有濃濃的粟米味,又夠熱,不錯!大虎蝦沙律配意大利黑醋醬黑醋醬杰身的好特別,遠望以為係蝦醬!虎蝦好爽口,混埋新鮮脆口既沙律菜,加上天氣太熱,食返d涼涼地既沙律係唔錯既選擇!火辣水牛城雞翼上枱時辣味都幾撲鼻,於是就挑戰下有幾辣?入口酸酸地但都幾辣!不過幾惹味,但我地覺得醬汁如果少d的話會無咁咸!帶子黑松露野菌意大利飯黑松露配新鮮帶子一上枱已經比d香味吸引住!食落味道好香濃,帶子亦都好新鮮,最欣賞係意大利飯做得個口感一粒粒咁又唔會太淋!誠意推薦!藍芝士煙肉安格斯漢堡之前聽聞過藍芝士好大陣so味,但見佢廚師推介就即管試下啦!原來夾埋漢堡食係好夾架!塊漢堡好大好淋好有牛肉味,食完覺得好滿足!

是日餐湯係忌廉粟米湯,有濃濃的粟米味,又夠熱,不錯!

大虎蝦沙律配意大利黑醋醬

火辣水牛城雞翼

帶子黑松露野菌意大利飯

藍芝士煙肉安格斯漢堡
2017-08-08 764 浏览
這天晚上約了朋友到佐敦吃晚餐,我們決定吃burger。Bigger Burger Cafe店面:裏面環境不錯,燈光充足:牆上的插畫非常精美:餐單印刷精美,上面有各種食物的圖片:我們決定選道2主菜、2道配菜和2杯飲品。經典安格斯牛肉漢堡$78整個漢堡有非常多層,中間的安格斯牛肉和芝士清晰可見。兩旁有沙律和原味薯條,醬料是茄汁。安格斯牛肉的中間比較生,但仍可以接受,如果不想太生,建議在點菜時跟店員說一下。牛肉肉質鮮嫩,吃後齒頰留香。鵝肝安格斯漢堡$128一上菜已經聞到非常濃烈的鵝肝味,熱愛鵝肝的人絕對不能錯過!鵝肝入口即溶,香味不斷在口裡擴散,非常香醇。洋蔥非常新鮮,吃在口裏非常刺激。唯一美中不足的是有黑醋,如果我早知道,一定會請店員不要放黑醋。水牛城雞翼$48我們可以用比原價便宜$20的價錢去點這道菜,好像是因為套餐優惠。雞翼算是煮得剛剛好,火候控制得近乎完美。味道方面,我們覺得不夠火辣,可能因為我們都是重口味的人。不過這種口味相信很多人都能接受,相信是餐廳決定選用的原因。松露薯條每個漢堡套餐裏面本身就有薯條,但我們決定加$25轉成松露薯條。除了灑滿芝士粉,還有一舊一舊的黑松露,偶爾吃到
這天晚上約了朋友到佐敦吃晚餐,我們決定吃burger。

Bigger Burger Cafe店面:

裏面環境不錯,燈光充足:

牆上的插畫非常精美:

餐單印刷精美,上面有各種食物的圖片:

