2019-08-10 121 浏览
百樂中心這棟大廈有好多間食肆,今晚到這間位於一樓的餐廳。燈光微暗,餐廳播放輕快歌曲,令人很放鬆。坐下後,侍應先斟水,再遞上麵包,芝麻麵包好香好脆口,點了枱上的蒜油醋更香,這個醬料是有火保持温度。意式菜有多款選擇,只點了幾樣試試。香煎鵝肝配焦糖蘋果鵝肝油香,蘋果爽甜,沙律菜新鮮。美國安格斯牛柳牛味好濃,有肉汁。慢煮西班牙黑毛豬鞍配芥末籽忌廉汁這塊豬鞍煮得軟硬適中,加上側邊的肥肉,入口與肉混合,沒有油膩感但又食到香味,芥末籽忌廉汁是需要,點了後,味道更豐富。
百樂中心這棟大廈有好多間食肆,今晚到這間位於一樓的餐廳。
燈光微暗,餐廳播放輕快歌曲,令人很放鬆。
意式菜有多款選擇,只點了幾樣試試。
香煎鵝肝配焦糖蘋果

鵝肝油香,蘋果爽甜,沙律菜新鮮。
美國安格斯牛柳
牛味好濃,有肉汁。
慢煮西班牙黑毛豬鞍配芥末籽忌廉汁
2019-08-09 117 浏览
雖然現在是暑假!不經不覺我嘅細女都已經大個女⋯⋯出嚟做嘢囉⋯⋯所以而家我哋放假在平日🤨好少一齊可以共進午餐😂所以成日都係果句珍惜時間!享受每一分每一刻😍所以同老公晏晝去撐枱腳!順便去銅鑼灣買麵包🥯俾我乖女😘做早餐!位於伯樂中心一樓🍽🍽Barg🍽🍽餐廳陽光啱啱照射入嚟⋯⋯光線非常充足!令你感覺陽光朝氣!餐包軟綿綿!熱辣辣!仲有自製嘅香草牛油!牛油非常香濃!好好味!餐湯粟米忌廉湯🥣湯頭香濃!帶點小小磨碎嘅粟米粒!鮮甜又原味!慢煮西班牙黑毛豬鞍配蘆筍$128肉質鮮嫩!肉味香濃!唔需要太多調味!就可以釋出鮮味!配以大量蘆筍、薯蓉丶芥末籽忌廉汁😋香煎盲曹魚柳$108魚柳肉質雪白鮮甜!外皮煎得香脆!配以自家製芒果🥭蕃茄莎莎!非常清新!魚柳大啲就更好啦⋯⋯餐飲凍咖啡熱咖啡

位於伯樂中心一樓
🍽🍽Barg🍽🍽

餐廳陽光啱啱照射入嚟⋯⋯光線非常充足!令你感覺陽光朝氣!

餐包

軟綿綿!熱辣辣!仲有自製嘅香草牛油!牛油非常香濃!好好味!

餐湯
粟米忌廉湯🥣
湯頭香濃!帶點小小磨碎嘅粟米粒!鮮甜又原味!

慢煮西班牙黑毛豬鞍配蘆筍$128

香煎盲曹魚柳$108

餐飲

凍咖啡

熱咖啡
2019-08-03 212 浏览
朋友生日飯。[食物]又係唔知食咩好既時候😂好在其他朋友發板,唔睇返相其實唔記得自己食左D咩。有黑毛豬、魚、Risotto飯、蜆、雜菜。5條女食到好飽!仲有最重要蛋糕!唯一有印象係入座見到枱面有一小碟油浸蒜頭,望左好耐係度估到底佢係食物還是裝飾。因為碟下面又有蠟燭點住,又枱枱都有,真係好似裝飾嘛🤷🏻‍♀️忍唔住問個經理,原來係橄欖油浸蒜頭,用黎夾法包食🤓係好味既👍🏻蠟燭慶住都幾熱,小心辣咀🤣[環境]燈光比較暗,好浪漫好有氣氛🙈
朋友生日飯。

