餐厅: Bamboo Thai (屯門市廣場1期)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
📝近年趨勢是泰國餐廳年輕化 新派泰菜越來越受歡迎 鍾意食泰菜🌶️嘅朋友相信對「BAMBOO THAI」🏝️都唔會陌生經過都會被招牌菜‘’🌋火山排骨吸引‘’🌋火山排骨一定係必食 賣相搶眼細份$158 有三大件 兩個人食夠晒排骨炆至軟腍唔乾柴 淋上泰式酸辣汁 配上蒜 辣椒 芫荽 青檸調成 酸辣惹味🍚招牌蟹肉臘腸炒飯$138火候十足泰國香米炒至粒粒分明 蟹肉同臘腸呢個配搭又幾對味加埋青檸汁味道層次分明🥢飛天通菜$78鑊氣足 食落清脆 香辣惹味🥭芒果糯米飯$78雖然材料簡單 卻係泰國傳統國民美食由芒果 糯米&椰奶 加上雪葩組成香甜芒果及濃醇椰奶再加上Q彈嘅糯米 甜甜鹹鹹好滋味🚩BAMBOO THAI📍屯門市廣場1期3226號舖 #屯門美食📌水準一直保持良好 價格親民抵食 推薦
📝近年趨勢是泰國餐廳年輕化 新派泰菜越來越受歡迎

招牌蟹肉臘腸炒飯
飛天通菜
芒果糯米飯
2023-10-02 742 浏览
朋友聚會揀咗喺V city入面嘅泰國菜,之前經過幾次都想食,今次終於有機會試到。我哋三個人總共叫咗蝦膏炒飯,蟹肉奄列,冬陰功湯,飛天通菜,火山排骨。蝦膏炒飯蝦膏味極濃而鑊氣都十足,蟹肉奄列蛋入面包住滿滿嘅蟹肉,十分滿足,冬陰功湯正宗泰國口味,仲有兩隻大蝦,相當鮮甜,火山排骨係泰國嘅味道,份量好大,而排骨比泰國更多肉,三個人真係食到好飽。當日特飲仲做緊買二送一,我叫咗個士多啤梨梳打,本來都驚係藥水味,點知好好飲,完全唔係糖水,係新鮮嘅士多啤梨,每吸一啖都會食到士多啤梨,果然係餐牌上有手指公推薦嘅飲品。

2023-09-28
2023-09-21 659 浏览
今日終於見少人排隊,即刻試試依間泰國菜。俾個招牌火山排骨引誘咗我好耐了!!!精選拼盤好一般,有串燒、炸魷魚圈、春卷、蝦米紙卷,樣樣嘢都普普通通咁,冇咩特別。黎到個火山排骨,雖然有手套,但食起上嚟都好難顧及儀態。因為之前未食過正宗嘅,估唔到原來佢係咁嘅味,酸酸甜甜咁好開胃。另一個驚嘆左嘅就係馬沙文慢煮咖喱豬肋骨,個咖喱係甜咖喱,送飯一流,配薄餅梗係一絕,食到最後完全要賴埋隻碟嘅感覺。唯一阻止我再去呢間分店嘅原因就係部份店員嘅態度。門口帶位個男經理?!俾人第一印象十分趕客,行到埋櫃位,冇打招呼不特止,仲一句得埋黎話「等等」,完全冇禮貌可言。

馬沙文慢煮咖喱豬肋骨
馬沙文慢煮咖喱豬肋骨
2023-09-03 559 浏览
每次想食泰國菜個陣就會諗起呢間嘅火山排骨,真係好似係泰國當地食嘅咁😝其他野食選擇嘅種類都好多😛沙嗲雞肉串燒同埋泰式炒金邊粉都好好食,味道唔會太鹹,亦都唔會太辣,啱晒我口味😋

