無骨炸雞 $208這次就試試兩種口味,甜辣和蜜糖,醬料都給很足,保證每一塊雞肉都能裹著醬料。雞肉切很大塊,外層薄脆肉軟。甜辣口味很搶口,辣的後勁超足,蜜糖普普通通,更甜一些。伴雞的年糕煙韌軟糯,薯條香香酥酥。炸芝士豬扒忌廉年糕 $105豬扒炸得香脆,但比較薄身,中間芝士有拉絲。忌廉細膩香滑,年糕口感軟熟,非常邪惡。盛夏冰爽西瓜檸檬梳打 $48入口滿滿西瓜香味,裡面還有幾粒西瓜肉粒,很冰涼清爽。士多啤梨鮮奶咖啡  $48入口豐厚綿滑,散發出淡淡士多啤梨香味。
無骨炸雞 $208
炸芝士豬扒忌廉年糕 $105
盛夏冰爽西瓜檸檬梳打 $48
入口滿滿西瓜香味,裡面還有幾粒西瓜肉粒,很冰涼清爽。
士多啤梨鮮奶咖啡  $48
入口豐厚綿滑,散發出淡淡士多啤梨香味。
2022-09-05 90 浏览
LULU豬主題餐廳1️⃣雞脾蛋包飯好多lulu豬樣,非常可愛🐷🐷其實並唔係蛋包飯,個蛋同飯係分開的.蛋都好滑同香,個飯係由蕃茄整成,但唔熱,所以味道麻麻🙈同埋廚房可能整得太多碟冇咩心機,所以lulu豬飯個樣都唔太靚🙄個雞脾就正常💰HKD$1382️⃣超鬆軟牛角包窩夫嘩,說好的超鬆軟呢? 我食落係超硬,咬唔開咁,真係好難食🥵我比面LULU豬先食哂佢🥹💰HKD$723️⃣泡菜豬肉煎餅鹹到一個點😣燶燶地,好難食💰HKD$784️⃣士多啤利奶昔好淡味,佢士多啤利係醬黎,唔係混合埋奶昔💰HKD$48依間韓國餐廳質素真係好差,如果唔係同LULU豬合作,我覺得唔會有生意🤯咁普通嘅菜式都可以整得難食😓但原來佢都有幾間分店🥶
LULU豬主題餐廳
1️⃣雞脾蛋包飯
💰HKD$138

2️⃣超鬆軟牛角包窩夫
💰HKD$72

3️⃣泡菜豬肉煎餅
鹹到一個點😣燶燶地,好難食
💰HKD$78

4️⃣士多啤利奶昔
好淡味,佢士多啤利係醬黎,唔係混合埋奶昔
💰HKD$48

2022-09-02 46 浏览
進店前需要掃安心出行及疫苗通行證。推行紅黃碼後,如非高風險人士不一定要將安心出行更新至最新版本,處所的「驗證二維碼掃瞄器」及執法 人員的工具亦會具備功能,辨識他們是否屬於被區 分為「紅碼」或「黃碼」的人士。疫苗通行證亦不是強制匯入至安心出行,可用紙本疫苗通行證或醫健通App。此店員工卻強制食客必須將安心出行更新至最新版本及需要將針卡存到安心出行App內。
進店前需要掃安心出行及疫苗通行證。
❖ 반찬앤쿡 Banchan and Cook (東薈城)❖ 📍東涌呢間餐廳本身都嚟過兩三次食lunch,最近因為同lulu豬合作日日大排長龍😆今日同事話想試下,就陪佢walk in,大概等左半個鐘左右喇。呢間餐廳一向都算坐得舒服,不過可能因為有主題嘅關係,人好多,侍應都跑來跑去🤭⋙ 泡菜燉五花肉蛋包飯|其實我差唔多每次嚟都係叫呢個😆泡菜配上蛋包飯感覺上冇咁濟🥰呢個飯係由兩個泡菜球包住4件五花肉,而蛋包飯係用牛肉炒底。我覺得五花肉都算入味,但係我唔太接受豬皮上面有毛🥲另外,蛋係滑既!不過蛋同炒飯都偏淡,同以前差好遠🥹係因為忙左既關係嗎🥹⋙ 烤牛肉蛋包飯|蛋包飯上碟既時候,職員會問洗唔洗影相,再係你面前切開蛋包飯,好貼心又岩曬打卡❤️我同事話呢個唔錯,牛肉汁好濃👍🏻不過蛋包飯都係覺得偏淡…⋙ 荔枝梳打,綠茶鮮奶,士多啤梨香蕉奶昔|飲品方面,都幾靚🤣奶昔會有lulu樣,可以打卡,唔錯❤️不過總括,味道都係偏淡,不太特別如果大家想嚟潮聖,建議係OpenRice book枱😋呢度好適合帶埋小朋友嚟,有lulu主題餐又可以打下卡✨