[食物]
有黑毛豬、魚、Risotto飯、蜆、雜菜。
5條女食到好飽!仲有最重要蛋糕!
係好味既👍🏻蠟燭慶住都幾熱,小心辣咀🤣

[環境]
燈光比較暗,好浪漫好有氣氛🙈
白酒煮蜆
生日
白酒煮蜆
Risotto
2019-08-03 170 浏览
一行四人吃晚飯, 先來一客羽衣甘藍牛油果沙律,沙律醬甜甜酸酸很開胃😋。第二道菜是黑松露蟹肉醬配墨西哥粟米片,醬汁令人一試難忘😍。第三道菜是水牛城雞翼, 辛辣程度恰到好處👍🏻。第四道菜是巴馬臣火腿薄餅,這是我的至愛🤩,因為Pizza底做得非常薄脆, 配合巴馬臣火腿及火箭菜, 絕對是絕配。第五道菜是龍蝦湯海鮮意大利飯, 龍蝦湯的濃郁味道完全浸入意大利飯內, 正!最後來一客大啡菇芝士長通粉, 芝士和白汁兩者相遇, 為這晚餐畫上完美的句號。令人非常滿足的一頓晚餐!環境清靜舒適,職員服務態度殷勤, 絕對值得推介!👍🏻👍🏻👍🏻😇
2019-07-30
  • 羽衣甘藍牛油果沙律
  • 龍蝦湯海鮮意大利飯
  • 水牛城雞翼
  • 巴馬臣火腿薄餅
  • 黑松露蟹肉醬配墨西哥粟米片
  • 大啡菇芝士長通粉
2019-07-02 353 浏览
今日想同個friend過黎食好野,就選擇咗呢間餐廳。這裡原來好像係食意大利菜的,餐廳環境挺好的,裝修精緻,座位也比較寬敞。法式蟹肉虎蝦多士虎蝦賣相非常吸引,肉質彈牙鮮甜,連同蟹肉同多士,口感豐富,海鮮迷不容錯過。Ham & Melon 薄薄的幾片火腿足以讓人回味很久,新鮮的蜜瓜,配上火腿味道清爽鮮甜,整道菜式十分好味。西班牙黑毛豬胺:豬胺煎到啱啱好,好香, 肉質好彈牙,不錯!味道可以,值得品嘗整體賣相和味道都OK服務態度好,環境ok

法式蟹肉虎蝦多士

Ham & Melon

整體賣相和味道都OK
服務態度好,環境ok
2019-06-27
用餐优惠
現金券
2019-07-02 367 浏览
朋友生日,黎左銅鑼灣呢間餐廳慶祝,位置好方便,食物質素唔錯,服務都好好。羽衣甘藍牛油果沙律,沙律菜新鮮爽脆,沙律汁酸酸甜甜很開胃。法式蟹肉虎蝦多士虎蝦非常巨型吸睛,肉質彈牙鮮甜,連同蟹肉同多士,兩者好夾,口感很好。這客水牛芝士蕃茄紅菜頭中間的水牛芝士很是creamy 。慢煮西班牙黑毛豬鞍配露筍,薯蓉及芥末籽忌廉汁$128,賣相非常精緻優美,西班牙豬鞍煎到外皮好脆好香口,配埋露筍感覺清新健康 加埋芥末忌廉汁食口感更豐富。

羽衣甘藍牛油果沙律,沙律菜新鮮爽脆,沙律汁酸酸甜甜很開胃。

法式蟹肉虎蝦多士

這客水牛芝士蕃茄紅菜頭中間的水牛芝士很是creamy 。

2019-06-30
2019-06-18 339 浏览
朋友帶我去了一間位於銅鑼灣的樓上鋪食了餐超好味道的意大利菜, 不但止菜式味道好, 而且仲座得非常的舒服, 餐廳燈光柔和, 座位闊落, 真的是同朋友食嘢飲酒兼聊天的好地方. 我們分別order, 有前菜, main course及甜品, 但我們share來食, 咁樣大家都可以食多幾款, 前菜是薯仔梳乎厘(Potato Souffle)及鵝肝多士伴沙律菜(Foie Gras), 鵝肝煎到外層金黃, 上面淋了少少意大利醋, 鵝肝底有一塊薄薄的蘋果片, 我將蘋果片及鵝肝放在多士上送入口, 咬一啖, 鵝肝外層脆脆地, 鵝肝特有的香味也即刻滿溢口腔, 仲好juice, 之後又食到蘋果片的脆甜, 仲有多士的鬆化, 哇! 多重口感, 超好食! 薯仔梳乎厘都是意大利著名的小食, 這間的薯仔梳乎厘入口好綿滑,加上他們特製的醬汁, 食完仲想食, 好味! 之後上來了主菜慢煮西班牙豬鞍扒配鮮蘆筍(pork rack)及美國殼飼牛扒配法邊豆(Beef Tenderloin), 西班牙豬鞍扒是慢煮的, 所以豬扒非常淋, 而且好入味, 再配上他們的芥末籽忌廉汁, 在口中咀嚼是越嚼豬肉香味越濃郁, 真的令人回味, 就連