其他野食選擇嘅種類都好多😛

2023-08-14 559 浏览
屯門市中心都有唔少餐廳 今次見呢間唔駛點等位就食呢間, 印象中以前星期六係有D人等位. 室內無位就坐室外,點了,  香茅雞肉炒飯, 炒通菜,泰式大蝦金邊粉, 龍眼特飲.香茅雞肉炒飯>>>係正常味道,因為都唔算油, 爽身不過比較少雞粒.炒通菜食落唔算辣>>>感覺係可以接受, 辣味唔夠均勻,自己再反反D菜啦..泰式大蝦金邊粉>>>味道反而有D驚喜,金邊粉有點濃郁, 只係份量少.龍眼特飲>>> 味道比較淡...服務方面, 飲品等左好耐,之後問左幾次先黎到杯飲品...呢樣扣分了>>>總結<<<金邊粉比較有驚喜之外,其他都係好一般甚至有點失望...食物質素普遍一般又會顯得唔算抵食.
龍眼特飲>>> 味道比較淡...
>>>總結<<<
金邊粉比較有驚喜之外,其他都係好一般甚至有點失望...
食物質素普遍一般又會顯得唔算抵食.
等候时间
20 分钟 (堂食)
用餐时段
炎炎夏日,泰式料理,消暑👍火山排骨,肉質軟冧,加埋青檸蒜茸醬汁,提鮮,美味可口。最愛泰式魚餅,混合多種香料,提振味蕾。大蝦柚子沙律,大蝦爽口,柚子鮮甜,幸福滿滿😋😋😋
炎炎夏日,泰式料理,消暑👍

火山排骨,肉質軟冧,加埋青檸蒜茸醬汁,提鮮,美味可口。

最愛泰式魚餅,混合多種香料,提振味蕾。

大蝦柚子沙律,大蝦爽口,柚子鮮甜,幸福滿滿😋😋😋
魚餅
大蝦柚子沙律
星期二特飲買二送一
2023-06-17 638 浏览
好失望,本身想食火山排骨已經賣晒😢鐘意食泰國野既我緊係都會試啦☺️環境不錯,好有泰式feel👍🏻💡🥢泰式肉碎生菜包(辣)$88本身比較鐘意食小辣多酸,但唔係間間都可以request, 膽粗粗問下,點知可以喎!黎到比預期好,岩晒自己口味,唔會太辣又夠酸,但生菜略為大塊,如果細塊d 會容易d 包埋生菜食。💡🥢黃金蝦餅 $98蝦餅基本上食親泰國野都會叫既,呢個高質,黎到熱辣辣,咬落啖啖肉👍🏻💡🥢冬蔭公(辣)$78冬蔭公不太辣,鐘意飲既可能覺得唔夠辣💡🥢軟殼蟹柚子沙律 $108軟殼蟹唔係好大隻,唔夠分,味道都唔錯💡🥢蒜香炒泰國椰菜苗 $78椰菜苗超香超好食,新鮮爽脆,好食到停唔到,一舊接一舊,絕對唔會油冧冧💡🥢芒果糯米飯 $70芒果當造,夠晒甜,糯米飯唔會好硬(5🌟為滿分)環境:🌟🌟🌟🌟打卡:🌟🌟🌟🌟味道:🌟🌟🌟🌟價錢:🌟🌟🌟再訪:🌟🌟🌟🌟
好失望,本身想食火山排骨已經賣晒😢

💡🥢泰式肉碎生菜包(辣)$88

💡🥢黃金蝦餅 $98

💡🥢冬蔭公(辣)$78
冬蔭公不太辣,鐘意飲既可能覺得唔夠辣

💡🥢軟殼蟹柚子沙律 $108
軟殼蟹唔係好大隻,唔夠分,味道都唔錯

💡🥢蒜香炒泰國椰菜苗 $78

💡🥢芒果糯米飯 $70
芒果當造,夠晒甜,糯米飯唔會好硬

(5🌟為滿分)
環境:🌟🌟🌟🌟
打卡:🌟🌟🌟🌟
味道:🌟🌟🌟🌟
價錢:🌟🌟🌟
再訪:🌟🌟🌟🌟
2023-05-28 556 浏览
食物份量太少,叫咗個大蝦炒金邊粉$128 ,只是平時的半份,大蝦,結果是細蝦,誤導,一個人食都嫌少,另外叫咗個芒果牛油果米子卷$68 ,只得四小舊,實在太少,叫咗個精選拼盤,每款只得兩舊,適合二人享用,但要$188 ,馬沙文咖喱豬肋骨$178 ,只得四舊,有冇搞錯,全部食物只為二人享用,我們五人,完全唔夠,唔通全部食物都叫兩份,實在太離譜,下次一定唔會再來幫襯。唔怪之得星期日也無咩人,很快也會被淘汰。

