2017-09-26
星期六中午黎到,餐廳內未有人,我係第一台。只見店員拎左本百科全書咁厚既menu比我,然後問我要still/sparkling water頭盤要左凱撒沙律佐煙燻三文魚,上面係服務人員即席刨落去既granapadano cheese,味道比較濃,好彩olive oil味啖,所以兩樣配生菜食鹹啖適中,沙律亦很freshmain要左兩個,第一個係葡萄酒醋乳酪扁平麵,第一次見呢個食法,同朋友確定一試,係意料之外既好味,葡萄酒醋酸味好濃,聞落亦好重葡萄酒香,中和左芝士本身既膩,而且酸味刺激味蕾之後覺得好開胃,係一個有驚喜既意粉第二個main係pizza,要左煙燻三文魚拼八種綜合芝士,現場烤製出黎仲熱辣辣,店員好貼心幫我地一開八。煙燻三文魚其實同剛剛既沙律有異曲同工之妙,所以食落驚喜唔大,反而係芝士嗰個食落好香,忍唔住一啖接一啖,其他地方批邊好容易焗到好硬,呢度反而焗得好煙韌,餐廳仲附上蜜糖等我地可以點黎食,所以就算食到好飽我都忍唔住食埋個邊佢野飲我地只係叫左一杯babbo mojito,聽個名就知係呢度special,飲落去比起平時既mojito甜,易入口,適合女士,加埋lime同mint都幾re
野飲我地只係叫左一杯babbo mojito,聽個名就知係呢度special,飲落去比起平時既mojito甜,易入口,適合女士,加埋lime同mint都幾refreshing
另外要讚既係呢度既洗手間好貼心咁附有棉籤,女性衛生用品同漱口水,食完飯飲完野仲可以去廁所整理儀容靚靚咁走