之後上來了主菜慢煮西班牙豬鞍扒配鮮蘆筍(pork rack)及美國殼飼牛扒配法邊豆(Beef Tenderloin), 西班牙豬鞍扒是慢煮的, 所以豬扒非常淋, 而且好入味, 再配上他們的芥末籽忌廉汁, 在口中咀嚼是越嚼豬肉香味越濃郁, 真的令人回味, 就連配菜鮮蘆筍都好食到不得了, 露筍鮮嫩到食落無渣, 有露筍天然的甘甜, 超好食! 而牛扒亦是好食到無得頂, 牛脊肉是無也脂肪的,全是瘦肉, 這牛扒都是煎到恰到好處, 外層全熟, 但切開牛扒, 裡面五成熟, 肉質好嫩, 好juice, 這一大舊牛脊肉輕輕鬆鬆地被我們瓜分食落肚, 仲食到舐舐脷, 好味道!

最後的甜品當然都無令人失望, 焦糖雞蛋布甸及Tiramisu都相當唔錯! 真的多謝朋友帶我來食這間咁好味的意大利菜, 樣樣嘢都好食, 我下次都會帶朋友來食.

2019-06-10 320 浏览
今天在銅鑼灣這個繁忙的地段與好友相聚,結果揀選了這間位於耀華街百樂中心的Barg,位置非常便利。餐廳內的裝潢充滿著藝術氣息,特別是餐椅,因為每一張餐椅都有獨特的圖案,極具特色。餐廳亦播放着舒適的樂曲🎼,讓食客能夠一邊享受食物,一邊享受音樂🎹,忘卻煩惱。午餐主要有主廚招牌及午市套餐,提供不同的款式以供選擇,價錢不多於$150,亦算是合理。南瓜湯🥣、麵包🍞配蒜蓉醬:南瓜湯非常幼滑,麵包熱烘烘,外脆內軟,配以香濃的蒜蓉醬,非常滋味!🍽西冷牛扒配法邊豆,配脆炸薯條燒肉汁🍽:牛扒是medium,欣賞廚師把煎牛扒的火候控制得剛剛好,牛扒肉質鮮嫩,🥩肉汁多,🍟薯條十分香脆,叫人愛不釋手。夏威夷薄餅:🍕簿餅餅底簿薄的,口感香脆,並配有菠蘿、司華華力腸與芝士🧀,味道相當不錯啊!

南瓜湯🥣、麵包🍞配蒜蓉醬:

• 美國安格斯穀飼肉眼扒
  • 餐前麵包
  • 夏威夷薄餅
2019-05-29 296 浏览
今晚同男朋友食飯,我地好快就去20日歐遊啦,心情好開心。今晚我地一齊食過晚餐,渡過旅行的前夕。男朋友係barg訂左枱,我地食個浪漫晚餐。餐廳環境好大好靚,暗暗地好有feel架!店員送上兩個餐包。麵包是特別麵包,並非普通餐包。入口暖暖地好鬆軟,配上牛油好滿足。前菜叫左鵝肝,入口即溶好甘香,油脂感唔高唔會好油膩,入口油香豐富。主菜叫左黑毛豬豬鞍排和牛排。主菜非常驚喜。豬排入口肉汁非常豐富甘甜,豬肉鮮甜。牛排入口牛味極濃,牛肉鬆嫩牛肉不失口感。甜品甜度唔高,好精美。
2019-05-21 267 浏览
早前與友人閒談,朋友提及銅鑼灣有間位於耀華街的意大利餐廳,那裡的午市套餐質素頗佳,而且價錢並不昂貴,今午特意來到此店。此店地方不算大,但裝修頗有特色,尤其椅背和椅前都有肖象,美觀得意。看過餐牌,點了兩款套餐,先來香脆餐飽,跟着的粟米忌亷湯,香濃幼滑,非常可口。慢煑西班牙黑毛豬鞍十分美味,肉質嫩滑不黏牙,配以露筍和薯蓉,加入芥末籽忌亷汁,相當匹配。半生熟的美國穀飼西冷牛扒更是我的至愛,切開後肉汁滲出,入口感受到是優質嫩滑的牛肉味,配菜是法邊豆和香脆薯條。最後來杯香濃鮮奶咖啡,盡享美味的一餐。
最後來杯香濃鮮奶咖啡,盡享美味的一餐。
2019-05-21
2019-05-20 352 浏览
在銅鑼灣逛街,走得攰攰,朋友介紹到 Barg 吃晚飯。踏入餐廳並沒有很大的驚喜,室內裝修簡潔,但服務員殷勤有禮,不錯!我們點了有五道菜式的共享海鮮二人套餐($788)。首先端上熱烘烘的番薯包和麥包,然後就是有半隻手掌大的托托蜆,再來沙律很新鮮⋯⋯ 這時的感覺是很抵食!主菜是鱸魚和龍蝦汁蟹肉天使麵- 鱸魚鮮甜多汁,天使麵比較黏厚,我喜歡爽身一點的。我們加了甜品- 脆脆海鹽焦糖蛋糕。甜品是整晚最弱的一環,太甜,沒有海鹽的特色。然而,整體晚餐都令我們十分滿意!
餐酒Chardonnay
白酒煮托托蜆
意大利海鮮湯
香煎爐魚配野莓汁
龍蝦汁蟹肉天使麵
百樂中心都嚟過幾次,今次試下位於一樓嘅Barg。2點上到去食午餐,客人不多,環境安靜舒服。座椅好可愛,背後有唔同圖案,坐落仲好舒服添!環境咁靚,但估唔到午餐價錢都幾實惠,只係$98,就有湯/沙律、主菜、餐飲。以位於鬧市中心地帶同環境咁靚嚟講,確係幾抵(嘢食仲係好食架添!)是日餐湯 蕃茄湯蕃茄味好濃~沙律沙律菜好新鮮,配上意大利黑醋~餐包煙三文魚蘆筍千層麵 Smoked salmon & asparagus lasagna($98)呢個好正!平時食千層麵嘅餡料通常都係肉醬,今次係第一次食有煙三文魚同蘆筍嘅千層麵,蘆筍令口感更加豐富,認真好食帶子南瓜意大利飯 Scallop & pumpkin risotto($98)意大利飯嘅硬度啱啱好,唔會太硬唔會太淋,保持到米嘅口感飯幾creamy,南瓜味就唔算強👌 薯蓉 Mashed potato($20)可以加+$20加配前菜/配菜/甜品~朋友一開始口痕叫埋呢個,好好食,軟綿細緻🤤但兩個dish其實已經好飽,大家千其唔好好似佢咁眼闊肚窄😹Set drink - Coffee午餐嚟講呢個價錢認真有驚喜,而且成個氣氛都唔錯,不妨嚟試下☺️menu:

百樂中心都嚟過幾次,今次試下位於一樓嘅Barg
2點上到去食午餐,客人不多,環境安靜舒服。
座椅好可愛,背後有唔同圖案,坐落仲好舒服添!

是日餐湯
是日餐湯 蕃茄湯
蕃茄味好濃~
沙律
沙律
沙律菜好新鮮,配上意大利黑醋~
Bread
餐包

呢個好正!

帶子南瓜意大利飯
意大利飯嘅硬度啱啱好,唔會太硬唔會太淋,保持到米嘅口感

飯幾creamy,南瓜味就唔算強👌
薯蓉
薯蓉 Mashed potato($20)
可以加+$20加配前菜/配菜/甜品
朋友一開始口痕叫埋呢個,好好食,軟綿細緻🤤
但兩個dish其實已經好飽,大家千其唔好好似佢咁眼闊肚窄😹
Set drink
Set drink - Coffee

menu:
薯蓉
2019-05-14 532 浏览
第一次利是呢間午餐都好多人好彩用Openrice book咗位。餐包都熱嘅,味道唔錯。沙律比較求其咗啲,沙律菜唔係特別新鮮,啲黑醋汁好甜(個人唔係太鍾意)。餐湯比較稀同埋油,一D都唔似蘑菇湯嘅味。是日廚師精選 - 意式千層麵($98)兩個細路都叫咗呢碟,果然係意大利麵類好味。啲細路好鍾意呢個意大利千層麵😋有唔少番茄醬汁。都幾大份同埋濟,會推薦叫呢碟😋黑松露蘑菇雞胸肉意大利飯($98)餐牌寫住「蘑菇雞胸」但係原來係煙雞胸食落去好似腸仔嘅味道😓我個人唔係好鍾意,佢竟然肯換另一啲俾我。我會建議佢午餐牌寫得清楚啲唔係嘅話會比好多客人誤會左。本身好失望,等左一陣嚟咗我轉左個碟嘅意粉即刻開心返😄意式白酒煮蜆扁意粉($98)未見過白酒煮蜆D蜆肉咁大粒🤩😮好多肉汁,食嗰陣時仲噴到我塊面🤣多數午餐餐廳都會俾啲細蜆,真係比想像中更好👍🏻呢碟意粉勝過左我嘅心🤣😍美國穀飼西冷牛扒配法邊豆脆炸薯條給肉燒汁($148)牛扒好大件,但係牛扒質素唔係太靚,食落去唔係好林,會有啲渣。咁嘅價錢真係唔掂😓咖啡唔夠香濃👎🏻奶都係熱嘅唔太建議食牛扒,意粉類係👍🏻嘅。午市唔夠侍應,所以要等好耐先會有嗰侍應嚟服侍你。睇到D相都知道

