我平時好少比差評,如果間餐廳唔好食,我最多下次唔幫襯,但對於d餐廳服務差到爆既,我就一定要寫出黎,等大家唔好好似我咁食完後悔左一個星期;全香港咁多餐廳,我點解仲要比錢食間自己成肚氣既餐廳,食龍肉都冇味啦;今次呢間位於Times Square 9 樓既韓國餐廳真係我係香港食飯咁多年服務數一數二既差,野食比上次去貴左又難食左,我之前拎左times square 既購物coupon,見就快過期,就係父親節帶全家一齊食,係體驗最差既dining experience一個月前點過既焦糖炸雞定價$98,今日就變左$158,份量一模一樣 第一次去食我阿媽叫佢地加水,前後等左45分鐘,叫左兩三個侍應完全個個hea完你就算,之後有一個年輕男侍應最過份,講左叫話咩好忙,要水自己出去斟;所以今次我都唔敢「麻煩」人地,自己出去斟,結果又有一個男侍應喝住我話要水就同佢地講,我話上次等左9個字你地都忙到唔加,佢就好串咁話佢地好忙,要我番位等等,當下真係怒火上到心口,成餐唔洗食已經激到爆

题外话/补充资料: 溫馨提示:來到banchan咩都唔洗order,問佢拎杯水已經飽
2020-06-21
係OpenRice 訂左11點(因説明留座10分鐘 逾時不候)已經早左10分鐘係門口等,到11:06都未開門,店內兩個侍應更施施然整理餐具同傾電話,門口已經有約十人在等,他們完全漠視,等候客人都在門口,我打電話入店,接聽店員稱廚房未ready等多陣盡快開門鼓燥,結果11:11才開門接待客人。侍應圍裙很污糟多跡,服務態度散漫,餐具碗崩,叫下單都等左10分鐘。。。點左卡邦尼意粉,不熱的,味道可以;鰻魚蛋包飯Ok,焦糖炸雞本來拼水牛芝士,但無芝士要改薯條,焦糖汁太濃太多令炸雞變很笠身。價錢就中上價錢,服務衛生就甘,真係只能「到此一遊」就罷!
價錢就中上價錢,服務衛生就甘,真係只能「到此一遊」就罷!
2020-06-13 343 浏览
Price went up significantlu during COVIDYea you are seeing it right. All other restaurants are reducing their prices to 齊心抗疫while this one increases itFood was average. Table was tinyOrdered 焦糖炸雞配水牛芝士沙律, while the salad had never come#NeverAgainPrice went up significantlu during COVIDYea you are seeing it right. All other restaurants are reducing their prices to 齊心抗疫while this one increases itFood was average. Table was tinyOrdered 焦糖炸雞配水牛芝士沙律, while the salad had never come#NeverAgain

#NeverAgain

#NeverAgain

2020-06-09 426 浏览
食物質素已經很一般,牛肩肉賣相很好卻非常韌,難以咬開和吞嚥;意粉醬汁奇少,沒有味道;服務態度更令人失望,完全沒有被當作客人的看待,說話語氣像是得罪了他媽媽一樣;整餐飯局只有一個字:怒!

整餐飯局只有一個字:怒!
2020-06-06 488 浏览
睇門口同名以為係食韓式野,點知入到去係食普通西餐,蛋包飯同日式野,十分失望,而且價錢好貴。💩個蘆筍70蚊得三條,冇睇錯,真係得三條,同啲忌廉汁,食落口仲要以為係菜心,勁難食。💩個牛肩肉咬極都咬唔開,仲硬過我阿媽個鞋底。💩鰻魚蛋包飯,個鰻魚好腥,啲飯唔知係咩汁,食到成頭問號。💩海鮮義粉,啲青口甩鬼晒落嚟,啲汁都冇味。💩芝士年糕義粉同上,一樣冇味同青口甩晒,得個殼係度。💩唯獨是個布甸幾好食,似牛奶糖味。個裝修都還好。👻俾錢買難受。千祈唔好食👹
睇門口同名以為係食韓式野,