我們決定選道2主菜、2道配菜和2杯飲品。

經典安格斯牛肉漢堡$78

牛肉肉質鮮嫩,吃後齒頰留香。

鵝肝安格斯漢堡$128

洋蔥非常新鮮,吃在口裏非常刺激。

水牛城雞翼$48

松露薯條

除了灑滿芝士粉,還有一舊一舊的黑松露,偶爾吃到真是大滿足。

薯條外脆內軟,絕對是吃漢堡時必備之物。

我們點的兩杯飲品都需要額外加$5去加配。

橙汁

甜度適中,很能止渴。

雪碧

店員很用心地拿一個精美的杯子裝着汽水,真的很有心思。

埋單$289,平均每人$145,沒有加一服務費,以晚餐的價錢來說,算是非常難得。

餐廳氣氛、食物和服務員質素都很高,我們有機會還要再來!
2017-08-08
係澳牛對面既burger店,一直都好想試,今日終於搵到人陪我!!main course做steak同龍蝦,品質應該有返咁上下!店內裝修好舒服,吊燈同黑色牆身好襯,播住輕輕既英文歌,感覺好舒服另一邊牆身係油畫,一黑一白既牆身設計做對比黎得burger店緊係要試burger另外要左一個set dinner簡單但不失風格既枱面雙層安格斯芝士漢堡!menu話足14安士的,另外跟黑醋沙律同薯條。黑醋汁好開胃!可惜沙律有點少!burger一切開,已經有肉汁流出黎,厚厚既漢堡扒,鬆軟既麵包,口感好好!但真係太大個,唯有用刀叉切開黎食肉汁多,牛味足,加埋蕃茄麵包一齊食,每樣食材都係軟身,口感好smooth美中不足既係覺得burger唔夠熱,溫度上略兼不足薯條加25蚊升級左做黑松露芝士薯條!但我比較鍾意用sauce,依家黑松露同芝士用粉,香味上係濃好多,但有時候味道唔均衡,點醬可以自己控制味道既濃淡。再講薯條比較硬身,脆口得黎薯味好香餐湯同蒜蓉包好好味!忌廉湯好厚好濃,入邊仲有少少煙肉粒,好香!蒜蓉包新鮮整夠熱夠脆大蝦龍蝦忌廉汁扁意粉忌廉汁既龍蝦味好香濃加埋扁意粉一齊,有澱粉質既甜之餘,仲有一陣蝦膏既甜

另一邊牆身係油畫,一黑一白既牆身設計做對比

黎得burger店緊係要試burger

另外要左一個set dinner

簡單但不失風格既枱面

黑醋汁好開胃!可惜沙律有點少!

但真係太大個,唯有用刀叉切開黎食

美中不足既係覺得burger唔夠熱,溫度上略兼不足

薯條加25蚊升級左做黑松露芝士薯條!
再講薯條比較硬身,脆口得黎薯味好香

餐湯同蒜蓉包好好味!

大蝦龍蝦忌廉汁扁意粉
忌廉汁既龍蝦味好香濃
加埋扁意粉一齊,有澱粉質既甜之餘,仲有一陣蝦膏既甜味,味道好正
但配料真係少既,得一隻大蝦

話說見有手工啤promote,要左一支froniter試下!

入口感覺好順口,有好濃既柑橘香味,好似1664,但比1664苦

但覺得唔太夠凍,再凍啲應該好味啲
  • 大蝦龍蝦忌廉汁意粉
  • 雙層安格斯芝士漢堡
2017-08-08 57 浏览
今日同同事係佐敦上完training,收得工!所以搵個舒服既地方坐下,食lunch,但其實已經成兩點,下午茶都黎緊,哈哈。坐卡位,位置夠大,幾舒服,石枱圖案幾靚,好中意啲圖案同色。牆身亦有黑膠碟做裝飾。大熱天時梗係叫杯野飲先啦!套餐+$5叫左蘋果汁同橙汁。餐湯似南瓜湯,但我估應該係蕃薯忌廉湯,因飲落有一粒粒甜甜既蕃薯,味道幾好,杰杰地。小食叫左炸雞翼,應該即炸,因上枱仲好熱,脆脆的,因雞翼淹過,入面都入味澳洲西冷牛扒餐 $88夠大塊,牛扒有牛味,肉質好嫩滑、好林!個邊有少少焦,少脆。juicy!配薯仔,邊煎過,香口。雙層安格斯漢堡 $128果然係好大個,哈哈。中間有兩層既漢堡扒、蕃茄、芝士、生菜、沙律醬等。好juicy!一啖咬唔晒啦,要分層食。漢堡扒好厚身,外邊煎脆,好林,芝士滆晒,配埋漢堡扒食好滋味個包都好喜歡,好厚身,外脆內軟!棉棉的黑松露薯條比想像中大碟,薯條粗身,又熱又脆!好香黑松露,正!!

大熱天時梗係叫杯野飲先啦!套餐+$5叫左蘋果汁同橙汁。

澳洲西冷牛扒餐 $88
夠大塊,牛扒有牛味,肉質好嫩滑、好林!個邊有少少焦,少脆。

juicy!