大蝦炒金邊粉
2023-05-28
呢間店好多新商場地區都有分店,都多人食,應該唔會差得去邊,星期日6:45pm到,剛好仲有一張枱,幸好唔洗等即入。點菜不到5-10分鐘便上菜,而且上菜速度快如快餐。先黎泰式生蝦,辣汁一般,生蝦細隻又未夠爽實,未能食到泰式生蝦鮮香辣嘅精粹。軟殻蟹芒果卷一碟切開4舊,但其中一舊只得一隻一節軟腳芒果就更係少得可憐一條仔,我一向都好鍾意食軟殼蟹,我過舊雖然多軟蟹,都有軟蟹嘅味道,不過青瓜生紅蘿蔔嘅青味太重,絕對唔係fresh青新味道炸蝦餅,食完唔知自己食緊蝦餅,味道好淡無蝦味,食緊一團Q彈面粉膠到主食泰式蝦飯,極淡椰奶定cream味,用冰蝦無味係常識,隻碟咁大係咪靚啲最後蕃茄湯蟹肉蝦粉,又係老人餐淡淡淡,就連豆卜都只食到蕃茄水嘅味道呢間店係咪出名少鹽少味嘅老人餐或醫院餐呢食過最差嘅泰國餐廳,真係唔明點解咁多人黎食?

點菜不到5-10分鐘便上菜,而且上菜速度快如快餐。

軟殻蟹芒果卷一碟切開4舊,但其中一舊只得一隻一節軟腳

軟殼蟹芒果卷

蝦餅

蝦飯

蕃茄蟹肉蝦粉

呢間店係咪出名少鹽少味嘅老人餐或醫院餐呢
食過最差嘅泰國餐廳,真係唔明點解咁多人黎食?

2023-04-30
2023-05-05 480 浏览
因為屋企難得齊人 所以簡簡單單去屋企附近食有人提議食Bamboo Thai 因為覺得環境唔錯試一試坐落都算闊落 唔會覺得逼揀呢間主要都係呢個原因 因為佢地鐘意太嘈太逼既餐廳總共4個人叫左幾款菜式1. 泰式紅咖哩魚餅 HKD72 🐟🐟🐟🐟 3.5 分魚餅彈牙 配泰式辣醬更惹味但我個人覺得香料味稍濃2.脆炸豬肉春卷 HKD72 🫔🫔🫔 3 分相對比較普通的菜式味道不太特出當然春卷都比較突破3. 清新柚子蝦沙律 HKD78 🥗🥗🥗🥗3.5 分柚子算甜 蝦不算大隻 但爽口醬汁微酸 開胃 份量可接受4. 馬沙文咖哩豬肋骨 HKD168 配蒜蓉包 HKD38 🥘🥘🥘🥘 4 分椰汁味濃, 唔會太辣, 味道不錯肉味都夠, 唔會比咖哩蓋過蒜蓉包點咖哩是一流既配搭5.火山排骨(小) HKD118 😋😋😋😋😋 4.5 分本身睇相覺得一般般, 相唔算太吸引 又怕麻煩但見到咁多人推介 都想試一試點知 真係幾有驚喜 最好食反而係佢青檸酸酸地又清新 食落一D都唔覺得膩 仲好開胃雖然要用手食 但有手套提供 非常之不錯另外叫左個炒菜同金邊粉 加埋特色飲品不過無影到相 但都不過不失唔算非常突出 但好唔差既總結環境舒適 空
因為屋企難得齊人 所以簡簡單單去屋企附近食

當然春卷都比較突破

3. 清新柚子蝦沙律 HKD78 🥗🥗🥗🥗3.5 分
柚子算甜 蝦不算大隻 但爽口
醬汁微酸 開胃 份量可接受

椰汁味濃, 唔會太辣, 味道不錯
肉味都夠, 唔會比咖哩蓋過
蒜蓉包點咖哩是一流既配搭

5.火山排骨(小) HKD118 😋😋😋😋😋 4.5 分
本身睇相覺得一般般, 相唔算太吸引 又怕麻煩
但見到咁多人推介 都想試一試

價錢比較起小小貴 但可以接受
2023-04-23
  • 火山排骨
2023-04-13 481 浏览
午餐套餐人均150左右,套餐包括前菜小食、主食、餐飲豬肉米紙捲米紙包裹爽脆生菜、紅蘿蔔絲、青瓜絲同米粉,配惹味豬肉,幾開胃~飛天炒通菜鑊氣足,微辣,通菜新鮮爽脆,水份足香茅豬肉傳統撈檬香茅豬肉多汁、嫩滑入味撈檬配料青瓜、酸蘿蔔絲、花生碎、生菜、炸蒜,加酸甜汁撈,清清爽爽,檬粉的份量算充足!青咖喱雞肉配白飯,青咖喱唔會好辣,椰奶味香濃,亦中和咗青咖喱既辣度,配料有泰國茄子、豆角,口感豐富,味道剛好~
午餐套餐人均150左右,套餐包括前菜小食、主食、餐飲