可以打卡,唔錯❤️不過總括,味道都係偏淡,不太特別

2022-08-31
午餐
2022-09-02 56 浏览
可能lulu豬關係,太好生意,職員好似唔憂做咁。本來食物係唔差嘅,但服務態度真係超趕客。明明門口寫營業時間到22:00, 但21:00已經話last order, 咁都唔係大問題。20:40左右入座,但無講過21:00 last order。21:15職員已經大大聲講嘢,俾說話你聽咁,21:30清晒場疫情下,枱面無清潔乾淨就俾下一輪用,枱面仲有上輪嘅飯粒同汁 (可能太忙,唔得閒做好清潔啦)
可能lulu豬關係,太好生意,職員好似唔憂做咁。
本來食物係唔差嘅,但服務態度真係超趕客。

疫情下,枱面無清潔乾淨就俾下一輪用,枱面仲有上輪嘅飯粒同汁
(可能太忙,唔得閒做好清潔啦)
2022-08-17
呢一間我已經bookmark咗好耐,嗰度嘅流心蛋包飯好出名㗎💗但一直都搵唔到時間去🥲前嗰排趁住暑假尾聲,梗係要把握機會去試吓la~而咁啱推出咗LuLu豬🐷系列嘅菜式同飲品,不過就只限於東涌分店✨個賣相咁cute cute,叫返杯LuLu豬milkshake先🤭🐷甜蜜蜜LuLu豬奶昔 $48上面有LuLu豬小蜜蜂造型嘅糖箱,不過我嗰杯整得好醜樣,完全唔似😅上層飲落有泡沫感,而下面milkshake部分奶味尚算香濃,香蕉味超級濃郁,飲到有果肉🍌底部有士多啤梨果醬🍓酸酸甜甜,令感覺更清新開胃,值得一試👍🏻🌶泡菜燉五花肉蛋包飯 $115輕輕咁一切落去,蛋汁已經流出嚟,流心效果勁靚,個畫面超級治癒呀😍半熟蛋非常柔軟嫩滑,蛋味香濃😋入面嘅飯粒粒分明,味道甜甜哋,仲撈咗d牛肝菌同蘿蔔粒入去,口感豐富💗酸辣嘅泡菜開胃爽口,每塊都包住嚿肥美嘅五花肉🤩入口充滿油脂香,豬皮彈牙黏口,夠晒邪惡,餸飯真係一流呀✌🏻🐮烤牛肉蛋包飯 $98蛋汁同樣好似瀑布咁流出嚟,而且真係超滑😚烤牛肉份量多,油脂豐富,肉味香濃,加埋芝蔴更加香,風味十足😆醬汁甜甜哋,亦帶點牛肉嘅油香味,真係令人食上癮呀😝🍗全份無骨炸雞 $208(🍯

🐷甜蜜蜜LuLu豬奶昔 $48
甜蜜蜜LuLu豬奶昔

🌶泡菜燉五花肉蛋包飯 $115

🐮烤牛肉蛋包飯 $98
烤牛肉蛋包飯

🍗全份無骨炸雞 $208
(🍯蜜糖炸雞+🌶甜辣炸雞
炸雞皮脆肉嫩,超級juicy呀🤤炸粉唔厚,真係啖啖肉🍗蜜糖嘅甜味可以解去油膩感,食多幾嚿都得😉而甜辣炸雞唔算辣,反而甜味較重,令人食慾大增,夠晒惹味🤗炸雞下面仲有一堆薯條同年糕,梗係要撈埋d汁一齊食la~
全份無骨炸雞

🍓士多啤梨鮮奶咖啡 $48
咖啡底下有粉紅色嘅士多啤梨奶,望落去好有層次🥰第一啖飲到微微嘅士多啤梨味,但由於咖啡味較重,非常香濃,所以蓋過咗士多啤梨味🥺
士多啤梨鮮奶咖啡

