2020-01-20 201 浏览
鹿兒島燒肉就最出名 前排因為家姐病咗所以食得清淡左 一於趁佢好返同佢去食燒肉 好好放肆一下😎 食既係朋友前排有推薦過我地既Beefar’s鹿兒島燒肉 位於尖沙咀 地點都幾方便我地事先已經諗好咗要食咩 因為朋友推薦話二人餐岩哂我地 份量夠食之餘又唔使自己諗😛 精選烤肉二人餐內容都幾豐富有前菜 有湯有飯有野飲仲有主角 幾款唔同既肉🥩 幸福感滿滿 仲有送海鮮拼盤 勁抵溫泉蛋凱薩沙律🥗好大碟 有邪惡既溫泉蛋 係餐前食番d菜打底 平衡番陣間食燒肉既罪惡感特上西冷粒將6邊煎燒 入口肉質軟腍 牛味好濃 脂肪比例平均 帶豐富既油脂 好好味 配埋白飯係完美既組合上等牛舌牛舌好爽彈 好鐘意依種質感 榨少少檸檬汁有助提味薩摩牛後腿肉依種肉比較結實 口感比較實在 可以撈埋少少蛋漿令牛肉變得嫩滑 特上牛肋肉同頭先既後腿肉完全係兩回事 形成強烈既對比 牛肋肉偏粉紅色 好靚😚 油脂甘香 入口即溶 岩哂我依d鐘意食油花十足既牛魔王 餐飲叫左凍檸茶 茶味濃郁唔澀 糖漿另上 甜度由自己控制 臨尾仲有甜品 柚子雪葩 酸酸甜甜既柚子 好清新好fresh 完全去哂燒肉既肥膩感家姐都表示大滿足 雖然唔及日本地道燒肉咁正 但薩摩

溫泉蛋凱薩沙律🥗

特上西冷粒

上等牛舌
牛舌好爽彈 好鐘意依種質感 榨少少檸檬汁有助提味

薩摩牛後腿肉

特上牛肋肉

家姐都表示大滿足 雖然唔及日本地道燒肉咁正 但薩摩牛都好高質素 已經滿足到我地個鋪燒肉癮