豬肉米紙捲

飛天炒通菜
鑊氣足,微辣,通菜新鮮爽脆,水份足

香茅豬肉傳統撈檬
香茅豬肉多汁、嫩滑入味

2023-04-10 370 浏览
餐廳領班和侍應服務良好。在繁忙的餐廳環境中,餐廳員工耐心地處理各種狀況,並確保顧客得到良好的服務體驗。 其次,餐廳服務員了解餐廳的菜單和飲品,並能夠向顧客提供專業的建議和推薦。在服務過程中,餐廳服務人員掌握良好的時間管理和組織能力,確保餐點的準備和服務的順利進行。 餐廳的食物很好老人家也喜歡!經典的泰菜都散發著獨特的香氣和口感,讓人垂涎欲滴。 餐廳的炸蝦餅也是非常受歡迎的菜品。它的外皮酥脆,裡面則是鮮美的蝦肉和香料,讓人一吃就愛上它。 除了這些經典的菜品,餐廳還有許多其他美味的菜品,例如泰式涼拌生菜、炒河粉、燉雞湯等等。每一道菜都有著獨特的風味和口感,餐廳的服務也非常出色。服務員總是笑容滿面地迎接客人,並提供專業的建議和服務。他們的熱情和細心讓人感到非常舒適和愉悅。

2023-04-08
  • 黃金蝦餅
  • 火山排骨
  • 軟殼蟹米紙卷
  • 火山排骨(小)
  • 泰式大蝦炒金邊粉
  • 青木瓜蝦沙律
  • 泰式燒豬頸肉
  • 香茅牛肉撈檬
2023-04-08 408 浏览
見到呢個品牌啲食評同評分都非常好,而且又成日要排隊,以為會係高質泰菜,但食過先知,是比不外如是更差,直頭唔合格。。。首先,炸蝦餅,偏細粒,最大鑊係一啲都唔彈牙,連最基本嘅嘢都做唔到,真係不知所謂。再嚟係個冬蔭雞翼,炸漿又厚又硬,又吸唔到啲汁,失敗之作。炒金邊粉是可以的,不過幾細碟。味道唔太似平時食開偏紅色偏酸果種,感覺都幾油膩。重頭戲火山骨嚟料,個樣係幾勁,成座山咁,打卡一流。味道真係唔到你唔信,衰過煲湯骨,每啖肉都好大陣「油益」味,傻的嗎?真係要用咁差的食材賺到盡????? 個汁幾酸幾惹味,但點都遮唔到陣油益味呢間嘢,無一可取,性價比低,建議直接忽略。

再嚟係個冬蔭雞翼,炸漿又厚又硬,又吸唔到啲汁,失敗之作。

炒金邊粉是可以的,不過幾細碟。
味道唔太似平時食開偏紅色偏酸果種,感覺都幾油膩。

呢間嘢,無一可取,性價比低,建議直接忽略。

火山骨
蝦餅
2023-03-07 350 浏览
我曾經去過Bamboo Thai餐廳,但是我不會再回頭。上菜次序有點錯亂,而且味道也不太好,有的菜太淡,有的菜太咸,沒有一道菜是特別出色的。價格也不便宜,但是品質卻不相稱,所以我不會再回頭。另外,餐廳的環境也不太舒適,沒有什麼特別的氛圍可以讓客人放鬆,也沒有任何讓客人想要再次光顧的原因。另外,服務生的服務也不夠周到,有時候會回應得慢,甚至有時候還會忘記給客人上菜。總而言之,Bamboo Thai餐廳的食物和環境都不值得推薦,我不會再回頭,也不會推薦給任何人。
2023-02-03 456 浏览
呢間餐廳食過兩三次,之前食過都覺得唔錯,但今次就有幾道菜色令人失望。首先係生菜包,肉碎偏鹹,最大問題係生菜墊喺肉碎下面,搞到啲菜油淋淋拎上手包到好狼狽,食落又太油。希望可以好似其他泰國餐廳咁,生菜同肉碎分開上。然後係沙嗲雞串,啲雞肉好乾好柴,食咗一嚿已經唔想食第二嚿。最後係冬蔭公雞翼,好鹹…冬蔭公應有嘅酸辣完全俾鹹味遮蓋晒。雖然以上三樣嘢有待改善,但都要提青咖哩炒糙米飯同埋炒通菜都係好食嘅,飲品都正正常常。

然後係沙嗲雞串,啲雞肉好乾好柴,食咗一嚿已經唔想食第二嚿。

最後係冬蔭公雞翼,好鹹…冬蔭公應有嘅酸辣完全俾鹹味遮蓋晒。

2023-02-02