🍫溶化朱古力 $42
朱古力味非常濃厚,配埋上面嘅cream,飲落口感更加順滑☺️但後來d冰開始溶,會令朱古力味變淡,所以要飲快d🫠
溶化朱古力

🥮韓式月餅禮盒 $168/4個
一共有4種口味,包括🫘紅豆綠茶、☕️咖啡、🍠紫薯同無花果味,呢d口味夠特別又有新意~

⚠️如果購買韓式月餅禮盒可以獲得3張餐廳優惠卷(包括🍳蛋包飯買一送一、🍗免費全份無骨炸雞、🧋免費飲品一杯)優惠卷仲可以即場用㗎‼️‼️所以呢一餐勁抵呀😄
韓式月餅禮盒

整體嚟講,食物嘅質素非常高,而且又大大份😊流心蛋包飯果然係名不虛傳,炸雞亦都十分出色✨呢一餐真係好滿足呀,下次一定要試埋呢度嘅甜品🙋🏻‍♀️

評分(最多5粒⭐️,✨為0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️✨
❣️環境:⭐️⭐️(有d污糟😵‍💫)
❣️服務:⭐️⭐️⭐️
❣️賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️

📍東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖

❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛
如果想睇更多food review ,歡迎follow IG @littlehkgirl_eat.all.day❣️
甜蜜蜜LuLu豬奶昔
烤牛肉蛋包飯
全份無骨炸雞
2022-08-30 2462 浏览
人氣極高的罐頭豬LULU快是東涌東薈城名店倉,不知大家去了打卡沒有呢?「夏日綠『豚』園」主題裝置只去到8月31日,還沒去的要趕快了!罐頭豬LULU亦與韓國餐廳Banchan & Cook聯乘推出限定美食在餐廳門口拿著一盒雞蛋的LULU豬十分搶眼,店內也有少量LULU豬佈置。連分隔用的膠板也是LULU豬農場造型呢!不過主題美食其實只是主食、飲品和甜品各一款而已,不會有選擇困難 (笑) 因為朋友已經吃過一次,所以這次放棄有LULU豬造型曲奇的甜品。LULU豬咯咯雞蛋包飯 ($138) - 飯的形狀是平躺的LULU豬,還有眼耳口鼻。看起來一點也不馬虎,再配上滑嫩的"被子"雞蛋,真的超可愛!蛋面亦有蜜蜂樣的LULU豬,比起只插旗仔那種,這個當然更吸引!飯量本身都多再加一隻雞髀,妥妥的非常飽。另外雞髀以低溫的方法慢煮,肉質滑嫩,還有個汁可以淋上面更惹味。玫瑰醬無骨炸雞 ($108/半份) - 炸雞有分有骨和無骨,無骨會較便宜。其實沒有吃到玫瑰味,反而是吃到有點微辣那樣子。半份只能選一款口味,但雞件之外還有薯條和年糕,所以點全份就太勉強了。若果一次要試兩款口味就要多叫兩個朋友一起吃囉雞肉頗Juic

看起來一點也不馬虎,再配上滑嫩的"被子"雞蛋,真的超可愛!
LULU豬咯咯雞蛋包飯

其實沒有吃到玫瑰味,反而是吃到有點微辣那樣子。
雞肉頗Juicy,十分嫩滑,但吃多仍是會膩,可以在這時吃酸蘿蔔解膩。
玫瑰醬無骨炸雞 (半份)

飲品點了 - 甜蜜蜜LULU豬奶昔 ($48)
以士多啤梨與香蕉作為基底製作的奶昔,是滿飽肚的飲品。
面層的蜜蜂造型LULU豬很可愛,但打卡要快,因為很快便溶化了 ...

朋友點的則是 - 溶化朱古力 ($42/熱)
甜蜜蜜LULU豬奶昔
溶化朱古力 (熱)
题外话/补充资料: 主題美食也只是去到8月31日,要吃的趕快去!!
2022-08-27
LULU豬咯咯雞蛋包飯
2022-08-28 40 浏览
未有疫情前最鐘意就係四圍去卡通餐廳到影相打卡🤣但自從疫情後就少左行街,早排見到有Lulu豬快閃餐廳,本身我都幾鐘意Lulu豬雖然有啲遠但係都去打下卡順便去行下outlet 🥰.Lulu豬雞咯咯蛋包飯 $138蛋包飯上印上lulu豬圖案,飯係lulu豬造型,打卡一流,見到每一枱都必點呢個😂蛋包飯係蕃茄飯,飯有少少硬似係整左好耐而且無乜味要靠佢比既燒汁調味,雞脾overcook太柴🤔不過卡通造型其實都無預計過會好食,都係志在打下卡🤡.韓式無骨炸骨 $108 半份揀左蒜香醬油味,雞肉外脆內嫩,配上年糕同薯條,好食~.