配薯仔,邊煎過,香口。

雙層安格斯漢堡 $128

漢堡扒好厚身,外邊煎脆,好林,芝士滆晒,配埋漢堡扒食好滋味

個包都好喜歡,好厚身,外脆內軟!棉棉的

黑松露薯條
比想像中大碟,薯條粗身,又熱又脆!好香黑松露,正!!

佐敦最近開了一間新的漢堡包店,看裝修頗搶眼,今個周六決定帶媽媽來試試。 餐廳呈長條形,周六中午來到,已經滿座了。打開餐牌,周末都有好多套餐選擇,大部分都在百元以內,頗划算。 香煎鯖魚柳伴檸檬牛油汁配薯蓉 ($68) 媽媽怕肥又貪吃,選了這個香煎鯖魚,感覺健康。鯖魚皮煎得金黃香脆,魚肉充滿魚油,鮮而不腥,水準不差。 牛油果醬炭燒雞扒漢堡 ($88 + $25升級黑松露芝士薯條) 我見到「牛油果」三個字就點了這個漢堡,打開麵包,裡面是溶化了的芝士,竟還有少許拉絲效果!雞扒肉嫰滑,皮香;牛油果醬加入了檸檬汁,酸酸的很開胃,整體感覺不錯。薯條升級了黑松露版本,味道不俗,可惜炸得油膩,不敢吃太多。 合桃朱古力蛋糕 ($42) 朱古力味濃,夾雜了粒粒合桃碎,有咬口;蛋糕頗實淨,很飽肚!

香煎鯖魚柳伴檸檬牛油汁配薯蓉 ($68)

合桃朱古力蛋糕 ($42)

朱古力味濃,夾雜了粒粒合桃碎,有咬口;蛋糕頗實淨,很飽肚!
2017-08-05
2017-08-07 48 浏览
應朋友邀約去佐敦食飯,朋友話呢度性價比高,質素又唔差,值得一試喎。我地一行四人,叫咗兩個漢堡,一份扒同一個小食。我地叫咗牛油果醬炭燒雞扒漢堡同原隻波士頓龍蝦漢堡。雞扒漢堡好食啲因為啲醬好香滑,易入口,雞扒都算嫩滑。反而龍蝦漢堡就太乾身,龍蝦燒到乾晒,個包又無乜醬。兩個包份量都唔細,不過分得幾麻煩。如果佢細心少少,分半比我地就好了。另外,我地加配咗酸忌廉煙肉薯條同黑松露芝士薯條。有少少失望,因為佢啲薯條太厚切,中間好沐。然後啲醬又唔匀循,唔單止得一半薯條沾到醬,沾到嘅又因為薯條太粗,啲醬同薯條份量比例唔一致,都食唔到啲醬味。而黑松露醬又太杰身,唔講都唔知係黑松露。安格斯肉眼牛扒係餐黎嘅,有餐湯同蒜蓉包。餐湯係自家制唔係罐頭,不過忌廉打得唔夠溶。蒜蓉包係有誠意嘅,唔係hea 搽蒜蓉醬,但係個包係硬而不脆。肉眼係中規中矩,肉質嫩而有牛味,但未算驚喜。最後嘅香草燒烤雞翼,醬汁味道停留喺雞翼表面,唔太食得出啲醬係咩味,香草又唔覺,燒烤又唔係,但個樣又似buffalo 但又唔辣。最後埋單每人$140,雖則食物方面唔算高質,但係勝在性價比高,幾個朋友黎食,要求唔高都可以。

2017-08-03
2017-08-05 64 浏览
今日兩個人揾地方傾下偈,就去到佐敦一間burger店。我地叫左二個餐,一個漢堡餐,另外一個墨西哥pizza。首先講下個burger先,睇起上嚟呢真係好似好抵食,同埋好吸引㗎!但係除咗塊牛肉漢堡之外,其他都好好味。 點解burger最主要牛肉會係咁,牛肉漢堡呀!其實呢入面真係牛肉嚟嘅,但係就冇牛味,同埋冇其他味,真係感覺好似一口凍肉,食落去仲有筋,同埋比較乾。真係有少少失望。 所以話再有機會都未必再試啦!可能試下其他舖頭會更出色。
今日兩個人揾地方傾下偈,就去到佐敦一間burger店。
我地叫左二個餐,一個漢堡餐,另外一個墨西哥pizza。
但係除咗塊牛肉漢堡之外,其他都好好味。
點解burger最主要牛肉會係咁
真係有少少失望。 所以話再有機會都未必再試啦!
可能試下其他舖頭會更出色。