餐包都熱嘅,味道唔錯。

餐湯比較稀同埋油,一D都唔似蘑菇湯嘅味。
是日廚師精選 - 意式千層麵

是日廚師精選 - 意式千層麵($98)
黑松露蘑菇雞胸肉意大利飯

黑松露蘑菇雞胸肉意大利飯($98)

本身好失望,等左一陣嚟咗我轉左個碟嘅意粉即刻開心返😄
意式白酒煮蜆扁意粉

意式白酒煮蜆扁意粉($98)
美國穀飼西冷牛扒配法邊豆脆炸薯條給肉燒汁

美國穀飼西冷牛扒配法邊豆脆炸薯條給肉燒汁($148)

咖啡唔夠香濃👎🏻奶都係熱嘅

唔太建議食牛扒,意粉類係👍🏻嘅。
午市唔夠侍應,所以要等好耐先會有嗰侍應嚟服侍你。睇到D相都知道午時嘅環境都比較暗。雖然個碟意粉真係勝過左我嘅心🤪但係其他,尤其是係牛扒同埋飲品,都一般😕。真係好頭痛,唔知應該俾幾多分佢😅希望食物質素可以改善💪🏻同埋午餐應該有多啲侍應
2019-04-27
$110.5 (午餐)
是日廚師精選 - 意式千層麵
2019-05-13 111 浏览
朋友就黎要走啦,所以今日搵咗間好D嘅餐廳同佢食lunch。係耀華街有好多上樓餐廳,今日book咗Barg 食西餐。呢度地方唔算大,但都幾骨子,lunch 分兩類,主廚招牌同午餐。我就試咗個帶子南瓜意大利飯加配咗個炒露荀,而朋友就叫咗個慢煮西班牙黑毛豬鞍。先黎餐飽同自製蒜茸牛油,蒜茸牛油非常香配以熱辣辣餐飽,唔錯。我叫嘅帶子南瓜意大利飯,大大隻香煎帶子配以什菌混入南瓜茸煮成,意大利飯粒粒分明,帶子肉厚多汁😋朋友份黑毛豬鞍亦唔差,佢話入味又juicy。埋單唔使$300 算唔錯啦。下次有朋友生日可以再試。

朋友份黑毛豬鞍亦唔差,佢話入味又juicy。

埋單唔使$300 算唔錯啦。下次有朋友生日可以再試。
2019-05-06
2019-05-04 183 浏览
今日在銅鑼灣想吃西餐,於是就選了評價不俗,位於耀華街的Barg。餐廳裝修走華麗風,幽暗的光線配合裝修,很有情調。 餐牌的選擇很多,而且有些更是餐廳獨有的菜式。 帕爾馬火腿配蜜瓜,蜜瓜清甜,火腿入口甘香。羽衣甘藍牛油果沙律屬健康之選,沙律菜新鮮爽脆,沙律汁酸甜開胃。   白酒煮青口味道芳香,青口不會過韌,咸甜適中。 松露野菌薄餅配搭芝士,味道濃郁,薄餅口感鬆脆。 美國安格斯牛柳肉味香濃,肉汁豐富,外層有焦香。帶子意大利飯配藏紅花忌廉汁,配搭新穎,藏紅花為意大利飯增添獨特香氣。Barg 果然是銅鑼灣高質之選!
帕爾馬火腿配蜜瓜,蜜瓜清甜,火腿入口甘香。
  白酒煮青口味道芳香,青口不會過韌,咸甜適中。
松露野菌薄餅配搭芝士,味道濃郁,薄餅口感鬆脆。
美國安格斯牛柳肉味香濃,肉汁豐富,外層有焦香。
2019-04-17