Lulu豬雞咯咯蛋包飯 $138

韓式無骨炸骨 $108 半份
揀左蒜香醬油味,雞肉外脆內嫩,配上年糕同薯條,好食~

第𝟷站:先與𝙻𝚞 𝚐共進午餐~咯咯雞蛋包飯賣相𝟷𝟶𝟶分 超級可愛☺️!!慢慢切開 蛋汁就好似幫𝙻𝚞 𝚐冚被被咁但可惜味道就強差人意蛋唔夠嫩滑、茄汁飯底同𝚐脾都無乜味🥲.另點了與主題無關的蜜糖炸𝚐😏半份雞件分量不欺場 配有年糕、薯條墊底食落甜甜的 是我的菜🤭~係略嫌炸皮小厚.店內有陣莫名奶酥味 不太好聞😖.食飽飽就去打卡嚕😍活動尚餘數天 快啲捉𝙻𝚞 𝚐尾喇~……………………..
第𝟷站:先與𝙻𝚞 𝚐共進午餐~
咯咯雞蛋包飯賣相𝟷𝟶𝟶分 超級可愛☺️!!
慢慢切開 蛋汁就好似幫𝙻𝚞 𝚐冚被被咁
但可惜味道就強差人意
蛋唔夠嫩滑、茄汁飯底同𝚐脾都無乜味🥲
另點了與主題無關的蜜糖炸𝚐😏
半份雞件分量不欺場 配有年糕、薯條墊底
食落甜甜的 是我的菜🤭~
係略嫌炸皮小厚
店內有陣莫名奶酥味 不太好聞😖
食飽飽就去打卡嚕😍
活動尚餘數天 快啲捉𝙻𝚞 𝚐尾喇~
……………………..
2022-08-25 33 浏览
記得上次想食既時候係排哂長龍諗住有apps 睇住籌號見到仲有好多都未到我哋於是就去行下街先點知佢一飛就飛左好多張籌我地去到過哂籌已經食吾到🥲失望而回 而店員既態度亦有點差琴日再去食lunch終於都無人排隊蛋包飯同炸雞都好食既。但其他就真係一般杯朱古力仲係凍的😌😌
記得上次想食既時候
失望而回
而店員既態度亦有點差

琴日再去食lunch
終於都無人排隊
蛋包飯同炸雞都好食既。
但其他就真係一般
杯朱古力仲係凍的😌😌
肥嘟嘟的ʟᴜʟᴜ豬化身為店長, 非常可愛, 場內有多個打卡位之外, 東薈城更有ʟᴜʟᴜ豬快閃店、戶外農莊及夏日綠豚園, 超對是ʟᴜʟᴜ豬粉絲必到地方😍餐廳不設取票服務, 到餐廳時需要排隊輪候入座, 餐廳門外已經貼滿可愛ʟᴜʟᴜ豬蹤影, 打卡一流👍🏻我們點了ʟᴜʟᴜ豬雞咯咯雞蛋包飯蛋包飯少不了印上蜜蜂ʟᴜʟᴜ豬, 而飯是整個ʟᴜʟᴜ豬的造型, 可愛到捨不得食, 賣相已經很吸引, 每枱必點之選👍🏻ʟᴜʟᴜ豬飯是蕃茄飯, 配上蛋包汁非常開胃, 大大隻雞脾啖啖肉很軟稔, 用刀叉切已經可以輕鬆起肉ʟᴜʟᴜ豬超鬆軟牛角包窩夫牛角包一層層鬆化的酥皮製成的窩夫, 外表金黃鬆脆及陣陣牛油香, 這個真的有驚喜, 個人推介👍🏻韓式無骨炸雞(甜辣味)雖然點了半份但份量都比較多, 建議sʜᴀʀᴇ食, 甜甜地醃得非常入味, 外脆雞肉嫩滑飲品🍹特調飲品甜蜜蜜ʟᴜʟᴜ豬奶昔內裏是士多啤梨味加香蕉味奶昔, 略嫌士多啤梨味不夠特出, 但味道很清新又解渴溶化朱古力喜歡朱古力的朋友不可以錯過, 特濃黑朱古力味、香醇濃郁, 口感較細滑味道甜而不膩出餐時間雖然比較耐, 但服務員態度仍然很有禮, 主動追餐, 整體不錯🎀 於餐廳消費

我們點了
ʟᴜʟᴜ豬雞咯咯雞蛋包飯

ʟᴜʟᴜ豬超鬆軟牛角包窩夫

韓式無骨炸雞(甜辣味)