個牛肩肉咬極都咬唔開,仲硬過我阿媽個鞋底。💩

鰻魚蛋包飯,個鰻魚好腥,啲飯唔知係咩汁,食到成頭問號。💩

海鮮義粉,啲青口甩鬼晒落嚟,啲汁都冇味。💩

芝士年糕義粉同上,一樣冇味同青口甩晒,得個殼係度。💩

唯獨是個布甸幾好食,似牛奶糖味。個裝修都還好。👻

俾錢買難受。千祈唔好食👹
野食普通但價錢貴,性價比低,食賣相都唔抵!嗌左兩杯野飲,staff落錯單,仲要同我拗!!問完又問,唔通我地比錢要飲埋杯野?!拎左生日蛋糕比佢地先雪住,食到咁上下個staff竟然走黎直接對住全世界問係咪仲差個蛋糕未食,之後直接!連袋!連盒!放上檯!!!雖然佢唔收切餅費,但咁既做法真係第一次見,真係好叻。咁既服務態度係想點?野食又貴!!4條露荀要$72蚊,真係見到都O哂嘴!本來想好地地食餐生日飯,食到一肚氣!!永遠都唔會再去!
野食普通但價錢貴,性價比低,食賣相都唔抵!
咁既服務態度係想點?野食又貴!!
4條露荀要$72蚊,真係見到都O哂嘴!
本來想好地地食餐生日飯,食到一肚氣!!永遠都唔會再去!
2020-06-02 411 浏览
係銅鑼灣打完拳肚仔餓,咁岩之前買野有美食優惠卷,所以係附近既時代廣場搵左間韓國野入去試試,整體食物質數唔錯,不過服務麻麻,要加水講左三四次先加到 聽講招牌係蛋包飯,所以點左個招牌牛肉汁蛋包飯($88)牛肉份量比較少令人失望不過炖得幾入味仲有青醬大蝦意粉($96)雖然價錢遍貴但味道唔錯,應該係菠菜意粉,仲配有少少黑醋沙律;食落好清新最推薦呢個焦糖炸雞年糕薯條,真係好好食,焦糖同炸雞呢個配搭原來好夾,年糕更加係好味到喊,可惜只有三兩舊

焦糖炸雞
2020-05-20
焦糖炸雞
2020-06-01 461 浏览
一家特別的韓國餐廳。Nude 裝修吸引了我們。點了招牌牛肉汁蛋色飯蛋包飯有點令我失望• 牛肉汁有點咸• 牛肉很軟 很容易入口• 炒飯太濕 變得與蛋有點不搭未來肉醬意粉最令我意外的是這意粉我們都不是素食者• 肉醬的味道很像牛肉• 意粉的軟硬適中• 蕃茄醬不會太酸可以直得一試
一家特別的韓國餐廳。
Nude 裝修吸引了我們。

點了招牌牛肉汁蛋色飯

• 蕃茄醬不會太酸

可以直得一試
2020-03-14
2020-05-28 295 浏览
今日同同事lunch time嚟咗呢間韓式西餐廳,我試咗佢嘅青醬大蝦意粉,同事點左未來牛肉醬意粉,我地一致覺得意粉勁好味,好彈牙,我的大蝦肉質鮮嫩。另外,咖啡超好飲,值得一試。不過,佢地其中一個男服務員超無禮貌,態度有待改善🤦🏻‍♀️

不過,佢地其中一個男服務員超無禮貌,態度有待改善🤦🏻‍♀️
2020-05-25 321 浏览
如果大家喜歡食韓國美食,我十分推薦大家去食我去左banchan and cook 食午餐果度環境好靚,好舒服我哋order左招牌牛肉蛋包飯,青醬大蝦意粉,焦糖年糕炸雞配薯條,我個人最鐘意年糕,佢煙韌程度適中,炸雞又好趣口,是我食過最好食嘅我地都叫左士多啤梨忌廉鮮奶+士多啤梨果茶,佢哋入面都有果醬去調味,而我個人最鐘意士多啤梨忌廉鮮奶,因為佢嘅士多啤梨好入味必飲首選如果大家去食,一定一定要食焦糖年糕炸雞配薯條 (必食)
如果大家喜歡食韓國美食,我十分推薦大家去食
我去左banchan and cook 食午餐
果度環境好靚,好舒服