2017-08-04
2017-07-31 627 浏览
白加士街一帶,真係食肆林立。經過澳洲牛奶公司,但係唔想食快餐,想同朋友舒舒服服傾吓計。 對面原來係一間食burger嘅地方, 我記得之前係一間Cafe, 估唔到咁快就轉左手,呢間burger嘅招牌橙色襯木底好sharp。門口仲擺放左彩色嘅Menu,見到好似幾吸引喎。就同朋友試吓啦,尤其係餐牌上面一個特大嘅漢堡,塊肉好似幾juicy。餐廳入邊有裝修好classy, 仲播住輕快嘅純音樂,應該幾適合傾計。牆嘅一邊擺放左用黑膠碟切出咗一個特別嘅圖案,牆下面係一排嘅黑色皮沙發的卡位,而餐廳另一邊畫左三幅同食物有關的大壁畫,二餐桌上面鋪滿左顏色繽紛嘅的瓷磚。餐牌上面漢堡嘅選擇都幾多,亦都有照顧素食嘅朋友,漢堡一定係選擇格斯的牛柳,以安格斯牛柳漢堡為主的都有五,六款之多。由$88至$188不等,希望下一次可以試到最貴嘅龍蝦漢堡啦。超級啤酒罐煙肉安格斯漢堡$108鍾意食牛肉嘅人最鍾意就係「原汁原味」,牛扒最緊要是肉汁,盡係精華所在,靚嘅食材係最重要,調味或是烹調手法都係次要,一入口便高下立見。安格斯牛柳被煙肉片包圍着,裏面仲有洋蔥同芝士,保留咗大部份肉汁,肉味濃郁。漢堡包嘅伴碟,一啲都唔馬虎,黑醋沙律

超級啤酒罐煙肉安格斯漢堡$108

漢堡包嘅伴碟,一啲都唔馬虎,黑醋沙律由五六種新鮮蔬菜組成,非常開胃。
全晚最令人失望嘅係薯條,個人偏愛香脆嘅薯條但係呢度嘅薯條炸得比較軟身,令人有少少失望。

frontier A.B.V : 5.4% $48
呢度嘅手工啤有三款選擇,揀咗比較易入口嘅帶有fruity 嘅味道手工啤, 佢哋色澤好金黃,帶有柑橘嘅味道,有豐富嘅水果香氣配搭漢堡包係非常不錯的選擇。

2017-07-31
2017-07-31 69 浏览
陪朋友們去佐敦電器維修保養後,我說吃澳牛,她們不要,說太多人排隊,又拿著電器,對面的bigger burger cafe反而剛營業不多人,吃這間好吧。看見香蒜蜆肉意大利粉我立即嚷著要點,當上桌時,意想不到意粉的配料如此豐富,還有超多蘆筍,只賣58元,而且有餐湯,飲品附送,頗超值。濃濃的蒜香味,淡淡的蘆筍香,鮮甜的蜆肉,彈牙的意粉,色香俱備。朋友的超級啤酒罐煙肉安格斯漢堡令到我們目瞪口呆,她的煙肉卷如此巨型,超像罐頭般大。經煎過後的煙肉散發煙燻的香氣,油脂直冒,加上十級厚度的安格斯牛肉肉汁不斷流竄出來,牛肉相當嫩彈,美味可口。另外德國紐倫堡烤腸漢堡也不錯,它雖沒超級啤酒罐煙肉安格斯漢堡那麼巨大,但都有一定份量呢。紐倫堡烤腸那濃郁的豬肉味與豐腴的肉汁在口中蕩漾,口感不俗,朋友三,兩下已吃光。漢堡內裡的青瓜不起眼,可是非常清爽解膩。黑松露薯條熱度剛剛好,外酥內脆,挺有口感,份量都很多,加上清香的黑松露調味,美味度大大提高,愛薯條的朋友吃過不停。

香蒜蜆肉意大利粉

超級啤酒罐煙肉安格斯漢堡