飲品🍹
特調飲品
甜蜜蜜ʟᴜʟᴜ豬奶昔

溶化朱古力

🎀 於餐廳消費滿$300以上, 可以優惠價$50換購LuLu豬限量口罩
  • lulu豬超鬆軟牛角包窩夫
  • Lulu豬咯咯雞蛋包飯
  • 溶化朱古力
今日你到東薈城就係為咗同仔仔來自一間餐廳,因為有Lulu 豬主題啊。當然要食Lulu 豬咯咯雞蛋包飯🐷佢整得好可愛Lulu 豬好似冚咗張被咁🐽仲有好大隻雞髀啱晒小朋友食,蛋包飯張被就真係唔錯嘅,但係豬豬飯就一般仔仔當然要飲埋甜蜜蜜Lulu 豬士多奶昔啦,有Lulu 豬樣嘅都會食嫁🙈奶昔比較甜,但也很滑😊之後見到有個午餐肉罐配薯條,以為黎嘅時候會有午餐肉罐喺度添😆原來只係用碟上既,如果真係用個午餐肉罐就更加正啦👍🏻之後我哋叫炸雞食,叫左個雙拼炸雞,初雪芝士炸雞同埋玫瑰蜜糖炸雞,味道都唔錯雞翼都多汁嫩滑,但玫瑰味就一般芝士比較好味😋我叫咗杯焦糖脆脆鮮奶咖啡,估唔到有幾特別喎,裝飾仲真係有兩粒焦糖脆脆喺上面嘅,味道仲好特別脆脆甜甜,咖啡同牛奶都好濃好鍾意❤️整體呢間韓國餐廳嘢食都唔錯,期待佢嚟緊下一次嘅新主題啦😃
當然要食Lulu 豬咯咯雞蛋包飯🐷

整體呢間韓國餐廳嘢食都唔錯,期待佢嚟緊下一次嘅新主題啦😃
2022-08-22 100 浏览
看到東薈城商場擺放著期間限定的LULU豬擺設,而這家韓國菜也有LULU豬的期間限定菜,就過去試了,門口好易認,放著一大隻LULU豬模型。但去到沒有試到主題限定菜,第一次食,反而試了其他更吸引的菜式。大慨7點去到,已經要排隊等位,職員安排我們坐外面,如果想坐裡面要繼續等,由於很餓了也沒所謂。吃到一半的時候因為有一行5人的需要併枱,職員就請我們搬到後面的枱,吃到一半這樣感覺不太好。但食物質素整體來說算不錯,除了海鮮煎蔥餅其他我都好喜歡,蛋包飯和炸雞必點,還是可以再吃。
海鮮煎蔥餅
海鮮煎蔥餅
焦糖脆脆鮮奶咖啡
2022-08-12
焦糖脆脆鮮奶咖啡
上網見到citygate outlet 有lulu豬pop up store同市集😍今個周末終於有時間去啦!!呢間的食物賣相真係滿分!! 有圖有真相呀!!見到隔離台炸雞都好似好大碟好正!下次一定會去試!!
呢間的食物賣相真係滿分!!

2022-08-18 99 浏览
因為lulu豬先嚟食嘅😆其實經過之前食角落生物店,我對主題店已經有啲失望🥴但嚟到東涌同lulu豬打完卡,不如又再試一下😬1️⃣lulu豬咯咯雞蛋包飯($138)正正常常嘅蛋包飯味🤣雞髀如果唔點汁食又有啲失色~不過有lulu豬冚住張被~覺得好有創意又好得意!其實都已經幾好食🤣2️⃣lulu豬超鬆軟牛角包窩夫($72)係出乎意料嘅好食!個雪糕酸酸甜甜咁唔係死甜~配搭埋新鮮嘅牛角包窩夫好正🤩3️⃣甜蜜蜜lulu豬奶昔($48)其實就係士多啤梨香蕉奶昔😂香蕉味好重,正常發揮😝📍總結:-性價比比角落生物高🙈起碼嘢食方面已經優勝-因為我係第一日就去,都好多人,做唔停手咁,食物方面唔知之後會唔會有改善或者改變🤔

1️⃣lulu豬咯咯雞蛋包飯($138)

2️⃣lulu豬超鬆軟牛角包窩夫($72)

3️⃣甜蜜蜜lulu豬奶昔($48)
其實就係士多啤梨香蕉奶昔😂香蕉味好重,正常發揮😝

📍總結:
-性價比比角落生物高🙈起碼嘢食方面已經優勝