必飲首選

如果大家去食,一定一定要食焦糖年糕炸雞配薯條 (必食
2020-05-20
用餐优惠
優惠券
  • 招牌牛肉汁蛋包飯
  • 焦糖炸雞年糕薯條
  • 韓國士多啤梨牛奶
2020-05-18 445 浏览
星期六中午,搵一個地方食lunch,上一次經過時代廣場,見到呢間餐廳裝修都幾靚,今次突然醒起即管試吓。疫情下嘅星期六2:00lunch 係要等位,不過唔算太耐。等左一陣終於有位,叫咗兩個set lunch。一個炸豬扒飯同埋牛肉蛋包飯。配嘢飲或者小食/甜品。叫咗一個士多啤梨西多士。餐廳食物presentation 其實幾好,見到材料都用心,不過可能唔係我杯茶。賣相good,味道好一般。反而甜品士多啤梨多士最好食。但都唔會覺得非常特別。中庸吧!

本身餐牌已經唔多野,一版睇晒想叫三樣野,蛋包飯,厚蛋治同大蝦三文治得蛋包飯有同我講冇蛋所以冇蛋治 (咁啲蛋包飯啲飯點嚟?)算我食住一樣野先想叫個士多啤梨忌廉鮮奶,少啲冰同我講唔可以少冰,因為要用冰托住啲士多啤梨一嚟到,好野啊,多冰多到不得了,士多啤梨一早沉晒底,完全唔知佢地做乜問個男侍應杯野可唔可以搞搞佢野都未講野就閘斷人講嘢 : 一係同你換另一杯,一係再整過講多兩下feel到佢又燥底冇野啊,我嚟冇野食冇野飲仲要受氣?一間垃圾
本身餐牌已經唔多野,一版睇晒

想叫三樣野,蛋包飯,厚蛋治同大蝦三文治
得蛋包飯有
同我講冇蛋所以冇蛋治 (咁啲蛋包飯啲飯點嚟?)

我食住一樣野先
想叫個士多啤梨忌廉鮮奶,少啲冰
同我講唔可以少冰,因為要用冰托住啲士多啤梨

問個男侍應杯野可唔可以搞搞佢
野都未講野就閘斷人講嘢 : 一係同你換另一杯,一係再整過
講多兩下feel到佢又燥底
冇野啊,我嚟冇野食冇野飲仲要受氣?

一間垃圾
士多啤梨忌廉鮮奶
2020-05-17
2020-05-12 355 浏览
一直唔知銅鑼灣時代廣場有韓國嘢食,今日行到頂層先至發現有間韓國洋食,加上俾佢出面嘅招牌吸引,就入咗去試吓啦。極度推介就係呢個招牌牛肉汁蛋包飯。個蛋煮得好滑,而且同牛肉都幾襯。想同時食炸雞同年糕嘅人就有福啦,因為佢有一份炸雞x年糕x薯條,每一部份嘅份量都唔係好多啱晒為食又唔想增肥嘅人。另外值得一試嘅就係佢個士多啤梨西多士,個配搭幾match,而且甜而不膩。但係如果食煮食加小食加甜品嘅話一個人食就會太full, 建議同一至兩個朋友share.
。想同時食炸雞同年糕嘅人就有福啦
牛肉汁蛋包飯
2020-04-20
牛肉汁蛋包飯
2020-04-28 824 浏览
行開時代廣場,見到呢間韓式流心蛋包飯覺得好吸引,於是就入去試下餐廳裝修以木系為主,感覺好舒服而除咗主打既蛋包飯,都有好多韓國食品,例如年糕,炸雞,鍋物,重有好出名既韓式厚蛋三文治招牌牛肉汁蛋包飯店員上菜後會切開隻蛋,蛋好滑好好味,但個牛肉汁味道一般,可能咖喱味會好啲,下次會試其他味道原味炸雞薯條叫蛋包飯可以加錢追加炸雞薯條同飲品炸雞好好味,而且份量唔算細,值得一試下次會想試埋好多人都推介既韓式厚蛋三文治

餐廳裝修以木系為主,感覺好舒服

叫蛋包飯可以加錢追加炸雞薯條同飲品
炸雞好好味,而且份量唔算細,值得一試

下次會想試埋好多人都推介既韓式厚蛋三文治

2020-04-19 496 浏览
兩個人午餐impossible pasta yummy ( spaghetti chewy , taste not too strong, meet not too salt)beef hamburger ( beef freshly made, fries yummy, dipping love it)then we ordered the strawberry french toast strawberry jam inside and fresh strawberry aside
兩個人
午餐